Connect with us

Diverse

Ce cadou special i-a făcut celebrul cofetar și TikToker Elian Miță mamei sale?

Published

on

Devenit celebru în pandemie, în special pe TikTok, unde arată cum se preparau torturi și dulciuri, celebrul cofetar Elian Miță și Marius Ghita, partenerul sau de preparare, și-au dus mamele într-o vacanță exotică surpriză, despre care aflați mai multe în continuare.

După ce au devenit cunoscuți pe rețelele de socializare pentru dulciurile preparate, în special torturi, prăjituri, cozonaci sau candy baruri, Elian Miță și Marius, adică EM Sweets, și-au luat mamele și le-au făcut cadouri niște excursii speciale, la care femeile visau de multă vreme.

”Mamele noastre sunt alături de noi și ne ajută cât pot ele de mult. Fie că este vorba de producție prăjituri sau aprovizionare, de marfă ori livrare de comenzi, mamele noastre sunt acolo mereu să ne ajute. Fără ele EM Sweets nu ar există. Într-adevăr, Moș Crăciun a venit la ele cu un cadou special, un concediu în Hawaii. Anul trecut au muncit foarte mult și știam că își doresc să vadă Hawaii-ul, așa că nu am stat mult pe gânduri când a trebuit să ne gândim la cadoul perfect pentru ele pe care să îl găsească sub bradul de Crăciun. Cu mamele noastre am colindat pe lângă America și Hawaii, am mai fost în Panama, dar le-am oferit și concedii în care să meargă fără noi. Au fost în Barcelona, dar și în Cipru (țara în care noi încă nu am ajuns). Iar noi cutreierăm lumea în lung și în lat. De la Bora Bora, Bali, Thailanda până la țările nordice sau America Centrală. Așa ne vine inspirația pentru a crea prăjituri unice, gustând și experimentând prin produse din alte părți ale lumii”, ne-a spus Elian Mită. Care ne-a povestit și ce înseamnă EM Sweets și de unde vin intialele.

”EM Sweets a fost un nume gândit acum aproximativ 5 ani, când locuim în Timișoara, și am încasat primii bani din vânzarea unui tort. Iar după livrarea tortului, în drum spre casă ne-a venit în minte întrebarea asta: “Cum s-ar numi cofetăria noastră dacă o să ajungem să avem una?”. Răspunsul a venit rapid și fără prea multă gândire și dezbare asupra numelui. EM Sweets. Elian&Marius Sweets. Atât de simplu, doar că pe atunci nu vizualizam o astfel de anvergură, cu laborator propriu, angajați și cozi de oameni care să ne dorească prăjiturile. Ne-am lăsat duși de val, dar în continuare am păstrat același nume și același logo făcut încă de la început. Cu Marius mă cunosc de foarte mult timp, iar el nu a avut și nici nu prea are treaba cu prajituritul. A lucrat și lucrează în IT, doar că văzând că toată treaba cu EM Sweets ia amploare, am decis să ne asociem și să deschidem un laborator de cofetărie, unde să avem mai mult spațiu de producție și să vedem în ce o să se transforme toată nebunia asta care a pornit neplanificată și neașteptata”, ne-a povestit el în incheire.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Evenimente

Ziua Națională sărbătorită inedit: Concert al Fanfarei Chindia Brass, chiar într-o benzinărie din România

Published

on

Foto. Facebook @ Dragoș Popa

Ziua Națională a României a fost sărbătorită într-un mod inedit în județul Prahova, unde fanfara Chindia Brass din Târgoviște a susținut un concert live într-o benzinărie. Evenimentul a fost organizat de compania ETU Oil&Gas, surprinzând plăcut clienții și trecătorii care s-au bucurat de muzica festivă chiar în timp ce alimentau mașinile.

Momentul a fost apreciat și de artistul Dragoș Popa, care a publicat pe pagina sa oficială un mesaj de felicitare: „Concert live într-o benzinărie este ceva despre care nu auzi foarte des, dar iată că se întâmplă, astăzi, cu ocazia Zilei Naționale a României. Felicitări, ETU Oil&Gas! Bravo, Fanfara ‘Chindia Brass’ Târgoviște! La mulți ani!”

Inițiativa a fost primită cu entuziasm, oferind o atmosferă de sărbătoare și un exemplu original de celebrare a spiritului românesc.

Advertisement

Continue Reading

Evenimente

Bătălie pentru scenă la Festivalul Lira! Sold-out cu două săptămâni înainte de termen, pentru al patrulea an consecutiv

Published

on

Festivalul Național Lira, evenimentul dedicat tinerelor talente muzicale, își deschide porțile în perioada 21-23 noiembrie 2024, la ATP Tech Center. Ediția cu numărul XII a confirmat încă o dată poziția de referință a festivalului în peisajul cultural românesc. Devenit deja o tradiție pentru județul Maramureș, festivalul aduce împreună sute de tineri artiști din toate colțurile țării, oferindu-le o platformă pentru a-și exprima creativitatea.

Și în acest an, organizatorii au fost nevoiți să închidă înscrierile cu două săptămâni înainte de termen, datorită numărului impresionant de solicitări, pentru al patrulea an consecutiv. Peste 350 de tineri pasionați de muzică s-au înscris în concurs, dovedind încă o dată că scena Festivalului Lira este una dintre cele mai căutate de soliștii vocali din România.

Un juriu de excepție, format din nume sonore ale scenei muzicale românești, precum Ozana Barabancea, Nicola, Ioan Man, Florian Mătăsaru și „The Show Man” Banto Dos Santos (Brazilia), va avea misiunea de a evalua prestațiile concurenților și de a desemna câștigătorii.

„Suntem extrem de încântați de succesul continuu al Festivalului Lira. Faptul că, an de an, numărul participanților crește este o dovadă clară a faptului că am reușit să creăm un eveniment care să inspire și care să îi ajute pe tinerii talentați să își formeze experiența scenică. Ne bucurăm să putem oferi o platformă unde aceștia să își pună în valoare talentul și să își facă auzită vocea”, a declarat Dragoș Popa, Directorul General al Festivalului Lira.

Advertisement

Festivalul Național Lira este mai mult decât un concurs. Este o sărbătoare a muzicii, o oportunitate pentru tineri de a se întâlni, de a împărtăși pasiunea pentru muzică și de a crea legături durabile. Scopul proiectului este de a promova arta vocală și de a susține tinerii interpreți în dezvoltarea lor artistică.

Evenimentul a fost inițiat în anul 2013 și este organizat sub egida Centrului Cultural Artist pentru Artă, împreună cu Ring Arte Media și ATP Group, în calitate de partener principal.

Parteneri: ATP Tech Center, Hotel Magus și Dino Parc Râșnov. Parteneri media: Radio KissFM, Gazeta de Maramureș Graiul Maramureșului, actualMM.ro, directMM.ro, infoMM.ro și eMM.ro.

Advertisement
Continue Reading

Performanță

Echipa României s-a clasat pe locul 8 la Campionatul European de Securitate Cibernetică din Italia

Published

on

Foto. Facebook @ Ministerul Educației

România s-a clasat pe locul 8 la ediţia de anul acesta a Campionatului European de Securitate Cibernetică, desfăşurată în perioada 8 – 11 octombrie la Torino, în Italia, în competiţie intrând 37 de echipe, transmite Agerpres.

”Ediţia de anul acesta a European Cyber Security Challenge – ECSC 2024 (Campionatul European de Securitate Cibernetică 2024), desfăşurată în perioada 8-11 octombrie în Italia, la Torino, a adus României o clasare pe locul 8 din 37 de echipe participante la competiţie, formate din cei mai talentaţi tineri în domeniul securităţii cibernetice din Europa”, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Educaţiei.

Elevii care au reprezentat România în cadrul ECSC sunt: Alexandru-Darius Ghica – Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Bucureşti; Vlad-Ionuţ Seba – Colegiul Naţional “Tudor Vianu” din Bucureşti; Denis-Cristian Văşcuţă – Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Bucureşti; Vlad-Ştefan Mateciuc – Liceul Teoretic “Callatis” din Mangalia; Robert-Alexandru Antal – Complexul Educaţional “Laude Reut” din Bucureşti.

Elevii au fost îndrumaţi de George-Marius Şinca – lector univ. dr. la Universitatea “Emanuel” din Oradea, coordonator principal, şi de Ancuţa-Dumitriţa Doce – manager superior securitate cibernetică, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică din Bucureşti, coordonator adjunct.

Advertisement

Pentru a reprezenta România la campionatul european, candidaţii pasionaţi de cyber trebuie să participe iniţial la Campionatul Naţional de Securitate Cibernetică – RoCSC sau, începând de anul acesta, la Olimpiada de Securitate Cibernetică, competiţii organizate de Serviciul Român de Informaţii (prin intermediul Centrului Naţional Cyberint), Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) şi Ministerul Educaţiei, împreună cu parteneri privaţi.

Tinerii interesaţi de dezvoltarea abilităţilor tehnice de profil se pot pregăti pentru Campionatul Naţional de Securitate Cibernetică sau pentru Olimpiada de Securitate Cibernetică pe platforma educaţională online CyberEdu, un spaţiu digital de antrenament în care se regăsesc majoritatea exerciţiilor propuse în ediţiile anterioare ale ROCSC şi ECSC, precum şi alte exerciţii construite pentru competiţii de securitate cibernetică internaţionale, arată Ministerul Educaţiei. 

Sursa, Agerpres

Advertisement
Continue Reading