Connect with us

Performanță

Dansatorul Sandip Brahamin i-a uluit pe jurații Românii au Talent: “Nu are nevoie de Golden Buzz, va ajunge în finală”

Published

on

Talentul lui Sandip este dansul și l-a descoperit în copilărie, când un grup de bătrâni de la el din sat l-au pus să danseze. Moștenește acest talent de la mama, ea fiind dansatoare.

Numește această pasiune: viața lui, meditația lui, aerul sufletului său. Nu are studii în acest sens, este complet autodidact. Specialitatea lui este “popping” și, în mod natural, idolul său este Michael Jackson.

Crede că punctele lui forte sunt mișcările sale care îl vor ajuta să câștige Românii au talent.

Cel mai mare vis al lui este să își reprezinte țara sa natală, dar și familia pe o scenă internațională.

Advertisement

Sandip a reușit să fie urmărit de peste 100.000 de oameni în doar 6 luni.

Nu toate mometele au fost ușoare sau fericite, au fost perioade în care a trebuit să doarmă sub cerul liber, nu avea cu se să se îmbrace sau ce să mănânce. 

Este prima oară în România și este foarte entuziasmat. În afară de dans, iubește actoria.

Mihai Bobonete: “El nu are nevoie de Golden Buzz. El sigur va ajunge în finală!”

Vezi momentul lui Sandip Brahamin în materialul VIDEO de aici.

Advertisement

Lansări

Prima imunoterapie cu administrare subcutanata disponibilă acum pacienților cu cancer din România

Published

on

Pacienţii care suferă de cancer au acum acces la prima imunoterapie oncologică cu administrare subcutanată disponibilă pe piaţa din România. Această imunoterapie este aprobată în România pentru tratamentul mai multor tipuri de cancer precum: cancerul pulmonar cu celule mici (SCLC), cancerul pulmonar altul decât cel cu celule mici (NSCLC), cancerul de ficat (HCC), cancerul de vezică urinară (CU) şi cancerul de sân triplu negativ (TNBC), fie sub formă de monoterapie, fie în combinaţie cu alte tratamente. Soluţia terapeutică este dezvoltată de către compania Roche şi este disponibilă pacienţilor în regim compensat integral, atât sub forma de administrare intravenoasă cât şi cu administrare subcutanată.

Imunoterapia oncologică acționează prin întărirea sistemul imunitar, care poate astfel lupta mai eficient împotriva cancerului. Medicamentele biologice împotriva cancerului, precum imunoterapia oncologică, sunt administrate de regulă prin perfuzie intravenoasă la spital. Acest proces poate dura de la 30 de minute la câteva ore, în funcție de cât de bine este tolerat medicamentul și dacă sunt necesare mai multe medicamente (de exemplu, un regim de tratament combinat). În cazul administrării subcutanate, medicamentul este injectat sub piele în aproximativ 7 minute, de către o asistentă sau un medic, într-un cabinet, clinică sau centru de terapie. Astfel, substanţele active pătrund în ţesutul adipos subcutanat şi sunt absorbite rapid în fluxul sanguin.

Această inovaţie a modului de administrare a medicamentelor poate reduce presiunea asupra centrelor de perfuzie, permițând tratarea unui număr mai mare de pacienți și reducerea costurilor totale per pacient. De asemenea, administrarea subcutanată se poate face în cadrul unei clinici de îngrijire primară mai aproape de domiciliul pacienților, eliminând nevoia deplasării către centrele mari de tratament. Compania Roche are în portofoliul său patru tratamente împotriva cancerului cu administrare subcutanată, toate fiind acum disponibile pacienților din România.

”Modul de administrare subcutanat al medicamentelor oncologice reprezintă o inovație binevenită care complementează foarte bine metoda clasică de administrare intravenoasă. Pentru pacienții cu vene afectate din experiența anterioară a chimioterapiei, tratamentul subcutanat poate oferi o cale de administrare mai confortabilă. Pe de altă parte, administrarea subcutanată a medicației, oferă pacienților noștri mult mai multă libertate, aceștia petrecând mult mai puțin timp în unitatea spitalicească, și desigur, oferă personalului medical oportunitatea de a avea în îngrijire mult mai mulți pacienți în același interval de timp.  Fiecare pacient are o experiență de tratament diferită și este important să avem mai multe opțiuni la dispoziție pentru ca pacienții să poată face alegerea cea mai potrivită pentru ei cu privire la modul și locația unde să-și primească tratamentul”, a declarat Dr. Amedeia Niţă, medic primar oncologie medicală, Spitalul Municipal Ploieşti.

Advertisement

Opțiunile diferite de administrare a tratamentului ar putea ajuta la reducerea impactului tratamentului pentru cancer asupra vieții de zi cu zi a pacienților și a aparținătorilor. Această imunoterapie cu administrare subcutanată este aprobată pentru utilizare în peste 45 de țări de pe glob. 

Continue Reading

Performanță

REGINA MARIA – Singura rețea privată de sănătate în care fiecare spital este dotat cu roboți daVinci

Published

on

Robotul daVinci reprezintă, la ora actuală, cel mai avansat sistem de chirurgie robotică din lume, prin intermediul căruia sunt realizate intervenții minim-invazive, cu multiple beneficii pentru pacienți. Cu șase centre da Vinci, cele mai multe din țară, Regina Maria are astăzi cea mai extinsă amprentă în chirurgia robotică din România.

Deși nu sunt o noutate, intervențiile chirurgicale realizate prin intermediul sistemelor robotice au început să devină un standard în chirurgie abia în ultimii ani. În România, primele astfel de operații au fost realizate în anul 2008 în București, extinzându-se ulterior și în alte centre medicale. În prezent, conform datelor oficiale[1] disponibile, în țara noastră există 17 spitale dotate cu roboți daVinci – dintre care cele mai multe, peste o treime, se află în rețeaua Regina Maria. Acestora li se adaugă, din luna septembrie, al 6-lea din rețea, găzduit de Spitalul Regina Maria Timișoara.  

O treime din centrele de chirurgie robotică daVinci din România se află în rețeaua Regina Maria. Peste 2.000 de intervenții chirurgicale robotice și 22 medici certificați în chirurgie robotică

Primul robot chirurgical din cadrul rețelei din seria daVinci a fost introdus în anul 2018, în Ponderas Academic Hospital, urmând ca, în 2019, să fie adus în același spital și robotul Mako, pentru chirurgia ortopedică. Ponderas rămâne, până în prezent, singurul spital din România și din Europa de Est în care se regăsește sistemul Mako și are singurul medic atestat din țară pentru a opera pe acest robot. Sistemele daVinci Xi și daVinci X, care se regăsesc în toate spitalele Regina Maria, sunt folosite pentru chirurgie oncologică, digestivă, urologică, ginecologică, toracică, dar și pentru chirurgia herniilor.

Advertisement

Chirurgia robotică, cel mai modern și eficient tratament oferit la ora actuală, are următoarele avantaje:

  • abordare minim-invazivă de mare precizie, cu acuratețe milimetrică
  • risc redus de complicații: mai puțină sângerare și un risc scăzut de infecții
  • eliminarea sau reducerea la minimum a durerii resimțite de pacienți postoperator, datorită inciziilor mai mici
  • timp de recuperare considerabil mai scurt pentru pacienți

De la introducerea primului robot chirurgical și până astăzi, au fost efectuate peste 2.000 de intervenții în cadrul Regina Maria. Cele mai multe au fost realizate în Ponderas Academic Hospital, urmat de Spitalul Euroclinic și Spitalul Regina Maria Cluj. 

„Am introdus chirurgia robotică în rețea în 2018. Între timp, peste 2.000 de intervenții robotice s-au realizat în spitalele noastre. De astăzi, ele devin un standard, Regina Maria devenind primul și singurul furnizor privat de sănătate care face posibilă chirurgia robotică în cadrul tuturor spitalelor sale, prin dotarea acestora cu roboți daVinci. Este un pas important pentru noi, prin care continuam sa reiteram angajamentul față de pacienții noștri, cărora urmărim să le oferim în permanență cele mai bune servicii medicale, cea mai buna îngrijire, la cele mai înalte standarde, validate și recunoscute la nivel internațional”, a declarat Fady Chreih, CEO, Regina Maria.

În total, la nivelul rețelei, operează 22 de medici certificați în chirurgie robotică, iar alți 2 sunt în curs să obțină certificarea. De altfel, unul din cinci medici români certificați să opereze chirurgical prin sistemele robotice daVinci este parte din echipa Regina Maria[2]

Chirurgia robotică presupune o supra-specializare medicală

Utilizarea sistemelor robotice, așa cum este daVinci, este realizată doar de medici cu experiență, care au nevoie de o supra-specializare chirurgicală. 

„Ne mândrim cu cea mai extinsă echipă multidisciplinară de chirurgi cu supra-specializare în chirurgie robotică, aceasta fiind o treaptă superioară în cariera medicală a unui chirurg, care vine cu beneficii majore pentru pacienții noștri. În cadrul rețelei, investim continuu în învățare și în pregătirea viitorilor specialiști – medici și asistenți -, prin centrele de învățare deschise în cadrul rețelei, așa cum este Surgical Training Institute, dar și prin cultura organizațională pe care o promovăm în cadrul Regina Maria”, a declarat prof. dr. Cătălin Copăescu, directorul medical al Ponderas Academic Hospital și singurul Chirurg de Excelență în Chirurgie Robotică din România.

Advertisement

Surgical Training Institute (STI), singurul Centru Privat de Training în Chirurgia Minim Invazivă din România, este localizat în cadrul Ponderas Academic Hospital și este condus de către prof. dr. Cătălin Copăescu, unul dintre pionierii chirurgiei minim invazive în România. Centrul de Training instruiește, în medie, 500 de medici anual, atât chirurgi de chirurgie generală, cât și din specialități conexe (ex.: ginecologie, urologie, ORL, ATI, chirurgie toracică), din țară și din străinătate, oferindu-le ocazia să deprindă gesturile corecte și să se perfecționeze în tehnicile minim invazive, chirurgia endoscopică, laparoscopică și robotică, punându-le la dispoziție inclusiv sistemele daVinci Xi. Implicându-se activ în studii de cercetare, schimb de experiență cu centrele de expertiză internaționale și stabilirea standardelor în chirurgiă robotică din România, STI și Ponderas Academic Hospital sunt desemnate de EAES și IFSO ca centre de referință.

Despre Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA  

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține patru spitale cu acreditări internaționale. Prin cele 21 de acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.

În ultimul deceniu, peste 720.000 de recenzii au fost acordate de pacienți medicilor REGINA MARIA, printr-un sistem unic de acordare a feedback-ului, ajungând astfel la o medie de 9,56 la nivelul Rețelei. 

Rețeaua este, totodată, lider în digitalizarea sănătății în România – aplicația medicală REGINA MARIA fiind cea mai descărcată și utilizată aplicație de acest tip, cu peste 1,6 milioane de conturi de pacienți.  

Advertisement

[1] Centre Chirurgie Da Vinci – Sistemul chirurgical da Vinci (chirurgierobotica.ro)

[2] În prezent, România are în total aproximativ 90 de chirurgi certificaţi pentru utilizarea sistemului da Vinci – Transformarea sistemului medical românesc: anul acesta, România va ajunge la peste… (zf.ro)

Continue Reading

Performanță

România câștigă aurul și trofeul FIBA U16 Women’s EuroBasket 2024 Division B

Published

on

Foto: @Federația Română de Baschet

România câștigă aurul și trofeul FIBA U16 Women’s EuroBasket 2024 Division B!

Naționala feminină U16 învinge Cehia cu 54-52 în finala competiției europene și, totodată, devine a treia echipă națională de baschet juvenil care promovează în Divizia A valorică în această vară.

O vară care va rămâne în istorie pentru baschetul românesc: naționalele masculine U20 și U16, precum și naționala feminină U16 promovează în eșalonul valoric superior, aducând o imensă bucurie fanilor acestui sport.

Felicitări, fetelor! Felicitări antrenorului Mădălin Piperea și tuturor celor care au contribuit la aceste rezultate extraordinare! Felicitări Federației Române de Baschet!

Advertisement

Continue Reading