Evenimente
Elitele românești din toate domeniile vor urca pe scena Galei Premiilor VALORI CONTEMPORANE de la București
Published
3 months agoon
Gala Premiilor VALORI CONTEMPORANE, ediție specială sub egida Premiilor Radar de Media și sub patronajul Ministerului Culturii, ceremonie care este dedicată personalităților și proiectelor marcante de la începutul secolului XXI, va avea loc pe 11 iulie 2024 la Sala Luceafărul din centrul Capitalei. Pentru prima dată în istoria țării, se vor celebra meritocrația, valorile autentice, creativitatea, abnegația, spiritul elitist românesc, măiestria și talentul unora dintre cele mai importante personalități, care au scris istorie în domeniul lor de activitate și care, incontestabil, au devenit deja parte a memoriei naționale.
Despre evenimentele de premiere organizate de Myosotis Media Group sub egida Radar de Media, acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, a notat că „au intrat deja într-o tradiție a culturii românești”și că„preluarea proiectului de Myosotis Media Group, condus de domnul Claudiu Dumitrache, a oferit ceremoniei o sevă nouă”. Renumitul istoric a apreciat că Premiile VALORI CONTEMPORANE se referă la „recunoașterea individualității culturale și a valorii personalităților din mediul intelectual, cultural și artistic românesc”, reprezentând „o adevărată ceremonie care aduce bucurii în sufletele multor români”. „De aceea – a mai transmis academicianul – sunt încântat și îi mulțumesc domnului Claudiu Dumitrache pentru dialog, pentru amabila invitație și pentru alegerile extraordinare pe care grupul le-a făcut. Și îl felicit, cum îi felicit pe toți premiații de acum și pe cei din trecut! Să ne urăm la cât mai multe ceremonii de acest fel, prin muzică, poezie și artă – în general”.
Conform președintelui comisiei premiilor – artistului Claudiu Dumitrache, în urma voturilor exprimate în trei ședințe de Comisia de Atestare a Calității, Performanței și Excelenței a Premiilor Myosotis, comisie prezidată onorific de soprana Felicia Filip, s-au stabilit următoarele personalități laureate, care au adus, în ultimii 20 de ani, contribuții majore culturii, teatrului, filmului, muzicii, științei, educației, sportului, spiritualității, carității și renumelui României în lume, în general:
- Preafericitul Părinte Daniel, Arhiepiscopul Bucureștilor, Mitropolitul Munteniei și Dobrogei, Locțiitorul Tronului Cezareei Capadociei și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române – prin Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, secretarul Sfântului Sinod
- Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române
- Acad. Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române
- Acad. Leon Dănăilă
- Dumitru Prunariu
- Nadia Comăneci
- Emil Boroghină
- Mihai Cimpoi
- Gheorghe Zamfir
- Excelența Sa, Iuliana Gorea-Costin, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar
- Mihnea Cosmin Costoiu, Rectorul Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București
- George Becali
- Dan Negru
- Florin Piersic
- Carmen Tănase
- Magda Catone
- Pr. Constantin Necula
- Pr. Nicolae Dima
- Doina Dabija
- Claudia Motea
- George Grigoriu
- Daniela Șontică
- Adrian Artene
- Irena Boclincă
- Iulia Ghercă
- Radu Gabriel Dobrescu
- Răzvan Predica
- Dima Trofim
- Cătălin Botezatu
- Ovidiu Lipan Țăndărică
- Maria Ivanov
- Dida Drăgan
- Cristofor Aldea-Teodorovici
- Nicolae Mocanu, director TVR Moldova
- Elvira Gheorghiță
- Răzvan Vișan
- Laurențiu Paicu
- Valentina Vesler
- Ada Vertan
- Eva Pavel
- Răzvan Cosmin Pană
- Marius Gălan
- Nicolae Furdui Iancu
- Eugen Doga
- Andra Măruță
- Mioara Velicu
- Andreea Popa
- Vlad Ciurea
- Velentin Grigore
- Gelu Colceag
- Lia Bugnar
- Marius Manole
Producătoarea Raluca Mihaela Găină a precizat că, în cadrul ceremoniei vor fi premiate și alte proiecte importante marca Radio România 3Net – Florian Pittiș, Asociaţia Dăruieşte Viaţă, TVR, Trinitas TV, BASILICA, AGERPRES, Columna TV, Școala Atlas și Metropola TV, dar și afaceri precum Emax Real Estate Dubai, Crama Ceptura, Cannoleria, ProfiHairShop etc. Producătoarea a mai transmis faptul că, anumitor laureați, care nu vor putea urca pe scenă pe 11 iulie, le vor fi conferite distincțiile în cadrul unei ceremonii din luna noiembrie. Însă a doua ediție oficială a Premiilor VALORI CONTEMPORANE, pentru personalitățile marcante ale secolului XXI, va avea loc peste mult timp.
În cadrul evenimentului se va lansa și publicația The Bucharest Times (parte a trustului Myosotis Media Group), după modelul cunoscutului cotidian american The New York Times, fondat în 1851 la New York. Acad. Ioan-Aurel Pop a transmis că „publicația are toate șansele să cucerească un segment important al populației, întrucât lumea s-a săturat de artificial, de contrafaceri, de idoli și are nevoie de modele de viață, precum cele de odinioară, care au făcut România și societatea universală, încărcate de bine, de adevăr și de iubire”. Președintele Academiei Române a mai afirmat că „publicația este elaborată de grupul media Myosotis, al lui Claudiu Dumitrache, ceea ce reprezintă o marcă a seriozității și vine cu asigurarea că promisiunile pot și trebuie să fie ținute”.
Totodată, Crama Ceptura va lansa brand-ul de vin MOTIV, cu îndemnul de a găsi astfel un motiv de bucurie în fiecare zi. Vor avea loc momente artistice supriză, dar și recitaluri susținute de către Iana Novac, Andrei Chelba și Alexandru Staicu – unii dintre cei mai apreciați muzicieni din ultimii ani, tineri, cu performanțe recunoscute în cele mai importante festivaluri și concursuri de muzică din România și nu numai.
Gala Premiilor VALORI CONTEMPORANE va fi prezentată de către Claudiu Dumitrache (amfitrionul evenimentului), Maria Coman (jurnalistă și cântăreață de muzică ușoară și bizantină), Rareș Prisacariu (câștigător al concursului Românii au Talent, sezonul 13) și Raluca Grigoriță (realizator radio și DJ), cu transmisii live online pe Radio România 3Net – Florian Pittiș, Columna TV și Ripostapenet.ro. Telespectatorii vor putea, de asemenea, să urmărească întregul eveniment la finalul lunii iulie, pe postul TV Cinemaraton, într-o producție semnată Ada Vertan.
Din Comisia de Atestare a Calității, Performanței și Excelenței a Premiilor Myosotis fac parte: Felicia Filip (preşedinte de onoare), Claudiu Dumitrache (preşedinte), Raluca Mihaela Găină, George Coandă, Sorin Stanciu, Doina Dabija, Teodora Marin, Alesea Brînzilă, Andrei Drăgulinescu şi Dorin Huntai (secretar).
Conform Myosotis Media Group, sponsorii și partenerii proiectului sunt:
Ministerul Culturii, Sala Luceafărul, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, CineMaraton & Ada Vertan, Crama Ceptura, MARIUS GĂLAN, Continental Hotels, Agenția Națională de Presă AGERPRES, OceanFish, Aqua Carpatica, Carlsberg, Granini, Clinicile Affidea România, Oriflame, Emax Real Estate Dubai, ProfiHairShop, Cannoleria, GMR Media, JN Boutique Hotel, Asociația Română pentru Protecție Privată, Actualitatea Muzicală, trustul Gândul, Radar de Media, AZnews.ro, ziarul Ultima Oră, Daily Magazine, Balkon Resto Garden, Euro Education Federation, Rotary, Radio România 3Net – Florian Pittiș, OnRecord, Podcast cu Alejandra by Alexandra Putanu, Hashtag Production, Columna TV, Ripostapenet.ro, revista TIMPUL, Regal Literar, Bălășoiu-Roșu-Pană – Cabinet de Avocatură, Radu Groza Media Agency, Astra Dell Arte, Fundația Action Art, NoaDent, Agenția de cArte, Laurențiu Paicu Interior Design, Colegiul Ecologic „Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu” Pitești, CelebriTime Magazine, Lofty by Flori Cucu, Andra Tică Make Up Artist, Perfect Security, The Bucharest Times, Eventim.ro, Centrul Cultural „Artist pentru Artă”, Florev.art, Florin Oreviceanu, Alex Cosma etc.
Bilete în rețeaua Eventim, din 6 iulie (banii vor fi redirecționați în scop caritabil).
You may like
-
Elevii români au fost medaliați cu argint și bronz la Balcaniada de Informatică din Macedonia
-
Începe Taste of Transylvania, singurul festival gastronomic din România
-
Prima imunoterapie cu administrare subcutanata disponibilă acum pacienților cu cancer din România
-
Atlete de top din Kenya și Etiopia atacă recordurile în cursa feminină de la Brașov Running Festival
-
Începe Festivalul de Artă și Cultură Cartfest! Șase zile de artă și cultură cu zeci de evenimente, concerte și spectacole de teatru, în Cristian (Brașov)
-
REGINA MARIA – Singura rețea privată de sănătate în care fiecare spital este dotat cu roboți daVinci
Evenimente
Expoziția Alteței Sale Regale Principesa Sofia a României prezentată de Institutul Cultural Român la București și la Londra
Published
2 weeks agoon
September 25, 2024
Institutul Cultural Român a organizat luni vernisajul expoziției de fotografie „Din piatră și oțel. O călătorie în lumea Urbex” / „Of Stone and Steel – A Voyage into the World of Urbex”, semnată de Alteța Sa Regală Principesa Sofia a României. Expoziția, realizată de ASR Principesa Sofia împreună cu Jean Milligan și Irina Andreea Cristea, cuprinde peste 20 de panouri fotografice, care aduc în prim-plan o excepțională incursiune în istoria și starea actuală a unor clădiri abandonate din România.
Alteța Sa Regală Principesa Sofia a României și echipa sa au ales să imortalizeze locuri specifice din diferite părți ale țării, în special fabrici din zona Brașovului, din Transilvania, pentru semnificația lor industrială, precum și case de prestigiu și mici locuințe, pentru valoarea lor culturală și tradițională în regiunea nordică a Maramureșului. Echipa a inclus, de asemenea, mine care prezintă un interes deosebit în aceeași zonă.
Atrăgând atenția asupra acestor locuri, Alteța Sa Regală speră să contribuie la evitarea căderii lor în uitare. Acestea reprezintă o fațetă remarcabilă a patrimoniului istoric și cultural al țării, care leagă oameni și evenimente de-a lungul timpului.
„Promovarea acestor locuri prin intermediul acestei expoziții și a cărții complementare reflectă importanța valorii culturale și istorice pentru viitor și, sperăm, le împiedică să cadă în uitare. Așa cum spunea tatăl meu, Regele Mihai: «Nu putem avea un viitor fără să ne respectăm trecutul»”, a afirmat Alteța Sa Regală Principesa Sofia, în deschiderea expoziției.
“Această expoziție este mai mult decât o incursiune artistică – este un instrument pentru memorie, o modalitate de a readuce în atenția noastră părți semnificative din istoria și identitatea României, dar și a acestei părți din Europa. Cultura este incluzivă, privește oamenii, experiențele lor, societatea cu istoria sa, iar această expoziție este o bună ocazie, la 35 ani după schimbarea regimului comunist, să discutăm despre experiențele comune, dar și un prilej să găsim soluții ca unele dintre obiectivele abandonate să fie integrate în circuitul cultural”, a declarat președintele ICR, Liviu Jicman.
În cadrul evenimentului, doamna Iren Arsene, directoarea editurii Curtea Veche Publishing, a prezentat albumul bilingv publicat în 2023 „Din piatră și oțel. O călătorie în lumea Urbex” / „Of Stone and Steel – A Voyage into the World of Urbex”, și a vorbit despre valoarea istorică, civică și culturală a fotografiilor.
În perioada 29 octombrie – 15 noiembrie 2024, expoziția va fi prezentată în Galeria „Constantin Brâncuși” a Institutului Cultural Român de la Londra.
***
Cea de-a patra fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana ai României, Alteța Sa Regală Principesa Sofia a fost pasionată de artă încă din copilărie. Fotografiile personale ale tatălui său, în special cele pe care le-a realizat în perioada de tinerețe, capturând frumusețea Munților Carpați, au inspirat-o încă de mică să mânuiască aparatul de fotografiat. Astăzi, Alteța Sa Regală este un fotograf recunoscut pe plan internațional, care are la activ numeroase expoziții în Europa și nu numai. Este laureată a Premiului Internațional Kotinos pentru Excelență în Arta Fotografică (2018), premiu acordat în colaborare cu Organizația Internațională Filantropică și cu Organizația Internațională Saned. Principesa Sofia este unul dintre cei mai importanți și activi mebri ai Familiei Regale a Românei. Activitatea sa oficială este dublată de cea artistică, de fotograf. În scopul extinderii acesteia din urmă, Principesa a creat un proiect-umbrelă, pe termen lung, intitulat „România, o sărbătoare”. Inițiativa acoperă diverse subiecte, capturând imagini și documentând diversitatea României, istoria, mediul înconjurător și modul de viață al locuitorilor săi. Astfel, rezultatele constau în adevărate călătorii vizuale de-a lungul și de-a latul țării, care oferă perspective unice, rar întâlnite. Expoziția „Din piatră și oțel. O călătorie în lumea Urbex” este cel de-al patrulea capitol al proiectului „România, o sărbătoare”. Alteța Sa Regală este și scriitoare. În 1995, a publicat, la București, un volum de povești pentru copii, călcând pe urmele străbunicii sale, Regina Maria. Primul său album de fotografii, „Mănăstirea română. Sărbătorind comunitățile spirituale ale României”, a fost publicat în 2021. Al doilea album a fost publicat în 2023 și este intitulat „Din piatră și oțel. O călătorie în lumea Urbex”. Alteța Sa Regală participă, alături de Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei la numeroase activități oficiale, își continuă proiectele sale fotografice, dar și pe cele literare. În prezent, lucrează la realizarea unei noi cărți pentru copii, împreună cu unicul său născut, Eelaz, artist, care va realiza ilustrațiile. Urmând a fi definitivat în anii care urmează, acest proiect ocupă un loc special în inima Principesei Sofia atât datorită naturii sale profund personale, cât și scopului declarat și anume încurajarea lecturii în rândul copiilor cu vârste fragede.
Irina-Andreea Cristea este asistenta Alteței Sale Regale Principesa Sofia a României în realizarea proiectelor fotografice. În prealabil, Irina Cristea a lucrat ca ghid la Palatul Elisabeta din București. Irina Cristea a fost responabilă cu organizarea aspectelor logistice ale proiectului „Din piatră și oțel. O călătorie în lumea Urbex”. A fost cea care a stabilit interviurile, a discutat cu autoritățile locale în vederea dobândirii accesului și autorizațiilor necesare pentru accesul în diferite clădiri extrem de importante pentru succesul proiectului și a realizat orare precise pentru întreaga echipă.
Jean Milligan are o conexiune puternică cu România, în care a și locuit timp de un an, în perioada 1990-1991. Ulterior, pentru o perioadă de câțiva ani, Jean Milligan a fost directoarea ramurii elvețiene a Fundației Regale Margareta a României. De atunci a rămas legată strâns de Familia Regală a României, în special de Principesa Sofia. Lucrând în strânsă colaborare cu Irina-Andreea Cristea, Jean Milligan a intervievat oameni relevanți și conectați cu locurile vizitate și a contribuit la forma finală a acestui proiect deosebit.
Expoziția poate fi vizitată până sâmbătă, 28 septembrie 2024, între orele 10.00 – 18.00, la Sala Mare a Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38). Intrarea este liberă.
*Credit foto: Daniel Angelescu, Fotograf Oficial al Casei Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române
Evenimente
Medierea culturală în practică: Centrul Cultural Clujean lansează un nou sezon al atelierelor Mediere Culturală+, online
Published
2 weeks agoon
September 24, 2024
Centrul Cultural Clujean revine în această toamnă cu o nouă serie Mediere Culturală+, ateliere online dedicate promovării educației culturale și a medierii, prin resurse și instrumente practice. Atelierele, desfășurate în perioada septembrie – noiembrie 2024, sunt concepute pentru a facilita dialogul și educația continuă a profesioniștilor din domeniul cultural, dar și pentru a aduce în prim-plan bune practici și abordări creative în mediere culturală și practici conexe. Participarea este gratuită și se realizează prin completarea unui formular online. Evenimentul este deschis tuturor celor interesați să învețe despre practici actuale din domeniul medierii culturale, educației și pedagogiei.
Programul atelierelor Mediere Culturală+
Cinci sesiuni online vor explora teme variate și captivante, având ca invitați experți din domeniul cultural și educațional:
- Liliecii între Mit și Realitate – 26 septembrie 2024, ora 16:00;
Ana Stamatescu și Szilárd-Lehel Bücs vor prezenta fascinanta lume a liliecilor și rolul acestora în păstrarea biodiversității culturale, printr-o explorare a coloniilor din clădiri de patrimoniu și importanța educației în acest context. - Metabucătăria – 3 octombrie 2024, ora 16:00;
Brîndușa Tudor și Anca Nechita-Cioarec (Stardust Architects) vor prezenta Metabucătăria, un concept inovator la intersecția dintre arhitectură, sustenabilitate și meșteșuguri, într-o cheie contemporană. - Cultivating Presence: The Role of Immersive Technologies in Shaping Museum Experiences – 10 octombrie 2024, ora 16:00;
Maria Shehade și Theopisti Stylianou-Lambert vor dezbate impactul tehnologiilor imersive în crearea unor experiențe captivante în muzee și modul în care acestea redefinesc interacțiunea culturală. - Există abordări eco-critice în arta destinată copiilor? – 17 octombrie 2024, ora 16:00;
Iulia Iordan va explora teme ecologice și abordări participative în literatura română contemporană pentru copii. - Schools of Sustainability – 6 noiembrie 2024, ora 16:00;
Eva Stein (Haus der Kulturen der Welt) va împărtăși metodologiile și instrumentele dezvoltate la Haus der Kulturen der Welt, oferind o perspectivă asupra activității educaționale a uneia dintre cele mai importante instituții culturale europene.
Biblioteca Virtuală Mediere+, o resursă importantă pentru viitorul educației continue în domeniul cultural
Atelierele Mediere Culturală+ vor constitui primele resurse ale Bibliotecii Virtuale Mediere+, o platformă digitală inovatoare care va sprijini educația continuă a profesioniștilor din mediul cultural. Biblioteca Virtuală va oferi acces gratuit la o colecție vastă de materiale educaționale, incluzând prezentările atelierelor, studii de caz, podcasturi realizate în colaborare cu Radio România Cultural, precum și o varietate de publicații, ghiduri și articole dedicate medierii culturale. Lansarea oficială a bibliotecii va avea loc în cadrul celei de-a șasea ediții a Forumului Medierii Culturale, organizat în perioada 29-30 octombrie 2024, în Cluj-Napoca, Pavilion Parcul Feroviarilor.
Mediere Culturală+: istoric și context
Mediere Culturală+ este un program satelit al Forumului Medierii Culturale, organizat de Centrul Cultural Clujean. Lansat în 2021, programul vine să completeze discuțiile și explorările teoretice, metodice și de politici din cadrul Forumului cu o serie de întâlniri cu dimensiune practică puternică, în care sunt explorate modele de lucru, instrumente și proiecte care inspiră. Mediere Culturală+ oferă resurse și formare pentru a sprijini schimbul de idei și bunele practici între diverse comunități și instituții culturale, contribuind la consolidarea unei rețele de profesioniști în acest sector.
Despre Academia Schimbării și Centrul Cultural Clujean
Academia Schimbării este o platformă de sprijin și creștere a capacității sectorului cultural creată de Centrul Cultural Clujean. Agenda Academiei include programe de formare și mentorat pentru artiști, manageri culturali și organizații culturale, programe de mediere culturală, programe de rezidențe artistice, programe de acces la burse și resurse pentru cultură, cercetare culturală și acțiuni de advocacy pentru dezvoltarea de politici publice în domeniul culturii.
Centrul Cultural Clujean este o organizație non-guvernamentală de cultură și dezvoltare durabilă care gestionează programe de dezvoltare a sectorului cultural și de creștere a impactului culturii în societate, în domeniile educație, sănătate și well-being, dezvoltare urbană și rurală. Centrul are 134 de membri: instituții și organizații culturale, universități, asociații ale societății civile și ale mediului de afaceri, administrația locală și județeană din Cluj. Rețeaua Centrului mai include 40 de școli în Comunitatea Școlilor, 12 comune în rețeaua România Remarcabilă, 36 de orașe europene în rețeaua Culture Next și peste 60 de parteneri naționali și internaționali.
Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Primăria Muncipiului Cluj-Napoca. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Evenimente
4 zile pline de activități la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane
Published
3 weeks agoon
September 19, 2024
HerbstFest – Festivalul de Toamnă al Economiei Germane aduce 4 zile pline de activități și evenimente în Cluj-Napoca, între 3 și 6 octombrie. Evenimentul este organizat de DWNT – Clubul Oamenilor de Afaceri de Limba Germană din Transilvania de Nord și celebrează legătura între cultura germană și economie în Cluj-Napoca, pe partea germanofilă. Herbstfest este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.
Piața Unirii din Cluj-Napoca va fi epicentrul distracției bavareze, timp de 3 zile, de vineri până duminică. Însă evenimentele încep încă de joi, 3 octombrie, când se celebrează Ziua Națională a Germaniei, iar până în 6 octombrie, vor avea loc zeci de activități pentru toate vârstele, atât pentru persoane direct interesate de fenomenul germanofil, cât și pentru publicul larg. În Piața Unirii vor fi amenajate 3 corturi, în stil nemțesc, fiecare cu specificul lui, dar activități vor avea loc și pe platoul din Piața Unirii:
- Cortul de distracție bavareză – va fi locul unde publicul larg va putea participa la spectacole și concerte (Fanfara din Petrești, Trupa de Dansuri Săsești Sebeș, Die Burzenland Party Band), dar va putea și degusta din mâncarea cu specific german și va putea bea bere 100% nemțească.
Program cort distracție:
- Vineri, 4 octombrie
18:30 – 19:30 – Deschidere oficială eveniment
19:30 – 23:00 – Fanfara Petrești – moment muzical
- Sâmbătă, 5 octombrie
13:00 – 14:00 – Trupa de Dansuri Săsești Sebeș – moment muzical
18:00 – 23:00 – Die Burzenland Party Band – moment muzical
- Duminică, 6 octombrie
10:00 – 11:00 – Trupa de teatru „Micul Noi” a Colegiului Național George Coșbuc – spectacol de teatru pentru copii, susținut de Cadran Technologies.
18:00 – 23:00 – Die Burzenland Party Band – moment muzical
- Cortul de tehnologie expozițională – va fi locul unde tehnologia se îmbină cu joaca, în activități atât pentru copii, cât și pentru adulți. Adulții își pot lăsa gândurile legate de cât de verde este viitorul nostru pe un panou solar, vor putea savura un fresh de portocale făcut prin pedalarea unei biciclete care produce electricitate sau vor putea savura o cafea la coffee cornerul gratuit. Între timp, copiii pot participa la ateliere de robotică sau se pot bucura de un spectacol de teatru de păpuși cu marionete manipulate de roboței.
Program cort tehnologie expozițională:
- Vineri, 4 octombrie
10:00 – 16:00 – Coffee corner gratuit by Kuiba / Miele – Publicul va putea servi, în mod gratuit, o cafea proaspăt făcută la coffee cornerul special amenajat.
10:00 – 20:00 – Cât de verde e viitorul tău? by Parapet – Publicul poate să-și scrie gândurile despre implicarea energiei regenerabile în viitorul nostru, la panoul fotovoltaic din Piața Unirii, adus de Parapet.
10:00 – 20:00 – Prospețime, energie și distracție la HerbstFest – Una dintre cele mai îndrăgite activități ale festivalului va fi savurarea unui pahar de suc natural de fructe, preparat chiar de participanți prin pedalarea unei biciclete electrice care alimentează un storcător de fructe. Partenerii noștri în această inițiativă sunt Parapet, care aduc bicicleta magică, și Penny, alături de noi ca furnizor de prospețime.
10:00 – 20:00 – Spectacol de păpuși robotizat by Kuka – Tocmai din Augsburg, Germania, vine un Kasperle 2.0, un spectacol unic de teatru de păpuși, în care marionetele nu sunt manipulate de oameni, ci de roboții companiei Kuka. Mario și Nette, cei doi păpușari roboți, dau viață personajului Kasperle, o figură îndrăgită din teatrul de marionete tradițional german, cunoscut pentru farsele și aventurile sale amuzante.
15:00 – 19:00 – Atelierele SmartRobotX – Atelierele Smart Robotix oferă copiilor între 6 și 14 ani oportunitatea de a explora lumea roboticii prin activități interactive care dezvoltă creativitatea, lucrul în echipă și abilități tehnice, inclusiv programarea și proiectarea 3D a roboților.
- Sâmbătă, 5 octombrie
10:00 – 16:00 – Coffee corner gratuit by Kuiba / Miele
10:00 – 20:00 – Cât de verde e viitorul tău? by Parapet
10:00 – 20:00 – Prospețime, energie și distracție la HerbstFest by Penny și Parapet
10:00 – 20:00 – Spectacol de păpuși robotizat by Kuka
11:00 – 17:00 – Atelierele SmartRobotX
- Duminică, 6 octombrie
10:00 – 16:00 – Coffee corner gratuit by Kuiba / Miele
10:00 – 20:00 – Cât de verde e viitorul tău? by Parapet
10:00 – 20:00 – Prospețime, energie și distracție la HerbstFest by Penny și Parapet
10:00 – 20:00 – Spectacol de păpuși robotizat by Kuka
12:00 – 18:00 – Atelierele SmartRobotX
- Cortul E.ON Cinema – publicul larg este invitat să se relaxeze în E.ON Cinema, cortul nostru de cinema powered by E.ON România, unde va descoperi filme fascinante oferite de Centrul Cultural German din Cluj-Napoca. Filmele vor fi în limba germană, cu subtitrare în engleză, pentru a fi accesibile cât mai multor persoane. Sunt 50 de locuri disponibile la fiecare proiecției, iar accesul este gratuit.
Program cort E.ON Cinema:
- Vineri, 4 octombrie: 11:30 – 18:00
- Sâmbătă, 5 octombrie: 10:00 – 18:00
- Duminică, 6 octombrie: 10:00 – 18:00
- Piața Unirii – platou – atmosfera va fi animată și pe platoul din Piața Unirii, unde vor avea loc atât activități distractive pentru copii, cât și activități pentru adulți. Copiii se vor putea bucura de ateliere și jocuri, face painting și vestitul dans german al panglicilor. Adulții se vor putea juca și ei, cu jucării mai serioase, cum ar fi să testeze biciclete electrice, mașini electrice sau să facă ture cu beer bike, o bicicletă de 14 persoane care, pe lângă faptul că te plimbă prin oraș, îți dă și posibilitatea să bei bere cât poți duce în cele 45 de minute ale călătoriei.
Program platou Piața Unirii
- Vineri, 4 octombrie
10:00 – 20:00 – Ateliere și activități pentru copii by Happy Colors.
10:00 – 20:00 – Face painting pentru copii by Penny.
10:00 – 20:00 – Cum arată viitorul tău? by MHP – A Porsche Company – O experiență interactivă inedită, prin panoul Yarn Board, unde participanții vor putea explora și vizualiza în timp real modul în care perspectivele lor individuale contribuie la modelarea unui viitor colectiv, sub forma unui infografic creat din fire colorate.
10:00 – 16:00 – Test Drive de Mașini Electrice by RMB Inter Auto – test drive-ul este gratuit, înscrierile se fac AICI. Vor fi disponibile mașini Mercedes EQE SUV și Mercedes EQA, oferite de RMB Inter Auto. Cei care vor testa mașinile vor primi și un pachet surpriză din partea Herbstfest.
10:00 – 19:00 – Tur cu biciclete electrice germane by Bella Bike.
12:00 – 22:00 – Tur cu beer bike – Participanții sunt invitați să se bucure de o experiență inedită pe Beer Bike (bicicletă cu bere), unde timp de 45 de minute, în formulă de 14 oameni, vor pedala și savura bere all you can drink pe durata fiecărei ture. Costul unei ture este de 60 lei de persoană, iar înscrierile se fac AICI.
12:30 – 13:30 – Spectacol Bandertanz – Publicul va avea ocazia să admire Bandertanz, cunoscut și ca „dansul panglicilor”, un dans tradițional german originar din regiunile Bavaria și Tirol. Acesta implică dansatori care țin panglici colorate legate de un stâlp central, iar prin mișcările lor coregrafiate creează modele spectaculoase de panglici în jurul stâlpului.
Ad-hoc – cursuri de inițiere în limba germană pentru adulți și copii
- Sâmbătă, 5 octombrie
10:00 – 20:00 – Ateliere și activități pentru copii by Happy Colors.
10:00 – 20:00 – Face painting pentru copii by PENNY.
10:00 – 20:00 – Cum arată viitorul tău? by MHP – A Porsche Company
10:00 – 16:00 – Test Drive de Mașini Electrice by RMB Inter Auto
10:00 – 19:00 – Tur cu biciclete electrice germane by Bella Bike.
11:00 – 22:00 – Tur cu beer bike
12:30 – 13:30 – Spectacol Bandertanz
Ad-hoc – cursuri de inițiere în limba germană pentru adulți și copii
- Duminică, 6 octombrie
10:00 – 20:00 – Ateliere și activități pentru copii by Happy Colors.
10:00 – 20:00 – Face painting pentru copii by PENNY.
10:00 – 20:00 – Cum arată viitorul tău? by MHP – A Porsche Company
10:00 – 16:00 – Test Drive de Mașini Electrice by RMB Inter Auto
10:00 – 19:00 – Tur cu biciclete electrice germane by Bella Bike.
11:00 – 22:00 – Tur cu beer bike
12:30 – 13:30 – Spectacol Bandertanz
Ad-hoc – cursuri de inițiere în limba germană pentru adulți și copii
Ziua de joi, 3 octombrie, este dedicată workshopurilor și atelierelor, dedicate firmelor, dar și profesioniștilor dornici să-și lărgească orizonturile. Se pot afla lucruri interesante despre lumea investițiilor financiare, despre importanța atitudinii în menținerea sănătății și despre cum pot să își descopere potențialul personal și al echipei lor.
Program workshop-uri și ateliere
- Joi, 3 octombrie:
10:00 – 11:00 – Investment Café – Smart Strategies for Your Financial Future by BCR – eveniment susținut în limba engleză (Str. Episcop Ioan Bob, nr. 12, Cluj-Napoca).
11:20 – 13:20 – Café de Investiții – Strategii inteligente pentru viitorul tău financiar by BCR – eveniment susținut în limba română (Str. Episcop Ioan Bob, nr. 12, Cluj-Napoca) – Sunt invitați să participe toți cei care doresc să afle cum să-și gestionezi bugetul, să economisească bani, să investească în acțiuni și obligațiuni, să construiască un portofoliu personalizat, să identifice tendințele economice și să se pregătească pentru investiții inteligente, totul într-un mediu destinat antreprenorilor și celor care doresc să-și investească economiile în mod înțelept. Speaker: Horia Braun, CEO Erste Asset Management.
13:30 – 16:30 – Colourful teambuilding by Siegel (Str. Episcop Ioan Bob, nr. 12, Cluj-Napoca) – Participanții vor avea ocazia să își descopere potențialul personal și al echipei lor printr-un teambuilding imersiv care le va oferi o înțelegere mai profundă a motivațiilor personale, a zonelor de conflict și a comunicării eficiente în orice situație. Aceștia vor câștiga insight-uri valoroase în personalitatea și comportamentul propriu, vor descoperi punctele forte și slabe ale echipei, și vor învăța strategii pentru îmbunătățirea comunicării și a leadershipului. Evenimentul este gratuit și va avea loc în limba engleză, iar înscrierile se fac AICI.
- Vineri, 4 octombrie:
09:00 – 12:00 – Colourful teambuilding by Siegel (Str. Episcop Ioan Bob, nr. 12, Cluj-Napoca) – Participanții vor avea ocazia să își descopere potențialul personal și al echipei lor printr-un teambuilding imersiv care le va oferi o înțelegere mai profundă a motivațiilor personale, a zonelor de conflict și a comunicării eficiente în orice situație. Aceștia vor câștiga insight-uri valoroase în personalitatea și comportamentul propriu, vor descoperi punctele forte și slabe ale echipei, și vor învăța strategii pentru îmbunătățirea comunicării și a leadershipului. Evenimentul este gratuit și va avea loc în limba germană, iar înscrierile se fac AICI.
16:00 – 17:30 – Sănătatea este o atitudine, by Worwag Pharma Romania (Str. Episcop Ioan Bob, nr. 12, Cluj-Napoca) – Sesiune informativă unde experți în domeniul sănătății vor discuta despre importanța atitudinii în menținerea sănătății dar și despre teme de actualitate legate de suplimente și medicamente.
Vineri, pe 4 octombrie, vor fi organizate o serie de dezbateri publice, în cadrul căroravor fi abordate teme de actualitate din domeniile economic și educațional, în prezența unor invitați speciali. Acestea vor avea loc în sala Aula Magna din cadrul Universității Babeș Bolyai și vor fi moderate de Moise Guran, unul dintre cei mai apreciați jurnaliști pe teme economice din România. Programul complet și temele dezbaterilor vor fi detaliate într-un comunicat de presă dedicat.
Despre HERBSTFEST
Festivalul de Toamnă al Economiei Germane – HERBSTFEST ajunge, în 2024, la cea de-a 7-a ediție. Evenimentul a fost organizat între anii 2012 și 2017, iar acum revine, cu scopul de a celebra legătura dintre cultura germană și economie, în Cluj-Napoca. După o pauză de câțiva ani, revenim cu scopul de a continua tradițiile de succes și de a întări relațiile dintre regiunea Nord-Transilvania și Germania.
Despre DWNT
Clubul de Afaceri al Transilvaniei de Nord de limbă germană, înființat în 2011 și cu sediul la Cluj-Napoca, este un forum pentru companii din Germania, Austria, Elveția și România, în care oamenii de afaceri de limbă germană fac schimb de idei la întâlniri, evenimente și seminarii sau când organizarea de activităţi de agrement în comun poate. Pe lângă economie, alte domenii precum cultura, diplomația și educația sunt, de asemenea, de interes pentru DWNT.