Connect with us

Performanță

Personalităţi culturale, ştiinţifice, sportive şi religioase, laureate la Gala Premiilor „Valori Contemporane” 2024

Published

on

Foto. Valori Contemporane, 2024

O seară memorabilă a celebrat excelența românească în cadrul Galei Premiilor „Valori Contemporane”, desfășurată în Sala „Luceafărul” din Capitală. Evenimentul, organizat sub egida Premiilor Radar de Media și cu patronajul Ministerului Culturii, a reunit personalități marcante din diverse domenii, de la cultură și știință la sport și religie.

Gala a debutat într-o notă solemnă, cu intonarea imnului național de către renumita soprană Felicia Filip, creând o atmosferă emoționantă și plină de patriotism.

Foto. Iuliana Tudor (Gala Valori Contemporane, București 2024).

Pe parcursul serii, au fost premiate personalități care au adus contribuții semnificative în domeniile lor de activitate, precum și proiecte care au marcat începutul secolului XXI. Printre laureați s-au numărat academicieni, artiști, sportivi, oameni de știință și reprezentanți ai cultelor religioase, toți având în comun dedicarea și pasiunea pentru ceea ce fac.

„Prin această ediție specială celebrăm meritocrația, valorile autentice, creativitatea, abnegația, spiritul elitist românesc, măiestria și talentul unora dintre cele mai importante personalități, care au scris istorie în domeniu lor de activitate și care, incontestabil, au devenit deja parte a memoriei naționale”, a precizat Claudiu Dumitrache, inițiatorul proiectului.

Foto. Carmen Tănase (Gala Valori Contemporane, București 2024).

Printre aceştia se numără realizatoarea de televiziune Iuliana Tudor, preotul profesor Constantin Necula, muzicianul Ovidiu Lipan Ţăndărică, medicul Radu Gabriel Dobrescu, actriţa Carmen Tănase, creatorul de modă Cătălin Botezatu sau directorul TVR Moldova, Nicolae Mocanu.

Printre cei nominalizați la categoria Personalități marcante ale secolului XXI, este vorba despre figuri-simbol din vremurile noastre, precum Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române; Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române; academicianul Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române, și academicianul Leon Dănăilă. Tot aici au fost nominalizate și două legende în viață ale muzicii, mai exact Dida Drăgan și Gheorghe Zamfir.

Advertisement
Foto. Cătălin Botezatu (Gala Valori Contemporane, București 2024).

Gala Premiilor „Valori Contemporane” a reprezentat un omagiu adus valorilor autentice ale societății românești și a subliniat importanța recunoașterii și promovării excelenței în toate domeniile. Evenimentul a fost transmis în direct de Televiziunea Columna și online pe platformele partenere, permițând publicului larg să se bucure de această sărbătoare a valorilor contemporane.

Artistul Dragoș Popa, reprezentant desemnat al Comisiei de Atestare a Performanței, Calității și Excelenței, în relație directă cu Casa Regală a României pentru prima ediție a Galei Premiilor „Valori Contemporane”, a fost prezent pe tot parcursul evenimentului, alături de soprana Felicia Filip și regizorul de operă Cristian Mihăilescu.

„Acest eveniment de înaltă ținută reprezintă o celebrare a valorilor autentice românești, a excelenței în diverse domenii de activitate și a contribuțiilor remarcabile aduse la dezvoltarea societății noastre. Sunt profund recunoscător pentru oportunitatea de a fi alături de cei care au scris istorie în domeniul lor de activitate, de personalitățile marcante care au devenit deja parte a memoriei naționale. Prin munca și dedicarea lor, acești oameni extraordinari au îmbogățit cultura, știința, arta, sportul și multe alte domenii, lăsând o moștenire neprețuită generațiilor viitoare”, a declarat Dragoș Popa.

Foto. Cristian Mihăilescu, Felicia Filip și Dragoș Popa (Gala Valori Contemporane, București 2024).

Proiectul Radar de Media există în România din anul 2009, după modelul american Radar Online, asumându-şi rolul de a premia, prin prisma votului publicului, preferințele media ale acestuia, dar şi de a premia calitatea, perfomanța şi excelența prin nominalizările şi evaluările comisiilor de specialitate.

De-a lungul timpului, printre laureații Premiilor Radar de Media s-au numărat personalități, organisme, brand-uri sau afaceri și instituții private sau de stat, precum: Eugen Doga, Felicia Filip, Marius Bodochi, Constantin Dulcan, Vasile Bănescu, Daniel Jinga, Vlad Ciurea, Pr. Constantin Necula, Maia Morgenstern, Dan Negru, Andreea Esca, Cătălin Botezatu, Iuliana Marciuc, Connect-R, Andra, Delia, Smiley, Teo Trandafir, Horia Brenciu, Cristi Brancu, Adrian Artene, Marina Almășan, Mihai Morar, Mattyas, Paul Surugiu-Fuego, Loredana Groza, Cătălin Măruță, Societatea Română de Radiodifuziune, Televiziunea Română, Electrecord, Basilica, Agerpres, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Trinitas TV, Pro TV, Prima TV, Digi 24, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Teatrul Elisabeta, Sala Luceafărul, National Geographic, etc.

Advertisement

Oameni

Globurile de Aur 2025. Actorul român Sebastian Stan a câștigat premiul pentru cel mai bun actor într-o categorie majoră

Published

on

Foto. Rich Polk/GG2025

Actorul american de origine română Sebastian Stan a câștigat duminică seară, în cadrul celei de a 82-a ediții a Globurilor de Aur, premiul pentru cel mai bun actor într-un film de comedie /musical, informează contul de pe rețeaua de socializare X dedicat acestor distincții decernate de Asociația Presei Străine de la Hollywood (HFPA), potrivit Agerpres.

Sebastian Stan a câștigat Globul de Aur pentru rolul din filmul ‘A Different Man’ și a concurat în această categorie cu actorii Jesse Eisenberg (‘A Real Pain’), Hugh Grant (‘Heretic’), Gabriel LaBelle (‘Saturday Night’), Jesse Plemons (‘Kinds of Kindness’), Glen Powell (‘Hit Man’).

Este primul Glob de Aur obținut de Sebastian Stan după nominalizarea primită în 2023 pentru rolul din miniseria TV ‘Pam & Tommy’. Pentru evoluția sa din lungmetrajul ‘A Different Man’, el a fost recompensat cu premiul de interpretare masculină – Ursul de Argint – la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2024. În acest film, starul americano-român joacă rolul unui actor aspirant cu tumori faciale, care este supus unei proceduri estetice radicale pentru a-și schimba drastic aspectul, însă noul său chip de vis se transformă rapid într-un coșmar.

În 2024, premiul acestei categorii a fost câștigat de actorul Paul Giamatti, pentru rolul din filmul ‘The Holdovers’.

Advertisement

Cea de-a 82-a gală de decernare a Globurilor de Aur are loc la ora transmiterii acestor informații și se desfășoară la hotelul Beverly Hilton din Los Angeles. Evenimentul este prezentat de actrița Nikki Glaser.

Decernate pentru prima dată în 1944, Globurile de Aur recompensează cele mai bune interpretări și producții din industria cinematografică și de televiziune, grupate în 27 de categorii. 

Continue Reading

Performanță

Echipa României s-a clasat pe locul 8 la Campionatul European de Securitate Cibernetică din Italia

Published

on

Foto. Facebook @ Ministerul Educației

România s-a clasat pe locul 8 la ediţia de anul acesta a Campionatului European de Securitate Cibernetică, desfăşurată în perioada 8 – 11 octombrie la Torino, în Italia, în competiţie intrând 37 de echipe, transmite Agerpres.

”Ediţia de anul acesta a European Cyber Security Challenge – ECSC 2024 (Campionatul European de Securitate Cibernetică 2024), desfăşurată în perioada 8-11 octombrie în Italia, la Torino, a adus României o clasare pe locul 8 din 37 de echipe participante la competiţie, formate din cei mai talentaţi tineri în domeniul securităţii cibernetice din Europa”, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Educaţiei.

Elevii care au reprezentat România în cadrul ECSC sunt: Alexandru-Darius Ghica – Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Bucureşti; Vlad-Ionuţ Seba – Colegiul Naţional “Tudor Vianu” din Bucureşti; Denis-Cristian Văşcuţă – Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Bucureşti; Vlad-Ştefan Mateciuc – Liceul Teoretic “Callatis” din Mangalia; Robert-Alexandru Antal – Complexul Educaţional “Laude Reut” din Bucureşti.

Elevii au fost îndrumaţi de George-Marius Şinca – lector univ. dr. la Universitatea “Emanuel” din Oradea, coordonator principal, şi de Ancuţa-Dumitriţa Doce – manager superior securitate cibernetică, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică din Bucureşti, coordonator adjunct.

Advertisement

Pentru a reprezenta România la campionatul european, candidaţii pasionaţi de cyber trebuie să participe iniţial la Campionatul Naţional de Securitate Cibernetică – RoCSC sau, începând de anul acesta, la Olimpiada de Securitate Cibernetică, competiţii organizate de Serviciul Român de Informaţii (prin intermediul Centrului Naţional Cyberint), Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) şi Ministerul Educaţiei, împreună cu parteneri privaţi.

Tinerii interesaţi de dezvoltarea abilităţilor tehnice de profil se pot pregăti pentru Campionatul Naţional de Securitate Cibernetică sau pentru Olimpiada de Securitate Cibernetică pe platforma educaţională online CyberEdu, un spaţiu digital de antrenament în care se regăsesc majoritatea exerciţiilor propuse în ediţiile anterioare ale ROCSC şi ECSC, precum şi alte exerciţii construite pentru competiţii de securitate cibernetică internaţionale, arată Ministerul Educaţiei. 

Sursa, Agerpres

Advertisement
Continue Reading

Performanță

Elevii români au fost medaliați cu argint și bronz la Balcaniada de Informatică din Macedonia

Published

on

Foto. Ministerul Educației

Elevii români au obţinut trei medalii de argint şi una de bronz la Olimpiada Balcanică de Informatică, desfăşurată în perioada 20 – 26 septembrie, la Ohrid, în Macedonia de Nord, informează Agerpres.

”Echipa României se întoarce de la ediţia din acest an a Olimpiadei Balcanice de Informatică, desfăşurată în perioada 20 – 26 septembrie la Ohrid, Macedonia de Nord, cu premii importante. Lotul naţional a obţinut medalii prin toţi reprezentanţii, ajungând pe podiumul competiţiei, care a presupus participarea a 65 de elevi din 15 ţări”, informează, miercuri, Ministerul Educaţiei.

Cele trei medalii de argint au fost obţinute de: Andrei Boacă – Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” Iaşi, Rareş-Andrei Neculau – Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” Galaţi şi de Alexandru Gheorghieş – Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iaşi. Totodată, Cristian Luchian de la Colegiul Naţional de Informatică Piatra-Neamţ a câştigat medalie de bronz.

Echipa României a fost însoţită în Macedonia de prof. Adrian Panaete de la Colegiul Naţional “A.T.Laurian” Botoşani, vicepreşedinte al Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică şi membru al Comitetului Internaţional al Olimpiadei Balcanice de Informatică, şi de Liviu-Mihai Silion, student la Universitatea “Babes-Bolyai”, Cluj-Napoca, membru SEPI.

Advertisement

Continue Reading