Connect with us

Curiozități universale

Cum să elimini energia negativă din casa ta

Published

on

Fot. strategiesonline.net

Energia negativă în mediul în care trăim poate fi foarte dăunătoare și nesănătoasă.

Ea afectează negativ starea de spirit, natura și relațiile umane. Energia negativă poate duce la probleme de sănătate și certuri în familie.

Ea face ca oamenii din casă să fie deprimați, letargici și chiar creează violență inutilă. De asemenea, creează teamă inutilă în mintea membrilor familiei.

Unii oameni rămân chiar obosiți și furioși și simt dureri fizice (în special, dureri de cap sau stomac (plex solar)).

Advertisement

De aceea este esențial pentru noi toți să știm cum să curățăm și să eliminăm energiile negative și “rele” care ne înconjoară.

Mai jos sunt 10 moduri de a ne curăța pe noi înșine și mediul nostru înconjurător de energii negativitate și vibrații joase.

1. Păstrați casa curată și ordonată

Energia nu poate să curgă liberă prin casă dacă casa este dezordonată.

Dezordinea din casă, hainele aruncate peste tot, mizerie, “haosul” din casa și camera noastră nu fac altceva decât ca energia să devină una foarte densă, joasă și în timp simțim stări de lene, entropie, lipsă de orice motivație, chef, lipsă de bună-dispoziție etc. ca și cum am fi închiși într-o cușcă.

Advertisement

Pentru a vă simți vibranți și pozitivi, țineți masa, sertarele etc. bine organizate și ordonate. Păstrați hainele murdare în coșul de rufe.

2. Țineți în casă plante

Natura este una dintre cele mai bune surse de eliminare a energiei negative și atragerea celei pozitive.

Păstrați plante diverse, aloe vera, busuioc sau alte plante disponibile în zona ta pentru a stimula energia pozitivă.

Păstrați și îngrijiți plantele în mod corespunzător și dați-le apă în timp util.

Advertisement

Eliminați imediat părțile moarte și uscate ale plantelor.

3. Redați muzică în casă

Vibrațiile muzicii ne eliberează de senzația de vinovăție și frică.

Acest lucru este, de asemenea, folosit pentru transformarea negativității în pozitivism și durerii în bucurie.

Redarea de muzică în casă ajută la atenuarea stresului și la ruperea dezechilibrului din aer.

Advertisement

Ascultă întotdeauna muzica care îți umple mediul cu vibrații armonioase și vindecătoare și care este, de asemenea, utilă pentru înălțarea sufletului și minții tale.

Tonurile pure ale bolurilor tibetane sunt foarte utile atât pentru curățarea minții, cât și pentru recăpătarea focusului și pentru curățarea energiei negative din jurul tău.

Sunetul are o putere colosală, să ne amintim de experimentul făcut de omul de știință Emoto Masaru, referitor la puterea cuvintelor și a sunetelor asupra apei.

“Existenţa este vibraţie” spune autorul unei descoperiri senzaţionale, Masaru Emoto, savant de origine japoneză.
Fiecare lucru, fiinţă, tot ce există în Univers are propria sa frecvenţă care este unică, astfel că putem spune că întreg Universul este în stare vibratorie. Datorită fizicii cuantice acest lucru a putut fi dovedit ştiinţific. Muzica, cuvintele, în general toate undele sonore sunt vibraţii.

Muzica armonizează sau produce dizarmonie și haos, cuvintele la fel… Alege întelept modul în care îți folosești verbul, muzica pe care o asculți pentru că toate astea contribuie la armonia din casa ta și din tine însuți.

Advertisement

4. Lăsați să intre în casă aer și lumină naturală

Pentru a crește pozitivitatea în viața și casa noastră, trebuie să permitem soarelui și aerului proaspăt să intre înăuntru.

Cu ajutorul aerul proaspăt și natural,  creierul produce mai multă serotonină care transmite impulsuri între celulele nervoase, reglează procesul ciclic al corpului și contribuie la bunăstarea și fericirea noastră.

Cercetătorii consideră că serotonina este o substanță chimică responsabilă de menținerea echilibrului stării de spirit și deficitul ei duce la depresie.

Aerul natural și lumina cresc vibrația camerei pe care o umplu.

Advertisement

5. Păstrați și decorați (cu) lucruri frumoase

Păstrați fotografiile familiei dvs., pictura preferata, flori proaspete, obiecte de decor sau orice altceva în casă, care vă oferă placere ochilor dumneavoastră.

Ne simțim bine când vedem lucruri pe care le iubim și care sunt plăcute ochiului nostru.

6. Abordare spirituală

Cel mai bun mod de a curăța energia negativă din casă este să cânți sau să ascultați mantre (în zilele următoare voi scrie un articol special cu practici spirituale pentru purificare).

Advertisement

Făcând fapte bune, spunând rugăciuni, citind scripturile sau orice alte texte sacre și practicând meditații, ne apropiem de spiritualitate și casa noastră se umple cu vibrații bune.

7. Rearanjați mobilierul

Dacă există obstacole în circulația netedă a energiei în casă, rearanjați mobilierul și alte elemente decorative.

Orice lucru care nu vă transmite un sentiment bun înseamnă că acolo nu este aranjamentul potrivit.

Nu păstrați mobilierul suprautilizat sau rupt sau alte obiecte inutilizabile în casă.

Advertisement

8. Ardeți lumânari și tămâie sau alte uleiuri/plante: lumânările inclusiv cele parfumate, arderea lor în casă promovează o energie bună.

Arderea de lavanda, mentă sau tămâie de eucalipt infuzează camera cu pozitivitate.

9. Sare de mare

Dacă vă mutați într-o casă nouă, pentru a scăpa de energia negativă a ocupantului anterior, puneți sare de mare în diferite zone ale casei. Presăriți o anumită sare de mare în cameră, în special în colțuri, pentru a crea vibrații pozitive.

10. Spray de uleiuri esențiale

Advertisement

Metodă foarte eficientă de a crește pozitivitatea în casă este de a pulveriza câteva uleiuri esențiale cum ar fi lămâie, portocală dulce, lavandă, menta și trandafiri în casa ta. Aroma puternică a uleiului esențial va dispersa energia negativă.

Dacă simți în jurul tău energie negativă pregnantă și continuu prezentă, îmi poți scrie pe Facebook și te voi ajuta cu cel mai mare drag pentru a reuși să purifici acel mediu și să arzi orice energie negativă, orice larve sau paraziți energetici.

Pace ?

www.catalincucu.ro

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Curiozități universale

7 lucruri pe care trebuie să le ții în secret

Published

on

Iată 7 lucruri, pe care trebuie să le țineți în taină, indiferent de legăturile voastre de rudenie.

1. Primul lucru pe care trebuie să-l păstrați în secret, sunt planurile de viitor. Nu spuneți nimănui până planurile nu se vor îndeplini. Orice idee nu este ideală și are unele puncte slabe, în care se poate lovi foarte ușor.

2. Al doilea lucru despre care este bine să nu spuneți nimic, sunt faptele de milostenie. Un lucru bun este o raritate în această lume și de aceea trebuie păzit foarte bine. Nu vă lăudați cu faptele bune. Mândria va înlătura tot binele care a venit din această milostenie.

3. Al treilea lucru despre care nu trebuie să vorbim o reprezintă nevoinţa noastră. Nu relataţi tuturor despre limitele dvs. în alimentație, somn, rugăciune etc. Asceza fizică aduce foloase dacă este în coordonare cu starea emoțională.

Advertisement

4. Al patrulea lucru despre care trebuie să tăcem este curajul și bărbăția noastră. Unii au încercări interioare, alții încercări exterioare.

Încercările exterioare se observă, de aceea oamenii primesc medalii, însă dacă au fost depășite anumite încercări interioare nimeni nu le poate observă și de aceea nici nu aveți premii pentru ele.

5. Al cincilea lucru sunt cunoștințele duhovnicești. Acestea au diferite niveluri și trebuie dezvăluite doar la un anumit nivel de pregătire.

Principala greșeală a începătorilor este dorința de a împărtăși celorlalţi propria starea duhovnicească, care în loc să le aducă liniște, le aduce tulburare.

6. Al șaselea lucru despre care nu trebuie vorbiţi sunt problemele familiale. Țineți minte: cu cât mai puțin veți vorbi despre problemele din familia dvs. cu atât ea va fi mai puternică și mai stabilă. Cearta este îndepărtarea energiei negative care se adună în procesul de comunicare.

Advertisement

7. Al șaptelea lucru despre care nu trebuie să vorbiți sunt cuvintele urâte pe care le-ați auzit. Puteți să vă murdăriți încălțămintea sau puteți să vă murdăriți conștiința.

Dacă veniți acasă și spuneți tot ce ați auzit de la un necioplit pe stradă, nu vă va deosebi de acea persoană care a venit acasă și nu s-a descălțat.

Sursa iladies.ro

Advertisement
Continue Reading

Curiozități universale

Trifoiul este un simbol al norocului la nivel mondial

Published

on

Să ne fie cu noroc, căci astăzi povestim despre trifoi. Și nu orice trifoi, ci acela cu patru foi. Oare de câte ori ne-am dorit să găsim un trifoi cu patru foi in mijlocul naturii pentru a avea noroc? Tocmai pentru că este atât de greu de găsit, trifoiul cu patru foi este asociat norocului. Conform unor estimări, la aproximativ 10.000 de trifoiuri cu trei frunze, exista un trifoi cu patru frunze. Potrivit legendei, doar dacă găsești întâmplător un trifoi cu patru foi vei avea noroc, iar daca cineva ti-l daruieste, norocul se va dubla. Dacă îl cumperi din comerț, nu va avea niciun efect în aducerea norocului. Fiind atât de rar întâlnit, nu e de mirare că trifoiul cu patru foi a devenit simbolul cel mai răspândit al norocului, în toată lumea.

Înca din secolul al V-lea, trifoiul alb cu trei frunze a fost asociat cu Sf. Patrick (primul misionar al crestinismului in Irlanda). Legenda spune ca Sf. Patrick a folosit trifoiul ca simbol al trinității, fiecare frunză simbolizând: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Atunci când o persoană găsea un trifoi cu patru frunze, se spunea că pe lângă trinitate, a fost binecuvântată și cu Harul lui Dumnezeu.

În Egiptul Antic, această plantă era oferită în dar cuplurilor de tineri căsătoriți, pentru o căsnicie îndelungată și cu iubire. Legendele merg atât de departe, până la Adam și Eva. Se spune chiar că Eva, când a fost izgonită din rai, a luat cu ea un trifoi cu patru foi, pentru a-i purta noroc.

În natură găsim aproximativ 300 de specii de trifoi, însă numai cel care este o varietate a trifoiului alb poartă noroc, tocmai datorită rarității lui. La alte specii de trifoi, precum cel roșu, auriu sau alpinum, sunt mult mai des întâlnite variantele cu 4 foi, ceea ce le face populare, însă fără influență asupra aducerii norocului.

Advertisement

Fiecare frunză a trifoiului cu 4 foi are și o semnificație. Prima este simbolul credinței, a doua semnifică speranța, cea de-a treia frunză înseamnă dragoste și, desigur, cea de-a patra este cea a norocului.

Deși există și alte simboluri ale norocului, iată că doar trifoiul a reușit să se răspândească la nivel mondial.

Cercetătorii susțin însă că trifoiul cu patru foi este cauzat de mutații genetice sau de mediu și, în esență, este doar o plantă perenă consumată de animale, care, în anumite condiții climatice, poate să dezvolte și o a patra frunză.

Advertisement
Continue Reading

Curiozități universale

Regina Maria a fost primul cap încoronat care a apărut într-o reclamă

Published

on

Regina Maria a României a fost considerată cea mai frumoasă prinţesă şi ulterior cea mai frumoasă regină a Europei timpurilor sale. Puțini știu însă că Regina Maria a fost plătită ca să facă reclamă unei creme de față. Regina Maria a României a fost prima celebritate, dar şi primul cap încoronat care a apărut într-o reclamă. Regina Maria a făcut publicitate în anul 1924 pentru un celebru brand de creme americane, dar a fost şi imaginea unei case de parfumuri.

Compania producătoare a demarat prima campanie de publicitate la nivel naţional în SUA în 1886, dar după opt ani de intensă publicitate, vânzările începusera însă să scadă. Firma a abordat un nou concept promovând crema prin intermediul Caselor Regale europene, pe un principiu foarte practicat în zilele noastre, aceea că imaginea personală este asociată cu succesul. Maria a fost prima regină care s-a asociat cu produsele, ducând la o creştere impresionantă a vânzărilor.

Reclama o înfăţişa pe Regina Maria îmbrăcată foarte elegant, în timp ce cremele erau prezentate pe un fundal în care se observau discret nişte bijuterii și o atmosferă intimă.

„Nici o femeie nu e atât de sus plasată, încât să-şi permită să-şi neglijeze aspectul. Imaginea personală este vitală pentru succesul ei şi nu poate îngădui ca semnele obişnuite de oboseală să se vadă pe chipul ei. Sunt încredinţată că frumuseţea poate fi menţinută prin folosirea zilnică a cremelor Pond’s.”, acesta era îndemnul reginei către femei atunci când promova virtuţile celebrei creme de îngrijire.

Advertisement

Articolul publicitar, distribuit în mai multe gazete, avea un titlu pe măsură: „Ce spune cea mai frumoasă regină din Europa despre îngrijirea tenului“.

Unele surse spun ca „Plata“ firmei pentru publicitate a constat în oferirea de creme drept cadou suveranei României.

Frumusețea Reginei Maria a României a rămas legendară. Totodată este cea care a rămas în istorie ca „Mamă a răniţilor” sau „Regina soldat”, datorită implicării sale active în ajutorarea răniţilor în Primul Război Mondial, și de altfel considerat cel mai frumos cap încoronat al Europei la acea vreme.

Advertisement
Continue Reading