Connect with us

Diverse

Campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Published

on

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României lansează, sub semnul excelenței, campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, în spiritul sărbătoririi unității și identității naționale. Campania își propune să aducă în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din România, care, prin pasiunea, dedicarea și talentul lor, au reușit să se facă remarcați la nivel național și internațional. Fie că vorbim despre excelență academică, performanțe artistice, implicare socială sau inovație în diverse domenii, acești tineri sunt adevărați ambasadori ai potențialului extraordinar al României.

Noua generație de eminență din țara noastră se va reuni în primul catalog al excelenței românești „100 de tineri pentru dezvoltarea României”. Campania își propune să celebreze și să promoveze tinerii talentați și supradotați din România, din diverse domenii în care își desfășoară activitatea, încurajând performanța și rezultatele deosebite ale acestora. Cei 100 de tineri care ne fac mândri că suntem români și care s-au remarcat prin performanțe deosebite vor fi incluși în primul catalog al excelenței românești.

Selecția celor 100 de tineri se va realiza din următoarele categorii:

  1. Educație
  2. Sport
  3. Cultură
  4. Inovație

În catalogul excelenței românești vor fi incluși olimpici internaționali, câștigători ai diferitor concursuri internaționale și naționale (medalii de aur, argint și bronz). Campania va prezenta modele de inspirație, ilustrând cu mândrie diversitatea talentelor din întreaga țară. Fiecare poveste va fi o dovadă vie că România este locul unde visele se pot împlini, iar perseverența și talentul pot deschide uși către un viitor strălucit.

Etapele campaniei: 

Advertisement

Lansare campanie: 01 decembrie 2023;

Înscrieri: 01 decembrie 2023 – 1 septembrie 2024;

Evaluare: 1 – 30 septembrie 2024

Prezentarea celor 100 de tineri pentru dezvoltarea României: Septembrie – Noiembrie 2024

Gala „Top 100 de tineri pentru dezvoltarea României”: 1 decembrie 2024

Advertisement

Criteriile de înscriere în campanie:

  • Campania este dedicată tuturor copiilor și tinerilor români cu vârsta cuprinsă între 5 și 35 de ani, care locuiesc în România sau în afara granițelor;
  • Sunt eligibili candidații care completează formularul de înscriere, atașând o prezentare, care include o caracterizare personală și listarea realizărilor. Prezentarea originală și creativă va fi însoțită de o poză, o listă de recomandări de la profesori sau antrenori și dovada performanțelor prin diplome sau medalii;
  • Înscrierea participanților minori se va realiza de către unul din părinte, care va semna un acord în acest sens. Participanții majori vor completa personal acordul.

Formular de înscriere

Propunerile vor fi analizate de specialiștii în educația de excelență a FDVDR, iar criteriile de selecție sunt:

  • Premii obținute la concursuri (doar cei care au obținut locul 1);
  • Activitate prodigioasă în cultură (expoziții, vânzare de opere, reprezentații pe scenă, popularitate online pentru cântăreți);
  • Invenții și inovații înscrise la OSIM sau care sunt analizate de comisie ca având potențial de utilitate sau originalitate etc.;
  • Câștigători ai competițiilor sportive naționale și internaționale.

Campania urmărește consolidarea sentimentului de apartenență la o comunitate națională mândră de realizările sale, promovare modelelor de excelență și inspirarea generațiilor viitoare să-și urmeze visele și să contribuie la dezvoltarea continuă a României.

Copiii și tinerii, care vor fi selectați în urma campaniei, vor fi incluși în primul catalog al excelenței românești „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, iar pe 1 decembrie 2024 vor fi premiați în cadrul „Galei Excelenței Românești”.

Prin participare, fiecare concurent declară că este de acord și se obligă să respecte prevederile și condițiile campaniei. Prin înscrierea în campanie, fiecare participant declară că este de acord ca materialele înscrise să fie prezentate atât în mediul online, cât și offline și să fie promovate de către Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României prin orice mediu de comunicare disponibil. În acest sens, FDVDR are dreptul să utilizeze imaginile participanților și prezentarea acestora în campanie, în scopul promovării și comunicării publice. Aceasta include, fără a se limita, integrarea acestora în materiale de promovare, publicarea lor pe paginile de internet ale FDVDR, interviuri, reportaje, difuzarea prezentărilor și a imaginilor aferente prin orice alt mijloc de comunicare publică.

Prin participarea în cadrul campaniei și trimiterea datelor personale către Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, participanții sunt de acord ca datele lor să fie stocate în baza de date a FDVDR, să fie prelucrate și folosite în viitor de aceasta pentru a informa participanții cu privire la noi proiecte. La cererea expresă, în scris, a participanților, FDVDR nu va mai folosi datele lor personale.

Advertisement

Evenimente

Ziua Națională sărbătorită inedit: Concert al Fanfarei Chindia Brass, chiar într-o benzinărie din România

Published

on

Foto. Facebook @ Dragoș Popa

Ziua Națională a României a fost sărbătorită într-un mod inedit în județul Prahova, unde fanfara Chindia Brass din Târgoviște a susținut un concert live într-o benzinărie. Evenimentul a fost organizat de compania ETU Oil&Gas, surprinzând plăcut clienții și trecătorii care s-au bucurat de muzica festivă chiar în timp ce alimentau mașinile.

Momentul a fost apreciat și de artistul Dragoș Popa, care a publicat pe pagina sa oficială un mesaj de felicitare: „Concert live într-o benzinărie este ceva despre care nu auzi foarte des, dar iată că se întâmplă, astăzi, cu ocazia Zilei Naționale a României. Felicitări, ETU Oil&Gas! Bravo, Fanfara ‘Chindia Brass’ Târgoviște! La mulți ani!”

Inițiativa a fost primită cu entuziasm, oferind o atmosferă de sărbătoare și un exemplu original de celebrare a spiritului românesc.

Advertisement

Continue Reading

Evenimente

Bătălie pentru scenă la Festivalul Lira! Sold-out cu două săptămâni înainte de termen, pentru al patrulea an consecutiv

Published

on

Festivalul Național Lira, evenimentul dedicat tinerelor talente muzicale, își deschide porțile în perioada 21-23 noiembrie 2024, la ATP Tech Center. Ediția cu numărul XII a confirmat încă o dată poziția de referință a festivalului în peisajul cultural românesc. Devenit deja o tradiție pentru județul Maramureș, festivalul aduce împreună sute de tineri artiști din toate colțurile țării, oferindu-le o platformă pentru a-și exprima creativitatea.

Și în acest an, organizatorii au fost nevoiți să închidă înscrierile cu două săptămâni înainte de termen, datorită numărului impresionant de solicitări, pentru al patrulea an consecutiv. Peste 350 de tineri pasionați de muzică s-au înscris în concurs, dovedind încă o dată că scena Festivalului Lira este una dintre cele mai căutate de soliștii vocali din România.

Un juriu de excepție, format din nume sonore ale scenei muzicale românești, precum Ozana Barabancea, Nicola, Ioan Man, Florian Mătăsaru și „The Show Man” Banto Dos Santos (Brazilia), va avea misiunea de a evalua prestațiile concurenților și de a desemna câștigătorii.

„Suntem extrem de încântați de succesul continuu al Festivalului Lira. Faptul că, an de an, numărul participanților crește este o dovadă clară a faptului că am reușit să creăm un eveniment care să inspire și care să îi ajute pe tinerii talentați să își formeze experiența scenică. Ne bucurăm să putem oferi o platformă unde aceștia să își pună în valoare talentul și să își facă auzită vocea”, a declarat Dragoș Popa, Directorul General al Festivalului Lira.

Advertisement

Festivalul Național Lira este mai mult decât un concurs. Este o sărbătoare a muzicii, o oportunitate pentru tineri de a se întâlni, de a împărtăși pasiunea pentru muzică și de a crea legături durabile. Scopul proiectului este de a promova arta vocală și de a susține tinerii interpreți în dezvoltarea lor artistică.

Evenimentul a fost inițiat în anul 2013 și este organizat sub egida Centrului Cultural Artist pentru Artă, împreună cu Ring Arte Media și ATP Group, în calitate de partener principal.

Parteneri: ATP Tech Center, Hotel Magus și Dino Parc Râșnov. Parteneri media: Radio KissFM, Gazeta de Maramureș Graiul Maramureșului, actualMM.ro, directMM.ro, infoMM.ro și eMM.ro.

Advertisement
Continue Reading

Performanță

Echipa României s-a clasat pe locul 8 la Campionatul European de Securitate Cibernetică din Italia

Published

on

Foto. Facebook @ Ministerul Educației

România s-a clasat pe locul 8 la ediţia de anul acesta a Campionatului European de Securitate Cibernetică, desfăşurată în perioada 8 – 11 octombrie la Torino, în Italia, în competiţie intrând 37 de echipe, transmite Agerpres.

”Ediţia de anul acesta a European Cyber Security Challenge – ECSC 2024 (Campionatul European de Securitate Cibernetică 2024), desfăşurată în perioada 8-11 octombrie în Italia, la Torino, a adus României o clasare pe locul 8 din 37 de echipe participante la competiţie, formate din cei mai talentaţi tineri în domeniul securităţii cibernetice din Europa”, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Educaţiei.

Elevii care au reprezentat România în cadrul ECSC sunt: Alexandru-Darius Ghica – Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Bucureşti; Vlad-Ionuţ Seba – Colegiul Naţional “Tudor Vianu” din Bucureşti; Denis-Cristian Văşcuţă – Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Bucureşti; Vlad-Ştefan Mateciuc – Liceul Teoretic “Callatis” din Mangalia; Robert-Alexandru Antal – Complexul Educaţional “Laude Reut” din Bucureşti.

Elevii au fost îndrumaţi de George-Marius Şinca – lector univ. dr. la Universitatea “Emanuel” din Oradea, coordonator principal, şi de Ancuţa-Dumitriţa Doce – manager superior securitate cibernetică, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică din Bucureşti, coordonator adjunct.

Advertisement

Pentru a reprezenta România la campionatul european, candidaţii pasionaţi de cyber trebuie să participe iniţial la Campionatul Naţional de Securitate Cibernetică – RoCSC sau, începând de anul acesta, la Olimpiada de Securitate Cibernetică, competiţii organizate de Serviciul Român de Informaţii (prin intermediul Centrului Naţional Cyberint), Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) şi Ministerul Educaţiei, împreună cu parteneri privaţi.

Tinerii interesaţi de dezvoltarea abilităţilor tehnice de profil se pot pregăti pentru Campionatul Naţional de Securitate Cibernetică sau pentru Olimpiada de Securitate Cibernetică pe platforma educaţională online CyberEdu, un spaţiu digital de antrenament în care se regăsesc majoritatea exerciţiilor propuse în ediţiile anterioare ale ROCSC şi ECSC, precum şi alte exerciţii construite pentru competiţii de securitate cibernetică internaţionale, arată Ministerul Educaţiei. 

Sursa, Agerpres

Advertisement
Continue Reading