Connect with us

Lifestyle

Te-ai abătut de la dietă? Revino pe drumul cel bun

Published

on

E nevoie doar de un moment pentru ca dieta ta să treacă de la una minunată, la una cu consecințe neplăcute pentru sănătate. Indiferent cât de reale sunt intențiile tale, nu te poți aștepta să respecți o dietă cu strictețe în fiecare minut al fiecărei zile. Vor exista și acele momente când vei mânca ceva ce nu trebuia. Așa că în prima fază ar fi bine să descoperi ce te scoate din ritm și cum poți să revii la plan. Dacă te-ai abătut de la dietă, ca toată lumea, de altfel – iată cateva sfaturi care te vor ajuta să reintri pe drumul cel bun.

  1. Fii conștient că vor apărea întreruperi

Toată lumea mai greșește cu alimentația din când în când. Ceea ce nu vrei să se întâmple este să îți faci zile negre din acest motiv, pentru că vei simți că ai eșuat – lucru care te-ar putea face să renunți sau să pierzi controlul complet. Un eveniment singular – să mănânci ceva ce nu ar fi trebuit sau să depășești limita de calorii într-o zi, este pur și simplu o greșeală. Se mai întâmplă. Admite acest lucru, însă nu lăsa lucrurile să îți scape de sub control. Dacă aduni prea multe greșeli vei recidiva și revii de unde ai plecat

  1. Află ce anume te determină să mănânci ce nu trebuie

Majoritatea oamenilor pot să identifice ce îi face să mănânce atunci când nu ar trebui. De exemplu stresul este un factor major. Atunci când oamenii mănâncă ca răspuns la stres, o fac considerând că o recompensă îi va face să se simtă mai bine. Și chiar e posibil să fie așa – cel puțin pentru moment. Dar apoi apare vina, care te strezează și care te determină să mănânci mai mult și ciclul continuă. Oboseala, singurătatea, frustrarea, plictiseala – există o întreagă gamă de emoții care te pot face să mănânci. Uneori oamenii din viața ta pot fi o problemă – de exemplu, cei care te îndeamnă mereu să faci ceva DOAR DE DATA ASTA.

  1. Analizează cum ai putea răspunde diferit la stimuli, următoarea dată

Dacă mâncatul emoțional este o problemă pentru tine, vezi cum poți găsi alte modalități prin care să gestionezi emoțiile, fără a implica mâncarea. Se spune că oamenii mănâncă pentru a-și înăbuși emoțiile și pentru a nu se mai simți triști, singuri sau frustrați. Mulți afirmă însă și că frica de a se simți emoțiile îi face să mănânce. Dar în momentul în care îi permit emoției să se manifeste pur și simplu, și învață cum să o gestioneze, află că nu este atât de rău pe cât credeau. Atunci când emoțiile te copleșesc și simți că impulsul de a mânca este prea mare, încearcă să pui sentimentele pe hârtie, caută un prieten sau ascultă muzică liniștitoare.

  1. Poartă-te frumos cu tine

Dacă ai mâncat ceva ce nu trebuia și vocea aceea din interior îți spune “Ce caracter slab ai! Nu o să reușești niciodată! “, va trebui să fii ceva mai draguț cu tine însuți. Spune-ți și ție același lucru pe care l-ai spune unui prieten daca i-ai oferi suport. “OK! ai fost stresat și ai înfulecat o gogoașă – nu este sfârșitul lumii. Hai să facem o plimbare la prânz, să mai ardem ceva calorii în plus, și la întoarcere ne oprim să mâncăm o salată. “

  1. Așteaptă să treacă

Tacticile de amânare funcționează foarte bine atunci când simți tentația de a mânca ceva ce nu ar trebui. Dacă iți iei un jurnal alimentar, aruncă un ochi peste el înainte de a-ți face de cap. Conștientizarea a ceea ce urmează să mănânci și de ce, ar putea fi suficientă astfel încât să te oprească. Fucționează și dacă îți spui că vei aștepta 10 minute de când iți vine pofta, pentru a vedea dacă încă mai simți nevoia de a te răsfăța. De cele mai multe ori te va prinde un alt lucu și vei uita.

  1. Revino imediat pe drumul cel bun

Nu lăsa să scape lucrurile de sub control. O greșeală e una, însă nu-i permite să se transforme într-o cădere. Dacă ai mâncat ceva ce nu trebuia, nicio grijă, doar revino-ți la urmatoarea masă. Deja e prea târziu ca să mai faci ceva în legătură cu ultima masa – pur și simplu concentrează-te pe cea pe care urmează să o ai.

  1. Reamintește-ți cât de multe lucruri ai realizat

Uneori după o greșeală e bine să iți “resetezi sistemul“. Gândește-te la cea te-a determinat la început să faci aceste schimbări, la cât de departe ai ajuns și cât de multe ai realizat. Ai cunoștințele și dedicarea și știi că iți poți atinge obiectivele, pentru că ai facut progrese. Nu uita că progresul se măsoară în mai multe moduri, nu doar cu cântarul. De fiecare data când faci alegerea potrivită la restaurant, când  îți iei la tine un prânz sănatos, când refuzi ceva de mâncare sau când sari peste o gogoașă dacă ești stresat și în locul ei tragi adânc aer în piept … ai câștigat.

 

 

 

Advertisement

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lifestyle

Satul Viscri, comoara retrasă a Transilvaniei

Published

on

Satul Viscri a ajuns cunoscut în întreaga Europă, în special după 1998. Moştenitorul coroanei britanice, Prinţul Charles, a cumpărat atunci o casă veche în această localitate, a refăcut-o în stil tradiţional şi a transformat Viscri într-o destinaţie turistică foarte căutată.

Este o așezare din podișul Transilvaniei, din apropiere de Sighișoara, locuita inițial de secui, apoi colonizată de sași.

Viscri este poziționat între Brașov (80km) și Sighișoara (40km) și la 8 km de drumul european E60, cu acces din localitatea Bunești.

În Viscri mai dăinuie, bine conservată, o cetate țărănească săsească, ce cuprinde între zidurile sale una dintre puținele biserici romanice ale secolului al XIII-lea. Cel mai important obiectiv este spectaculoasa biserică fortificată săsească, inclusă în patrimonial mondial UNESCO.

Advertisement

Contra unei taxe de intrare de 12 lei de persoană (adult), poți vizita și un muzeu cu obiecte populare din zonă, curtea interioară a bisericii, zidurile de apărare, dar și bisericuța. De aici, poți urca pe o scară interioară destul de îngustă și întunecată până în turn, unde ți se va deschide în fața ochilor o vedere minunată din jurul satului.

În muzeu găsiți diverse obiecte sășești: costume tradiționale, broderii, război de țesut. De asemenea, mai există și o expoziție de teracotă tradițională, dar și modernă.

Din turnul bisericii priveliștea este una impresionantă.

Casele săseşti din Viscri oferă suficiente motive pentru a ajunge aici. Unele sunt mai vechi de 200 de ani, fiind aşezate ordonat pe ulița principală. Sunt zugrăvite în nuanţe de albastru, verde sau crem, au ornamente florale și porţi înalte, din lemn. Casele pot fi restaurate, dar numai în stilul și cu materialele locului

Caracteristic pentru Viscri este că toate pensiunile din sat poartă numele localității și numărul casei: Viscri 195, Viscri 44. Peste tot se poate găsi cazare în camere tradiționale, la care se adaugă confortul necesar pentru un turism de calitate.

Mâncarea este preparată, din ingrediente locale. Se spune că porțiile sunt mari, iar mâncarea delicioasă!

Prințul Charles s-a îndrăgostit de frumusețea istorică a locului . Prinţul Charles a cumpărat în 1996 o casă veche în satul Viscri, a refăcut-o în stil tradiţional şi a transformat Viscri într-o destinaţie turistică foarte căutată. Timp de mai mulți ani, prințul moștenitor a ajutat la dezvoltarea unor proiecte pentru conservarea patrimoniului arhitectural. Proprietatea deținută de prințul Charles în satul Viscri este o casă săsească tradițională, cu elemente specifice, precum porți largi de lemn și țigle de lut pentru acoperiș.

Viscri este cu adevărat o comoară a Transilvaniei.

Alte activități în satul Viscri si in imprejurimi

  • Cetatea Rupea este la mai puțin de 20 de minute de mers cu masina.
  • Tururi ghidate pe traseele de biciclete din zonă
  • Biserica Fortificată Bunești este, de asemenea, foarte aproape de Viscri
  • Sighișoara se află la aproximativ 40 km
  • Degutare de: palincă, vin și gemuri
  • La 40 minute de mers cu masina găsim vulcanul stins de la Racoș alaturi de Lacul de Smarald și Coloanele de Bazalt

Advertisement
Continue Reading

Lifestyle

Brioșe proteice

Published

on

Foto: Ferencz Marian

Dacă vrei să adaugi extra proteine în dieta ta, aceste brioșe sunt o alegere bună. Cu proteine suplimentare din PDM și F1 (produse Herbalife), ele pot fi coapte în avans și savurate pe parcursul săptămânii ca o gustare rapidă și ușoară.

Încearcă să folosești diferite arome F1 pentru a varia gustul.

Avem nevoie de :

– 2 ouă

– o porție (26 g) F1 cu aromă de măr sau F1 cu aroma de ciocolată fină

– o porție (28 g) PDM

– o porție (26 g) F1 cu aromă de vanilie

– 1-2 lingurițe scorțișoară

– 4 linguri lapte de migdale

– 1 linguriță praf de copt

Amestecă ingredientele si coace-le în cuptorul preîncălzit la 180  °C timp de 18-20 min (în forme de brioșe)

Preparat gătit cu produse din gama Herbalife Nutrition.

Ai nevoie de ajutor pentru prepararea acestui desert? Îți stau la dispoziție oricând pe instagram-ul meu ferencz_marian.

Continue Reading

Lifestyle

Prăjitură înghețată cu iaurt și fructe de pădure

Published

on

Prăjitură înghețată cu iaurt și fructe de pădure

Această prajitură delicioasă, de vară, este o adevărată senzație și este plină de beneficiile aduse de semințe, fructe și iaurt. O sursa fantastică de proteine!

Avem nevoie de:

150 g semințe de floarea soarelui

100 g curmale fără sâmburi

25 g ulei de cocos

2 porții 15 g Beta Heart

400 g amestec de capșune și zmeură

coaja fină răzuită și sucul unei lămâi

26 g Formula 1 fructe de pădure

28 g PDM

500 g iaurt grecesc 2-10 % grăsimi

 

Mod de preparare:

Așează o formă de prajitură cu diametrul de 20 cm cu baza in sus, astfel încât să fie plată, pentru ca prăjitura să poată aluneca ușor, odată inghețată. Prinde partea laterală și cu ajutorul unui șervețel de bucătărie, înmuiat în ulei de cocos, unge ușor interiorul și baza formei.

Pune o tigaie pe foc mediu – mare, în care se pun semințele de floarea soarelui. Gătește-le, învârtind și agitând tigaia cât de des se poate, până când semințele devin aurii, timp de 2-3 minute.

Varsă-le pe o farfurie și lasă-le să se răcească.

Pune semințele răcite într-un blender, împreuna cu uleiul de cocos, curmalele si Beta heart-ul. Se macină până când se obține o granulație fină, apoi răstoarnă conținutul și presează-l pe baza formei de prăjituri, asigurându-te că arată bine și că este nivelat.

Bagă la congelator în timp ce prepari topping-ul.

Ulterior, se dau prin blender fructele de pădure cu coaja și sucul de lămâie, Formula 1 fructe de pădure, PDM și iaurtul grecesc până când se obține o granulație fină. Atunci când se folosește zmeură, este indicat să le treci printr-o sită pentru a îndepărta semințele.

Scoate forma de prăjituri din congelator și toarnă amestecul cu iaurt, lovind ușor tava pe suprafața de lucru pentru a te asigura că amestecul este uniform. Introdu tava din nou în congelator și las-o până când amestecul devine  solid, cel putin 5 ore.

Pentru servire, taie prăjitura în felii și adaugă câteva fructe .

Valori nutriționale:

333 Kcal

15 g proteine

3 g fibre

18 g grasimi

30 g carbohidrați

Ai nevoie de ajutor pentru prepararea acestui desert? Iți stau la dispoziție oricând, la numărul de telefon 0751531755 sau pe Instagramul meu ferencz_marian.

Continue Reading