Connect with us

Diverse

2 români calificați la Mr. Olympia 2020

Published

on

România are din nou 2 culturiști calificați la cel mai mare concurs de culturism din lume, Mr Olympia – Las Vegas!

România se poate mândri cu nume grele în culturism. Nicu Giurgi a fost primul român care a participat la Mr. Olympia. Apoi, în 2011, Alina Popa a urcat pe scena celui mai mare concurs de culturism din lume, concurând până în 2014, când a obținut locul 2. O lungă perioadă de timp, aceștia au fost singurii români care au participat la Mr. Olympia, însă anul 2020 vine cu o surpriză. Listele oficiale au apărut, iar România se poate mândri cu 2 concurenți români: Andrei Lincan (Deiu) și Vlad Alfred Chiriac.

Mr. Olympia este un concurs internațional de culturism organizat anual de către Federația Internațională a Culturiștilor (IFBB). Câștigarea titlului este considerat cel mai important rezultat în domeniul culturismului profesionist. Concursul a fost creat de Joe Weider pentru a oferi campionilor mondiali și continentali ai diferitelor federații de culturism din anii ’60 ocazia cuceririi unui nou titlu. Primul concurs Mr. Olympia a avut loc la New York în 18 septembrie 1965. Ediția din 2006 s-a desfășurat pe 30 septembrie la Las Vegas. Campionul din 1965, Larry Scott, a primit ca premiu o coroană și suma de 1000 dolari. Campionul din 2009, americanul Jay Cutler, a primit alături de statueta Sandow și medalie, un cec de 200 000 dolari. Începând din anul 1980, există și o competiție paralelă pentru femei, Ms. Olympia. De asemenea, din 1995 se organizează și o variantă fitness, Ms. Fitness Olympia, iar din 2003 și un concurs de frumusețe Ms. Figure Olympia.

Calificarea la Mr. Olympia:

Toți participanții la Mr. Olympia trebuie să se califice prin clasarea superioară la unul din concursurile de profesioniști organizate sub egida IFBB. Sunt calificați următorii sportivi:

  • deținătorii titlului Mr. Olympia (dacă trec mai mult de 5 ani este necesară aprobarea IFBB);
  • primii 6 clasați la ediția precedentă a Mr. Olympia;
  • primii 5 clasați la concursul Arnold Classic din același an;
  • primii 5 clasați la concursul New York Men’s Professional din același an;
  • primii 3 clasați la celelalte concursuri profesioniste organizate de IFBB între două ediții consecutive Mr. Olympia;
  • câștigătorul titlului la Campionatul Mondial de Profesioniști la Veterani;

Pe lângă aceștia, organizatorii pot oferi o “invitație specială” unui sportiv care nu a reușit să se califice. Aceasta a fost regula care i-a permis lui Arnold Schwarzenegger să participe la ediția din 1980, în ciuda faptului că era “retras din activitatea competițională” până la câteva zile înaintea concursului.

Diverse

Acasă la Dragoș Popa! Cum și-a decorat artistul casa cu 10.000 de euro

Published

on

Foto. Dragoș Popa

Una dintre cele mai fresh locuințe din România este poziționată în Brașov. Artist, jurnalist și mai nou, creator de conținut pentru celebra platformă TikTok, Dragoș Popa și-a achiziționat recent un studio în inima Brașovului, pe care l-a amenajat cu mult bun gust.

Investiția de 10.000 de euro se regăsește acum într-un concept contemporan mixt cu o incursiune prin stilul glamour al perioadei antice, potrivit declarației pentru revista noastră. Dragoș Popa spune că este tipul de casă spectacol, cu accente puternice și definită prin eleganță, unde orice persoană sau artist se va regăsi.

„Conceptul casei este contemporan mixt cu o incursiune prin stilul glamour, așa cum am convenit cu artistul Vasii, cel care m-a ajutat să conturez acest proiect. Pornind de la baza antică și călătorind până în prezent, s-a urmărit un echilibru fin și congruent. Consider că este tipul de casă spectacol, cu accente puternice și definită prin eleganță, unde orice persoană sau artist se va regăsi. Eu nu locuiesc permanent acolo, căci tare greu mă desprind de orașul Zărnești, însă mi-am dorit ca acest spațiu să fie pregătit și pentru prietenii mei care tranzitează Brașovul”, a povestit Dragoș Popa.

Piesa de rezistență este o pictură inspirată din Pompei, vechiul oraș roman îngropat sub cenușa vulcanului Vezuviu.

„Pictura aplicată direct pe suprafața unor cărămizi specifice orașului Pompei, formează o punte spre atmosfera picturii murale și a mozaicului antic, acolo unde formele corporale pictate, poate că nu aveau ca scop definirea unui sex, și asta pentru că atât bărbații, cât și femeile din înalta societate purtau plete și podoabe”, a mai adăugat Dragoș Popa.

„Pictura surprinde nuanțe din eleganța și rafinamentul nobilimii antice, întrucât oamenii de rând nu aveau picturi pe pereți, acestea fiind prezente doar în temple, palate și în clădiri oficiale. Stilul antic a fost adaptat anului prezent, fiind conturată atmosfera punctului de inspirație, iar apoi adusă în contemporan. Astfel, desenul descrie o punte între timpuri și servește conceptului de design ca fundament”, a explicat pe Facebook, artistul Marian Vasii.

Investiția totală atinge 50.000 de euro, iar conceptul de design este sub semnatura artistului Marian Vasii.

Continue Reading

Diverse

Mateia a lansat videoclipul piesei „Everytime I fall”, filmat în București

Published

on

Foto. Mateia

Solista Mateia a revenit în peisajul muzical cu o nouă piesă și un videoclip pe măsură. Este vorba de melodia „Everytime I fall” pentru care a filmat chiar la București.

Tânăra a filmat două săptămâni, dar pentru mai multe videoclipuri, dintre care și acesta, după care a zburat înapoi spre Statele Unite. Pentru că Elena Matei, pe numele ei adevărat, pregătește un EP și a filmat videoclipuri la mai multe piese.

„A durat atât de mult, deoarece am încercat să filmăm toate piesele de pe viitorul EP al meu. Au fost două săptămâni pline, dar fantastice”, ne-a mărturisit ea.

„Am lansat o nouă piesă care se numește “Everytime I fall” și are o producție realizată de cei de la Gun Studio. Pentru unele piese, sursă de inspirație a fost chiar experiența proprie, așa că am așternut pe hârtie fie ceea ce am simțit în acele momente (unele mai frumoase, altele mai triste), fie din amintiri. Alteori, anumite subiecte din filme mi-au influențat compoziția. La videoclip am avut o echipă minunată formată din Cristian Pistol și Cristian Puchiu cu care am lucrat foarte ușor. Filmările au avut loc în București și am filmat timp de două săptămâni. La filmare am schimbat părul de nenumărate ori, pentru a ajunge într-un final la ceea ce încercasem prima dată. Acest aspect ne-a luat ceva timp, se făcuse foarte târziu și toată echipa obosise. Am fost nevoiți să continuăm filmările în ziua următoare. Deși am lucrat cu două stiliste foarte bune din București, filmările au avut loc în perioada de pandemie, așa că din păcate, nu am avut acces la multe magazine și designeri”, ne-a povestit Mateia.

Vă invităm să urmăriți videoclipul:

Continue Reading

Diverse

Claudia Pavel poate intra în Cartea Recordurilor: a filmat în 3 zile, 29 de videoclipuri împreună cu 25 de copii

Published

on

Claudia Pavel poate intra în Cartea Recordurilor! Artista a filmat în 3 zile, 29 de videoclipuri împreună cu 25 de copii. Proiectul se numește “Cântecele literelor” și este făcut cu Academia Micilor Artiști.

Chiar de 1 iunie îndrăgita solistă Claudia Pavel a lansat un proiect interesant, ceva care nu s-a mai făcut la noi în țară. Este vorba de “Cântecele literelor” cu Academia Micilor Artiști la care a lucrat cu 25 de copii 29 de videoclipuri în 3 zile.

“Proiectul s-a născut datorită lui Noah, fiul meu, pentru că atunci când era mai mititel îmi doream să-i pun o piesă în limba română cu literele, copii, trebie să învețe literele când sunt mici, și să le învețe din joacă. Și nu existau decât din joacă, în limba engleză, în franceză și în toate limbile pământului. Și în limba română nu există un proiect muzical distractiv, educativ și modern în același timp. Proiectul se numește “Cântecele literelor” și poate fi ascultat pe pagină de Youtube al Academia Micilor Artiști. Am făcut niște cursuri workshopurila Școală Waldorf din Brașov și proiectul l-am înregistrat cu copii de la școală Waldorf, niște copii extraordinari de muzicali. Filozofia Waldorf include un instrument în viață copilului, deci fiecare copil de acolo studiază un instrument. Învață în joacă și e o filozofie care pe mine m-a atras foarte tare și atunci copii de acolo s-au potrivit mănușă proiectului, sunt de fapt copii care au absolvit Academia Micilor Artiști, ei de fapt au participat la înregistrarea albumului. Pe 1 iunie se va lansa litera A, o să lansăm câte o literă pe săptămână, am filmat 29 de videoclipuri în 3 zile – 3 minute de fiecare. Un adevărat record. Cu 25 de copii, alături de Noah – care are 8 ani și jumătate, termină clasa 1. Toții copii au rolurile principale. A fost un adevărat maraton. A fost o nebunie, dar ei au fost foarte implicați încă de la început. O mare experiență pentru copii să meargă într-un studio profesional, să înregistreze piesa că după aia să filmeze un videoclip pe o pânză verde, în croma. Ca pe urmă să se vadă pe TV în desene animate este fascinant. Au învățat multe. Apoi vor merge cu mine la Neatza, la Teo, să aibă experie în platoul de televiziune. E un proiect foarte cool pentru că include copii. Copii sunt foarte încântați că fac parte din acest proiect. Mi-au și spus, cât de extraordinar e să le facem cadou copiilor din România acest proiect, că și ei sunt conștienți de faptul că vor scrie istorie”, a povestit solista.

Am aflat de la ea că acest proiect a fost ideea surorilor Pavel, Claudia și Paula, pentru micuțul Noah. “Am fost ajutați de Miron și Angelica Moga, iar impreuna cu Alex Luft am compus piesele”, a continuat Claudia care este foarte încântată de rezultat.

Continue Reading

Trending