Connect with us

Lifestyle

Sfaturi pentru creșterea aportului de fibre

Published

on

Fibrele reprezintă un tip de carbohidrați (nedigerabili) care joacă un rol cheie într-o digestie normală. Există două tipuri de fibre: solubile și insolubile.

Spre deosebire de alți carbohidrați complecși, fibrele nu sunt ușor descompuse de sistemul digestiv, astfel incât majoritatea lor trec nedigerate prin intestinul subțire; ele reprezintă substanțe de balast.

Fibrele constituie cel mai important factor dietetic care ajută la menținerea unei funcții gastrointestinale normale. De aceea, adulților li se recomandă să consume 35g de fibre zilnic. Cu toate acestea, studiile arată că, în unele țări europene, aportul mediu de fibre este mai mic de jumătate din catitatea recomandată. În cazul în care consumi prea puține fibre, crește-le aportul în dietă treptat și bea o cantitate suficientă de apă.

Sfaturi pentru creșterea aportului de fibre:

  1. Cosumă fructe întregi, cu coajă, mai des decât sucuri de fructe;
  2. Folosește fructele întregi ca desert;
  3. Mănâncă o varietate de legume, gătite sau crude, la discreție;
  4. Consumă pâine, cereale, chifle, brioșe sau crackeri din cereale integrale, in locul celor făcute cu făină albă rafinată;
  5. Folosește orez brun sau sălbatic, mei, orz si grâu spart ca alternativă la orezul alb;
  6. Adaugă fasole la supele, tocănițele, chili-urile sau salatele consumate ca fel principal;
  7. Dacă nu reușiți să-ți asiguri aportul de fibre, poți folosi suplimentele. Însă nu uita că suplimentele de fibre nu înlocuiesc fructele, legumele si cerealele integrale sănătoase pe care ar trebui să le consumi.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lifestyle

Brioșe proteice

Published

on

Foto: Ferencz Marian

Dacă vrei să adaugi extra proteine în dieta ta, aceste brioșe sunt o alegere bună. Cu proteine suplimentare din PDM și F1 (produse Herbalife), ele pot fi coapte în avans și savurate pe parcursul săptămânii ca o gustare rapidă și ușoară.

Încearcă să folosești diferite arome F1 pentru a varia gustul.

Avem nevoie de :

– 2 ouă

– o porție (26 g) F1 cu aromă de măr sau F1 cu aroma de ciocolată fină

– o porție (28 g) PDM

– o porție (26 g) F1 cu aromă de vanilie

– 1-2 lingurițe scorțișoară

– 4 linguri lapte de migdale

– 1 linguriță praf de copt

Amestecă ingredientele si coace-le în cuptorul preîncălzit la 180  °C timp de 18-20 min (în forme de brioșe)

Preparat gătit cu produse din gama Herbalife Nutrition.

Ai nevoie de ajutor pentru prepararea acestui desert? Îți stau la dispoziție oricând pe instagram-ul meu ferencz_marian.

Continue Reading

Lifestyle

Prăjitură înghețată cu iaurt și fructe de pădure

Published

on

Prăjitură înghețată cu iaurt și fructe de pădure

Această prajitură delicioasă, de vară, este o adevărată senzație și este plină de beneficiile aduse de semințe, fructe și iaurt. O sursa fantastică de proteine!

Avem nevoie de:

150 g semințe de floarea soarelui

100 g curmale fără sâmburi

25 g ulei de cocos

2 porții 15 g Beta Heart

400 g amestec de capșune și zmeură

coaja fină răzuită și sucul unei lămâi

26 g Formula 1 fructe de pădure

28 g PDM

500 g iaurt grecesc 2-10 % grăsimi

 

Mod de preparare:

Așează o formă de prajitură cu diametrul de 20 cm cu baza in sus, astfel încât să fie plată, pentru ca prăjitura să poată aluneca ușor, odată inghețată. Prinde partea laterală și cu ajutorul unui șervețel de bucătărie, înmuiat în ulei de cocos, unge ușor interiorul și baza formei.

Pune o tigaie pe foc mediu – mare, în care se pun semințele de floarea soarelui. Gătește-le, învârtind și agitând tigaia cât de des se poate, până când semințele devin aurii, timp de 2-3 minute.

Varsă-le pe o farfurie și lasă-le să se răcească.

Pune semințele răcite într-un blender, împreuna cu uleiul de cocos, curmalele si Beta heart-ul. Se macină până când se obține o granulație fină, apoi răstoarnă conținutul și presează-l pe baza formei de prăjituri, asigurându-te că arată bine și că este nivelat.

Bagă la congelator în timp ce prepari topping-ul.

Ulterior, se dau prin blender fructele de pădure cu coaja și sucul de lămâie, Formula 1 fructe de pădure, PDM și iaurtul grecesc până când se obține o granulație fină. Atunci când se folosește zmeură, este indicat să le treci printr-o sită pentru a îndepărta semințele.

Scoate forma de prăjituri din congelator și toarnă amestecul cu iaurt, lovind ușor tava pe suprafața de lucru pentru a te asigura că amestecul este uniform. Introdu tava din nou în congelator și las-o până când amestecul devine  solid, cel putin 5 ore.

Pentru servire, taie prăjitura în felii și adaugă câteva fructe .

Valori nutriționale:

333 Kcal

15 g proteine

3 g fibre

18 g grasimi

30 g carbohidrați

Ai nevoie de ajutor pentru prepararea acestui desert? Iți stau la dispoziție oricând, la numărul de telefon 0751531755 sau pe Instagramul meu ferencz_marian.

Continue Reading

Lifestyle

Fondant de Ciocolată

Published

on

FONDANT DE CIOCOLATĂ

Cine nu iubește ciocolata? Acest fondant inspirat din țările nordice, e ușor de făcut și include H24 Rebuild Strenght pentru o creștere a aportului de proteine. A se savura după antrenament sau ca desert.

Avem nevoie de :

-1 ou

-2 albușuri

-2 lingurițe de zahăr

-2 linguri pudră de cacao

-1 linguriță praf de copt

-O porție (50g) H24 Rebuild Strenght Ciocolată

-3 linguri de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, pentru servire

80 g fructe de pădure proaspete, pentru servire

Mod de preparare :

Preîncălzește cuptorul la 180 °C unge 3 forme de inox sau de porțelan

Pune toate ingredientele uscate într-un bol mare, adaugă oul si albușurile. Bate toate ingredientele pentru a forma un aluat tare. Se coace timp de 8-10 minute, sunt bune când sunt încă moi la mijloc. Se lasă să se răcească timp de 2 minute înainte de a se pune pe farfurii pentru servire.

Se servesc calde, delicioase cu iaurt și fructe de pădure pe deasupra.

Valori nutriționale :

-Kcal 170

-Proteine 17 g

-Fibre 1 g

-Carbohidrați 15 g

-Zahăr 13 g

Ai nevoie de ajutor pentru prepararea acestui desert? Iți stau la dispoziție oricând, la numărul de telefon 0751531755 sau pe Instagramul meu ferencz_marian.

Continue Reading

Trending