Connect with us

Diverse

SONDAJ: Care sunt cei mai de succes bărbați din România în 2023?

Published

on

Pentru că în fiecare an, pe data de 19 noiembrie, sărbătorim Ziua Internațională a Bărbatului, Zile și Nopți și NIVEA MEN lansează campania BĂRBAȚI DE SUCCES, ediția 2023. Intră aici și votează modelele masculine care te inspiră și poți câștiga o excursie exotică pentru 2 persoane sau kituri cu produse NIVEA MEN. Campania de votare se derulează în perioada 15 septembrie – 15 octombrie 2023. Rezultatele votului vor fi făcute publice în luna noiembrie.

Tragerea la sorți a câștigătorilor campaniei va avea loc de Ziua Internațională a Bărbatului, pe 19 noiembrie 2023, ora 12.00, prin www.tragerilasorti.ro.

Obiectivele sărbătoririi Zilei Internaționale a Bărbatului includ concentrarea asupra sănătății bărbaților și băieților, îmbunătățirea relațiilor dintre sexe, promovarea egalității între sexe și prezentarea de modele masculine de urmat.

Pe data de 2 februarie 2016, Parlamentul României a votat sărbătorirea Zilei Bărbatului în România, ca sărbătoare oficială a statului român (legea nr. 22/2016 pentru declararea zilei de 8 martie – Ziua Femeii și zilei de 19 noiembrie – Ziua Bărbatului).

Advertisement

Ce înseamnă un BĂRBAT DE SUCCES?

Succesul n-ar trebui să fie un obiectiv, ci mai degrabă o călătorie continuă în direcția dezvoltării personale. Doar așa te vei asigura că întreaga viață îți va fi presărată cu realizări remarcabile și că nu te vei bloca în reușite de moment. În general, bărbații care se îmbarcă în această călătorie vor trebui să aibă în vedere să respecte o combinație inteligentă între abilitățile pe care le dețin (sau pe care și le educă), disciplină și dedicare. Și mult echilibru, pentru că, din păcate este o regulă absolută că extremele și abuzurile distrug viețile (iar statisticile arată că bărbații sunt mai predispuși să piardă acest echilibru).

7 acțiuni care contribuie la succesul bărbaților

Mai jos am detaliat câteva acțiuni concrete care pot ghida orice bărbat în această călătorie continuă spre succes. De la îngrijirea sănătății mintale și fizice, până la gestionarea timpului liber cu înțelepciune și adoptarea unor hobby-uri constructive, fiecare pas contribuie la conturarea succesului în viața unui bărbat, indiferent de ce domeniu vorbim.

1. Minte sănătoasă în corp sănătos:

„Mens sana in corpore sano” este expresia din latină care-i aparține poetului Juvenal, născut în secolul I, dar care este astăzi extrem de actuală. O minte ageră și un corp bine întreținut reprezintă fundamentele succesului, căci ce ar reprezenta succesul dacă ți-ar lipsi fix aceste două lucruri. Alimentația echilibrată, somnul regulat și exercițiile fizice devin pilonii pe care se sprijină abilitățile de concentrare, creativitate și reziliență. În această dualitate, bărbații vor găsi resursele necesare pentru a se impune în orice sferă a vieții.

Advertisement

2. Timp liber pe care să ți-l dedici ție:

De multe ori, în goana după realizări, uităm de timpul personal, îl neglijăm sau subestimăm. Alocarea unor momente de relaxare și recreere reprezintă o investiție în echilibrul emoțional și liniștea interioară. Fie că este vorba despre o plimbare în natură, despre o oră de lectură sau un antrenament de kickbox, aceste intervale de timp pe care ți le dedici în exclusivitate reprezintă surse inepuizabile de inspirație și acea reîncărcare a bateriilor de care avem atât de multă nevoie.

3. E cool să faci sport:

Mulți privesc sportul ca pură activitate fizică, ceea ce este greșit, pentru că sportul este și o resursă inepuizabilă de disciplină, determinare, dedicare și colaborare.  Prin implicarea într-un sport, bărbații își dezvoltă și antrenează capacități esențiale precum concentrarea, rezistența la efort și capacitatea de a gestiona presiunea. Mai mult decât atât, această practică aduce beneficii semnificative asupra sănătății fizice și a stării de spirit. Dar ne-ar trebui sute de pagini pentru a vorbi despre beneficiile pe care le aduce sportul psihicului uman.

4. Cititul reduce stresul:

Advertisement

Lectura este un exercițiu pentru minte. Cu fiecare pagină citită, oamenii devin călăuziți către lumi noi și idei inedite. Cititul te învață să construiești cu mintea, să-ți dezvolți creativitatea, vederea în spațiu, în profunzimea și complexitatea lucrurilor – elemente esențiale pentru succesul în orice domeniu. În plus, lectura contribuie și la relaxarea minții și la diminuarea stresului acumulat în cotidian.

5. E timpul pentru yoga:

Întocmai ca sportul, yoga nu este doar o practică fizică, ci și o cale către echilibrul interior și concentrarea asupra prezentului. Un pretext pentru meditație, pentru a-ți curăța mintea de tot zgomotul pe care-l acumulezi în timpul zilei. Prin respirație controlată și poziții specifice, bărbații învață să-și gestioneze stresul, să-și îmbunătățească flexibilitatea și să-și fortifice sistemul imunitar. Aceste beneficii se traduc, în final, în abilități sporite pentru a face față provocărilor cotidiene.

6. Salvează planeta:

Responsabilitatea față de mediu, față de tot ce te înconjoară, este un semn de maturitate și angajament social. Implicarea în acțiuni ecologice și adoptarea unui stil de viață sustenabil nu doar protejează mediul înconjurător, ci construiește o imagine de bărbat responsabil și preocupat de viitorul comun, inteligent și care înțelege în mod real amenințările grave cu care se confruntă în prezent omenirea. Ce poate reflecta mai bine masculinitatea decât grija și protejarea „regatului tău”, care este, de fapt, lumea în care trăiești. 

Advertisement

7. Ai grijă de imaginea ta

Aspectul exterior este o carte de vizită pentru orice persoană, asta chiar dacă ni se spune de atât de multe ori că o carte nu se judecă după copertă. Alegerea unui stil vestimentar adecvat contextului, dar și personalității tale, și îngrijirea garderobei reflectă atenția la detalii și respectul față de propria imagine. În plus, o garderobă actualizată aduce un plus de încredere și determinare care sigur vor contribui la atingerea obiectivelor.

Așadar, alegerea să adopți aceste acțiuni poate reprezenta nu doar o evoluție personală, ci și un pas către succesul mult dorit. O minte sănătoasă, activități constructive și o atitudine responsabilă pot fi cheia unor realizări excepționale.

BĂRBAȚI DE SUCCES  este o campanie Zile și Nopți, susținută de NIVEA MEN și recomandată de ROCK FM.

În cadrul campaniei se vor acorda următoarele premii:

Advertisement
  • 1 x EXCURSIE într-o destinație EXOTICĂ, pentru 2 persoane, în  valoare de maximum 17.000 lei impozabili (15.370 lei – valoarea netă a premiului)*
  • 50 X KIT produse NIVEA MEN (fiecare kit are o valoare de 108,17 lei, TVA inclus).

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Evenimente

Oportunitate de a străluci pe scenă. Tinerii artiști se pot înscrie la Festivalul Național de Interpretare „Glasul Valahiei” 2025

Published

on

Ești pasionat de muzică și visezi să te faci remarcat? Acum ai șansa să te înscrii la cea de-a cincea ediție a Festivalului Național de Interpretare „Glasul Valahiei”, care va avea loc între 25 și 27 aprilie 2025, la Amfiteatrul „George Enescu” din Târgoviște! Acest festival-concurs prestigios include două secțiuni: Muzică populară (25 aprilie) și Muzică ușoară (26 și 27 aprilie), oferind o platformă excelentă pentru tinerii talentați care doresc să strălucească pe scenă.

Felicia Filip, soprana renumită și directorul general al Operei Comice pentru Copii, va prezida juriul, alături de nume sonore precum Cristian Mihăilescu (regizor de operă), Ozana Barabancea (muzician și vedetă TV), Iuliana Marciuc (jurnalist și producător TV la Televiziunea Română), Daiana Berbec și mulți alți artiști iubiți, printre care Izabela Simion, Claudiu Dumitrache, Nicoleta Vasile și Cristina Dan.

Cu o echipă artistică de top, coordonată de Andrei Coman (director artistic) și Dragoș Popa (director general), festivalul promite să aducă în prim-plan noi talente și să ofere un spectacol memorabil, prezentat cu eleganță de Bianca Buca, redactor la Radio România Brașov.

Înscrierile sunt deschise până pe 10 aprilie 2025! Dacă vrei să participi, nu rata ocazia de a te înscrie accesând www.glasulvalahiei.ro sau contactând organizatorii la glasulvalahiei@gmail.com și la numărul de telefon 0763.719.843.

Advertisement

Acesta este momentul tău să îți demonstrezi talentul și să fii evaluat de un juriu de elită din industria muzicală românească. Nu uita, intrarea este liberă pentru spectatori, așa că adu-ți prietenii și familia să te susțină într-o atmosferă plină de muzică și energie!

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural „Artist pentru Artă” din Brașov, în parteneriat cu Liceul de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, și Arhiepiscopia Târgoviștei.

Continue Reading

Evenimente

Nominalizările la Premiile Gopo 2025

Published

on

Alice ON & OFF (r. Isabela Tent), Anul nou care n-a fost (r. Bogdan Mureșanu), Moromeții 3 (r. Stere Gulea), Nasty (r. Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu, Tudor D. Popescu), Săptămâna Mare (r. Andrei Cohn) și Trei kilometri până la capătul lumii (r. Emanuel Pârvu) intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj. Astfel, două dintre filmele nominalizate la cea mai râvnită categorie sunt documentare.

Performanțele cineaștilor români pentru anul 2024 vor fi recompensate în cadrul celei de-a 19-a ediții a Galei Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București.

Anul Nou care n-a fost și Moromeții 3 conduc topul celor mai nominalizate filme, cu câte 13 nominalizări, urmate de Săptămâna Mare (12 nominalizări) și Trei kilometri până la capătul lumii (9 nominalizări).

La categoria Cea mai bună Regie sunt nominalizați Isabela Tent pentru documentarul Alice ON & OFFBogdan Mureșanu pentru Anul Nou care n-a fostStere Gulea pentru finalul trilogiei MoromețiiAndrei Cohn pentru filmul Săptămâna Mare și Emanuel Pârvu pentru Trei kilometri până la capătul lumii. 

Advertisement

Nominalizările pentru categoria Cea mai bună actriță într-un rol principal sunt Nicoleta Hâncu pentru rolul din Anul Nou care n-a fostOlga Török pentru rolul din Clara (r. Sabin Dorohoi), Rodica Lazăr pentru rolul din Ext. Mașină. Noapte (r. Andrei Crețulescu), Olimpia Melinte pentru rolul din Moromeții 3 și Nicoleta Lefter pentru rolul din Săptămâna Mare.

Cel mai bun actor într-un rol principal va fi decis între Adrian Văncică pentru rolul din Anul Nou care n-a fostYann Verburgh pentru rolul din Captura (r. Adrian Voicu), Emanuel Pârvu pentru rolul din Familiar (r. Călin Peter Netzer), Alex Călin pentru rolul din Moromeții 3 și Doru Bem pentru rolul din Săptămâna Mare.

Alice ON & OFF (r. Isabela Tent), Leo Records: Strictly For Our Friends (r. Ioana Grigore), Maia – Portret cu mâini (r. Alexandra Gulea), Moartea lui Iosif Zagor (r. Adi Dohotaru) și Opt Ilustrate din lumea ideală (r. Radu Jude și Christian Ferencz-Flatz) sunt titlurile nominalizate pentru categoria Cel mai bun film documentar. 

În curs pentru Cel mai bun film de debut intră Alice On & Off (r. Isabela Tent), Anul Nou care n-a fost (r. Bogdan Mureșanu), Captura (r. Adi Voicu), Clara (r. Sabin Dorohoi), și Horia (r. Ana Maria Comănescu).

Lista completă a nominalizărilor este disponibilă pe https://premiilegopo.ro/

Advertisement

Juriile care au stabilit nominalizările

Premiile Gopo au două jurii de preselecție, pentru categoria lungmetrajelor și pentru categoriile documentar și scurtmetraj. Juriul pentru lungmetraje a fost alcătuit, ca și până acum, din 11 profesioniști din domeniul cinematografic. Jurații de anul acesta au fost criticii de film Dana Duma și Ion Indolean, jurnalista Anca Vancu, regizorii Marian Crișan și Constantin Popescu, actrița Maria Popistașu, producătoarea de film Anamaria Antoci, directoarea de imagine Ana Drăghici, curatorul de film Bogdan Movileanu, consultantul cultural Corina Șuteu și scenaristul Florin Lăzărescu.

Din juriul de documentare și scurtmetraje au făcut parte 5 profesioniști din industrie: criticii de film Cezar Gheorghe și Andreea Chiper, regizorul Șerban Georgescu, producătoarea de film Velvet Moraru și selecționera de film Anca Păunescu.

42 de lungmetraje s-au regăsit pe lista propusă pentru nominalizările la categoria Cel mai bun film.

După anunţul nominalizărilor, peste 700 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti sunt invitaţi să voteze pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor Gopo, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de  firma de audit şi consultanţă PWC România, cu care organizatorii Premiilor Gopo au demarat un parteneriat încă din 2011.

Advertisement
Continue Reading

Evenimente

”The Smart, the Bold, the Beautiful” – Gala Excelenței Feminine 2025

Published

on

Grupul de Presă MediaUno, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Institutul Național de Statistică și Asociația MediaUno organizează, pe data de 18 martie 2025, la București, Muzeul Național de Artă al României, Sufrageria Regală, de la ora 18.00, evenimentul cu titlul ”The Smart, the Bold, the Beautiful”, a III-a ediție a Galei Excelenței Feminine.

 Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, ne propunem să aducem un omagiu sensibilității, frumuseții și inteligenței feminine. Vom celebra feminitatea, inteligența și forța femeii în societate.

În cadrul Galei ”The Smart, the Bold, the Beautiful” vom premia doamne determinate și puternice care s-au remarcat de-a lungul timpului prin performanțe în profesie și în viața publică. Această ediție ne oferă prilejul să recunoaștem rolul femeii în societate, a necesității sprijinirii egalității de gen și a implicării femeii în viața comunității.

28 de femei de succes, prin poveștile lor personale, inspiră și modelează comportamente ale generațiilor care vin. Avem privilegiul să le prezentăm în firescul lor, în determinarea și puterea sacrificiului lor personal.

Advertisement

Proiectul ”Împreună protejăm România” a fost inițiat în anul 2020 de Grupul de Presă MediaUno și dezvoltat împreună cu Institutul Național de Statistică și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ajungând la 17 ediții de conferințe și 10 ediții de gală organízate și câteva publicații editate.

Detalii despre acest proiect se regăsesc pe https://impreuna-protejam-romania.ro/

Continue Reading