Connect with us

Evenimente

DJ Project & Ioana Ignat și Johny Romano, cei mai noi artiști care vor concerta la WeLoveMusic Festival!

Published

on

Vești noi pentru cei ce iubesc muzica bună și artiștii de top. Vara aceasta, pe platoul Fețeni din Râmnicu Vâlcea, vor susține recitaluri talentatul Johny Romano, cât și super trupa DJ Project, alături de fermecătoarea Ioana Ignat.

Fanii muzicii bune se vor întâlni, la vară, pentru a participa la cea de-a doua ediție WeLoveMusic Festival, care are loc la Platoul Fețeni – Râmnicu Vâlcea.

În perioada 18-20 august 2023 au fost anunțați mulți artiști îndrăgiți care vor urca pe scenă pentru a-i încânta pe fani.

Line-up-ul festivalului s-a îmbogățit cu nume mari, iar fanii sunt nerăbdători să își întâlnească artiștii preferați la WeLoveMusic Festival. Una dintre surprize este că se vor întoarce Maxx și Gino Manzotti, care vor cânta, de data aceasta, cu Ioana Ignat, cu care tocmai au lansat videoclipul piesei ”Supernatural”. Vă reamintim că au urcat și anul trecut pe scena, WeLoveMusic Festival, la prima ediție, însă într-o altă formulă, căci DJ Project a cântat atunci împreună cu Ana Baniciu, iar Ioana Ignat împreună cu Ronan Keating, duet care a obținut ropote de aplauze. Și asta nu este totul, un alt invitat într-una dintre seri va fi Johny Romano, care s-a făcut remarcat în peisajul muzical românesc cu piesa ”Na Janau”, fiind unul dintre artiștii descoperiți de Connect-R.

Advertisement

Sperăm că Johny nu va cânta singur, fiindcă are mai multe colaborari de succes cu artiști mari, pe care îi așteptăm pe scena de la Râmnicu Vâlcea.

Vă reamintim la cea de-a doua ediție WeLoveMusic Festival vor face spectacol legendarii Fayde, East 17, Fun Factory, La Bouche, Snap!, Mr. President, Milli Vanilli, Nick NND, MC Dylma & DJ Pappa M., Cappella, Akcent, Pepe și Holograf, care ne vor încânta cu piesele devenite hituri de-a lungul anilor.

Prima ediție a acestui festival a adus la un loc un public de 20.000 de participanți, care au reușit să își găsească ritmul preferat, la cele două scene din incinta acestuia. Muzica a răsunat non-stop în cele 4 zile memorabile, atmosfera din timpul a peste 30 de show-uri live fiind fabuloasă! Nume precum Ricchi E Poveri, ATB, Ronan Keating, Outlandish, Blue, Jay Sean, Connect-R, DJ Project au făcut un show de zile mari, iar publicul a fost în delir!

Biletele pentru cea de-a doua ediție We Love Music Festival se pot achiziționa de pe www.magazindebilete.ro

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Evenimente

UCIMR anunță programul celei de-a XXII-a ediții a Festivalului ICon Arts Transilvania

Published

on

Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) anunță programul celei de-a XXII-a ediții a Festivalului ICon Arts Transilvania, unul dintre cele mai longevive festivaluri dedicate muzicii clasice, jazz și celor mai efervescente creații din domeniul artelor contemporane. Ediția din acest an propune un program eclectic, multidisciplinar și multicultural, în care virtuozitatea muzicii se împletește cu atmosfera pitorească a satelor și orașelor transilvănene și degustarea de preparate tradiționale, spre deliciul publicului.

Timp de 22 zile, ediția ICon Arts din acest an reunește peste 150 de participați în inima Transilvaniei, unde au parte de inspirația oferită de vestigiile patrimoniului cultural local. În perioada 20 iulie – 11 august, 13 sate și orașe din județele Brașov, Cluj, Mureș și Sibiu (Agnita – nou adăugată pe harta localităților ICon Arts, Avrig, Biertan, Brașov, Copșa Mare, Cund, Daneș, Dealu Frumos, Mediaș, Moșna, Richiș, Rusești, Sibiu) găzduiesc concerte de muzică clasică, contemporană și jazz, rezidențe artistice interdisciplinare și masterclass-uri pentru interpreți.

Academia ICon Arts Transilvania

În aceste zile se desfășoară 3 sesiuni ale Academiei ICon Arts, dedicate studenților și elevilor care doresc să-și perfecționeze tehnica în materie de compoziție, interpretare solo și muzică de cameră, sub îndrumarea unor mentori cu nume sonore din lumea muzicală. Timp de 9 zile, tinerii participă la masterclass-urile de canto, chitară, contrabas, corn, flaut, percuție, pian, vioară și violoncel, conduse de profesori renumiți din țări precum România, Ungaria, Regatul Unit al Marii Britanii, Japonia sau Coreea de Sud.

Advertisement

În perioada 20 – 28 iulie au loc la Biertan și în împrejurimi masterclass-urile conduse de Remus Azoiței (vioară), Veronica Anușca și Cristian Hodrea (canto), László Fenyö (violoncel), Dorin Marc (contrabas), Costin Soare și Dragoș Ilie (chitară), Seung Myeong Oh și Alexandru Anastasiu (percuție), iar la Rusești – de Alexandru Marc (corn). În perioada 28 iulie – 5 august studiul continuă la Biertan cu masterclass-urile conduse de Ladislau Csendes (vioară), Elena Moșuc și Rareș Zaharia (canto), Andrei Ioniță (violoncel), Karen Jones (flaut), Kuniko Kato (percuție) și Ella Bokor (MiniCellos – masterclass de violoncel destinat copiilor).  În perioada 4 – 11 august, revine la Brașov masterclass-ul de pian condus de Csíky Boldizsár Jr., dar are loc pentru prima dată și un masterclass de canto, condus de Iulia Isaev, și o rezidență artistică de jazz, condusă de Ana Cristina Leonte, Ciprian Pop și Alex Arcuș.

Festivalul ICon Arts Transilvania 

Eforturile tinerilor muzicieni pe parcursul programelor de formare au ca finalitate susținerea concertelor și recitalurilor programate pentru perioada 22 iulie și 10 august, în edificii de cult, instituții și proprietăți private, dornice să găzduiască arta. Pe lângă cursanți, evenimentele din cadrul Festivalului ICon Arts reunesc și mentorii masterclass-urilor Academiei ICon Arts, dar și noi artiști invitați ai acestei ediții.

Primele concerte ale festivalului se vor desfășura la Mediaș, oraș ce deschide seria evenimentelor la Biserica Evanghelică din Mediaș, luni, 22 iulie, orele 19:00, cu un recital  de canto și violoncel susținut de Veronica Anușca (soprană), Cristian Hodrea (bas-bariton) și László Fenyö (violoncel), acompaniați la pian de Adina Alupei și Andra Mărgineanu. Tot acolo, joi, 25 iulie, orele 19:00, are loc concertul de chitară, susținut de Costin Soare și Dragoș Ilie.

Biertan

Advertisement

La Biserica Fortificată, marți, 23 iulie, orele 18:00, are loc cine-concertul „Orizontul Doamnei B”,susținut de George Păiș (pian, compoziție), Oana Vardianu (contrabas, compoziție), Irina Perneș (vioară, compoziție) și Philip Goron (percuție), ce propune proiecția filmului mut de referință „Surâzătoarea Doamnă Beudet” / „The Smiling Madame Beudet”, regizat de Germaine Dulac în anul 1923. Tot acolo, miercuri, 31 iulie, orele 18:00, are loc concertul cursanților la vioară alături de artistul invitat Ladislau Csendes, acompaniat la pian de Dolores Chelariu.

Sibiu

La Filarmonica de Stat Sibiu, miercuri, 24 iulie, orele 19:00, are loc concertul de percuție susținut de Oh Percussion Ensemble și Ensemble PerFI, avându-l drept invitat pe Alexandru Anastasiu. Vineri, 26 iulie, orele 19:00, are loc concertul clasei de vioară alături de artistul invitat Remus Azoiței, acompaniat la pian de Clementina Ciucu. Miercuri, 31 iulie, orele 21:00, are loc concertul Contempo String Quartet. Vineri, 2 august, orele 19:00, în cadrul concertului AUFTAKT 6 tineri  compozitori și 3 tineri dirijori selectați din universități de muzică din București, Cluj și Iași vor prezenta un repertoriu nou creat sub coordonarea compozitorului și dirijorului Peter Ash (Londra), în interpretarea Ansamblului ICon Arts. Concertul AUFTAKT face parte din proiectul omonim al asociației UCIMR, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și găzduit de Festivalul ICon Arts. Sâmbătă, 3 august, orele 21:00, are loc concertul clasei de percuție, alături de artistele invitate Kuniko Kato și Irina Rădulescu.

Richiș

Joi, 25 iulie, orele 17:00, la Biserica Fortificată, are loc un concert de operă, cu invitații Veronica Anușca (soprană) și Cristian Hodrea (bas-bariton), acompaniați la pian de Adina Alupei. Tot în această zi, orele 18:00, la Richiș nr. 119, are loc concertul Ansamblului de percuție ICon Arts, cu invitații Oh Percussion Ensemble (coordonat de Seung Myong Oh) și Alexandru Anastasiu, urmate de la orele 19:00, de un eveniment cu gastronomie locală la Curtea Richvini. Sâmbătă, 3 august, orele 19:00, la Biserica Fortificată, are loc recitalul de operă susținut de soprana Elena Moșuc, acompaniată de pianista Adina Alupei.

Advertisement

Dealu Frumos

Vineri, 26 iulie, orele 18:00, la Biserica Fortificată, are loc concertul de contrabas, cu invitații Dorin Marc, acompaniat de pianistul Alexandru Székely, șide violoncel, susținut deinvitatul László Fenyő, acompaniat la pian de Andra Mărgineanu. La orele 19:30 participanții au parte de gastronomie locală.

Cund

Festivitatea de absolvire a primei serii ICon Arts Academy, a masterclass-urilor de vioară, canto, violoncel, contrabas, chitară, percuție, are loc în grădina de la Valea Verde Retreat, sâmbătă, 27 iulie, orele 12:00, urmată de gastronomie locală servită la orele 14:00.

Agnita

Advertisement

Marți, 30 iulie, orele 19:00, la Biserica Fortificată are loc concertul Contempo String Quartet.

Copșa Mare

Joi, 1 august, orele 18:00, la Biserica Fortificată, are loc concertul MiniCellos, alături de artista invitată Ella Bokor.

Alma Vii

Joi, 1 august, orele 19:00, la Biserica Fortificată, are loc concertul Avantgarde Quartet, iar de la orele 20:00, participanții au parte de bunătăți la punctul gastronomic Belama Rural.

Advertisement

Daneș

Vineri, 2 august, orele 19:00, la Domeniul Dracula, are loc concertul de violoncel, susținut de Andrei Ioniță, acompaniat la pian de Edit Arva.

Moșna

Sâmbătă, 3 august, orele 12:00, la Biserica Fortificată, are loc concertul clasei de flaut alături de artista invitată Karen Jones, acompaniată la pian de Natsumi Kuboyama.

Rusești

Advertisement

Sâmbătă, 3 august, orele 18:00, va avea loc concertul masterclass-ului de corn, condus de Alexandru Marc, la Rusești, comuna Mărișel din județul Cluj.

Avrig

Duminică, 4 august, orele 12:00, la Palatul Brukenthal, are loc festivitatea de absolvire a celei de-a doua serii ICon Arts Academy a masterclass-urilor de canto, flaut, MiniCellos, percuție, vioară, violoncel, cu gastronomie locală la orele 14:00.

Brașov

Sâmbătă, 10 august, orele 12:00, la Centrul Cultural Apollonia, are loc concertul de operă și pian, cu artiștii invitați lulia Isaev, Boldizsár Csíky Jr., acompaniați la pian de Sena Ducariu.

Advertisement

Codlea

Evenimentele ICon Arts se încheie sâmbătă, 10 august, orele 18:00, la Biserica Evanghelică, unde are loc concertul de jazz, cu invitații Ana Cristina Leonte, Alex Arcuș, Ciprian Pop, Ipso Facto și THQuintet.

Festivalul ICon Arts Transilvania 2024 este cofinanțat de Ministerul Culturii și Consiliul Județean Sibiu.

Organizatori: UCIMR, Exces Music. Parteneri: Primăria Biertan, Primăria Moșna, Mihai Eminescu Trust, Pensiunea Unglerus, Biserica Evanghelică C.A.Mediaș, Global Vision, Colinele Transilvaniei Parteneri culturali: Oportunități la tine acasă, Filarmonica de Stat Sibiu, Adams Percussion, Contemporary Music Centre Ireland, Arts Council Chomhairle Ealaion, Institutul Liszt Centrul Cultural Maghiar București, Kitharalogos, Centrul Cultural Apollonia, Lizst Academy, Filarmonica Brașov. Parteneri media: Magic FM, Radio România Cultural, Radio România Muzical, EnjoyTV.ro, Zile și Nopți, Amos News, Sibiu Independent, Strada Cetății, România Pozitivă, Cronica Română, Sibiul în imagini, Sibiul Bun, Sibiul Azi. Detalii pe www.iconartsfestival.com/.

Rezidențele ICon Arts Transilvania 

Advertisement

Rezidențele artistice ICon Arts oferă compozitorilor și interpreților din diverse țări ocazia de a petrece 1-2 săptămâni în Biertan pentru a dezvolta creații muzicale sau interpretative sub coordonarea unor artiști reputați. Anul acesta, programul de rezidențe găzduiește proiectul ComPerformer cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN, în cadrul căruia muzicienii selectați vor lucra sub mentoratul violonistului Remus Azoiței (România/Marea Britanie), ansamblului ConTempo Quartet (România/Irlanda) și compozitorului Sebastian Androne Nakanishi (România/Elveția). Tot în cadrul proiectului ComPerformer, în aceeași perioadă debutează la Biertan o rezidență de fotografie a documentaristului Mihai Benea. Rezidența de jazz de la Brașov este organizată în parteneriat cu Dublin City University și va include muzicieni din România și Irlanda, sub coordonarea chitaristului român Ciprian Pop. 

Despre UCIMR 

Fondată în anul 1995, la inițiativa prim-violistului Filarmonicii bucureștene, Ștefan Gheorghiu, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România este o organizație nonprofit de utilitate publică, care de aproape 3 decenii contribuie la dezvoltarea și răspândirea muzicii clasice, atât pe plan național, cât și internațional. UCIMR susține arta interpretativă, de la soliști, coriști și instrumentiști până la dansatori sau balerini, prin inițierea și implementarea de proiecte culturale menite să faciliteze schimbul de experiență și promovarea artiștilor în medii cât mai diverse. Misiunea UCIMR este dezvoltarea peisajului cultural românesc prin promovarea valorilor artistice autentice. Asociația creează oportunități de afirmare dedicate tinerilor artiști, dar susține și activitatea artiștilor pensionari.

Continue Reading

Evenimente

Norman Manea 88: o aniversare și o rememorare necesară

Published

on

Astăzi, 19 iulie 2024, Institutul Cultural Român și rețeaua de reprezentanțe în străinătate îl aniversează, printr-un material video difuzat online timp de 24 de ore, pe celebrul scriitor român Norman Manea, una dintre cele mai importante figuri ale scenei literare de astăzi, supraviețuitor al Holocaustului, care împlinește 88 de ani.

Pe platformele social media ale Institutului Cultural Român și pe cele ale reprezentanțelor sale din străinătate, se va difuza „Norman Manea 88 – o călătorie în istorie și în memorie” – o producție video a Centrului Național al Cărții, după montajul realizat de poetul Florin Iaru.

Materialul cuprinde lecturi în șapte limbi din „Întoarcerea huliganului”, operă impresionantă a scriitorului, publicată în anul 2003. „Întoarcerea huliganului este o carte autobiografică de un dramatism puțin obișnuit: o dramă a identității evreiești și românești deopotrivă, o dramă biografică și familială, o dramă a înstrăinării (…) Mixajul de confesiune (auto)biografică, montaj documentar, eseu și comentariu critic cu sertare asigură formula de o diversitate și complexitate aparte a volumului”, scria criticul literar Paul Cernat despre volum.

Conceput ca un puzzle multilingvistic și multicultural ce conturează momente esențiale din destinul scriitorului născut pe 19 iulie 1936 la Burdujeni, județul Suceava, materialul video intitulat „Norman Manea 88 – o călătorie în  istorie și în memorie” rememorează fapte tragice din istoria nemiloasă a secolului XX, apelând la imagini de epocă și secvențe din arhiva TVR.

Advertisement

Cuvintele așternute pe hârtie de Norman Manea în impresionantul său roman autobiografic, care s-a bucurat de o largă apreciere internațională, se vor auzi în limbile românăenglezăpolonezăsuedezăitalianăfranceză și spaniolă. Ele sunt rostite de personalități din lumea culturală din mai multe țări și din mai multe generații: Moshe Yassur, actor și regizor, supraviețuitor al pogromului de la Iași (SUA), tânărul regizor româno-american Edsta (SUA), Radoslawa Janowska-Lascar, traducătoare literară (Polonia), Adriana Savin, actriță (Suedia), Roberto Merlo, traducător literar și profesor, șeful Catedrei de Limba Română de la Universitatea din Torino (Italia), Jean-Louis Courriol, profesor și traducător literar (Franța) și Marian Ochoa de Eribe, scriitoare, traducătoare literară și profesoară  (Spania).

Inițiativa are loc în contextul în care, pe 30 mai 2024, Guvernul României a adoptat „Strategia naţională pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi a discursului instigator la ură 2024-2027”, realizată cu consultarea Institutului Cultural Român și, pentru implementarea căreia, instituția și-a asumat realizarea unei serii de activități din planul de acțiune multianual.

Norman Manea (n. 19 iulie 1936) este unul dintre cei mai apreciați și cei mai traduși scriitori români. Prozator, eseist, memorialist și profesor de literatură, a debutat în anul 1966 și până la plecarea din țară, în 1986, a publicat 10 volume, fiind distins cu Premiul Asociației Scriitorilor din București (1979) și Premiul Uniunii Scriitorilor (1984), anulat de Consiliul Culturii și Educației Socialiste. După 1986, cărțile sale, traduse în peste 30 de limbi, s-au bucurat de aprecierea cititorilor din întreaga lume. În 1992, a primit Bursa Guggenheim și Premiul MacArthur, iar în 1993, Biblioteca Națională din New York l-a sărbătorit cu prilejul acordării distincției „Literary Lion”. În 2002, Norman Manea a câștigat Premiul internațional de literatură Nonino pentru „Opera omnia”, iar în 2006, a obținut Premiul Médicis Etranger pentru volumul Întoarcerea huliganului.  În 2010, Guvernul francez i-a acordat distincția „Commandeur dans l’Ordre des Arts et des Lettres”. În 2011 i s-a decernat prestigiosul Premiu literar Nelly Sachs și a fost ales membru de onoare al Royal Society of Literature. În 2012, Uniunea Scriitorilor din România i-a decernat Premiul Național pentru Literatură. În 2013, tot Uniunea Scriitorilor l-a nominalizat pentru Premiul Nobel, iar în 2014, PEN-ul românesc și mai multe edituri străine au reiterat propunerea. În 2016, a primit Marele Premiu pentru Literatură în limbile romanice al Târgului Internațional de Carte de la Guadalajara, Mexic. În același an, a fost decorat de către Președintele României cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofițer.

Advertisement
Continue Reading

Evenimente

Cultura românească celebrată în America la „Romanian Weekend at The Wharf”, Washington

Published

on

Institutul Cultural Român din New York și Ambasada României în Statele Unite ale Americii, împreună cu Consiliul Județean Maramureș și cu sprijinul mai multor parteneri locali și sponsori, au organizat în perioada 12-14 iulie 2024 cea de-a treia ediție a Weekend-ului românesc de la Washigton / Romanian Weekend at The Wharf. Evenimentul reprezintă unul dintre cele mai consistente proiecte de diplomație culturală a României în Statele Unite, precum și cel mai mare festival românesc din America. Acesta s-a derulat în cadrul programului aniversar inițiat și coordonat de Ambasada României, „România – SUA: Un parteneriat pentru noi orizonturi economice. De 20 de ani împreună sub umbrela NATO”.

Evenimentul a fost deschis de către ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru, care a subliniat că acest festival românesc unic în spațiul nord-american face parte dintr-un program mai amplu de evenimente care pun în evidență forța parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite, țări unite de aceleași valori, precum democrația, libertatea, statul de drept. De asemenea, ambasadorul Muraru a mai arătat că cele trei zile de festival, desfășurate chiar în inima Washingtonului sunt dedicate și aniversării celor 20 de ani de apartenență a României la NATO, garant al securității și prosperității. Au mai rostit alocuțiuni directorul ICR New York, Dorian Branea, și vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Radu Daniel Trufan.

„Cei 27 de ani de parteneriat strategic între România și Statele Unite ale Americii arată stabilitatea angajamentului nostru comun pentru democrație și valorile comune pe care le împărtășim. Indiferent de istoria recentă sau de evenimentele de parcurs, această direcție strategică rămâne prioritară. Programul Weekend românesc de la Washington a fost lansat cu 2 ani în urmă, la a 25-a aniversare a acestui Parteneriat, iar succesul său de public este o confirmare a prieteniei româno-americane. În contextul actual din Europa și Statele Unite, de escaladare a violențelor în societate, avem un motiv în plus să pledăm pentru cultura dialogului și împotriva oricăror forme de violență în spațiul public sau politic, avem un motiv în plus să aducem oamenii împreună, iar cultura este tărâmul ideal de întâlnire”, a declarat Liviu Jicman, Președintele Institutului Cultural Român.

În cele trei zile de weekend românesc, evenimentul a adus în atenția a mii de oameni prezenți la festival o ofertă culturală diversă și a subliniat specificul culturii tradiționale românești. Programul a inclus activități diverse precum concerte, spectacole de dans, lecturi performative, expoziții de cărți românești traduse în limba engleză, demonstrații meșteșugărești, activități pentru copii, expoziții de haine și bijuterii inspirate din motive tradiționale, degustări de vinuri și multe alte activități specifice și inspirate din cultura românească.

Advertisement

Programul expozițiilor și atelierelor a fost întregit de seria concertelor susținute de artiști relevanți precum Simion-Bogdan Mihai și Lăutarii de Mătase, Paula Hriscu, Vox Maris Chicago, Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, Ansamblul de Dansuri Folclorice „Carpathia”, Andreea Rebăltescu. Artiștii interpreți au acoperit o gamă diversă de expresii culturale și au prezentat obiceiuri culturale din mai multe zone geografice ale României.

Pe parcursul celor trei zile de festival, concertele au fost îmbogățite de o serie de lecturi performative captivante, derulate de organizația româno-americană Bucharest Inside the Beltway, din Denver, Colorado. Aceste lecturi au adus o notă de diversitate culturală evenimentului, fiind susținute de două protagoniste remarcabile, Lady Godiva și Domnica Rădulescu, precum și de artiștii locali Kennedi Neal și Julian Selman care au citit poeme de Alina Purcaru și Rucsandra Pop.

O altă atracție a festivalului au fost creațiile vestimentare ale designerului român Izabela Mandoiu care au fost expuse publicului alături de bijuteriile de inspirație folclorică ale brandului UNA peste alta. Din sfera meșteșugurilor și al atelierelor practice, publicul s-a putut bucura de demonstrațiile de olărit susținute de meșterul olar Vasile Chira din Cărbunari, precum și de demonstrații de sculptură în lemn oferite de meșterul Ioan Bârsan și de țesut susținute de Mărioara Dobrican.

Ia românească a fost marcată în același context sâmbătă, 13 iulie, cu ajutorul Romanians of DC. Publicul a asistat, de asemenea, la citirea Proclamației emise de primarul orașului Washington în onoarea iilor românești. La scena de la The Wharf au participat purtători și admiratori ai cămășilor de in din S.U.A., România și Republica Moldova.

Advertisement
Continue Reading