Connect with us

Evenimente

Începe a cincea ediție a festivalului Bebe Fest la Opera Comică pentru Copii!

Published

on

Bebe Fest, evenimentul mult așteptat de către părinți și copii, revine în această lună la Opera Comică pentru Copii! În perioada 12-21 aprilie, între orele 16-21 în zilele de vineri și 10-21 în zilele de sâmbătă și duminică, incinta Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești nr. 16) se va umple de voie bună și activități dedicate publicului cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani.

Atracțiile Bebe Fest OCC #5 includ activități variate, concepute special pentru copii și părinți, printre care se numără:

  • Spectacole invitate: Evenimentele susținute de invitați precum Ana Crăciun LambruSimina Croitoru și artiști de la Teatrul Ion Creangă aduc bucurie și entuziasm celor mici.
  • Ateliere de creație și ateliere senzoriale: Copiii au ocazia să se exprime și să exploreze creativitatea prin intermediul atelierelor senzoriale, special adaptate nevoilor lor, în cadrul programului Atelierele Bubu
  • Căsuța senzorială și căsuțele tematice: O experiență interactivă și educativă, în care cei mici descoperă noi senzații și explorează lumi tematice fascinante.
  • Baby Aventura Park: Un spațiu special amenajat pentru a satisface energia și curiozitatea copiilor, oferindu-le momente de distracție și aventură în siguranță.
  • Photo Point: O oportunitate de a imortaliza amintiri frumoase alături de cei mici și de a păstra acele momente de bucurie pentru totdeauna.
  • Zona „nu ai voie”: Pentru toate momentele în care copiii aud că nu au voie să facă ceva anume, organizatorii pun la dispoziție o zonă specială în care totul este permis, în limitele de siguranță
  • Piscină cu bile și groapă cu nisip: Activități clasice și iubite de copii, care asigură distracție și veselie.
  • Trenuleț și carusel: O plimbare plină de veselie și aventură pentru cei mici, într-o atmosferă fermecătoare.
  • Târg cu produse și servicii pentru cei mici: Oportunitatea pentru părinți de a descoperi cele mai noi și mai utile produse și servicii dedicate copiilor.

În cadrul festivalului sunt, de asemenea, amenajate zone de relaxare, de servit masa, atât pentru părinți, cât și pentru bebeluși – food court bebe, unde se pot degusta gratuit produse alimentare destinate bebelușilor – zonă de alăptare, zonă de schimbare scutece, precum și o parcare pentru cărucioare. 

Una dintre noutățile ediției este oferită publicului în parteneriat cu Nestle. În fiecare zi de weekend, în intervalul orar 12:00-13:00, Nestle îi provoacă pe cei mici la un traseu sănătos, care le aduce un premiu garantat. Fie că își testează abilitățile motrice la un joc de șotron, pe cele cognitive la un joc de memorie sau imaginația, distracția și premiile sunt garantate tuturor participanților.

Publicul este invitat să participe la Bebe Fest OCC pentru a se bucura de spectacole captivante, ateliere educative și momente de distracție destinate celor mai mici vizitatori. Evenimentul promite să ofere experiențe memorabile și să aducă zâmbete pe chipurile tuturor participanților. Partenerul radio al ediției curente este Itsy Bitsy FM.

Advertisement

Ediție specială a Atelierelor Bubu, cu evenimente susținute de invitați 

Curcubeul emoțiilor – atelier susținut de Teatrul Ion Creangă 

Atelierul este dedicat atât celor care au devenit părinți pentru prima dată, cât și celor a căror familie tocmai s-a mărit cu unul sau mai mulți membri. Nou-născuții, și bebelușii în general, sunt extrem de receptivi la stimulii externi, ei se află practic într-un continuu proces de calibrare a simțurilor. Atelierul propune o explorare amănunțită a modului în care copiii de vârste foarte fragede percep realitatea înconjurătoare. Ca adulți, deja am atribuit o serie de sensuri stimulilor externi, însă copiii au marele avantaj de a fi lipsiți de orice prejudecată. Ajutați de cele două coordonatoare, părinții vor descoperi noi jocuri și modalități de interacțiune și comunicare cu bebelușii lor.

Program în timpul Bebe Fest: 14 aprilie, ora 17

Spațiu de desfășurare: Salonul Mozart (etajul 1)

Advertisement

Biletemagazinulocc.ro/produs/curcubeul-emotiilor-atelier-senzorial/

Câte-n lume și în stele – atelier-spectacol susținut de Free Puppet Theatre

Pentru copiii foarte mici și părinții nu foarte mari, Ana Crăciun Lambru și Lavinia Pop Coman au pregătit  „Câte-n lume și în stele”, un atelier-spectacol interactiv în care participanții explorează, împreună, prin joacă, mici curiozități și mari descoperiri. Prin intermediul jucăriilor simple, moi, pufoase și haioase, care alcătuiesc de obicei universul celor mai noi omuleți dintre noi, publicul află alte lumi și posibilități pentru joacă de zi cu zi, atât de necesară pentru o dezvoltare armonioasă și o relație copil – părinte sănătoasă.

Program în timpul Bebe Fest: 14 aprilie, ora 12; 19 aprilie, ora 17; 21 aprilie, ora 17

Spațiu de desfășurare: Salonul Mozart (etajul 1)

Advertisement

Biletemagazinulocc.ro/produs/cate-n-lume-si-in-stele-atelier-spectacol-interactiv/

Atelierul de Muzică îi transformă pe copii din simpli ascultători în mici muzicieni. Copiii și părinții se bucură de înțelegerea limbajului universal al muzicii, de stimularea atenției și a răbdării, de dezvoltarea auzului muzical și a exprimării emoționale, de dezvoltarea concentrării, a creativității și a coordonării și de îmbunătățirea inteligenței emoționale și a limbajului. În cadrul Atelierului de Muzică, fiecare copil are ocazia să exploreze sunetele și instrumentele muzicale, chiar înainte de a învăța să vorbească. 

Program permanent la Opera Comică pentru Copii: marțea, miercurea și joia, orele 10:30 și 11:30; duminica, orele 9:30, 10:30 și 11:30

Spațiu de desfășurare: în timpul săptămânii, la etajul 3 în corpul principal; în weekend, la etajul 3 în corpul secundar (la Atelierele Micul Artist)

Biletemagazinulocc.ro/produs/atelierele-muzicale-toni-boni/

Advertisement

Atelierul de Educație Emoțională Timpurie are la bază un concept nou, prin care, alături de psihologul și actorul implicați și cu ajutorul tehnicilor din terapia prin joc și a jocurilor teatrale,  se identifică nevoile sau provocările emoționale din relația părinte – copil: înțelegerea emoțiilor, anxietăți, încredere, fobii, conectare și prezența în relația părinte – copil. Echipa formată din psiholog și actor facilitează un „spațiu” sigur pentru copil și părinte, cu multă empatie și înțelegere, loc în care se pot conștientiza și trăi emoțiile și stările fiecăruia. 

Program permanent la Opera Comică pentru Copii: lunea, orele 10:30 și 11:30 

Spațiu de desfășurare: în timpul săptămânii, la etajul 3 în corpul principal

Biletemagazinulocc.ro/produs/atelierul-de-educatie-emotionala-timpurie/

Spectacole pentru copiii de toate vârstele în luna aprilie la OCC

Advertisement

În cadrul Bebe Fest OCC, Teatrul Ion Creangă este invitat să susțină pe 14 aprilie, de la ora 19, în Salonul Mozart, o reprezentație a spectacolului CUTInEadresat publicului de 0-3 ani. Această producție oferă posibilitatea tuturor, de la cei mici la cei mari și de la cei mari la cei mici, să transforme un spațiu și un obiect în ceea ce îi îndeamnă creativitatea. Vor pune cutie lângă cutie și vor forma prin dans, mișcare și emoție noi construcții: un zid, un tunel, un pod, un labirint, un bloc, o casă – locuri metaforice și locuri fizice pe care le vor explora în joacă în această aventură. Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

Salonul Mozart găzduiește, în premieră, pe 13 aprilie, de la ora 18.30, concertul „Clasic Bebe”, susținut de către Simina Croitoru și fiica sa, Eva Croitoru Păucă. Violonistă cu o carieră strălucită, Simina Croitoru a debutat pe scena concertistică la vârsta de 8 ani. Cu peste 200 de apariții pe scenele din întreaga lume, inclusiv în țări precum Germania, Italia, China și America de Sud, Simina este recunoscută pentru bogăția expresivă și pasiunea pe care o transmite prin interpretările sale. Premiată la numeroase concursuri naționale și internaționale, Simina Croitoru impresionează prin talentul și profesionalismul său. Participarea la Festivalul Bebe Fest, unde susține un concert la vioară pentru bebeluși, alături de fiica sa, Eva, demonstrează deschiderea sa către inovație și pasiunea pentru a aduce muzica în viețile tuturor, încă de la cele mai fragede vârste.

Căsuța din Copac este locul în care Cântecele BubuCuriei răsună pe durata festivalului. În fiecare oră, în intervalele 17-19 (vinerea), respectiv 10-13 și 16-19 (sâmbăta și duminica), copiii au ocazia să se bucure de cântecele din seria de spectacole „Bubu” – să le învețe, în cazul în care le ascultă pentru prima dată, sau să le fredoneze, în cazul în care au participat deja la cel puțin unul dintre cele trei spectacole în care Bubu este personajul principal.

Sala UnderGrant este locul unde poposește Heidiprotagonista musicalului regizat de Claudia Ciobanu și adresat copiilor cu vârste de cel puțin 3 ani. În perioada 6-28 aprilie, toate cele 16 reprezentații programate se vor juca cu casa închisă.

Pentru copiii care au împlinit cel puțin 7 ani, Sala Mare găzduiește în luna aprilie unul dintre cele mai iubite titluri de operă din repertoriu: „Elixirul dragostei”, de Gaetano Donizetti, în regia maestrului Cristian Mihăilescu. Începând cu acest an, UNITER acordă premii pentru producțiile instituțiilor de spectacole pentru copii. Pentru opera „Elixirul dragostei”, Opera Comică pentru Copii a primit în premieră nominalizare pentru cel mai bun spectacol pentru copii și astfel invită publicul să (re)vadă acest titlu, alături de juriul UNITER, în zilele de 13, 14, 20 și 21 aprilie. Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

Advertisement

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.

Evenimente

Oportunitate de a străluci pe scenă. Tinerii artiști se pot înscrie la Festivalul Național de Interpretare „Glasul Valahiei” 2025

Published

on

Ești pasionat de muzică și visezi să te faci remarcat? Acum ai șansa să te înscrii la cea de-a cincea ediție a Festivalului Național de Interpretare „Glasul Valahiei”, care va avea loc între 25 și 27 aprilie 2025, la Amfiteatrul „George Enescu” din Târgoviște! Acest festival-concurs prestigios include două secțiuni: Muzică populară (25 aprilie) și Muzică ușoară (26 și 27 aprilie), oferind o platformă excelentă pentru tinerii talentați care doresc să strălucească pe scenă.

Felicia Filip, soprana renumită și directorul general al Operei Comice pentru Copii, va prezida juriul, alături de nume sonore precum Cristian Mihăilescu (regizor de operă), Ozana Barabancea (muzician și vedetă TV), Iuliana Marciuc (jurnalist și producător TV la Televiziunea Română), Daiana Berbec și mulți alți artiști iubiți, printre care Izabela Simion, Claudiu Dumitrache, Nicoleta Vasile și Cristina Dan.

Cu o echipă artistică de top, coordonată de Andrei Coman (director artistic) și Dragoș Popa (director general), festivalul promite să aducă în prim-plan noi talente și să ofere un spectacol memorabil, prezentat cu eleganță de Bianca Buca, redactor la Radio România Brașov.

Înscrierile sunt deschise până pe 10 aprilie 2025! Dacă vrei să participi, nu rata ocazia de a te înscrie accesând www.glasulvalahiei.ro sau contactând organizatorii la glasulvalahiei@gmail.com și la numărul de telefon 0763.719.843.

Advertisement

Acesta este momentul tău să îți demonstrezi talentul și să fii evaluat de un juriu de elită din industria muzicală românească. Nu uita, intrarea este liberă pentru spectatori, așa că adu-ți prietenii și familia să te susțină într-o atmosferă plină de muzică și energie!

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural „Artist pentru Artă” din Brașov, în parteneriat cu Liceul de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, și Arhiepiscopia Târgoviștei.

Continue Reading

Evenimente

Nominalizările la Premiile Gopo 2025

Published

on

Alice ON & OFF (r. Isabela Tent), Anul nou care n-a fost (r. Bogdan Mureșanu), Moromeții 3 (r. Stere Gulea), Nasty (r. Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu, Tudor D. Popescu), Săptămâna Mare (r. Andrei Cohn) și Trei kilometri până la capătul lumii (r. Emanuel Pârvu) intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj. Astfel, două dintre filmele nominalizate la cea mai râvnită categorie sunt documentare.

Performanțele cineaștilor români pentru anul 2024 vor fi recompensate în cadrul celei de-a 19-a ediții a Galei Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București.

Anul Nou care n-a fost și Moromeții 3 conduc topul celor mai nominalizate filme, cu câte 13 nominalizări, urmate de Săptămâna Mare (12 nominalizări) și Trei kilometri până la capătul lumii (9 nominalizări).

La categoria Cea mai bună Regie sunt nominalizați Isabela Tent pentru documentarul Alice ON & OFFBogdan Mureșanu pentru Anul Nou care n-a fostStere Gulea pentru finalul trilogiei MoromețiiAndrei Cohn pentru filmul Săptămâna Mare și Emanuel Pârvu pentru Trei kilometri până la capătul lumii. 

Advertisement

Nominalizările pentru categoria Cea mai bună actriță într-un rol principal sunt Nicoleta Hâncu pentru rolul din Anul Nou care n-a fostOlga Török pentru rolul din Clara (r. Sabin Dorohoi), Rodica Lazăr pentru rolul din Ext. Mașină. Noapte (r. Andrei Crețulescu), Olimpia Melinte pentru rolul din Moromeții 3 și Nicoleta Lefter pentru rolul din Săptămâna Mare.

Cel mai bun actor într-un rol principal va fi decis între Adrian Văncică pentru rolul din Anul Nou care n-a fostYann Verburgh pentru rolul din Captura (r. Adrian Voicu), Emanuel Pârvu pentru rolul din Familiar (r. Călin Peter Netzer), Alex Călin pentru rolul din Moromeții 3 și Doru Bem pentru rolul din Săptămâna Mare.

Alice ON & OFF (r. Isabela Tent), Leo Records: Strictly For Our Friends (r. Ioana Grigore), Maia – Portret cu mâini (r. Alexandra Gulea), Moartea lui Iosif Zagor (r. Adi Dohotaru) și Opt Ilustrate din lumea ideală (r. Radu Jude și Christian Ferencz-Flatz) sunt titlurile nominalizate pentru categoria Cel mai bun film documentar. 

În curs pentru Cel mai bun film de debut intră Alice On & Off (r. Isabela Tent), Anul Nou care n-a fost (r. Bogdan Mureșanu), Captura (r. Adi Voicu), Clara (r. Sabin Dorohoi), și Horia (r. Ana Maria Comănescu).

Lista completă a nominalizărilor este disponibilă pe https://premiilegopo.ro/

Advertisement

Juriile care au stabilit nominalizările

Premiile Gopo au două jurii de preselecție, pentru categoria lungmetrajelor și pentru categoriile documentar și scurtmetraj. Juriul pentru lungmetraje a fost alcătuit, ca și până acum, din 11 profesioniști din domeniul cinematografic. Jurații de anul acesta au fost criticii de film Dana Duma și Ion Indolean, jurnalista Anca Vancu, regizorii Marian Crișan și Constantin Popescu, actrița Maria Popistașu, producătoarea de film Anamaria Antoci, directoarea de imagine Ana Drăghici, curatorul de film Bogdan Movileanu, consultantul cultural Corina Șuteu și scenaristul Florin Lăzărescu.

Din juriul de documentare și scurtmetraje au făcut parte 5 profesioniști din industrie: criticii de film Cezar Gheorghe și Andreea Chiper, regizorul Șerban Georgescu, producătoarea de film Velvet Moraru și selecționera de film Anca Păunescu.

42 de lungmetraje s-au regăsit pe lista propusă pentru nominalizările la categoria Cel mai bun film.

După anunţul nominalizărilor, peste 700 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti sunt invitaţi să voteze pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor Gopo, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de  firma de audit şi consultanţă PWC România, cu care organizatorii Premiilor Gopo au demarat un parteneriat încă din 2011.

Advertisement
Continue Reading

Evenimente

”The Smart, the Bold, the Beautiful” – Gala Excelenței Feminine 2025

Published

on

Grupul de Presă MediaUno, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Institutul Național de Statistică și Asociația MediaUno organizează, pe data de 18 martie 2025, la București, Muzeul Național de Artă al României, Sufrageria Regală, de la ora 18.00, evenimentul cu titlul ”The Smart, the Bold, the Beautiful”, a III-a ediție a Galei Excelenței Feminine.

 Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, ne propunem să aducem un omagiu sensibilității, frumuseții și inteligenței feminine. Vom celebra feminitatea, inteligența și forța femeii în societate.

În cadrul Galei ”The Smart, the Bold, the Beautiful” vom premia doamne determinate și puternice care s-au remarcat de-a lungul timpului prin performanțe în profesie și în viața publică. Această ediție ne oferă prilejul să recunoaștem rolul femeii în societate, a necesității sprijinirii egalității de gen și a implicării femeii în viața comunității.

28 de femei de succes, prin poveștile lor personale, inspiră și modelează comportamente ale generațiilor care vin. Avem privilegiul să le prezentăm în firescul lor, în determinarea și puterea sacrificiului lor personal.

Advertisement

Proiectul ”Împreună protejăm România” a fost inițiat în anul 2020 de Grupul de Presă MediaUno și dezvoltat împreună cu Institutul Național de Statistică și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ajungând la 17 ediții de conferințe și 10 ediții de gală organízate și câteva publicații editate.

Detalii despre acest proiect se regăsesc pe https://impreuna-protejam-romania.ro/

Continue Reading