Connect with us

Evenimente

Milli Vanilli vine la cea de-a doua ediție We Love Music Festival, de la Platoul Fețeni – Râmnicu Vâlcea

Published

on

Încă un nume important se alătură artiștilor care urcă pe scena We Love Music Festival, de la Platoul Fețeni – Râmnicu Vâlcea. Milli Vanilli, artistul cu cea mai controversată poveste vine în România pentru un super recital, la cea de-a II-a ediție a festivalului We Love Music Festival.

O nouă aventură se anunță vara care urmează, pentru toți iubitorii de muzică – We Love Music Festival! Line-up–ul celui de-al doilea sezon We Love Music Festival, care se va desfășura la Platoul Fețeni – Râmnicu Vâlcea în perioada 18-20 august 2023 se anunță a fi din nou de zile mari.

Organizatorii Sprint Music au dezvăluit primele nume de artiști internaționali care urmează să urce pe scenă: East 17 și Mr.President. Iar lor li se va alatura Milli Vanilli care va face show si va canta cele mai cunoscute piese lansate, dintre care amintim “Girl You Know It’s True”, “Baby Don’t Forget My Number” (1988), “Girl, I’m Gonna Miss You”, “Bame It On The Rain” (1989) sau “All Or Nothing” (1990).

Milli Vanilli, o poveste controversată

Advertisement

Milli Vanilli a fost o formație muzicală activă între anii 1988 și 1998. I-a avut ca membri pe Fab Morvan și Rob Pilatus. Formația Milli Vanilli a avut o existență învăluită în controverse. De fapt, Frank Farian a înființat Milli Vanilli, alături de soliștii Charles Shaw, John Davis, Brad Howell și Linda Rocco. Deși erau foarte talentați, nu aveau o imagine scenică suficient de convingătoare. De aceea, pentru a asigura succesul comercial al proiectului, Frank Farian i-a angajat pe Fabrice Morvan și Robert Pilatus, doi tineri manechini și animatori pe care i-a descoperit într-un club din Berlin. Adevărații interpreți cântau în culise iar cei doi manechini dansau și făceau playback pe scenă, în fața publicului. Drept urmare, când s-au aflat aceste amănunte, le-a fost retras Premiul Grammy primit în 1990, iar Fab și Rob s-au despărțit.

În acest moment doar Fabrice Morvan mai face parte din grup și va urca pe scena We Love Music Festival, de la Platoul Fețeni – Râmnicu Vâlcea.

20 de artiști vor urca pe scenă și vor face senzație cu super hiturile lor. Se anunță din nou o ediție de colecție a festivalului We Love Music!

“A doua ediție din We Love Music Festival o să fie o ediție fantastică, din punctul nostru de vedere. Venim deja cu experiența primei ediții. O ediție foarte reușită! O ediție la care au participat peste 20.000 de oameni. Anul acesta așteptăm mai mult public pe platoul Fețeni, din Râmnicu Vâlcea. Pentru început, anunțăm: East 17 și Mr. President!”, a declarat Marius Chină de la Sprint Music, unul dintre organizatorii principali ai festivalului aflat la a doua ediție.

“Vor urma și alte surprize. Vor fi, cel puțin, 20 de artiști, care vor face o atmosferă incendiară și care ne vor aduce aminte de perioada de glorie a muzicii pop și a muzicii dance. Anul acesta avem trei seri de festival: 18, 19 și 20 august. Biletele se pot găsi pe iabilet.ro. În momentul de față, biletele sunt într-o etapă de pre-sale, adică la cel mai bun preț pentru cumpărător. Pe măsură ce ne apropiem de data festivalului, biletele se vor scumpi, treptat. Așa că, recomand celor care vor să aibă parte de experiența We Love Music Festival să-și procure biletele din timp. Și, în același timp, să își găsească locurile de cazare. Pentru că, anul trecut, deja, de la data de 1 august, nu au mai fost camere disponibile în niciun hotel din Râmnicu Vâlcea și din proximitate”, au mai adăugat organizatorii care au așteptări mari de la acest festival care promite mult.

Advertisement

“Line-up-ul va fi anunțat pe parcursul următoarelor săptămâni. Artiștii vor fi spectaculoși. Îmi permit să spun că unii dintre ei sunt legendari pentru publicul din România și nu numai. Pentru că sunt artiștii care au făcut, cu adevărat, publicul să vibreze în perioada anilor ’80, ’90, 2000. Niciodată nu m-am gândit să opresc vreun proiect, după ce l-am început. Așa că, acest festival, probabil, va avea atât de multe ediții cât, nu știu… Poate cât Cerbul de Aur!”, a mai adăugat Marius China de la Sprint Music, unul dintre cei mai iubiți oragnziatori de spectacole din lumea artiștilor.

Ambasadorii We Love Music Festival sunt, așa cum ne-am obișnuit, Liana Stanciu și NiCK nnd.

Prima ediție a acestui festival a adus la un loc un public de 20.000 de participanți, care au reușit să își găsească ritmul preferat, la cele 2 scene din incinta acestuia. Muzica a răsunat non-stop în cele 4 zile memorabile, atmosfera din timpul a peste 30 de show-uri live fiind incendiară! Nume precum Ricchi E Poveri, ATB, Ronan Keating, Outlandish, Blue, Jay Sean, Connect-R, DJ Project și mulți alții au făcut un show de zile mari, iar publicul i-a răsplătit cu ropote de aplauze și o energie de nedescris.

Pregătirile pentru cea de-a doua ediție We Love Music Festival au început, iar biletele Early Bird au fost puse în vânzare. Dacă și tu te regăsești printre iubitorii de muzică doritori de a se reconecta cu natura lor muzicală, atunci ediția a II-a We Love Music Festival din vara anului 2023 este de neratat.

Advertisement

Evenimente

CellEAST – Primul Concurs Internațional din România dedicat exclusiv Violoncelului. Premii în valoare de 11.000 euro

Published

on

Prima ediție a concursului oferă participanților 12 premii în valoare de 11.000 euro și 20 de premii speciale. 70 de tineri violonceliști din 18 țări, vor participa la concurs în perioada 7-11 mai 2024.

CellEAST International Competition este organizat de Asociația Culturală PlaCello și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), sponsorizat de Vestra Industry și în parteneriat cu numeroase instituții de prestigiu din România.

Concursul se va desfășura la Universitatea Națională de Muzică București (UNMB) și este deschis publicului, iar Finala și Gala vor avea loc în data de 11 mai 2024, ora 14:00, la Ateneul Român – Intrarea este liberă.

Juriul CellEAST International Competition este format din violonceliști renumiți din Austria, Bulgaria, Elveția, Germania, Japonia, Lituania, Polonia și România, dar și organizatori de proiecte culturale și educaționale: Denis Severin, Krzysztof Karpeta, Marin Cazacu, Attila Pasztor, Răzvan Suma, Yoko Hasegawa, Atanas Krastev, Ella Bokor, Ștefan Cazacu, Mircea Marian, Octavian Lup, Filip Papa și Sebastian Gheorghiu. În etapa finală a concursului, invitați speciali vor fi violonceliștii Wen-Sinn Yang și Marius Urba.

Premiile speciale CellEAST International Competition sunt oferite de: Filarmonica de Stat Dinu Lipatti din Satu Mare, Filarmonica Mihail Jora din Bacău, Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica de Stat Oradea, IConArts Transilvania, ICon Arts Transilvania MiniCellos, Filarmonica George Enescu, SoNoRo, Atheneum Violins SRL, Violoncellissimo, U.C.I.M.R., Thomastik-Infeld, Cellissimo Academy Bulgaria, ArtCelloFestival, Societatea Română de Radiodifuziune, CellEAST International Competition, CellEAST Festival & Masterclass, Centrul Cultural Apollonia și Colegiului Național de Arte Dinu Lipatti.

Advertisement

Mai multe detalii despre CellEAST International Competition puteți găsi pe www.celleast.com.

Continue Reading

Evenimente

Începe cea de-a III-a ediție Orchestra’s Conductor Competition

Published

on

Asociația Geros, în colaborare cu Filarmonica de Stat Oradea și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), anunță cea de-a III-a ediție Orchestra’s Conductor Competition. Acest nou format inovator și democratic, unic în competițiile de dirijat orchestre, are ca scop responsabilizarea membrilor orchestrei, permițându-le să aleagă dirijorii câștigători, punând accentul pe meritul artistic și respectul reciproc.

În fiecare an, proiectul se mută la o altă orchestră, oferindu-le câștigătorilor șansa de a dirija muzicieni diferiți și stabili, astfel, o chimie unică între dirijor și ansamblu.

Cea de-a III-a ediție a acestui concurs va avea loc la Oradea, în perioada 26 aprilie – 2 mai, și va reuni pe scena Teatrului de Stat dirijori din întreaga lume, manageri de instituții culturale și muzicieni talentați. Sub îndrumarea distinsă a maestrului Cristian Oroșanu, competiția își propune să descopere și să promoveze dirijori talentați din întreaga lume.

„Indiferent de obiectivitatea artistică a membrilor unui juriu extern, rareori se întâmplă ca rezultatele concursului să corespundă cu opinia majorității muzicienilor din orchestră. Cu toate acestea, nu juriul, ci orchestra este cea care va petrece o săptămână lucrând cu unul sau mai mulți dintre finaliști în timpul stagiunilor care urmează  competiției.’’ – Cristian Oroșanu, președintele Orchestra’s Conductor Competition

Advertisement

Faza 1

După ce peste 200 de candidați din întreaga lume s-au înscris online, 75 de dirijori au fost selecționați pentru faza finală de către o echipă formată din președintele concursului, un reprezentant al orchestrei gazdă și un dirijor recunoscut la nivel internațional, în cazul de față, Vittorio Parisi. Aceștia vor concura în perioada 26 – 28 aprilie la Oradea.

Faza 2 – Semifinala și Finala

Primii 18 candidați clasați vor trece în etapa semifinală, care se va desfășura în perioada 29 aprilie – 1 mai. Cei 3 candidați cu cele mai mari punctaje vor merge în finală, care constă într-o repetiție generală dimineața și un concert final în seara de joi, 2 mai, ambele deschise publicului. Pentru concert, vor fi trei blocuri de câte 2 lucrări, fiecare cu o piesă orchestrală și o piesă cu solist (violistul Răzvan Popovici). Cei 3 finaliști vor dirija lucrări stabilite prin tragere la sorți dintr-un repertoriu incluzând piese de Wolfgang Amadeus Mozart, Gustav Theodore Holst, Max Christian Friedrich Bruch sau Carl Maria von Weber, demonstrându-și măiestria într-un interval de timp limitat.

Selecționarea în prima rundă a etapei finale va fi realizată de 5 muzicieni ai orchestrei (formând un cvintet de coarde). Toți muzicienii Filarmonicii Oradea vor avea drept de vot atât în etapa semifinală, cât și în etapa finală, chiar dacă nu interpretează, cu condiția să asiste la toate repetițiile și spectacolele fiecărui concurent, ceea ce este o mărturie a ethosului democratic al competiției.

Advertisement

Premii

Premiul I constă în 2.500 de euro, două concerte ca invitat al Filarmonicii Oradea și posibile angajamente cu alte orchestre. Premiul al II-lea constă în 2.000 de euro, un concert ca invitat al Filarmonicii Oradea. Premiul al III-lea constă în 1.500 de euro și posibilitatea de a fi invitat de alți directori de orchestră care vor participa la etapa finală a concursului.

La evenimentul din acest an vor participa personalități de seamă, printre care Jonas Grunau de la Grunau & Paulus Music Management (Germania) și Duygu Esekar de la LocksBridge Artist Management (Turcia). Vor participa, de asemenea, directori de la diverse orchestre internaționale, în căutare de noi talente dirijorale. Manageri ai unor orchestre respectate și-au exprimat interesul de a veni la etapa finală a concursului, precum Silvia Sbarciu, directorul Orchestrei Filarmonicii din Cluj, Akgün çavuș, directorul Orchestrei Filarmonicii din Olten (Turcia), Gyorgy Lendvai, directorul Orchestrei Simfonice MAV din Budapesta (Ungaria), Vlad Mateescu, director al Filarmonicii Ploiești, Szep Gyula, director al Operei Maghiare din Cluj, Georgios Balatsinos, dirijor șef al Sorbisches National-Ensemble (Germania), Christo Pavlov, director al Orchestrei Simfonice din Vratsa (Bulgaria) și Florin Estefan, director al Operei Naționale Române din Cluj.

Reprezentanți ai agențiilor internaționale de impresariere artiști și jurnaliști sunt invitați să participe la acest eveniment. Etapa finală va fi deschisă publicului, oferind o ocazie unică de a fi martorul viitorului dirijatului de orchestră.

Edițiile anterioare

Advertisement

Cea de-a doua ediție a Orchestra’s Conductor Competition a avut loc în 2023 la Filarmonica Ploiești, iar prima în 2022 la Filarmonica Brașov.

Continue Reading

Evenimente

Începe a cincea ediție a festivalului Bebe Fest la Opera Comică pentru Copii!

Published

on

Bebe Fest, evenimentul mult așteptat de către părinți și copii, revine în această lună la Opera Comică pentru Copii! În perioada 12-21 aprilie, între orele 16-21 în zilele de vineri și 10-21 în zilele de sâmbătă și duminică, incinta Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești nr. 16) se va umple de voie bună și activități dedicate publicului cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani.

Atracțiile Bebe Fest OCC #5 includ activități variate, concepute special pentru copii și părinți, printre care se numără:

  • Spectacole invitate: Evenimentele susținute de invitați precum Ana Crăciun LambruSimina Croitoru și artiști de la Teatrul Ion Creangă aduc bucurie și entuziasm celor mici.
  • Ateliere de creație și ateliere senzoriale: Copiii au ocazia să se exprime și să exploreze creativitatea prin intermediul atelierelor senzoriale, special adaptate nevoilor lor, în cadrul programului Atelierele Bubu
  • Căsuța senzorială și căsuțele tematice: O experiență interactivă și educativă, în care cei mici descoperă noi senzații și explorează lumi tematice fascinante.
  • Baby Aventura Park: Un spațiu special amenajat pentru a satisface energia și curiozitatea copiilor, oferindu-le momente de distracție și aventură în siguranță.
  • Photo Point: O oportunitate de a imortaliza amintiri frumoase alături de cei mici și de a păstra acele momente de bucurie pentru totdeauna.
  • Zona „nu ai voie”: Pentru toate momentele în care copiii aud că nu au voie să facă ceva anume, organizatorii pun la dispoziție o zonă specială în care totul este permis, în limitele de siguranță
  • Piscină cu bile și groapă cu nisip: Activități clasice și iubite de copii, care asigură distracție și veselie.
  • Trenuleț și carusel: O plimbare plină de veselie și aventură pentru cei mici, într-o atmosferă fermecătoare.
  • Târg cu produse și servicii pentru cei mici: Oportunitatea pentru părinți de a descoperi cele mai noi și mai utile produse și servicii dedicate copiilor.

În cadrul festivalului sunt, de asemenea, amenajate zone de relaxare, de servit masa, atât pentru părinți, cât și pentru bebeluși – food court bebe, unde se pot degusta gratuit produse alimentare destinate bebelușilor – zonă de alăptare, zonă de schimbare scutece, precum și o parcare pentru cărucioare. 

Una dintre noutățile ediției este oferită publicului în parteneriat cu Nestle. În fiecare zi de weekend, în intervalul orar 12:00-13:00, Nestle îi provoacă pe cei mici la un traseu sănătos, care le aduce un premiu garantat. Fie că își testează abilitățile motrice la un joc de șotron, pe cele cognitive la un joc de memorie sau imaginația, distracția și premiile sunt garantate tuturor participanților.

Publicul este invitat să participe la Bebe Fest OCC pentru a se bucura de spectacole captivante, ateliere educative și momente de distracție destinate celor mai mici vizitatori. Evenimentul promite să ofere experiențe memorabile și să aducă zâmbete pe chipurile tuturor participanților. Partenerul radio al ediției curente este Itsy Bitsy FM.

Advertisement

Ediție specială a Atelierelor Bubu, cu evenimente susținute de invitați 

Curcubeul emoțiilor – atelier susținut de Teatrul Ion Creangă 

Atelierul este dedicat atât celor care au devenit părinți pentru prima dată, cât și celor a căror familie tocmai s-a mărit cu unul sau mai mulți membri. Nou-născuții, și bebelușii în general, sunt extrem de receptivi la stimulii externi, ei se află practic într-un continuu proces de calibrare a simțurilor. Atelierul propune o explorare amănunțită a modului în care copiii de vârste foarte fragede percep realitatea înconjurătoare. Ca adulți, deja am atribuit o serie de sensuri stimulilor externi, însă copiii au marele avantaj de a fi lipsiți de orice prejudecată. Ajutați de cele două coordonatoare, părinții vor descoperi noi jocuri și modalități de interacțiune și comunicare cu bebelușii lor.

Program în timpul Bebe Fest: 14 aprilie, ora 17

Spațiu de desfășurare: Salonul Mozart (etajul 1)

Advertisement

Biletemagazinulocc.ro/produs/curcubeul-emotiilor-atelier-senzorial/

Câte-n lume și în stele – atelier-spectacol susținut de Free Puppet Theatre

Pentru copiii foarte mici și părinții nu foarte mari, Ana Crăciun Lambru și Lavinia Pop Coman au pregătit  „Câte-n lume și în stele”, un atelier-spectacol interactiv în care participanții explorează, împreună, prin joacă, mici curiozități și mari descoperiri. Prin intermediul jucăriilor simple, moi, pufoase și haioase, care alcătuiesc de obicei universul celor mai noi omuleți dintre noi, publicul află alte lumi și posibilități pentru joacă de zi cu zi, atât de necesară pentru o dezvoltare armonioasă și o relație copil – părinte sănătoasă.

Program în timpul Bebe Fest: 14 aprilie, ora 12; 19 aprilie, ora 17; 21 aprilie, ora 17

Spațiu de desfășurare: Salonul Mozart (etajul 1)

Advertisement

Biletemagazinulocc.ro/produs/cate-n-lume-si-in-stele-atelier-spectacol-interactiv/

Atelierul de Muzică îi transformă pe copii din simpli ascultători în mici muzicieni. Copiii și părinții se bucură de înțelegerea limbajului universal al muzicii, de stimularea atenției și a răbdării, de dezvoltarea auzului muzical și a exprimării emoționale, de dezvoltarea concentrării, a creativității și a coordonării și de îmbunătățirea inteligenței emoționale și a limbajului. În cadrul Atelierului de Muzică, fiecare copil are ocazia să exploreze sunetele și instrumentele muzicale, chiar înainte de a învăța să vorbească. 

Program permanent la Opera Comică pentru Copii: marțea, miercurea și joia, orele 10:30 și 11:30; duminica, orele 9:30, 10:30 și 11:30

Spațiu de desfășurare: în timpul săptămânii, la etajul 3 în corpul principal; în weekend, la etajul 3 în corpul secundar (la Atelierele Micul Artist)

Biletemagazinulocc.ro/produs/atelierele-muzicale-toni-boni/

Advertisement

Atelierul de Educație Emoțională Timpurie are la bază un concept nou, prin care, alături de psihologul și actorul implicați și cu ajutorul tehnicilor din terapia prin joc și a jocurilor teatrale,  se identifică nevoile sau provocările emoționale din relația părinte – copil: înțelegerea emoțiilor, anxietăți, încredere, fobii, conectare și prezența în relația părinte – copil. Echipa formată din psiholog și actor facilitează un „spațiu” sigur pentru copil și părinte, cu multă empatie și înțelegere, loc în care se pot conștientiza și trăi emoțiile și stările fiecăruia. 

Program permanent la Opera Comică pentru Copii: lunea, orele 10:30 și 11:30 

Spațiu de desfășurare: în timpul săptămânii, la etajul 3 în corpul principal

Biletemagazinulocc.ro/produs/atelierul-de-educatie-emotionala-timpurie/

Spectacole pentru copiii de toate vârstele în luna aprilie la OCC

Advertisement

În cadrul Bebe Fest OCC, Teatrul Ion Creangă este invitat să susțină pe 14 aprilie, de la ora 19, în Salonul Mozart, o reprezentație a spectacolului CUTInEadresat publicului de 0-3 ani. Această producție oferă posibilitatea tuturor, de la cei mici la cei mari și de la cei mari la cei mici, să transforme un spațiu și un obiect în ceea ce îi îndeamnă creativitatea. Vor pune cutie lângă cutie și vor forma prin dans, mișcare și emoție noi construcții: un zid, un tunel, un pod, un labirint, un bloc, o casă – locuri metaforice și locuri fizice pe care le vor explora în joacă în această aventură. Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

Salonul Mozart găzduiește, în premieră, pe 13 aprilie, de la ora 18.30, concertul „Clasic Bebe”, susținut de către Simina Croitoru și fiica sa, Eva Croitoru Păucă. Violonistă cu o carieră strălucită, Simina Croitoru a debutat pe scena concertistică la vârsta de 8 ani. Cu peste 200 de apariții pe scenele din întreaga lume, inclusiv în țări precum Germania, Italia, China și America de Sud, Simina este recunoscută pentru bogăția expresivă și pasiunea pe care o transmite prin interpretările sale. Premiată la numeroase concursuri naționale și internaționale, Simina Croitoru impresionează prin talentul și profesionalismul său. Participarea la Festivalul Bebe Fest, unde susține un concert la vioară pentru bebeluși, alături de fiica sa, Eva, demonstrează deschiderea sa către inovație și pasiunea pentru a aduce muzica în viețile tuturor, încă de la cele mai fragede vârste.

Căsuța din Copac este locul în care Cântecele BubuCuriei răsună pe durata festivalului. În fiecare oră, în intervalele 17-19 (vinerea), respectiv 10-13 și 16-19 (sâmbăta și duminica), copiii au ocazia să se bucure de cântecele din seria de spectacole „Bubu” – să le învețe, în cazul în care le ascultă pentru prima dată, sau să le fredoneze, în cazul în care au participat deja la cel puțin unul dintre cele trei spectacole în care Bubu este personajul principal.

Sala UnderGrant este locul unde poposește Heidiprotagonista musicalului regizat de Claudia Ciobanu și adresat copiilor cu vârste de cel puțin 3 ani. În perioada 6-28 aprilie, toate cele 16 reprezentații programate se vor juca cu casa închisă.

Pentru copiii care au împlinit cel puțin 7 ani, Sala Mare găzduiește în luna aprilie unul dintre cele mai iubite titluri de operă din repertoriu: „Elixirul dragostei”, de Gaetano Donizetti, în regia maestrului Cristian Mihăilescu. Începând cu acest an, UNITER acordă premii pentru producțiile instituțiilor de spectacole pentru copii. Pentru opera „Elixirul dragostei”, Opera Comică pentru Copii a primit în premieră nominalizare pentru cel mai bun spectacol pentru copii și astfel invită publicul să (re)vadă acest titlu, alături de juriul UNITER, în zilele de 13, 14, 20 și 21 aprilie. Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

Advertisement

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.

Continue Reading