Connect with us

Tinere talente

Andrei Bănuță: „Piesa despre mama este cântecul vieții mele.”

Published

on

Foto. Andrei Bănuță

Andrei Bănuță s-a născut în urmă cu 21 de ani, într-o stațiune de la malul mării (Eforie Sud) într-o familie frumoasă pe care o apreciază enorm. Muzica sa îl reprezintă întocmai, deoarece atunci când scrie muzică se inspiră din evenimentele pe care le-a trăit. Cântă de când se știe „non-stop, până când terorizez oamenii din jur”, spune tânărul artist. Andrei Bănuță s-a făcut remarcat prin proiectele sale muzicale, dar și prin „Vocea României”, chiar dacă scaunele nu s-au întors pentru el. De atunci și până în prezent, a lansat piesă după piesă. A colaborat cu nume importante din industria muzicală, i-a dedicat o piesă mamei lui, iar de altfel își dedică viața pentru pasiunea sa, șlefuind talentul cu care a fost înzestrat. Își dorește să împartă oamenilor multă energie pozitivă și consideră că muzica se simte, înainte de a fi ascultată.

Cum a început această frumoasă poveste? Când ai început să cânți și pe cine ai avut profesor de canto?

Am început să studiez canto la Palatul Copiilor, când aveam 4 ani. Primul meu profesor de canto a fost domnul Nicu Munteanu.

În 2016 ai participat la „Vocea Romaniei”. De ce crezi că nu a întors nimeni niciun scaun? Cu cine ai fi lucrat dacă ar fi fost să fie cu noroc?

Advertisement

La „Vocea Romaniei” nu am întors niciun scaun pentru că probabil nu eram pregătit pentru ce ar fi urmat. Cred că Dumnezeu are câte un plan foarte bine conturat pentru fiecare dintre noi și tot ce se întâmpla e doar în beneficiul nostru. Dupa Vocea României, am fost descoperit de primul meu manager din cariera muzicală, domnul Alexandru Mihai, cunoscut în lumea muzicală drept tatăl Andrei Măruță. Un om extraordinar, de la care am avut extrem de multe de învățat. Peste ceva timp, am început colaborarea cu Mattman music, unde Matteo a crezut în talentul meu și a ales să mi se alăture pe drumul îndeplinirii viselor mele, lucru pentru care sunt foarte recunoscător.

Nu te-ai descurajat și ai mers mai departe. Care au fost următorii tăi pași?

Dragostea pentru vocația mea cred că a fost cel mai de preț aliat al meu în lupta cu ce am ales să fac. Nu-i deloc un drum ușor, dar iubirea înseamnă și luptă și am ales să mă lupt pentru asta imediat ce m-am asigurat că nu am cum să am victime în lupta asta.

Ești de fel un luptător? Ce te-a făcut să mergi mai departe, deși puteai să renunți?

Am norocul să fiu înconjurat numai de oameni talentați. Prietenii mei sunt, majoritatea, muzicieni. Cu o parte din ei lucrez, mă întâlnesc zilnic. Sunt tare recunoscător pentru toți oamenii din viața mea, de la frații mei de la studio și până la familia mea de acasă, toți crezând în visul meu și fiind acolo cu totul pentru mine.

Advertisement

Anul trecut, desi an de pandemie, tu ai lansat cateva piese. Cu cine ai lucrat?

Pot spune că, în primul rând, ca orice alt artist, am lucrat la mine. Chiar dacă tuturor ne-au lipsit concertele, a fost un an bun pentru a experimenta cât mai mult, a învăța lucruri noi și a ne îndrepta atenția spre lucrurile care contează în viața fiecăruia dintre noi. Iar pentru mine acest lucru s-a tradus, de exemplu, în a petrece mai mult timp cu tatăl meu. Am fost încântat de fiecare piesă pe care am lucrat-o și m-a bucurat feedback-ul pozitiv pe care l-am primit din partea celor care mă urmăresc – cărora vreau să le și mulțumesc cu această ocazie.

Foto. Andrei Bănuță

Cum a fost întâlnirea cu Theo Rose? V-ați înțeles muzical din prima?

Eu cu Theo ne știm de mult. Rezonăm de când ne-am întâlnit prima oară, muzical și personal. Suntem prieteni și ne susținem unul pe celălalt, facem muzică împreună cu mare drag, de fiecare dată când ne găsim. Sunt bucuros că face parte din viața mea, atât ca un apropiat mie, cât și din punct de vedere muzical.

Cânți despre dragoste, dar am vrea să știm în luna iubirii, februarie, tu cum vei petrece? Iubești?

Luna februarie m-a prins anul ăsta singur. Nu am pe nimeni acum, dar cum îmi place mie să spun “sunt în vorbe cu cineva”. Așa că 14 februarie cred se poate sărbători și în alte zile sau luni, atât timp cât ai lângă tine persoana aia care să te facă fericit și căreia să-i scrii muzică.

Advertisement

“Piesa despre mama este cântecul vieții mele.”— Andrei Bănuță


Puțini le dedică mamelor lor piese, iar tu ești unul dintre cei care a făcut asta. Te felicităm pentru piesă și inițiativă. Cum ți-a venit ideea?

Piesa despre mama este cântecul vieții mele. Din păcate, nu ne-am mai văzut de când eu aveam 15 ani, pentru că Dumnezeu a considerat că are nevoie de ea acolo sus, lângă el. De atunci ne mai întâlnim în vise și o asociez mereu cu o stea de pe cer, pe care am numit-o Speranța, exact ca pe mama mea. Nu că este steaua mea, dar este cea mai strălucitoare de pe cer. Așa era și când era prin preajmă.

Cu cine ți-ar plăcea să mai colaborezi?

Am mulți oameni pe care îi apreciez și cu care mi-ar plăcea mult să cânt. Am învățat să las lucrurile să vină, fără să le mai calculez eu în prealabil, așa că toate colaborările din viitor vă asigur că vor fi doar cu oamenii din industrie care au contribuit direct sau indirect la formarea mea ca artist.

Foto. Andrei Bănuță

Gătești? Ce îți place să mănânci?

Gătesc, dar în ultimul timp am cam neglijat această pasiune, din lipsa timpului. Dacă aș putea să aleg să mănânc un singur fel de mâncare toată viața, asta ar fi musacaua, pentru care am și o rețetă ruptă din rețele premiate.

Advertisement

Cu sportul cum te împaci? Faci sport?

Nu atât de mult pe cât mi-aș dori. Promit să lucrez mai mult la toată treaba cu mișcarea.

Cu cine ai stat în plină pandemie?

Am petrecut pandemia cu tata, acasă la Eforie. Nu mi-am descoperit noi pasiuni, am scris multă muzică, în schimb, am studiat, am lucrat la toate proiecțiile pe care le am pentru ce urmează în viața mea. A fost un timp liber pe care nu l-am cerut, dar am încercat să-l valorific cât de mult am putut. Mă bucur tare mult că am reușit să petrec timp cu tata, ne vedem destul de rar în ultima perioadă.

De unde îți iei noutățile muzicale?

Advertisement

Sunt la curent cu tot ce se întâmplă pe toate platformele digitale muzicale, am playlist-uri pe Spotify, mai scap și în trending-ul muzical românesc de pe Youtube, plus că urmăresc artiștii mei preferați pe rețelele de socializare și așa reușesc să fiu la curent cu tot ce lansează.

Ai un mesaj pentru cititorii noștri?

Mesajul meu este, de obicei, simplu. Aveți grijă de voi și de tot ce iubiți. Rămâneți unii lângă ceilați, pentru că pe lume am venit singuri doar pentru frumusețea de a căuta și a găsi oamenii potriviți nouă. Iubiți-vă, și pe voi și pe ceilalți. ❤️

Redacția SuperTu mulțumește echipei bravonet.ro pentru material.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Marin Giulia

    November 2, 2021 at 10:56 am

    Cu surpriză am descoperit acestă revistă ce vorbește pe înțelesul nostru despre valori
    FELICITĂRI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lansări

Ilinca Stan, tânăra pe care publicul a urmărit-o pe scena Românii au talent, a lansat piesa „Copii”

Published

on

Ilinca Stan, tânăra de 12 ani pe care publicul a urmărit-o în cadrul emisiunii Românii au talent, unde a urcat pe scenă alături de Eugenia Nicolae, a lansat piesa „Copii”. Piesa vorbește despre copilărie și visurile celor mici legate de ceea ce vor face „când vor fi mari”, iar videoclipul transpune într-un mod creativ mesajul piesei. Melodia este compusă de către artista Eugenia Nicolae, care i-a fost și profesoară de muzică, alături de Rimenescu.

Ilinca studiază muzica de la vârsta de 6 ani, canto și pian, și este elevă a școlii de muzică Music Tech School, având-o ca profesoară pe Irena Elena Stefan. Mica artistă are în palmares deja premii din industria muzicală, precum Premiul I la secțiunea pop românesc din cadrul Concursul Național de Interpretare Instrumentală și Vocală Viitori muzicieni, 2019, și Premiul I din cadrul secțiunii pop internațional la Concursul Național de Interpretare Instrumentală și Vocală Viitori muzicieni, 2019, desfășurat în București.

„Filmarea videoclipului a fost o experiență foarte frumosă. Am avut atâtea emoții, încât nu am dormit 2 seri. Când am început filmarea nu eram sigură dacă mă voi descurca. Am mai participat la filmări de videoclipuri, dar niciodată nu am fost personajul principal, nu am filmat pentru propria piesă. Mereu întrebam dacă trebuie să refacem scena. Fiind nesigură pe mine la început, simțeam că dacă refac scena de mai multe ori îmi va ieși mult mai bine. Atunci când am schimbat locația și m-am întâlnit cu ceilalți copii alături de care trebuia să filmez, deja mă obișnuisem cu “trasul” scenelor. Nu mai aveam emoții. Mi-a plăcut foarte mult să filmez videoclipul – a fost distractiv, dar și emoționant.”, a declarat Ilinca Stan.

Pe lângă colaborarea cu Eugenia Nicolae, interpreta de 12 ani are la activ și alte colaborări cu o sumedenie de artiști. Alături de Irena Elena Stefan, Bogdan Dumitraș și de școala de muzică “Music Tech School” a participat la piesa “Crăciunul cum vrei tu”, compusă de către Bogdan Dumitraș.

Advertisement

„Ilinca este un copil foarte talentat. Inițial am cunoscut-o în calitate de profesoară de muzică și pentru că am văzut talentul ei, am ținut legătura cu ea și cu părinții săi. Apoi a urcat pe scenă alături de mine la „Românii au talent”, a fost prima mea opțiune pentru corul de copii. Iar acum iată că alături de Rimenescu i-am compus prima ei piesă, care știu că îi place mult. Este o mare bucurie și împlinire pentru mine să văd că un copil cu care am lucrat pe când eram profesoară ia calea muzicii. Îi urez succes pe acest drum și are toată susținerea mea!”, a declarat Eugenia Nicolae.

Piesa este compusă de Eugenia Nicolae și Rimenescu, cel care a regizat și videoclipul „Copii”. Despre experiența de a înregistra o piesă în studio, tânăra artistă a declarat:

„Atunci când am înregistrat nu am avut emoții, dar am avut când am plecat acasă am început să mă gândesc la asta: “Dacă nu mi-a ieșit bine?!” sau “Dacă am greșit o notă?”. Știam însă că o să fie bine, am lucrat cu profesioniști din domeniu care m-au ghidat și sunt foarte bucuroasă de rezultat. A fost o experiență plăcută și distractivă!” a declarat Ilinca.

În timpul liber Ilincăi îi place să danseze și să meargă cu prietenii în parc.

Advertisement
Continue Reading

Tinere talente

Românii au talent 2022: Zametheea, mesaj sfâșietor, în versuri, pentru cei care ne conduc

Published

on

Zametheea, pentru că așa își spune, este director la o asociație ce se ocupa cu încurajarea tinerilor să se implice în activități civice prin artă. A terminat Facultatea de Teatru la Cluj și spune că profesorii nu i-au oferit aptitudinile care să o ajute să se dezvolte și mai mult în această zonă. Au fost alte persoane care au ajutat-o să crească și așa i-a venit ideea să facă o asociație în care să ajute oamenii să se dezvolte artistic. Împreună cu soțul său, obișnuia să organizeze spectacole pe stradă, de poezie și muzică.

A început să scrie înainte de facultate, spune că așa își exprimă sentimentele pe care nu le putea exterioriza. Acest exercițiu s-a transformat într-o abilitate recunoscută în mediul academic. Acum face spoken word poetry și spune că acest stil îi oferă foarte multe satisfacții. A câștigat multe concursuri care i-au dat încredere că abilitățile sale sunt cu adevărat speciale.

Zametheea a oferit un moment unic pe scena Românii au talent. Jurații au fost extrem de impresionați de momentul concurentei.

Andra: “Oamenii rezonează cu mesajul… Așa trebuie spus un astfel de mesaj.”

Mihai Bobonete: “Mă gândeam că 1000 de proteste nu fac nici cât o ceapă degerată față de ce face fata asta aici.”

Advertisement

Dragoș Bucur: “Poate că ar fi trebuit să intri în politică, nu sunt ironic.”

Andi Moisescu: “Eu cred că mesajul trebuia să ajungă la cineva… iar acei cineva sunt pe un iacht, în Elveția, în Costa Rica.”

Vineri seara, în marea finală Românii au talent, Zametheea a avut o prestație uluitoare, aplaudată îndelung de juriu și public.

„S-a pustiit țara că ne fură unii tot ce avem. Apără Doamne regatul tău de prostie și trufie. Dă-ne Doamne viitorul nostru înapoi (…) N-am de gând să las țara asta să moară. Iartă-i Doamne pe români că au fost hoți și-au fost hapsâni… Suntem mulți și vrem dreptate! Sunt aici să schimb ceva.. Sunt aici să schimbăm ceva”, a rostit Zametheea pe scena talentelor. 

Mihai Bobonete: „Eu cred că scopul tău a fost unul foarte clar. Să vii pe scenă și să spui lumii cum vezi tu lucrurile! Trebuie să continui pe drumul ăsta și să trâmbițezi binele”.

Andi: „Tu ai ajuns în finală! Oamenii au ajuns la concluzia că tu ai talent să faci spectacol!”În preselecții i-a impresionat pe jurați cu monologul ei și a primit patru de DA. Zametheea a oferit un moment unic pe scena Românii au talent și-n prima semifinală. 

Advertisement

Jurații au avut doar cuvinte de laudă la adresa concurentei. ”Poate că ar fi trebuit să intri în politică, nu sunt ironic”, i-a spus Dragoș Bucur după manifestul politic prezentat pe scena talentelor.

“Mă gândeam că 1000 de proteste nu fac nici cât o ceapă degerată față de ce face fata asta aici”, a adăugat și Mihai Bobonete. 

Continue Reading

Performanță

Darius Mabda i-a ridicat pe jurați în picioare la Românii au Talent. “Ești cel mai potrivit să câștigi!”

Published

on

Darius Mabda, în vârstă de 13 ani, este din Oradea și a reușit să cucerească juriul și publicul de la „Românii au talent”, în ediția de vineri seara, 11 martie 2022. Mihai Bobonete i-a oferit Golden Buzz și l-a propulsat direct în semifinale, după un dans contemporan perfect, executat după propria coregrafie.

Darius Mabda a început să danseze din joacă. Încerca să imite diverse dansuri de la televizor sau de pe internet și le-a cerut părinților să-l ducă la o școală. A participat la diverse competiții de dans, în țară și în străinătate. La Freedom Dance Festival din Ungaria a luat locul 1, la Bucharest Dance Festival pe categoria lui de vârstă tot locul 1. I-ar placea să danseze pentru Antonia, Alina Eremia, Ami și Andra.

„Eu am văzut un amestec incredibil de inocență, de eleganță și de bărbăție”. Este un moment de aur în viața ta acum”, i-a spus Dragoș Bucur. Emoționată, Andra a venit pe scenă și l-a îmbrățișat pe Darius. Mihai Bobonete a fost cel care a apăsat butonul auriu, spunând: „Sunt uluit de performanța ta, sunt uluit de ce s-a întâmplat acum pe scenă, nu știu de unde ai venit, dar mi-ai umplut inima de bucurie”, a spus Bobonete la „Românii au talent”.

Vineri seara, 20 mai, în cea de-a doua semifinală LIVE Românii au talent, Darius Mabda a cucerit scena cu un moment plin de sensibilitate și energie. 

Advertisement
Foto. ProTV

Continue Reading