Connect with us

Diverse

SONDAJ: Care sunt cei mai de succes bărbați din România în 2023?

Published

on

Pentru că în fiecare an, pe data de 19 noiembrie, sărbătorim Ziua Internațională a Bărbatului, Zile și Nopți și NIVEA MEN lansează campania BĂRBAȚI DE SUCCES, ediția 2023. Intră aici și votează modelele masculine care te inspiră și poți câștiga o excursie exotică pentru 2 persoane sau kituri cu produse NIVEA MEN. Campania de votare se derulează în perioada 15 septembrie – 15 octombrie 2023. Rezultatele votului vor fi făcute publice în luna noiembrie.

Tragerea la sorți a câștigătorilor campaniei va avea loc de Ziua Internațională a Bărbatului, pe 19 noiembrie 2023, ora 12.00, prin www.tragerilasorti.ro.

Obiectivele sărbătoririi Zilei Internaționale a Bărbatului includ concentrarea asupra sănătății bărbaților și băieților, îmbunătățirea relațiilor dintre sexe, promovarea egalității între sexe și prezentarea de modele masculine de urmat.

Pe data de 2 februarie 2016, Parlamentul României a votat sărbătorirea Zilei Bărbatului în România, ca sărbătoare oficială a statului român (legea nr. 22/2016 pentru declararea zilei de 8 martie – Ziua Femeii și zilei de 19 noiembrie – Ziua Bărbatului).

Advertisement

Ce înseamnă un BĂRBAT DE SUCCES?

Succesul n-ar trebui să fie un obiectiv, ci mai degrabă o călătorie continuă în direcția dezvoltării personale. Doar așa te vei asigura că întreaga viață îți va fi presărată cu realizări remarcabile și că nu te vei bloca în reușite de moment. În general, bărbații care se îmbarcă în această călătorie vor trebui să aibă în vedere să respecte o combinație inteligentă între abilitățile pe care le dețin (sau pe care și le educă), disciplină și dedicare. Și mult echilibru, pentru că, din păcate este o regulă absolută că extremele și abuzurile distrug viețile (iar statisticile arată că bărbații sunt mai predispuși să piardă acest echilibru).

7 acțiuni care contribuie la succesul bărbaților

Mai jos am detaliat câteva acțiuni concrete care pot ghida orice bărbat în această călătorie continuă spre succes. De la îngrijirea sănătății mintale și fizice, până la gestionarea timpului liber cu înțelepciune și adoptarea unor hobby-uri constructive, fiecare pas contribuie la conturarea succesului în viața unui bărbat, indiferent de ce domeniu vorbim.

1. Minte sănătoasă în corp sănătos:

„Mens sana in corpore sano” este expresia din latină care-i aparține poetului Juvenal, născut în secolul I, dar care este astăzi extrem de actuală. O minte ageră și un corp bine întreținut reprezintă fundamentele succesului, căci ce ar reprezenta succesul dacă ți-ar lipsi fix aceste două lucruri. Alimentația echilibrată, somnul regulat și exercițiile fizice devin pilonii pe care se sprijină abilitățile de concentrare, creativitate și reziliență. În această dualitate, bărbații vor găsi resursele necesare pentru a se impune în orice sferă a vieții.

Advertisement

2. Timp liber pe care să ți-l dedici ție:

De multe ori, în goana după realizări, uităm de timpul personal, îl neglijăm sau subestimăm. Alocarea unor momente de relaxare și recreere reprezintă o investiție în echilibrul emoțional și liniștea interioară. Fie că este vorba despre o plimbare în natură, despre o oră de lectură sau un antrenament de kickbox, aceste intervale de timp pe care ți le dedici în exclusivitate reprezintă surse inepuizabile de inspirație și acea reîncărcare a bateriilor de care avem atât de multă nevoie.

3. E cool să faci sport:

Mulți privesc sportul ca pură activitate fizică, ceea ce este greșit, pentru că sportul este și o resursă inepuizabilă de disciplină, determinare, dedicare și colaborare.  Prin implicarea într-un sport, bărbații își dezvoltă și antrenează capacități esențiale precum concentrarea, rezistența la efort și capacitatea de a gestiona presiunea. Mai mult decât atât, această practică aduce beneficii semnificative asupra sănătății fizice și a stării de spirit. Dar ne-ar trebui sute de pagini pentru a vorbi despre beneficiile pe care le aduce sportul psihicului uman.

4. Cititul reduce stresul:

Advertisement

Lectura este un exercițiu pentru minte. Cu fiecare pagină citită, oamenii devin călăuziți către lumi noi și idei inedite. Cititul te învață să construiești cu mintea, să-ți dezvolți creativitatea, vederea în spațiu, în profunzimea și complexitatea lucrurilor – elemente esențiale pentru succesul în orice domeniu. În plus, lectura contribuie și la relaxarea minții și la diminuarea stresului acumulat în cotidian.

5. E timpul pentru yoga:

Întocmai ca sportul, yoga nu este doar o practică fizică, ci și o cale către echilibrul interior și concentrarea asupra prezentului. Un pretext pentru meditație, pentru a-ți curăța mintea de tot zgomotul pe care-l acumulezi în timpul zilei. Prin respirație controlată și poziții specifice, bărbații învață să-și gestioneze stresul, să-și îmbunătățească flexibilitatea și să-și fortifice sistemul imunitar. Aceste beneficii se traduc, în final, în abilități sporite pentru a face față provocărilor cotidiene.

6. Salvează planeta:

Responsabilitatea față de mediu, față de tot ce te înconjoară, este un semn de maturitate și angajament social. Implicarea în acțiuni ecologice și adoptarea unui stil de viață sustenabil nu doar protejează mediul înconjurător, ci construiește o imagine de bărbat responsabil și preocupat de viitorul comun, inteligent și care înțelege în mod real amenințările grave cu care se confruntă în prezent omenirea. Ce poate reflecta mai bine masculinitatea decât grija și protejarea „regatului tău”, care este, de fapt, lumea în care trăiești. 

Advertisement

7. Ai grijă de imaginea ta

Aspectul exterior este o carte de vizită pentru orice persoană, asta chiar dacă ni se spune de atât de multe ori că o carte nu se judecă după copertă. Alegerea unui stil vestimentar adecvat contextului, dar și personalității tale, și îngrijirea garderobei reflectă atenția la detalii și respectul față de propria imagine. În plus, o garderobă actualizată aduce un plus de încredere și determinare care sigur vor contribui la atingerea obiectivelor.

Așadar, alegerea să adopți aceste acțiuni poate reprezenta nu doar o evoluție personală, ci și un pas către succesul mult dorit. O minte sănătoasă, activități constructive și o atitudine responsabilă pot fi cheia unor realizări excepționale.

BĂRBAȚI DE SUCCES  este o campanie Zile și Nopți, susținută de NIVEA MEN și recomandată de ROCK FM.

În cadrul campaniei se vor acorda următoarele premii:

Advertisement
  • 1 x EXCURSIE într-o destinație EXOTICĂ, pentru 2 persoane, în  valoare de maximum 17.000 lei impozabili (15.370 lei – valoarea netă a premiului)*
  • 50 X KIT produse NIVEA MEN (fiecare kit are o valoare de 108,17 lei, TVA inclus).

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Diverse

De Ziua Naţională, TVR prezintă eroii dintre noi, la Gala „Omul anului”

Published

on

Televiziunea Română onorează eroii anului 2023! Pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, ora 21.00, TVR 1 difuzează Gala „Omul anului”, dedicată oamenilor frumoşi şi generoşi, adevărate modele de urmat, care fac gesturi şi fapte extraordinare pentru semenii lor şi pentru societate.

Programul este primul dintre cele două gale-eveniment ale campaniei „Omul anului”, un amplu proiect social al Televiziunii Publice, care aduce în lumina reflectoarelor poveşti emoţionante despre „oameni de bine”, care schimbă destine şi reclădesc România, fără să ceară nimic în schimb.

Într-un cadru încărcat de istorie, la Palatul Regal, jurnaliştii Alina Stancu şi Mihai Rădulescu vor fi gazdele evenimentului şi îi vor prezenta pe eroii aflaţi în cursa pentru premiul: „Omul anului”.

Suntem onoraţi şi bucuroşi să facem parte din acest proiect de suflet al Televiziunii Române, o campanie dedicată bunătăţii, solidarităţii şi curajului românilor. Este nevoie de asemenea exemple într-un peisaj media în care, de prea multe ori, domină ştirile negative. E bine să arătăm realitatea aşa cum este ea”, a declarat jurnalistul Mihai Rădulescu.

Advertisement

E bine să redescoperim împreună ce înseamnă să fim normali. Să cunoaştem oameni obişnuiţi, care fac fapte măreţe, extraordinare. Care ne fac să fim mândri de ceea ce am putea şi noi să devenim”, completează Alina Stancu.

Curajul, generozitatea şi proiectele dezvoltate de protagonişti vor fi aduse în prim-plan prin intermediul unor ample reportaje-portret difuzate pe parcursul galei.

Telespectatorii vor urmări poveştile impresionante ale eroilor campaniei: Daniel Ciufu – a salvat o tânără de la înec; Oana Grigorescu – luptă pentru prevenirea abandonului şcolar; Ortrun Rhein – este directoarea unui centru de îngrijiri paleative; Vlad Plăcintă – ajută copiii bolnavi şi, cu ajutorul donatorilor, le finanţează toate cheltuielile necesare; Ionuţ Stancovici – antrenor care a contribuit la accesibilizarea a cinci lacuri din România pentru persoanele cu dizabilităţi; Camelia Săbădean – asistentă care donează sânge în mod constant; Marius Stan – pompier care a salvat un băieţel de la moartea prin sufocare; Cosmina Ene – a construit, alături de alţi trei colegi, o dronă pe care o folosesc pentru a observa arderile ilegale de deşeuri din Bucureşti; Sandu Golcea – profesor cunoscut pentru performanţele obţinute cu elevii olimpici la fizică; Oana Ciora – instructor, a participat cu câinele ei, Dino, la acţiunea de căutare a victimelor cutremurelor din Turcia; Iosif Cîrstean -recuperează şi relochează construcţii cu arhitectură tradiţională din lemn, care altfel ar fi demolate de proprietari; Gabriel Enache – poliţist care, impresionat de o bătrână care a sunat la 112 să spună că moare de frig şi de singurătate în casă, îi poartă de grijă, împreună cu alţi colegi, şi o vizitează aproape zilnic; Ancuţa Elena Chivu – salvează şi adăposteşte cai loviţi de maşini sau abandonaţi, cai abuzați de proprietari ori răscumpăraţi ca să nu ajungă la abator.

Materialele jurnalistice vor alterna cu momente artistice susţinute de Corul Madrigal – Marin Constantin şi grupul Cantus Mundi; Zdob şi Zdub, împreună cu fraţii AdvahovZoli Toth şi ansamblul de percuţie Young BeatsElina (ElenaDinca Velica) şi Emilia Dorobanţu care vor interpreta muzica reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale.

1 Decembrie va fi seara în care se va da şi startul votului pentru publicul din ţară şi din străinătate.Telespectatorii vor fi invitaţi să-şi susţină favoritul, în perioada 2-20 decembrie 2023, regulamenul de vot, precum şi alte detalii utile urmând a fi disponibile pe site-ul: http://omulanului.tvr.ro/.  Tot aici, pot fi accesate mai multe informaţii despre etapele campaniei, precum şi portretele video şi prezentările protagoniştilor.

Advertisement

„Omul anului” va fi desemnat pe baza votului publicului (50%) şi al unui juriu (50%) format din cinci personalităţi: Carmen Uscatu, co-fondator al Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă”, care a construit un spital; jurnalistul Adelin Petrişor, un exemplu de curaj, care se implică în diferite campanii sociale; Adelina Toncean, fondatoarea Asociaţiei Blondie, care ajută copiii cu afecţiuni grave să ajungă la spitale din afara ţării; artistul Zoli Toth, unul dintre cei mai cunoscuţi activişti de mediu; Ionuţ Sibian, director executiv al Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, care oferă sprijin în realizarea unor proiecte civice.

Programul va fi difuzat în simulcast pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA.

„Omul anului” va fi anunţat în seara de Revelion, în cadrul unei gale grandioase, prezentate de Iuliana Tudor, la care vor fi prezenţi şi vor fi celebraţi eroii campaniei TVR.

Advertisement
Continue Reading

Evenimente

Eurovision Junior 2023 va avea loc astăzi la Nisa. România nu participă!

Published

on

Refrene captivante, evoluţii vocale incredibile, lumini intermitente, costume insolite şi steaguri care flutură în timpul afişării clasamentelor intermediare vor marca ediţia din acest an a concursului muzical Eurovision Junior, care va avea loc duminică după-amiază în oraşul francez Nisa, informează AFP, potrivit Agerpres.

În Palatul Nikaia, o mare sală de spectacole din Nisa, pregătirile se desfăşoară într-un ritm intens de aproape trei săptămâni pentru instalarea scenei şi pentru organizarea repetiţiilor, mai întâi cu ajutorul unor dubluri, apoi cu participarea tinerilor concurenţi.

Delegaţiile celor 16 ţări participante au sosit încă de duminica trecută, ocupând un întreg hotel. În jurul concurenţilor, care au vârste cuprinse între nouă şi 14 ani, se agită o mulţime de membri ai unor ansambluri de coruri şi dansatori, precum şi producători, antrenori vocali, ataşaţi de presă, fără a îi uita nici pe părinţii micilor artişti.

În marea sală de spectacole, încă goală, fiecare concurent a avut dreptul la două intervale de câte o jumătate de oră pentru a-şi interpreta cântecul înaintea marii repetiţii generale de sâmbătă după-amiază. Imaginile filmate în timpul acestei repetiţii vor fi transmise juriilor din fiecare ţară.

La fel ca în cazul seniorilor, celebrele „12 puncte” ale fiecărui juriu vor fi anunţate în timpul emisiunii de duminică după-amiază. Votul publicului, care va conta în procent de 50% în clasamentul final, a fost deja deschis pe internet.

O derogare majoră a fost acordată în raport cu regulile din concursul seniorilor: telespectatorii pot să voteze pentru concurentul din propria ţară.

Advertisement

România, care a participat pentru ultima oară la Eurovision Junior în 2009, nu este înscrisă nici la ediţia din acest an a concursului. Ţara noastră, cu şapte participări la activ, a obţinut cel mai bun rezultat al său în 2004, la Lillehammer, când s-a clasat pe locul al patrulea cu cântecul „Îţi mulţumesc”, interpretat de Noni Răzvan Ene.

Continue Reading

Diverse

Fonduri europene de peste 100 milioane euro pentru participarea activă a femeilor în economie, din 2024

Published

on

Foto. newhavenbiz.com

În România, gradul de ocupare al femeilor pe piața muncii este de aproape 54%, arată datele INS din 2023. Disparitatea de gen rămâne, deci, înrădăcinată, la nivel de țară. Autoritățile anunță că în curând vor fi lansate programe de coeziune socială cu fonduri europene de peste 100 milioane euro. În acest context, Asociația Solidaritate și Egalitate a creat o campanie de informare publică, prin care femeile sunt încurajate să iasă în față, să vorbească public despre realizările lor și să devină parte dintr-o expoziție uriașă intitulată #wearehalf.

„În România, peste 40% dintre femei nu sunt angajate, conform INS. Dacă ele ar participa activ în economie, dacă ar fi încurajate să lucreze, cu toții am avea o societate mai solidă, iar fenomenele de violență ar scădea drastic. Aceasta este provocarea și ne dorim să convingem cât mai mulți bărbați în funcții de decizie că nu este doar o problemă cu care ne confruntăm noi femeile, ci mai degrabă o problemă cu care afectează întreaga societate. Campania #WeareHalf a început cu o expoziție eveniment, care a circulat prin mai multe orașe, cu portrete de femei cu reușite remarcabile în ciuda inechității. Ne dorim să o extindem în toată țara, printr-o caravană, pentru ca mesajele și instrumentele, pe care le punem la dispoziție, să ajungă la cât mai multe femei”, a declarat Mihaela Raluca Tudor, fondatoare a Asociației Solidaritate și Egalitate și CEO Tudor Communications.

Asociația Solidaritate și Egalitate a lansat oficial campania „Nominalizează o Femeie Extraordinară”, din cadrul mișcării sociale #WeAreHalf, la sediul Ambasadei Suediei, cu susținerea Excelenței Sale Therese Hydén, ambasadoarea Suediei în România.

Therese Hydén, ambasadoarea Suediei în România: „Ne bucurăm să găzduim astăzi această campanie și câteva dintre portretele unor femei extraordinare care se remarcă în diverse domenii de activitate. Un lucru minunat care s-a întâmplat în acest an a fost câștigarea premiului Nobel pentru Științe Economice de către o profesoară de la Universitatea Harvard. Claudia Goldin a realizat un studiu despre inegalitățile de gen existente pe piața muncii. Acum mai trebuie doar să punem în practică obiectivele de egalitate de gen, dar pentru asta suntem azi aici. Să ne susținem reciproc pentru a le transforma în realitate.”

Fonduri europene pentru egalitatea de gen

România și-a propus un cadru strategic coerent și cuprinzător în domeniul egalității de șanse și al violenței în familie. Acesta a fost aprobat la nivel de Guvern, în decembrie 2022, și în baza sa, Comisia Europeană a decis să acorde fonduri substanțiale pentru promovarea implicării femeilor în societate.

Teodora Elena Preoteasa, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Investiții și Proiecte Europene: „România a decis să aloce fonduri pentru dezvoltarea femeilor prin intermediul unor programe de coeziune socială. Aceste politici conțin măsuri dedicate pentru creșterea participării femeilor pe piața muncii, prin promovarea egalității de șanse și a respectării echilibrului dintre viața profesională și viața privată. Femeile sunt susținute să se angajeze, să își crească copiii, în paralel, sunt sprijinite să se reintegreze pe piața muncii și chiar să pornească sau să își accelereze afacerile. Bugetul total alocat se ridică la peste 100 milioane euro din fonduri europene”.

Elena Gaspar Ion este președinta Asociației Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB), singura femeie din România cu o poziție de conducere din domeniu. Activitatea ei are în vedere protecția mediului, respectiv colectarea deșeurilor de tip baterii.
Din septembrie 2023, SNRB a devenit membru în board-ul EUCOBAT (Asociația Europeană a Sistemelor Naționale de Colectare a Bateriilor), iar Elena este singura femeie care face parte din acest consiliu director și prima din Europa Centrală și de Est – „Într-un domeniu care este ocupat majoritar de bărbați, o femeie trebuie să fie de două ori mai bună ca să poată să-și afirme punctul de vedere. Iubesc ceea ce fac în domeniul industriei durabile și cred că o natură protejată și echilibrată este legată de protecția drepturilor femeilor. La urma urmei, Mama Natură este și ea femeie!”.

„Chiar dacă nu am ajuns la anvergura țărilor după al căror nivel de calitate a vieții tânjim, știu că aceasta e direcția corectă. Pentru că asta fac de mai bine de 25 de ani și văd transformarea. Aspirăm la atitudinea, educația și prosperitatea țărilor exemplu, dar uităm să corelăm aceste realități cu reprezentarea femeilor în parlament și în instituțiile decizionale. Egalitatea de gen este un exercițiu civic pe care trebuie să îl practicăm cât mai des ca să ajungă să ne intre în reflex. Copiii noștri deja au antrenament, iar asta ne confirmă că e direcția corectă. Asta presupune responsabilitate, conștiință personală și vigilență. Multă vigilență”, spune și Daniela Palade Teodorescu, jurnalistă, membră fondatoare Asociația Solidaritate și Egalitate, coordonatoarea publicației online FeminismForReal.com.

La eveniment au participat reprezentanți ai instituțiilor de stat, ONG-urilor și Asociațiilor care promovează egalitatea de gen și drepturile femeilor, persoane publice și jurnaliști.

Continue Reading