Connect with us

Lifestyle

Cea mai avantajoasă variantă de vacanță la Disneyland Paris. Fără agenții și comisioane!

Published

on

Disneyland Paris este o stațiune de vacanță și de recreere în Marne-la-Vallée, un oraș nou aflat în zona de est a Parisului, fiind situat la 32 km distanță de centru. Complexul Disney cuprinde două parcuri tematice, multe spații comerciale, restaurante, locuri pentru divertisment și multe hoteluri aflate în proprietatea Disney. Indiferent de vârstă, o vizită la Disneyland trebuie să fie neapărat pe lista obiectivelor de vacanță.

Mulți oameni își doresc să ajungă cel puțin o zi în celebrul Disneyland Paris, chiar dacă se aud tot felul de povești mai puțin încurajatoare, în ceea ce privește aglomerația sau prețurile piperate. Este aglomerat și cu siguranță nu este ieftin în comparație cu alte parcuri din lume, precum Europa-Park (Germania) sau Efteling (Olanda), însă serviciile oferite sunt de cea mai înaltă calitate, iar experiența fantastică și amintirile rămân pe viață.

La Disneyland Paris există atât de multe lucruri deosebite pe care o familie le poate face și le poate vedea – de la atracții distractive până la întâlniri de neuitat cu îndrăgitele personaje Disney, precum Mickey Mouse, Goofy, Donald, Alice în Ţara Minunilor, Winnie şi mulţi alţii. Chiar și o singură zi la Disneyland vă garantează emoții magice și trăiri unice, desprinse parcă din lumea desenelor animate!

Cea mai avantajoasă variantă de a planifica vacanța la Disneyland Paris. Fără agenții.

Nu ai nevoie de serviciile unei agenții de turism pentru a ajunge cu bine la Disneyland Paris! Stabilește data exactă când vrei să mergi și cumpără biletele de acces, online, de pe site-ul oficial, cu cel puțin 2 luni înainte.

Advertisement

Recomandăm să planifici vacanța (rezervare/ configurare) direct pe pagina web oficială a parcului: www.disneylandparis.com. Aici poți urmări cele mai bune prețuri în funcție de perioadă, poți rezerva pachet Hotel + Bilete în parc, tipul de masă dorit, precum și rezervarea transportului de la Aeroport la Disney și înapoi, prin Magical Shuttle, autocarul magic pe care îl găsești chiar în stația de autobuz din aeroport. Astfel, eviți comisioanele agențiilor de turism.

Călătorești cu avionul? Dacă alegi să călătorești cu avionul până în Franța, important este să verifici zborurile disponibile, iar din acest punct de vedere, recomandăm să faci rezervare direct pe pagina companiei naționale de zbor Air France. Astfel, eviți comisioanele unor intermediari de zbor, precum Vola.ro.

În momentul în care efectuezi rezervarea la Disneyland, vei vedea și un calendar pe culori. În funcție numărul de persoane, precum și de durata șederii la hotelul preferat, calendarul indică disponibilitatea și tariful. Este cel mai potrivit să alegi un hotel Disney – pentru a beneficia de pachetul prezentat în articol. Există o varietate foarte mare, de la 2 până la 5 stele, în funcţie de fiecare buget.

Foto. Captură de ecran / disneylandparis.com

Fie că ajungi cu familia, în cuplu sau pe cont propriu, într-un hotel Disney există ceva pentru toată lumea! Cu servicii de înaltă calitate, baruri și restaurante tematice și o gamă largă de facilități de agrement, este un loc atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Unul din avantajele majore pentru cazarea la hotelurile Disney: Primești acces automat în ambele parcuri și poţi intra în parc mai repede decât ceilalţi oaspeţi (Extra Magic Time), astfel o să bifezi atracţiile, unde după ora 09.30-10.00, ora de deschidere oficială, se așteaptă chiar şi 2-3 ore la coadă. Totodată parcul este mult mai liber și poți face fotografii deosebite.

Check-in ONLINE cu 7 zile înainte (scapi de alte formalități): Pentru accelerarea formalităților de Check-in, pur și simplu trebuie să furnizezi anumite detalii pentru Check-in în aplicația oficială Disneyland Paris înainte cu 7 zile până la începerea aventurii. Poți face Check-in online, astfel că în momentul în care ajungi la hotel, vei scăpa de alte formalitați, și vei primi direct cardul de acces, numit Magic Pass. Bagajul îl poți lăsa în siguranță la hotel și să pornești spre parc.

Advertisement

Ai transport gratuit din 10 în 10 minute de la hotel la parc și înapoi: Fiecare hotel pune la dispoziție gratuit, mijloc de transport (autobuz) din 10 în 10 minute. Poți începe vizita în parc după ce ai ridicat propriul Magic Pass, iar începând cu ora 15:00 când camera va fi pregatită, vei primi o notificare pe telefon/ e-mail. Accesul în camera de hotel se face direct cu cardul deja primit, astfel că dacă ai făcut Check-in online, nu mai este necesară o alta formalitate de intrare și nici de Check-out.

Atenție! Ora de Check-out pentru toate hotelurile Disney și hotelurile partenere este înainte de ora 11:00. Dacă dorești să te bucuri de o ultimă zi de distracție în Parcurile Disney, ești binevenit să depozitezi bagajele la serviciul de bagaje (cu excepția Disney Davy Crockett Ranch și Villages Nature Paris) până când ești gata să pleci spre aeroport. La finalul sejurului, camera trebuie eliberată până la ora 11:00 (de preferat cu 15 minute mai repede), moment în care cardul Magic Pass devine inactiv pentru accesul în camera de hotel, dar înca activ pentru vizita în parc și pentru restaurante.

Ce este mai exact acest Magic Pass? Cheia ta pentru un sejur cu adevărat magic! Uită de bilete, carduri de credit, tichete de masă și cheile camerei, tot ce ai nevoie pentru un sejur plin de distracție la Disneyland Paris se află pe MagicPass-ul tău. Un permis all-in-one securizat, vă permite să deblocați fără efort aproape fiecare element al rezervării. Fiecare membru al grupului (cu excepția copiilor sub 3 ani) primește un MagicPass atunci când vă cazați la un hotel Disney. Abonamentul este valabil pe toată durata sejurului.

Foto. MagicPass Disneyland Paris

Aplicația gratuită pentru telefon Disneyland Paris este un “must have” (trebuie instalată)! O găsești aici (link), atât pentru telefoanele cu Android, cât și pentru iOS. Pe lângă harta parcului, în aplicație vei găsi informații prețioase legate de fiecare secțiune a parcului, de timul mediu de așteptare la fiecare atracție, programul paradelor și al showurilor zilnice, dar și la ce ore au loc întâlnirile cu personajele Disney. Se Rezervările la restaurantele din Disneyland / Hoteluri se pot face tot din aplicație.

Este disponibil Wi-Fi la Disneyland Paris? Da! Există o rețea Wi-Fi gratuită pentru a te conecta în Parcul Disneyland, Parcul Walt Disney Studios, Hotelurile Disney și în anumite părți ale Satului Disney.

Foto. Aplicația Disneyland Paris

Ce restaurant să alegi pentru masă? Fiecare restaurant are o tematică sau un specific! Există ceva pentru toată lumea! Bucătarie franceză, italiană, Orientul Mijlociu, asiatic, african, mexican… intergalactic? De ce ai chef? Mergeți la Colombo la Captain Jack’s, Royal Couscous la Agrabah Café, Tex-Mex picant la Fuente Del Oro, un burger la Annette’s Diner sau celebra ratatouille la Bistrot Chez Rémy!

Luați loc în souk-urile din Agrabah (Parcul Disneyland), la Hollywood (Parcul Walt Disney Studios) sau pe băncile retro roz de la Annette’s Diner (Disney Village)!

Rezervă masa la restaurant din timp! În principiu, în funcție de pachetul ales, micul dejun va fi servit în fiecare dimineață la restaurantul hotelului ales (fără rezervare). Prânzul se poate servi doar la restaurantele din parc (fără rezervare), iar cina, la alegere, în parc sau la oricare dintre hotelurile Disney, pe bază de rezervare – obligatoriu! Mesele restaurantelor se dau ca prăjiturile calde, spun ei, așa că trebuie să te asiguri că rezervi cu mult timp înainte (chiar și cu câteva luni înainte, prin aplicația lor oficială)!

Foto. Captură de ecran / disneylandparis.com

Care este perioada ideală pentru Disney? Recomandăm să eviți perioadele vacanţelor şcolare, a marilor sărbători, precum și weekendurile din lunile iunie, iulie şi august. În caz contrat, timpul de aşteptare pentru principalele atracții va fi foarte mare, deoarece parcul va fi arhiplin. Alege, o perioadă din timpul săptămânii, primăvară sau toamna sau chiar iarna, dacă te împaci cu vremea rece.

Cum sunt condițiile meteo? August și septembrie sunt cele mai bune luni din punct de vedere meteorologic pentru o vacanță la Disneyland Paris.

Advertisement
 • Cele mai calde luni: iulie și august.
 • Cele mai friguroase luni: ianuarie și februarie.
 • Cele mai ploioase luni: ianuarie, mai, iunie și decembrie.

Câte zile este recomandat să stai? Dacă vrei să vizitezi și să te distrezi în ambele parcuri, minim 2-3 zile sau chiar 4 zile, dacă vrei să fie totul mai relaxant. Altfel, dacă vrei doar să vezi despre ce este vorba, probabil ajunge o singură zi.

Foto. Spațiu comercial Disneyland Paris / 2023

Disneyland este o staţiune de vacanţă şi relaxare, un complex uriaş ce cuprinde două parcuri tematice principale: Disneyland Park şi Walt Disney Studios.

Ce poți vedea în Disneyland Park? La intrarea în parc vei vedea o hartă pentru a-ți putea da seama de poziționarea atractiilor, a zonei de mâncare sau zona tematică. Acest parc este împărțit în 5 zone:

 • Main Street USA renumit pentru magazinele de suveniruri;
 • Frontierland în care poți vedea Conacul fantomelor și Big Thunder Mountain (printre atracțiile principale);
 • Adventureland unde îi vei întâlni pe Pirații din Caraibe, Indiana Jones, Cabana lui Robinson, Pasajul lui Aladdin;
 • Fantasyland unde vei intra în lumea prințeselor și în casa Albei ca Zăpada, îl vei întâlni pe Pinocchio, Peter Pan și Lumea păpușilor;
 • Discoveryland unde găsești 7Buzz Lightyear, Autopia, Orbitron, dar și un Cinematograf 3D.
Foto. Disneyland Park

Ce poți vedea în Walt Disney Studios? Deschis în 2002, Walt Disney Studios Park vine să completeze atracțiile de la Disneyland Paris, având o identitate puternică proprie și oferă turiștilor momente de vis în lumea cinematografiei. Totul este inspirat din cele mai faimoase filme Disney.

 • Front Lot este situat la intrarea în Walt Disney Studios Park;
 • Toon Studio are o atmosferă de desene animate, iar decorul său este inspirat parțial de universul Fantasia. Aici poți găsi atractii interesante pentru cei mici;
 • Toy Story Playland este dedicată celei mai faimoase companii de filme animate a lui Pixar;
 • Place de Rémy este axat pe fabuloasa lume din Ratatouille și găzduiește o serie de atracții;
 • Curtea de producție este o zonă extinsă în parc cu mai multe atracții, inclusiv faimosul Hollywood Tower (turnul de terorii);
 • Hollywood Boulevard este o reproducere fidelă a bulevardului Hollywood din Los Angeles;
 • Backlot evoca atmosfera specială a studiourilor unde se fac filme.
Foto. Walt Disney Studios

Există restricții de înălțime pentru atracțiile din Parc? Da, unele atracții sunt potrivite pentru toată lumea, dar altele sunt accesibile doar celor de o anumită înălțime. Puteți verifica restricțiile pe paginile dedicate ale atracțiilor sau direct prin aplicația mobilă oficială Disneyland Paris. Aceste informații vor fi afișate și la intrarea în fiecare atracție din Parcuri.

Sunt deschise toate atracțiile? Sunt disponibile peste 50 de atracții, dintre care majoritatea sunt deschise. Unele pot fi închise pentru întreținere. Vezii lista de atracții deschise pe pagina lor dedicată.

Foto. Disneyland Paris / Dragoș Popa 2023
Foto. Disneyland Paris / Dragoș Popa 2023

Reperele zilei sunt parada personajelor Disney, în jur de ora 17:00, și focul de artificii de la terminarea programului. În timpul paradei se defilează ca la carnaval, cu personaje, având fiecare un car alegoric. Ora 22:00 este o adevărată explozie de culoare, artificii, muzică şi coincide cu închiderea parcului, evenimentul fiind cunoscut sub numele de Disney Dreams. Vezi aici programul pentru show-uri.

Pe parcursul zilei, în ambele parcuri apar diferite personaje celebre Disney, precum Mickey Mouse, Goofy, Donald, Alice în Ţara Minunilor, Winnie şi mulţi alţii, ce interacționează cu oamenii, dansează și stau la poze.

Foto. disneylandparis.com
Foto. dlpguide.com

SFATURI UTILE / CONCLUZII:

 • Nu uita de Aplicația mobilă gratuită Disneyland® Paris – descarcă aplicația oficială mobilă pentru iPhone® și Android™, astfel încât să poți accesa instantaneu informații despre atracții, restaurante, magazine, spectacole și parade, inclusiv orele de deschidere și orele de așteptare ale parcurilor.
 • Shopping Service – cu acest serviciu poți face cumpărături până la ora 15 fără să fie nevoie să cari nicio pungă! Cumpărăturile tale vor fi trimise la hotelul Disney la care ești cazat (Disney® Hotel) sau la Disney Village®, de unde le vei putea ridica începând cu ora 18.
 • Single Rider – acest serviciu gratuit îți permite reduci orele de așteptare pentru anumite atracții dacă ești dispus să mergi singur (separat de grupul tău). Accesul se acordă printr-o intrare specială pentru un singur om.
 • Standard FASTPASS® – acesta este un serviciu inclus cu un bilet de intrare valabil în parc și te ajută să reduci timpul de așteptare pentru unele dintre cele mai populare carusele din Parcurile Disney®, oferindu-ți un anumit interval de timp în care te poți întoarce să te dai în carusel și poți intra printr-o intrare specială unde timpul de așteptare este mult mai mic. Pentru mai multă flexibilitate, poți opta pentru un FASTPASS cu plată, care oferă acces la atracțiile pe care nu dorești să le pierzi prin banda FASTPASS, toate fără a fi nevoie să primești un interval de timp de întoarcere!
 • Disney Special Activities – Pentru ca șederea ta să fie memorabilă, Disneyland Paris îți va sta la dispoziție și cu alte servicii exclusive – de la tururi cu ghid VIP și petreceri în cameră, până la cereri în căsătorie.
 • În calitate de oaspete al unuia din Hotelurile Disney, poți obține în fiecare zi acces exclusiv în anumite părți ale Parcurilor Disney înainte de orele oficiale de deschidere. De asemenea, poți petrece timp cu personajele Disney în fiecare dimineață chiar în holul hotelului tău!
 • Toate pachetele de vacanță Disneyland® Paris includ cazare într-un Hotel Disney și bilete pentru ambele Parcuri Disney pentru fiecare zi de ședere. Biletul de intrare îți oferă posibilitatea să experimentezi toate toate atracțiile deschise, parade și spectacole în mod gratuit (cu excepția Shooting Gallery și Video Games Arcade din Disneyland® Park).
 • Confortul proximității – Te vei afla la doar câteva minute de mers pe jos de Parcurile Disney sau, dacă nu vrei să mergi pe jos, vei avea la dispoziție un autobuz gratuit care te va transporta până acolo.

“Hakuna matata” … și o vacanță senzațională la Disneyland Paris!

Foto. dlpguide.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lifestyle

Doi români au pedalat 11.000 km, pe triciclete, traversând Australia

Published

on

Foto. Irina Repede / Facebook.com

Doi români au încheiat cu succes o expediție de traversare a Australiei, pe triciclete. Ei au pedalat 11.238 km, din cel mai nordic punct al continentului până în cel mai sudic. Folosind doar tricicletele lor înclinate pentru transport, ceea ce i-a permis cuplului să călătorească într-o poziție înclinată, călătoria a acoperit unele dintre cele mai dificile drumuri din lume. Aventura lor a durat un an și cinci luni, iar dovadă a faptului că, pentru ei, a fost mai degrabă frumos decât greu e că cei doi plănuiesc acum o expediție înconjurul lumii cu mijloace nemotorizate. Digi24.ro a stat de vorbă cu Radu Păltineanu, unul dintre cei doi tineri, care a povestit cum a decurs expediția pe continentul australian.

Radu Păltineanu (34 de ani) și Irina Repede (31 de ani) sunt un cuplu de români pasionați de călătorii, pe care pandemia de Coronavirus de la începutul anului 2020 i-a prins în Noua Zeelandă. Organizaseră pentru o agenție de turism din România o tură de drumeție în Noua Zeelandă, la sfârșitul căreia, deși clienții au plecat spre casele lor, cei doi au decis să mai rămână puțin prin zonă. Doar că peste lume a venit lockdown-ul impus de autorități, iar pentru Radu și Irina asta a însemnat nu neapărat un moment de criză, ci plănuirea unei noi aventuri: traversarea, de la Nord la Sud, a Noii Zeelande.

După 5 săptămâni de lockdown, ei au luat Insula de Nord a Noii Zeelande la pas, parcurgând peste 1.700 de kilometri în patru luni. Apoi s-au dotat cu biciclete și au mai făcut alți 1.500 de kilometri pe Coasta de Vest a Insulei de Sud a Noii Zeelande.

Părea să le placă aventura în doi. Și așa le-a venit ideea unei expediții și mai mari: traversarea Australiei.

Advertisement

Citește mai mult, aici.

Continue Reading

Lifestyle

Bonjour-Tour pregătește vacanțe în cel mai nou, modern și luxos hotel de pe coasta Meditarană a Egiptului: Regal Heights

Published

on

Bonjour Tour invită românii să își petreacă vacanța în cel mai nou, modern și luxos hotel de pe coasta Meditarană a Egiptului: Regal Heights Hotel.

Regal Heights Hotel (5 stele) din El Alamein este mai mult decât doar unul dintre cele mai emblematice hoteluri din lume. Este un reper egiptean atemporal. Situat la New Alamein City, pe malul Mediteranei, hotelul oferă un peisaj si o poveste unice. Are toate dotarile si serviciile de lux ale unui hotel de cinci stele, cu 732 de camere moderne, dar cu un design cald si rafinat.

Hotelul are terase de pe care poate fi admirată priveliștea, șapte restaurante cu bucătării specifice și internaționale, SPA-uri, săli de gimnastică, piscine, shopping mall, cinema, bănci, supermarket și în general tot ce ai putea găsi în centrul unui mare oraș. Doar că acest oraș este un hotel! Unul dintre cele mai neobișnuite și luxoase din Egipt. De la Hotel, se pot face excursii la toate obiectivele de interes din zonă, dar mai ales se poate vizita fascinanta Alexandrie.

“În programul unei săptămani de vacanţă va veţi bucura de plaje intinse de nisip fin, apă albastră, de culoarea turcoazului, veţi fi cazaţi în cel mai elegant hotel, perfect dotat cu facilităţi multiple, și excursii în zona. Perioada cea mai bună pentru a petrece un concediu este începând cu luna iunie pană la sfarșit de septembrie. Turiștii aterizează de această dată pe Aeroportul Internațional El Alamein care deservește regiunea Coastei de Nord și New Alamein și este considerat unul dintre aeroporturile regionale importante”, transmit reprezentanții agenției.

Foto. Hotel Management – Regal Heights & Manager Bonjour-Tour

Vrei mai multe detalii sau alte sugestii pentru vacanțe? Solicită ajutorul specialiștilor agenției Bonjour-Tour aici sau prin e-mail: rezervari@bonjour-tour.com .

Advertisement
Continue Reading

Lifestyle

Bonjour-Tour propune o destinație de lux pentru turiștii români. EL ALAMEIN, situat pe coasta Mediteranei!

Published

on

EL ALAMEIN, situat pe coasta Mediteranei este destinația pe care o deschide Bonjour-Tour pentru turiștii români! Este o zonă mai puțin explorată, dar în care se găsesc cele mai luxoase hoteluri. Se află la doar 100 de kilometri de Alexandria și de comorile ei.

Cele mai frumoase în zonă, sunt apa curată, limpede și albastră a Mediteranei, confortul hotelurilor de 5 stele, facilități pentru copii, distracție și excursii la prețuri corecte, potrivit agenției Bonjour-Tour.

Sunteți pregatiți să ieșiți din tiparul vacanțelor clasice din Grecia și să descoperim o nouă zona de lux de la Marea Mediterana – El Alamein, petrecând #ziuainternationalaacopiilor în destinația sezonului 2023?

Crystal Inn El Alamein 5 stele, hotel de lux amplasat convenabil în El-Alamein, care este încadrat de vibrațiile atractive ale orașului va asigura confortul propriei case prin eleganța sa deosebita. Bucurați-vă de beneficiile execlusive cu acces la fiecare, piscină, centru de fitness personalizat pentru un stil de viață echilibrat în Sahel și nenumărate atracții din apropiere, o plajă, un centru comercial, un cinema și zone istorice, într-o frumoasă vacanță de 7 nopți cu tip de masă FullBoard și camere deluxeview, având plecare începând cu data de 28.05.2023 din București, cursă charter, transfer de/ la aeroport asigurat de partenerii agenției Bonjour-Tour în cele mai moderne vehicule, alături de ghid în limba română la prețul imbatabil de lansare în limita locurilor libere de 849 euro/ persoană.

Advertisement

Crystal Inn Hotel oferă o întindere frumoasă de nisip alb și ape cristaline, ideal pentru relaxare, răcoare și pentru a vă bucura de soare și plajă într-o zonă captivantă la care se poate ajunge în câteva minute, având serviciu de prosoape și umbrele, un bar și o serie de activități acvatice. Doar câțiva pași și ați ajuns la malul apei turcoaz a Marii Meditaraneene.

Totodată, sunt Bonjour-Tour propune și alte variante de hoteluri:

Regal Heights Hotel 5 stele – New din El Alamein este mai mult decât doar unul dintre cele mai emblematice hoteluri din lume. Este un reper egiptean atemporal. Situat la New Alamein City, pe malul Mediteranei, hotelul oferă un peisaj si o poveste unice. Are toate dotarile si serviciile de lux ale unui hotel de cinci stele, cu 732 de camere moderne, dar cu un design cald si rafinat. Are terase de pe care poate fi admirata privelistea, sapte restaurante cu bucatarii specifice si internationale, spa-ri, sali de gimnastica, piscine, shopping mall, cinema, banci, supermarket si in general tot ce ai putea gasi in centrul unui mare oras. Doar ca acest oras este un hotel! Unul dintre cele mai neobisnuite si #luxoase din Egipt. De la Hotel, se pot face excursii in toate obiectivele de interes din zona, dar mai ales se poate vizita fascinanta Alexandrie.

Rezerva acum vacanta ta de 5 stele allinclusive cu plecare in fiecare zi de duminica din Bucuresti in intervalul 28.05.2023-03.09.2023, cursa charter, transfer de/ la aeroport, ghid in limba romana, 7 nopti in tip camera deluxe room la pretul de 958 euro/ persoana.

Caezar Bay Resort (5 stele), situat la 50 de km de Aeroportul International El Alamein se alatura in acest proiect frumos oferind posibilitatea unui turism de masa in randul romanilor la pretul de 589 euro/ persoana.

De retinut hotelul accepta copilul gratuit pana la varsta de 12,99 ani. Cadoul agentiei de ziua internațională a copilului, va fi reducerea biletului de avion având ofertă speciala pe acestă cursă.

Anul acesta dă un tur pe la “Bonjour” și ai parte de cea mai luxoasă vacanță, pe care cu siguranță nu merită să o ratezi.

Vrei mai multe detalii sau alte sugestii pentru hoteluri? Solicită ajutorul agenției aici sau prin e-mail rezervari@bonjour-tour.com .

Advertisement

Continue Reading