Connect with us

Lifestyle

Te-ai abătut de la dietă? Revino pe drumul cel bun

Published

on

E nevoie doar de un moment pentru ca dieta ta să treacă de la una minunată, la una cu consecințe neplăcute pentru sănătate. Indiferent cât de reale sunt intențiile tale, nu te poți aștepta să respecți o dietă cu strictețe în fiecare minut al fiecărei zile. Vor exista și acele momente când vei mânca ceva ce nu trebuia. Așa că în prima fază ar fi bine să descoperi ce te scoate din ritm și cum poți să revii la plan. Dacă te-ai abătut de la dietă, ca toată lumea, de altfel – iată cateva sfaturi care te vor ajuta să reintri pe drumul cel bun.

  1. Fii conștient că vor apărea întreruperi

Toată lumea mai greșește cu alimentația din când în când. Ceea ce nu vrei să se întâmple este să îți faci zile negre din acest motiv, pentru că vei simți că ai eșuat – lucru care te-ar putea face să renunți sau să pierzi controlul complet. Un eveniment singular – să mănânci ceva ce nu ar fi trebuit sau să depășești limita de calorii într-o zi, este pur și simplu o greșeală. Se mai întâmplă. Admite acest lucru, însă nu lăsa lucrurile să îți scape de sub control. Dacă aduni prea multe greșeli vei recidiva și revii de unde ai plecat

  1. Află ce anume te determină să mănânci ce nu trebuie

Majoritatea oamenilor pot să identifice ce îi face să mănânce atunci când nu ar trebui. De exemplu stresul este un factor major. Atunci când oamenii mănâncă ca răspuns la stres, o fac considerând că o recompensă îi va face să se simtă mai bine. Și chiar e posibil să fie așa – cel puțin pentru moment. Dar apoi apare vina, care te strezează și care te determină să mănânci mai mult și ciclul continuă. Oboseala, singurătatea, frustrarea, plictiseala – există o întreagă gamă de emoții care te pot face să mănânci. Uneori oamenii din viața ta pot fi o problemă – de exemplu, cei care te îndeamnă mereu să faci ceva DOAR DE DATA ASTA.

  1. Analizează cum ai putea răspunde diferit la stimuli, următoarea dată

Dacă mâncatul emoțional este o problemă pentru tine, vezi cum poți găsi alte modalități prin care să gestionezi emoțiile, fără a implica mâncarea. Se spune că oamenii mănâncă pentru a-și înăbuși emoțiile și pentru a nu se mai simți triști, singuri sau frustrați. Mulți afirmă însă și că frica de a se simți emoțiile îi face să mănânce. Dar în momentul în care îi permit emoției să se manifeste pur și simplu, și învață cum să o gestioneze, află că nu este atât de rău pe cât credeau. Atunci când emoțiile te copleșesc și simți că impulsul de a mânca este prea mare, încearcă să pui sentimentele pe hârtie, caută un prieten sau ascultă muzică liniștitoare.

  1. Poartă-te frumos cu tine

Dacă ai mâncat ceva ce nu trebuia și vocea aceea din interior îți spune “Ce caracter slab ai! Nu o să reușești niciodată! “, va trebui să fii ceva mai draguț cu tine însuți. Spune-ți și ție același lucru pe care l-ai spune unui prieten daca i-ai oferi suport. “OK! ai fost stresat și ai înfulecat o gogoașă – nu este sfârșitul lumii. Hai să facem o plimbare la prânz, să mai ardem ceva calorii în plus, și la întoarcere ne oprim să mâncăm o salată. “

  1. Așteaptă să treacă

Tacticile de amânare funcționează foarte bine atunci când simți tentația de a mânca ceva ce nu ar trebui. Dacă iți iei un jurnal alimentar, aruncă un ochi peste el înainte de a-ți face de cap. Conștientizarea a ceea ce urmează să mănânci și de ce, ar putea fi suficientă astfel încât să te oprească. Fucționează și dacă îți spui că vei aștepta 10 minute de când iți vine pofta, pentru a vedea dacă încă mai simți nevoia de a te răsfăța. De cele mai multe ori te va prinde un alt lucu și vei uita.

  1. Revino imediat pe drumul cel bun

Nu lăsa să scape lucrurile de sub control. O greșeală e una, însă nu-i permite să se transforme într-o cădere. Dacă ai mâncat ceva ce nu trebuia, nicio grijă, doar revino-ți la urmatoarea masă. Deja e prea târziu ca să mai faci ceva în legătură cu ultima masa – pur și simplu concentrează-te pe cea pe care urmează să o ai.

  1. Reamintește-ți cât de multe lucruri ai realizat

Uneori după o greșeală e bine să iți “resetezi sistemul“. Gândește-te la cea te-a determinat la început să faci aceste schimbări, la cât de departe ai ajuns și cât de multe ai realizat. Ai cunoștințele și dedicarea și știi că iți poți atinge obiectivele, pentru că ai facut progrese. Nu uita că progresul se măsoară în mai multe moduri, nu doar cu cântarul. De fiecare data când faci alegerea potrivită la restaurant, când  îți iei la tine un prânz sănatos, când refuzi ceva de mâncare sau când sari peste o gogoașă dacă ești stresat și în locul ei tragi adânc aer în piept … ai câștigat.

 

 

 

Advertisement

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lifestyle

Doi români au pedalat 11.000 km, pe triciclete, traversând Australia

Published

on

Foto. Irina Repede / Facebook.com

Doi români au încheiat cu succes o expediție de traversare a Australiei, pe triciclete. Ei au pedalat 11.238 km, din cel mai nordic punct al continentului până în cel mai sudic. Folosind doar tricicletele lor înclinate pentru transport, ceea ce i-a permis cuplului să călătorească într-o poziție înclinată, călătoria a acoperit unele dintre cele mai dificile drumuri din lume. Aventura lor a durat un an și cinci luni, iar dovadă a faptului că, pentru ei, a fost mai degrabă frumos decât greu e că cei doi plănuiesc acum o expediție înconjurul lumii cu mijloace nemotorizate. Digi24.ro a stat de vorbă cu Radu Păltineanu, unul dintre cei doi tineri, care a povestit cum a decurs expediția pe continentul australian.

Radu Păltineanu (34 de ani) și Irina Repede (31 de ani) sunt un cuplu de români pasionați de călătorii, pe care pandemia de Coronavirus de la începutul anului 2020 i-a prins în Noua Zeelandă. Organizaseră pentru o agenție de turism din România o tură de drumeție în Noua Zeelandă, la sfârșitul căreia, deși clienții au plecat spre casele lor, cei doi au decis să mai rămână puțin prin zonă. Doar că peste lume a venit lockdown-ul impus de autorități, iar pentru Radu și Irina asta a însemnat nu neapărat un moment de criză, ci plănuirea unei noi aventuri: traversarea, de la Nord la Sud, a Noii Zeelande.

După 5 săptămâni de lockdown, ei au luat Insula de Nord a Noii Zeelande la pas, parcurgând peste 1.700 de kilometri în patru luni. Apoi s-au dotat cu biciclete și au mai făcut alți 1.500 de kilometri pe Coasta de Vest a Insulei de Sud a Noii Zeelande.

Părea să le placă aventura în doi. Și așa le-a venit ideea unei expediții și mai mari: traversarea Australiei.

Advertisement

Citește mai mult, aici.

Continue Reading

Lifestyle

Bonjour-Tour pregătește vacanțe în cel mai nou, modern și luxos hotel de pe coasta Meditarană a Egiptului: Regal Heights

Published

on

Bonjour Tour invită românii să își petreacă vacanța în cel mai nou, modern și luxos hotel de pe coasta Meditarană a Egiptului: Regal Heights Hotel.

Regal Heights Hotel (5 stele) din El Alamein este mai mult decât doar unul dintre cele mai emblematice hoteluri din lume. Este un reper egiptean atemporal. Situat la New Alamein City, pe malul Mediteranei, hotelul oferă un peisaj si o poveste unice. Are toate dotarile si serviciile de lux ale unui hotel de cinci stele, cu 732 de camere moderne, dar cu un design cald si rafinat.

Hotelul are terase de pe care poate fi admirată priveliștea, șapte restaurante cu bucătării specifice și internaționale, SPA-uri, săli de gimnastică, piscine, shopping mall, cinema, bănci, supermarket și în general tot ce ai putea găsi în centrul unui mare oraș. Doar că acest oraș este un hotel! Unul dintre cele mai neobișnuite și luxoase din Egipt. De la Hotel, se pot face excursii la toate obiectivele de interes din zonă, dar mai ales se poate vizita fascinanta Alexandrie.

“În programul unei săptămani de vacanţă va veţi bucura de plaje intinse de nisip fin, apă albastră, de culoarea turcoazului, veţi fi cazaţi în cel mai elegant hotel, perfect dotat cu facilităţi multiple, și excursii în zona. Perioada cea mai bună pentru a petrece un concediu este începând cu luna iunie pană la sfarșit de septembrie. Turiștii aterizează de această dată pe Aeroportul Internațional El Alamein care deservește regiunea Coastei de Nord și New Alamein și este considerat unul dintre aeroporturile regionale importante”, transmit reprezentanții agenției.

Foto. Hotel Management – Regal Heights & Manager Bonjour-Tour

Vrei mai multe detalii sau alte sugestii pentru vacanțe? Solicită ajutorul specialiștilor agenției Bonjour-Tour aici sau prin e-mail: rezervari@bonjour-tour.com .

Advertisement
Continue Reading

Lifestyle

Bonjour-Tour propune o destinație de lux pentru turiștii români. EL ALAMEIN, situat pe coasta Mediteranei!

Published

on

EL ALAMEIN, situat pe coasta Mediteranei este destinația pe care o deschide Bonjour-Tour pentru turiștii români! Este o zonă mai puțin explorată, dar în care se găsesc cele mai luxoase hoteluri. Se află la doar 100 de kilometri de Alexandria și de comorile ei.

Cele mai frumoase în zonă, sunt apa curată, limpede și albastră a Mediteranei, confortul hotelurilor de 5 stele, facilități pentru copii, distracție și excursii la prețuri corecte, potrivit agenției Bonjour-Tour.

Sunteți pregatiți să ieșiți din tiparul vacanțelor clasice din Grecia și să descoperim o nouă zona de lux de la Marea Mediterana – El Alamein, petrecând #ziuainternationalaacopiilor în destinația sezonului 2023?

Crystal Inn El Alamein 5 stele, hotel de lux amplasat convenabil în El-Alamein, care este încadrat de vibrațiile atractive ale orașului va asigura confortul propriei case prin eleganța sa deosebita. Bucurați-vă de beneficiile execlusive cu acces la fiecare, piscină, centru de fitness personalizat pentru un stil de viață echilibrat în Sahel și nenumărate atracții din apropiere, o plajă, un centru comercial, un cinema și zone istorice, într-o frumoasă vacanță de 7 nopți cu tip de masă FullBoard și camere deluxeview, având plecare începând cu data de 28.05.2023 din București, cursă charter, transfer de/ la aeroport asigurat de partenerii agenției Bonjour-Tour în cele mai moderne vehicule, alături de ghid în limba română la prețul imbatabil de lansare în limita locurilor libere de 849 euro/ persoană.

Advertisement

Crystal Inn Hotel oferă o întindere frumoasă de nisip alb și ape cristaline, ideal pentru relaxare, răcoare și pentru a vă bucura de soare și plajă într-o zonă captivantă la care se poate ajunge în câteva minute, având serviciu de prosoape și umbrele, un bar și o serie de activități acvatice. Doar câțiva pași și ați ajuns la malul apei turcoaz a Marii Meditaraneene.

Totodată, sunt Bonjour-Tour propune și alte variante de hoteluri:

Regal Heights Hotel 5 stele – New din El Alamein este mai mult decât doar unul dintre cele mai emblematice hoteluri din lume. Este un reper egiptean atemporal. Situat la New Alamein City, pe malul Mediteranei, hotelul oferă un peisaj si o poveste unice. Are toate dotarile si serviciile de lux ale unui hotel de cinci stele, cu 732 de camere moderne, dar cu un design cald si rafinat. Are terase de pe care poate fi admirata privelistea, sapte restaurante cu bucatarii specifice si internationale, spa-ri, sali de gimnastica, piscine, shopping mall, cinema, banci, supermarket si in general tot ce ai putea gasi in centrul unui mare oras. Doar ca acest oras este un hotel! Unul dintre cele mai neobisnuite si #luxoase din Egipt. De la Hotel, se pot face excursii in toate obiectivele de interes din zona, dar mai ales se poate vizita fascinanta Alexandrie.

Rezerva acum vacanta ta de 5 stele allinclusive cu plecare in fiecare zi de duminica din Bucuresti in intervalul 28.05.2023-03.09.2023, cursa charter, transfer de/ la aeroport, ghid in limba romana, 7 nopti in tip camera deluxe room la pretul de 958 euro/ persoana.

Caezar Bay Resort (5 stele), situat la 50 de km de Aeroportul International El Alamein se alatura in acest proiect frumos oferind posibilitatea unui turism de masa in randul romanilor la pretul de 589 euro/ persoana.

De retinut hotelul accepta copilul gratuit pana la varsta de 12,99 ani. Cadoul agentiei de ziua internațională a copilului, va fi reducerea biletului de avion având ofertă speciala pe acestă cursă.

Anul acesta dă un tur pe la “Bonjour” și ai parte de cea mai luxoasă vacanță, pe care cu siguranță nu merită să o ratezi.

Vrei mai multe detalii sau alte sugestii pentru hoteluri? Solicită ajutorul agenției aici sau prin e-mail rezervari@bonjour-tour.com .

Advertisement

Continue Reading