Connect with us

Curiozități universale

Venus retrograd (13 mai – 25 iunie 2020) – Ce implică?

Published

on

Foto: catalincucu.ro

„Mercur Retrograd” a devenit cu siguranță un cuvânt foarte întâlnit și cunoscut în zilele noastre și aici mă refer inclusiv la oamenii care nu au o cunoaștere astrologică în spate. Ciclul Venus Retrograd este mai puțin cunoscut și apare mai rar decât Mercur Retrograd.

Ce este Venus Retrograd?

Ocazional, Venus pare că se mișcă înapoi pe cer. „Pare” este cuvântul cheie aici, deoarece, din punct de vedere tehnic, nici o planetă nu se deplasează în realitate înapoi pe orbitele lor în jurul Soarelui. De fapt, nici nu încetinesc.

Ciclurile directe de staționare și retrograde ale planetei sunt, în esență, iluzii care rezultă din punctul nostru de vedere, de pe Pământ, pur și simplu pentru că Pământul orbitează în jurul Soarelui cu o viteză diferită de celelalte planete. Venus este retrograd aproximativ 40-43 zile la fiecare 18 luni.

Venus a devenit retrograd pe 13 mai în semnul Gemenilor și continuă în mișcare retrogradă până pe 25 iunie 2020.

Advertisement

Ce implică Venus Retrograd?

Ca planetă a dragostei și a valorilor, perioadele retrograde ale lui Venus sunt perioade în care reevaluăm ce și pe cine valorizăm. Este o perioadă pe care mulți astrologi o consideră inoportună pentru căsătorii sau pentru a începe o nouă relație. Nici investițiile financiare majore nu sunt recomandate în această perioadă. Ciclurile Venus retrograd sunt momente bune pentru crearea bugetelor și a planurilor financiare și pentru re-gândirea relațiilor noastre personale. Nu se recomandă însă luarea de măsuri finale în domeniile finanțelor și dragostei până când Venus nu iese din aspect retrograd.

Deoarece Venus stăpânește frumusețea și estetica, Venus retrograd este un moment mai puțin ideal pentru procesele de înfrumusețare (noi coafuri, chirurgie estetică ș.a.), renovări, redecorare și altele. Deoarece Venus este asociat cu evenimente sociale, este posibil ca petrecerile și alte evenimente sociale să nu meargă așa cum sunt planificate.

Venus Retrograd în Gemeni

În ceea ce privește dragostea, foști iubiți(e) pot reapărea, iar unele relații se pot termina. Cu Venus retrograd în Gemeni, nevoile noastre de comunicare și conexiune interumană pot fi mari și în același timp destul de frustrante. Este posibil să punem la îndoială nivelul de deschidere, comunicare și implicare pe care îl avem în relațiile noastre. Dacă nu comunicăm cu un iubit sau un prieten în mod satisfăcător, acum acest aspect se poate concluziona și deveni clar.

Vechii prieteni și persoane iubite pot reapărea, complicând probabil relațiile actuale. Suntem chemați să abordăm problemele relațiilor din trecut în timpul acestui ciclu retrograd Venus. Poate fi o adevărată provocare să găseți un partener în această perioadă. Pot fi favorizate relații neortodoxe, experimentale și non-intime.

Unele dintre cele mai provocatoare asociații ale lui Venus în Gemeni pot fi deosebit de proeminente, iar acestea includ bârfe, superficialitate, sentimente duale și indisponibilitate emoțională. Cei care au Gemeni puternic prezenți în hărțile natale pot fi mai introspectivi, singuratici, distanți sau mai greu de atins în timpul acestui ciclu.

Advertisement

Relațiile care au fost deosebit de provocatoare pot ajunge la sfârșit în timpul acestui ciclu. Cu toate acestea, relațiile puternice vor supraviețui, chiar dacă pe parcurs există câteva denivelări și vânătăi.

Acesta poate fi un moment bun pentru „ochii larg deschiși” sau pentru întâlniri experimentale, deși opiniile și evaluările se pot schimba la o dată ulterioară.

Amânați și luați deciziile importante după data de 25 iunie, sau, și mai bine, după faza de umbră (după 29 iulie). Percepțiile noastre pot fi înșelătoare și putem ieși din ciclul retrograd cu regret dacă am acționat în grabă, deoarece tendința de a ne răzgândi mai târziu este puternică.

Afecțiunea este dificil de exprimat într-un mod natural sau spontan. S-ar putea să observăm în jurul nostru că oamenii sunt lipsiți de sinceritate și spontaneitate. De asemenea, și noi am putea face parte din această mulțime.

În ceea ce privește banii, finanțele și bunurile, încercați să păstrați achizițiile majore sau deciziile financiare după trecerea acestui ciclu retrograd Venus.

Advertisement

Nu trebuie să ne temem de Venus retrograd, dar este întotdeauna înțelept să avem grijă specială în acest ciclu. Nu este cea mai bună perioadă pentru a intra într-o nouă relație, deoarece senzorii noștri când vine vorba de dragoste nu sunt echilibrați și pe frecvențele potrivite.

Venus ne stăpânește valorile și, atunci când este retrograd, nu pare să fim în contact cu ceea ce apreciem cu adevărat sau cu persoanele pe care le apreciem.

Unii ar putea spune că vedem lucrurile nu prea clar. După terminarea ciclului retrograd, s-ar putea să privim înapoi și să ne întrebăm ce a fost în mintea noastră.

Așadar, faceți tot ce puteți pentru a evita luarea de decizii majore în perioada retrogradă a lui Venus, dar acordați atenție și timp evaluărilor dvs. pentru a vedea dacă acestea durează. O schimbare în inima și mintea voastră este posibilă mai târziu.

Oamenii pe care îi întâlnim acum pot părea mai fabuloși sau mai puțin atractivi decât sunt în realitate! Oricare ar fi cazul, încercați să vă mențineți până în iulie înainte de a lua mari decizii, în special cele care vă pot schimba viața.

Advertisement

Totuși, este posibil să nu fim la fel de deschiși sau afectuoși în timpul acestui ciclu. Este greu să avem încredere în ceilalți chiar acum și, poate mai mult, este dificil să avem încredere în propriile noastre instincte și forțe, mai ales atunci când vine vorba de judecarea altora sau a relațiilor noastre.

Avem tendința să bănuim lipsă de sinceritate în alții. Este posibil ca oamenii să pară mai egoiști, retrași și prea autoprotectori. Este greu să facem progrese într-o manieră directă în relațiile noastre de dragoste, deocamdată.

Dacă sperați să remediați o relație aparent defectuoasă sau dacă încercați să programați o reuniune, să organizați un eveniment etc, este posibil să nu fie cel mai bun moment pentru a face acest lucru.

Când au loc despărțiri în a doua jumătate a unui ciclu retrograd Venus, de cele mai multe ori, acestea sunt imperfecte și nu eliberează indivizii în adevăratul sens al cuvântului. Cuplurile și prietenii se pot reuni mai târziu sau dacă rămân despărțiți, de multe ori s-ar putea să se întrebe dacă a fost ceea ce trebuia făcut – ceva rămâne agățat.

Venus retrograd este o perioadă pentru curățarea punților și pentru a face față trecutului, astfel încât să avansezi proaspăt și re-energizat, iar acest lucru este adecvat în special în primele trei săptămâni ale ciclului. În a doua jumătate a ciclului retrograd, ATENȚIE MARE LA impulsivitate.

Advertisement

Ceea ce s-a întâmplat în trecut, inclusiv relațiile de dragoste, ne poate inunda conștiința acum. Uneori, un iubit din trecut reapare în viața noastră, fizic vorbind.

Venus retrograd în cuadratură cu Neptun

Este un tranzit lung pe care Venus îl face, iar în această perioadă, se sugerează că putem avea de-a face cu o anumită dezamăgire sau deziluzie, luptându-ne cu ceea ce este real și ceea ce vrem să credem că e real! 20-21 MAI reprezintă un punct culminant pentru acest tip de provocare. Dar nu vă faceți griji, veți avea parte de astel de provocări o perioadă mai lungă de timp.

În 1-2 IUNIE este probabil să fie o perioadă mai dificilă a acestui ciclu retrograd, atunci când Venus formează un pătrat cu Marte, apărând multe conflicte, iritări, deși conflictele pot fi înțelese mai bine în ziua următoare.

Momente mai bune pentru problemele guvernate de Venus

Momentele mai bune pentru problemele guvernate de Venus în acest ciclu retrograd sunt 21-22 mai 2020, când Venus se aliniază cu Mercur, 3 iunie când Venus se aliniază cu Soarele și 10-11 iunie când Venus formează un sextil Chiron prin care ne deschidem fată de ceilalți și față de noi, învățând să iubim mai mult și mai bine.

De asemenea, Venus formează o conjuncție inferioară cu Soarele (3 iunie) prin care problemele legate de relații sunt amplificate.

Advertisement

Când Mercur formează o conjuncție cu Venus retrograd în perioada 21-22 mai, pot exista o mulțime de conversații despre relații, în special despre cele anterioare. Se poate aduce o perspectivă nouă asupra unei probleme vechi, lucru util dar acest proces poate fi prea intelectual.

Este interesant de menționat că acest ciclu retrograd se întâmplă într-un moment în care multe persoane / țări se confruntă cu blocaje din cauza pandemiei coronavirusului și ne bazăm foarte mult pe sistemele de comunicații pentru că nu suntem întotdeauna conectați față în față cu oamenii.

Capcanele comunicării în aceste moduri sunt deosebit de pronunțate. “Nerespectarea” unei persoane poate duce la împărtășirea unor lucruri pe care, poate, nu le-am fi împărtășit niciodată. De asemenea, anumite nuanțe se pierd în comunicare și cuvintele noastre pot fi înțelese greșit indiferent de intențiile pe care le avem.

Atenție la comunicare, la emoții, trăiri, valori, la relațiile noastre căci este o perioadă de revizuire și reevaluare a vieții noastre. Nu uitați să vă înarmați cu răbdare pentru a nu lua decizii pripite pe care să le regretați după acest tranzit a lui Venus retrograd.

www.catalincucu.ro

Advertisement

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Curiozități universale

7 lucruri pe care trebuie să le ții în secret

Published

on

Iată 7 lucruri, pe care trebuie să le țineți în taină, indiferent de legăturile voastre de rudenie.

1. Primul lucru pe care trebuie să-l păstrați în secret, sunt planurile de viitor. Nu spuneți nimănui până planurile nu se vor îndeplini. Orice idee nu este ideală și are unele puncte slabe, în care se poate lovi foarte ușor.

2. Al doilea lucru despre care este bine să nu spuneți nimic, sunt faptele de milostenie. Un lucru bun este o raritate în această lume și de aceea trebuie păzit foarte bine. Nu vă lăudați cu faptele bune. Mândria va înlătura tot binele care a venit din această milostenie.

3. Al treilea lucru despre care nu trebuie să vorbim o reprezintă nevoinţa noastră. Nu relataţi tuturor despre limitele dvs. în alimentație, somn, rugăciune etc. Asceza fizică aduce foloase dacă este în coordonare cu starea emoțională.

Advertisement

4. Al patrulea lucru despre care trebuie să tăcem este curajul și bărbăția noastră. Unii au încercări interioare, alții încercări exterioare.

Încercările exterioare se observă, de aceea oamenii primesc medalii, însă dacă au fost depășite anumite încercări interioare nimeni nu le poate observă și de aceea nici nu aveți premii pentru ele.

5. Al cincilea lucru sunt cunoștințele duhovnicești. Acestea au diferite niveluri și trebuie dezvăluite doar la un anumit nivel de pregătire.

Principala greșeală a începătorilor este dorința de a împărtăși celorlalţi propria starea duhovnicească, care în loc să le aducă liniște, le aduce tulburare.

6. Al șaselea lucru despre care nu trebuie vorbiţi sunt problemele familiale. Țineți minte: cu cât mai puțin veți vorbi despre problemele din familia dvs. cu atât ea va fi mai puternică și mai stabilă. Cearta este îndepărtarea energiei negative care se adună în procesul de comunicare.

Advertisement

7. Al șaptelea lucru despre care nu trebuie să vorbiți sunt cuvintele urâte pe care le-ați auzit. Puteți să vă murdăriți încălțămintea sau puteți să vă murdăriți conștiința.

Dacă veniți acasă și spuneți tot ce ați auzit de la un necioplit pe stradă, nu vă va deosebi de acea persoană care a venit acasă și nu s-a descălțat.

Sursa iladies.ro

Advertisement
Continue Reading

Curiozități universale

Trifoiul este un simbol al norocului la nivel mondial

Published

on

Să ne fie cu noroc, căci astăzi povestim despre trifoi. Și nu orice trifoi, ci acela cu patru foi. Oare de câte ori ne-am dorit să găsim un trifoi cu patru foi in mijlocul naturii pentru a avea noroc? Tocmai pentru că este atât de greu de găsit, trifoiul cu patru foi este asociat norocului. Conform unor estimări, la aproximativ 10.000 de trifoiuri cu trei frunze, exista un trifoi cu patru frunze. Potrivit legendei, doar dacă găsești întâmplător un trifoi cu patru foi vei avea noroc, iar daca cineva ti-l daruieste, norocul se va dubla. Dacă îl cumperi din comerț, nu va avea niciun efect în aducerea norocului. Fiind atât de rar întâlnit, nu e de mirare că trifoiul cu patru foi a devenit simbolul cel mai răspândit al norocului, în toată lumea.

Înca din secolul al V-lea, trifoiul alb cu trei frunze a fost asociat cu Sf. Patrick (primul misionar al crestinismului in Irlanda). Legenda spune ca Sf. Patrick a folosit trifoiul ca simbol al trinității, fiecare frunză simbolizând: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Atunci când o persoană găsea un trifoi cu patru frunze, se spunea că pe lângă trinitate, a fost binecuvântată și cu Harul lui Dumnezeu.

În Egiptul Antic, această plantă era oferită în dar cuplurilor de tineri căsătoriți, pentru o căsnicie îndelungată și cu iubire. Legendele merg atât de departe, până la Adam și Eva. Se spune chiar că Eva, când a fost izgonită din rai, a luat cu ea un trifoi cu patru foi, pentru a-i purta noroc.

În natură găsim aproximativ 300 de specii de trifoi, însă numai cel care este o varietate a trifoiului alb poartă noroc, tocmai datorită rarității lui. La alte specii de trifoi, precum cel roșu, auriu sau alpinum, sunt mult mai des întâlnite variantele cu 4 foi, ceea ce le face populare, însă fără influență asupra aducerii norocului.

Advertisement

Fiecare frunză a trifoiului cu 4 foi are și o semnificație. Prima este simbolul credinței, a doua semnifică speranța, cea de-a treia frunză înseamnă dragoste și, desigur, cea de-a patra este cea a norocului.

Deși există și alte simboluri ale norocului, iată că doar trifoiul a reușit să se răspândească la nivel mondial.

Cercetătorii susțin însă că trifoiul cu patru foi este cauzat de mutații genetice sau de mediu și, în esență, este doar o plantă perenă consumată de animale, care, în anumite condiții climatice, poate să dezvolte și o a patra frunză.

Advertisement
Continue Reading

Curiozități universale

Regina Maria a fost primul cap încoronat care a apărut într-o reclamă

Published

on

Regina Maria a României a fost considerată cea mai frumoasă prinţesă şi ulterior cea mai frumoasă regină a Europei timpurilor sale. Puțini știu însă că Regina Maria a fost plătită ca să facă reclamă unei creme de față. Regina Maria a României a fost prima celebritate, dar şi primul cap încoronat care a apărut într-o reclamă. Regina Maria a făcut publicitate în anul 1924 pentru un celebru brand de creme americane, dar a fost şi imaginea unei case de parfumuri.

Compania producătoare a demarat prima campanie de publicitate la nivel naţional în SUA în 1886, dar după opt ani de intensă publicitate, vânzările începusera însă să scadă. Firma a abordat un nou concept promovând crema prin intermediul Caselor Regale europene, pe un principiu foarte practicat în zilele noastre, aceea că imaginea personală este asociată cu succesul. Maria a fost prima regină care s-a asociat cu produsele, ducând la o creştere impresionantă a vânzărilor.

Reclama o înfăţişa pe Regina Maria îmbrăcată foarte elegant, în timp ce cremele erau prezentate pe un fundal în care se observau discret nişte bijuterii și o atmosferă intimă.

„Nici o femeie nu e atât de sus plasată, încât să-şi permită să-şi neglijeze aspectul. Imaginea personală este vitală pentru succesul ei şi nu poate îngădui ca semnele obişnuite de oboseală să se vadă pe chipul ei. Sunt încredinţată că frumuseţea poate fi menţinută prin folosirea zilnică a cremelor Pond’s.”, acesta era îndemnul reginei către femei atunci când promova virtuţile celebrei creme de îngrijire.

Advertisement

Articolul publicitar, distribuit în mai multe gazete, avea un titlu pe măsură: „Ce spune cea mai frumoasă regină din Europa despre îngrijirea tenului“.

Unele surse spun ca „Plata“ firmei pentru publicitate a constat în oferirea de creme drept cadou suveranei României.

Frumusețea Reginei Maria a României a rămas legendară. Totodată este cea care a rămas în istorie ca „Mamă a răniţilor” sau „Regina soldat”, datorită implicării sale active în ajutorarea răniţilor în Primul Război Mondial, și de altfel considerat cel mai frumos cap încoronat al Europei la acea vreme.

Advertisement
Continue Reading