Connect with us

Tinere talente

Rian Cult: „Visez sute de mii de oameni care să cânte alături de mine una din piesele mele”

Published

on

Foto. Rian Cult

Rian Cult se bucură de succes pe platformele de streaming și nu numai. Pe Spotify, cea mai celebră platformă de streaming, piesa Sundays In New York” are aproape un milion de stream-uri, în timp ce piesa „On My Mind” a depășit de curând jumătate de milion de stream-uri, fiind ascultate din țări îndepărtate, precum Brazilia, Mexic, Australia sau Statele Unite ale Americii.

Cu o combinație captivantă între linii melodice și ritmuri pop infuzate cu influențe Hip-Hop, Rian Cult este pasionat să mixeze muzică nouă și să găsească elementul surpriză în piesele lui, fiind inspirat de artiști celebrii, precum LAUV, Ed Sheeran, Jeremy Zucker sau blackbear.

Rian Cult este unul dintre cei mai promițători artiști de pe piața muzicală românească, toboșar, producător, vocalist și compozitor de muzică pop. Absolvent al Facultății de Muzică Berklee College of Music din Statele Unite, cu o diplomă în „Contemporary Writing & Production” și focus pe „Songwriting”, Rian Cult s-a întors de curând în România pentru a împărtăși cu cei de acasă o parte din visul lui. Cu un background muzical format în ani de studii și sute de ore de repetiții, parcursul lui muzical este în plină ascensiune.

Foto. Rian Cult

Pentru cineva care abia te descoperă, spune-ne cine ești, ce faci și ce vrei să lași în urma ta ca artist muzical.

Cei mai mulți mă cunosc sub numele de Rian Cult, dar pentru cei care vor să meargă alături de mine pe acest drum muzical, m-am născut sub numele de Adrian Culetu, într-un oraș de la malul Marii Negre. Sunt un artist, producător și scriitor de muzică Pop. Muzica mea combină influențe Hip-Hop cu linii melodice Pop și un vibe care te face să dai din cap pe orice melodie. Vreau să las în urmă mai mult decât 3 minute de muzică, vreau să las în spate o poveste, o amintire, o emoție în care oamenii să se regăsească în orice stadiu al vieții, să-și amintească că deși am devenit cu totul altcineva în timp, să poată să se reîntoarcă și să retrăiască niște sentimente și amintiri prin muzica mea.

Advertisement

Ai studiat muzica în SUA, la Berklee College of Music. Care ar fi primele trei lecții de viață pe care le-ai primit în Statele Unite și ai vrea să le transmiți și românilor?

Fă mult mai mult decât ți se cere, termină ce ai de făcut înaintea tuturor și fă-o cât de bine poți, 101%.

Ai lansat recent piesa RIGHT MIND”, care a prins foarte bine pe Spotify și nu numai. Ce pregătești pentru viitorul apropiat?

Am pregătit o colaborare cu o artista româncă și am mai terminat de filmat un clip pentru o piesă care înseamnă enorm de mult pentru mine. În rest, am destul de multe piese care așteaptă să fie cizelate și acceptate de o casă de discuri pentru a fi lansate și ascultate de cât mai mulți oameni.

Foto. Rian Cult

Când s-a născut pasiunea ta pentru muzică?

Cred că fără să-mi dau seama, a fost mereu acolo, așteptând momentul potrivit să iasă din mine și să-mi croiască drumul pe care aveam să-l încep. Pe undeva prin 2008, la un concert de-al lui Phil Collins. Eu am pornit inițial că fiind toboșar și musical director, cântând cu artiști și trupe din România la festivaluri și evenimente, dar mereu am vrut mai mult și am vrut să dau energie publicului, așa că am făcut un pas în față, către microfon.

Advertisement

Ai milioane de stream-uri pe Spotify, cu fani din toată lumea. Este cineva ca te inspiră pe plan muzical?

Îi admir enorm pe LAUV, blackbear, Ed Sheeran, Kendrick Lamar, Halsey, Charlie Puth, Khalid și Benny Blanco, ca să menționez câțiva, dar muzica fiind atât de proeminentă peste tot în zilele de astăzi încât sunt exasperat să găsesc artiști noi pentru că sunt foarte mulți care merită ascultați și dați mai departe.

Poți să ne recomanzi câteva piese care te reprezintă?

Ce faină e întrebarea! Păi cred că ar fi „Love Yourself” de la Justin Bieber, „Eleven” de la Khalid, „Cheating on You” de la Charlie Puth și „I Feel Bad” de la blackbear.

Care e treaba cu numele tău de scenă?

Advertisement

M-am chinuit enorm de mult să-l găsesc când el de fapt era chiar acolo. Check this out adRIAN CULeTu, face parte din numele meu, am vrut ceva care să le dea ascultătorilor ceva de căutat, de gândit.

Foto. Rian Cult

Fiecare piesă a ta are un vibe special și un sound foarte bine studiat. Care sunt ambițiile cu muzica pe care o faci?

Încerc pe cât de mult pot, cu fiecare piesă pe care o fac, să aduc ceva nou, să sune diferit față de cea de dinainte, pentru că la fel ca tot ce se întâmplă în jurul nostru, și noi oamenii suntem într-o continuă schimbare, evoluție, care te face să crești, să înțelegi și să creezi ceva nou din ce ai învățat. Îmi doresc pe cât de mult pot să-mi surprind ascultătorii cu fiecare piesă nouă și să se gândească „Oare ce fel de piesă scoate de data asta? Cu influențe R&B sau Hip-Hop, sau poate o fi ceva mai dansant?”

Fără ce lucru nu ai putea să trăiești?

Am un lănțișor la gât pe care l-am primit de la părinții și sora mea și nu l-am dat jos de vreo 6 ani. Și altceva fără de care n-aș putea trăi sunt experiențele, tot ceea ce mă învață cine sunt, ce am fost și ce vreau să fiu. A, da, și câinii, mi-am făcut și un tatuaj că să-mi exprim iubirea.

Care este visul tău cel mai mare?

Advertisement

Să am zeci, poate chiar sute de mii de oameni care să cânte alături de mine una din piesele mele. Și în același timp, să-i inspir să facă acel lucru de care suntsperiați, să pășească din zona lor de confort și să alerge după ce își doresc. E un drum înspăimântător, sunt și eu pe el, dar simt că trăiesc în fiecare zi.

Rian CultYouTube / Instagram / Official website

Redacția SuperTu mulțumește echipei bravonet.ro pentru material.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lansări

Ilinca Stan, tânăra pe care publicul a urmărit-o pe scena Românii au talent, a lansat piesa „Copii”

Published

on

Ilinca Stan, tânăra de 12 ani pe care publicul a urmărit-o în cadrul emisiunii Românii au talent, unde a urcat pe scenă alături de Eugenia Nicolae, a lansat piesa „Copii”. Piesa vorbește despre copilărie și visurile celor mici legate de ceea ce vor face „când vor fi mari”, iar videoclipul transpune într-un mod creativ mesajul piesei. Melodia este compusă de către artista Eugenia Nicolae, care i-a fost și profesoară de muzică, alături de Rimenescu.

Ilinca studiază muzica de la vârsta de 6 ani, canto și pian, și este elevă a școlii de muzică Music Tech School, având-o ca profesoară pe Irena Elena Stefan. Mica artistă are în palmares deja premii din industria muzicală, precum Premiul I la secțiunea pop românesc din cadrul Concursul Național de Interpretare Instrumentală și Vocală Viitori muzicieni, 2019, și Premiul I din cadrul secțiunii pop internațional la Concursul Național de Interpretare Instrumentală și Vocală Viitori muzicieni, 2019, desfășurat în București.

„Filmarea videoclipului a fost o experiență foarte frumosă. Am avut atâtea emoții, încât nu am dormit 2 seri. Când am început filmarea nu eram sigură dacă mă voi descurca. Am mai participat la filmări de videoclipuri, dar niciodată nu am fost personajul principal, nu am filmat pentru propria piesă. Mereu întrebam dacă trebuie să refacem scena. Fiind nesigură pe mine la început, simțeam că dacă refac scena de mai multe ori îmi va ieși mult mai bine. Atunci când am schimbat locația și m-am întâlnit cu ceilalți copii alături de care trebuia să filmez, deja mă obișnuisem cu “trasul” scenelor. Nu mai aveam emoții. Mi-a plăcut foarte mult să filmez videoclipul – a fost distractiv, dar și emoționant.”, a declarat Ilinca Stan.

Pe lângă colaborarea cu Eugenia Nicolae, interpreta de 12 ani are la activ și alte colaborări cu o sumedenie de artiști. Alături de Irena Elena Stefan, Bogdan Dumitraș și de școala de muzică “Music Tech School” a participat la piesa “Crăciunul cum vrei tu”, compusă de către Bogdan Dumitraș.

Advertisement

„Ilinca este un copil foarte talentat. Inițial am cunoscut-o în calitate de profesoară de muzică și pentru că am văzut talentul ei, am ținut legătura cu ea și cu părinții săi. Apoi a urcat pe scenă alături de mine la „Românii au talent”, a fost prima mea opțiune pentru corul de copii. Iar acum iată că alături de Rimenescu i-am compus prima ei piesă, care știu că îi place mult. Este o mare bucurie și împlinire pentru mine să văd că un copil cu care am lucrat pe când eram profesoară ia calea muzicii. Îi urez succes pe acest drum și are toată susținerea mea!”, a declarat Eugenia Nicolae.

Piesa este compusă de Eugenia Nicolae și Rimenescu, cel care a regizat și videoclipul „Copii”. Despre experiența de a înregistra o piesă în studio, tânăra artistă a declarat:

„Atunci când am înregistrat nu am avut emoții, dar am avut când am plecat acasă am început să mă gândesc la asta: “Dacă nu mi-a ieșit bine?!” sau “Dacă am greșit o notă?”. Știam însă că o să fie bine, am lucrat cu profesioniști din domeniu care m-au ghidat și sunt foarte bucuroasă de rezultat. A fost o experiență plăcută și distractivă!” a declarat Ilinca.

În timpul liber Ilincăi îi place să danseze și să meargă cu prietenii în parc.

Advertisement
Continue Reading

Tinere talente

Românii au talent 2022: Zametheea, mesaj sfâșietor, în versuri, pentru cei care ne conduc

Published

on

Zametheea, pentru că așa își spune, este director la o asociație ce se ocupa cu încurajarea tinerilor să se implice în activități civice prin artă. A terminat Facultatea de Teatru la Cluj și spune că profesorii nu i-au oferit aptitudinile care să o ajute să se dezvolte și mai mult în această zonă. Au fost alte persoane care au ajutat-o să crească și așa i-a venit ideea să facă o asociație în care să ajute oamenii să se dezvolte artistic. Împreună cu soțul său, obișnuia să organizeze spectacole pe stradă, de poezie și muzică.

A început să scrie înainte de facultate, spune că așa își exprimă sentimentele pe care nu le putea exterioriza. Acest exercițiu s-a transformat într-o abilitate recunoscută în mediul academic. Acum face spoken word poetry și spune că acest stil îi oferă foarte multe satisfacții. A câștigat multe concursuri care i-au dat încredere că abilitățile sale sunt cu adevărat speciale.

Zametheea a oferit un moment unic pe scena Românii au talent. Jurații au fost extrem de impresionați de momentul concurentei.

Andra: “Oamenii rezonează cu mesajul… Așa trebuie spus un astfel de mesaj.”

Mihai Bobonete: “Mă gândeam că 1000 de proteste nu fac nici cât o ceapă degerată față de ce face fata asta aici.”

Advertisement

Dragoș Bucur: “Poate că ar fi trebuit să intri în politică, nu sunt ironic.”

Andi Moisescu: “Eu cred că mesajul trebuia să ajungă la cineva… iar acei cineva sunt pe un iacht, în Elveția, în Costa Rica.”

Vineri seara, în marea finală Românii au talent, Zametheea a avut o prestație uluitoare, aplaudată îndelung de juriu și public.

„S-a pustiit țara că ne fură unii tot ce avem. Apără Doamne regatul tău de prostie și trufie. Dă-ne Doamne viitorul nostru înapoi (…) N-am de gând să las țara asta să moară. Iartă-i Doamne pe români că au fost hoți și-au fost hapsâni… Suntem mulți și vrem dreptate! Sunt aici să schimb ceva.. Sunt aici să schimbăm ceva”, a rostit Zametheea pe scena talentelor. 

Mihai Bobonete: „Eu cred că scopul tău a fost unul foarte clar. Să vii pe scenă și să spui lumii cum vezi tu lucrurile! Trebuie să continui pe drumul ăsta și să trâmbițezi binele”.

Andi: „Tu ai ajuns în finală! Oamenii au ajuns la concluzia că tu ai talent să faci spectacol!”În preselecții i-a impresionat pe jurați cu monologul ei și a primit patru de DA. Zametheea a oferit un moment unic pe scena Românii au talent și-n prima semifinală. 

Advertisement

Jurații au avut doar cuvinte de laudă la adresa concurentei. ”Poate că ar fi trebuit să intri în politică, nu sunt ironic”, i-a spus Dragoș Bucur după manifestul politic prezentat pe scena talentelor.

“Mă gândeam că 1000 de proteste nu fac nici cât o ceapă degerată față de ce face fata asta aici”, a adăugat și Mihai Bobonete. 

Continue Reading

Performanță

Darius Mabda i-a ridicat pe jurați în picioare la Românii au Talent. “Ești cel mai potrivit să câștigi!”

Published

on

Darius Mabda, în vârstă de 13 ani, este din Oradea și a reușit să cucerească juriul și publicul de la „Românii au talent”, în ediția de vineri seara, 11 martie 2022. Mihai Bobonete i-a oferit Golden Buzz și l-a propulsat direct în semifinale, după un dans contemporan perfect, executat după propria coregrafie.

Darius Mabda a început să danseze din joacă. Încerca să imite diverse dansuri de la televizor sau de pe internet și le-a cerut părinților să-l ducă la o școală. A participat la diverse competiții de dans, în țară și în străinătate. La Freedom Dance Festival din Ungaria a luat locul 1, la Bucharest Dance Festival pe categoria lui de vârstă tot locul 1. I-ar placea să danseze pentru Antonia, Alina Eremia, Ami și Andra.

„Eu am văzut un amestec incredibil de inocență, de eleganță și de bărbăție”. Este un moment de aur în viața ta acum”, i-a spus Dragoș Bucur. Emoționată, Andra a venit pe scenă și l-a îmbrățișat pe Darius. Mihai Bobonete a fost cel care a apăsat butonul auriu, spunând: „Sunt uluit de performanța ta, sunt uluit de ce s-a întâmplat acum pe scenă, nu știu de unde ai venit, dar mi-ai umplut inima de bucurie”, a spus Bobonete la „Românii au talent”.

Vineri seara, 20 mai, în cea de-a doua semifinală LIVE Românii au talent, Darius Mabda a cucerit scena cu un moment plin de sensibilitate și energie. 

Advertisement
Foto. ProTV

Continue Reading