Diverse
Claudiu Beleţoiu reuşeşte podium pentru România în prima cursă de anduranţă din La Gomera
Published
3 years agoon
În perioada 24-28 noiembrie Arista Events a dus conceptul curselor 360° în La Gomera, o insulă din Arhipelagul Canare, recunoscută pentru munţii şi văile sale greu accesibile. A fost prima ediţie a 360 The Challenge în acest loc, iar competitorii care s-au înscris în cursă au avut de parcurs 209 km, cu 13.900 de metri diferenţă pozitivă de nivel. Dificultatea cursei a constat şi în faptul că traseul nu a fost marcat, fiind un concurs în care alergătorii s-au putut orienta cu ajutorul hărţilor şi trackului pus la dispoziţie de organizatori cu doar câteva zile înainte de start.
Cursa a avut un timp limită de 85 de ore, participarea la această provocare fiind strict individuală (orice ajutor extern în afara punctelor de control a fost strict interzis şi putea conduce la eliminarea din concurs).
Pentru a face faţă unei astfel de provocări, participanţii trebuie să stăpânească anumite tehnici necesare pentru a fi acceptaţi în cursă: orientare, capacitatea de a se adapta la schimbările drastice ale condiţiilor meteorologice, abilitatea de a asista alţi alergători în caz de urgenţă. Toleranţa la oboseală, la lipsa somnului şi alimentaţiei, sunt de asemenea atuuri necesare participanţilor.
România a avut un singur reprezentant în această competiţie, Claudiu Beleţoiu reuşind o cursă bună şi finalizând concursul cu o clasare pe podium, pe poziţia a treia (48:16:33).
„A fost foarte solicitant, nu neapărat din cauza distanţei sau diferenţei de nivel, ci în special din cauza faptului că nu există nicio porţiune de plat, tot traseul fiind fie urcare, fie coborâre. Diferenţele între temperaturile extreme au fost un alt factor epuizant. Căldura de pe timpul zilei a determinat să consum aproximativ 30 de litri de lichide în această cursă, noaptea fiind extrem de rece, cu temperaturi spre 0 grade. Faptul că în insulă noaptea este aproape egală cu ziua reprezintă un alt factor greu de gestionat, capacitatea de orientare fiind diminuată de întuneric. în zilele dinaintea cursei am avut o accidentare, reuşind să îmi sparg capul în timpul unei recunoaşteri de traseu, lucru pe care de asemenea l-am resimţit în tot timpul cursei”, a declarat sportivul Claudiu Beleţoiu.
Doar 16 participanţi (din 60) au reuşit să finalizeze traseul iniţial stabilit de organizatori, cursa fiind oprită din cauza furtunilor care au lovit insula La Gomera în noaptea din 25 spre 26 noiembrie.
Este al doilea podium internaţional în probe de ultramaraton montan reuşit de Claudiu Beleţoiu pentru România în 2021, el fiind câştigătorul unei medalii de bronz şi la Tor des Glaciers (un concurs de 450km, cu 32.000 de metri elevaţie pozitivă, ce a avut loc în septembrie 2021).
În încercarea sa din La Gomera, Claudiu Beleţoiu a avut şi o cauză nobilă pentru care a luptat să ajungă la finish, proiectul ales de el fiind o campanie a Asociaţiei Totul este Posibil, prin care copiii şi bunicii provenind din medii defavorizate vor primi ajutor de Crăciun. în anul 2021 asociaţia a reuşit să sprijine peste 50.000 de beneficiari, desfăşurând activităţi exclusiv cu ajutorul voluntarilor. Toţi cei care apreciază acest tip de performanţă, pot contribui la cauza nobilă aleasă de Claudiu, făcând o donaţie aici.
Claudiu Beleţoiu (30 de ani) şi-a început cariera de alergător amator la 22 de ani, având la activ zeci de utramaratoane parcurse în scop caritabil (UTMB, 100 miles of Istria, Tor des Géants, Transgrancanaria 360). Participarea lui Claudiu Beleţoiu la acest concurs a fost realizată cu sprijinul Garanti BBVA România.
Din anul 2015, Claudiu ajută sportivii să se iniţieze sau să progreseze în alergare prin intermediul antrenamentelor de joi dimineaţa (6.00 AM, pe stadionul Dinamo), programul său de alergare Sunt în Formă (sunt-in-forma.ro) fiind urmat până în prezent de peste 1.500 de persoane. întâlnirile fizice sunt suspendate pe perioada pandemiei, dar programele personalizate sunt oferite constant tuturor celor care aleg să progreseze cu ajutorul unui antrenor personal.
You may like
-
Echipa României s-a clasat pe locul 8 la Campionatul European de Securitate Cibernetică din Italia
-
Prima expoziție dedicată lui Monet din România, exclusiv la MINA Cluj
-
Elevii români au fost medaliați cu argint și bronz la Balcaniada de Informatică din Macedonia
-
Începe Taste of Transylvania, singurul festival gastronomic din România
-
Prima imunoterapie cu administrare subcutanata disponibilă acum pacienților cu cancer din România
-
Atlete de top din Kenya și Etiopia atacă recordurile în cursa feminină de la Brașov Running Festival
Performanță
Echipa României s-a clasat pe locul 8 la Campionatul European de Securitate Cibernetică din Italia
Published
19 hours agoon
October 13, 2024
România s-a clasat pe locul 8 la ediţia de anul acesta a Campionatului European de Securitate Cibernetică, desfăşurată în perioada 8 – 11 octombrie la Torino, în Italia, în competiţie intrând 37 de echipe, transmite Agerpres.
”Ediţia de anul acesta a European Cyber Security Challenge – ECSC 2024 (Campionatul European de Securitate Cibernetică 2024), desfăşurată în perioada 8-11 octombrie în Italia, la Torino, a adus României o clasare pe locul 8 din 37 de echipe participante la competiţie, formate din cei mai talentaţi tineri în domeniul securităţii cibernetice din Europa”, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Educaţiei.
Elevii care au reprezentat România în cadrul ECSC sunt: Alexandru-Darius Ghica – Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Bucureşti; Vlad-Ionuţ Seba – Colegiul Naţional “Tudor Vianu” din Bucureşti; Denis-Cristian Văşcuţă – Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Bucureşti; Vlad-Ştefan Mateciuc – Liceul Teoretic “Callatis” din Mangalia; Robert-Alexandru Antal – Complexul Educaţional “Laude Reut” din Bucureşti.
Elevii au fost îndrumaţi de George-Marius Şinca – lector univ. dr. la Universitatea “Emanuel” din Oradea, coordonator principal, şi de Ancuţa-Dumitriţa Doce – manager superior securitate cibernetică, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică din Bucureşti, coordonator adjunct.
Pentru a reprezenta România la campionatul european, candidaţii pasionaţi de cyber trebuie să participe iniţial la Campionatul Naţional de Securitate Cibernetică – RoCSC sau, începând de anul acesta, la Olimpiada de Securitate Cibernetică, competiţii organizate de Serviciul Român de Informaţii (prin intermediul Centrului Naţional Cyberint), Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) şi Ministerul Educaţiei, împreună cu parteneri privaţi.
Tinerii interesaţi de dezvoltarea abilităţilor tehnice de profil se pot pregăti pentru Campionatul Naţional de Securitate Cibernetică sau pentru Olimpiada de Securitate Cibernetică pe platforma educaţională online CyberEdu, un spaţiu digital de antrenament în care se regăsesc majoritatea exerciţiilor propuse în ediţiile anterioare ale ROCSC şi ECSC, precum şi alte exerciţii construite pentru competiţii de securitate cibernetică internaţionale, arată Ministerul Educaţiei.
Sursa, Agerpres
Evenimente
Prima expoziție dedicată lui Monet din România, exclusiv la MINA Cluj
Published
3 days agoon
October 11, 2024
“Monet: The Immersive Show”, primul spectacol de artă imersivă dedicat marelui artist Claude Monet organizat vreodată în România, va fi lansat în exclusivitate la Cluj-Napoca de MINA – Museum of Immersive New Art. Acest eveniment va marca inaugurarea oficială a MINA Cluj, cel mai mare spațiu dedicat artei digitale și experiențelor imersive din Europa, pe 1 noiembrie. Prezentat de Banca Transilvania, spectacolul va oferi publicului o oportunitate unică de a explora operele celebrului pictor impresionist prin intermediul tehnologiei, într-o manieră captivantă.
Show-ul oferă o incursiune senzorială în capodoperele lui Claude Monet, în care peste 160 de lucrări ale renumitului pictor impresionist sunt aduse la viață într-un mediu imersiv, oferind publicului o experiență artistică inovatoare și deosebită. Vizitatorii vor fi înconjurați de proiecții supradimensionate, care desfășoară lucrările lui Monet pe toți pereții spațiului, dezvăluind detalii fascinante ale fiecărei tușe și culori. Pe parcursul spectacolului, tranzițiile fluide din picturile sale în medii 3D recreează peisajele reale care l-au inspirat pe Monet, oferind o perspectivă nouă și profundă asupra modului în care artistul a văzut lumea.
„Suntem încântați să aducem această experiență imersivă la Cluj-Napoca. Lucrările lui Monet sunt recunoscute la nivel mondial pentru frumusețea și impactul lor în revoluționarea artei moderne. Prin tehnologie, am reușit să aducem la viață esența impresionismului și să oferim publicului nostru o nouă perspectivă asupra geniului său artistic”, au declarat co-fondatorii MINA.
Produs de echipa MINA Studios, spectacolul impresionează prin redarea fidelă și vibrantă a operelor lui Monet, împărțite în 11 capitole tematice care urmăresc evoluția artistică și viața pictorului. Printre temele abordate se numără: „Societatea Anonimă a Pictorilor, Sculptorilor și Gravorilor”, „Impresie, Răsărit de soare”, „Influențele Japoneze”, „En Plein Air”, „Serialism”,
„Războiul Franco-Prusac”, „Cataracta”, „Spectrul ultraviolet”, „Bateau-atelier”, „Grădina din Giverny”, „Camille Monet (née Doncieux)” și, desigur, celebrele „Nymphéas” (Nuferii).
„Monet: The Immersive Show” oferă o ocazie inedită de a pătrunde în lumea celebrului pictor francez, combinând arta cu tehnologia de ultimă oră. Proiecțiile deosebite și coloana sonoră atent aleasă creează o atmosferă imersivă, invitând publicul să experimenteze universul creativ al lui Monet într-un mod interactiv și emoționant.
Claude Monet – Geniul artistic care a transformat modul în care vedem lumea
Claude Monet este considerat unul dintre fondatorii mișcării impresioniste, cunoscut pentru tehnica sa unică de redare a luminii și peisajelor naturale. Printre cele mai faimoase opere ale sale se numără seria „Nuferii” și „Impresie, Răsărit de soare”, lucrări care au redefinit arta modernă. Arta sa se concentrează pe impresii vizuale, tehnica sa inovatoare punând bazele impresionismului și influențând generații întregi de artiști.
Bilete și program
„Monet: The Immersive Show” va putea fi vizitat din 1 noiembrie, până în 1 mai 2025. Biletele sunt disponibile online pe site-ul www.minamuseum.com/minacluj/ și la locație, pe strada Oraștiei 10. Publicul din Cluj-Napoca și din regiune va avea ocazia de a explora lucrările lui Monet într-o manieră inovatoare, prin intermediul tehnologiei care oferă o nouă dimensiune artei clasice.
Prețurile biletelor sunt: 50 lei – bilet adult și 40 lei – bilet copil și oferă acces în spațiul imersiv, în care vor putea fi urmărite trei spectacole diferite. Copiii sub 3 ani au acces gratuit. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere de 20% pentru biletele achiziționate la fața locului, în baza unui act doveditor. Pentru grupuri școlare formate din minimum 20 de copii, prețul biletelor va fi de 30 de lei, iar pentru programare este necesară transmiterea unei solicitări prin e-mail, la adresa: kids@minamuseum.com.
Cei interesați sunt încurajați să își rezerve locul din timp.
MINA Cluj, program de vizitare:
- Miercuri – Vineri: 12:00 – 21:00;
- Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 21:00;
- Luni și Marți: închis.
MINA Cluj – cel mai mare centru de artă imersivă din Europa
MINA Cluj, noul spațiu imersiv din Cluj-Napoca, situat pe strada Orăștie nr. 10 este pregătit să devină un important pol cultural în Europa, oferind nu doar spectacole imersive, ci și instalații new media art și un spațiu educativ pentru copii, MINA Kids, destinat stimulării creativității prin tehnologie.
Despre MINA – Museum of Immersive New Art
MINA, Museum of Immersive New Art, este un concept inovator care combină arta și tehnologia pentru a crea experiențe captivante și interactive. Cu locații în București și Cluj-Napoca, MINA aduce publicului spectacole imersive și educative pentru toate vârstele, explorând frontierele artei și tehnologiei. În 2024, MINA Cluj devine cel mai mare centru de artă digitală din Europa, continuând să promoveze inovația și să ofere publicului experiențe senzoriale unice.
Parteneri principali: Banca Transilvania, Kaufland Romania;
Parteneri secundari: Epson, Schweppes;
Spațiu realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și al Consiliului Local Cluj-Napoca.
Mai multe detalii despre „Monet: The Immersive Show”, alături de bilete, pe minacluj.
Evenimente
Premiile “Ecoul Pietrei Craiului 2024” au luat-o la pas prin România! Cine sunt marii câștigători
Published
5 days agoon
October 9, 2024By
Erika Maria
Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Național de Muzică și Dans „Ecoul Pietrei Craiului” s-a încheiat cu mare succes, reunind pe scena Casei de Cultură a orașului Zărnești peste 700 de tinere talente din 22 de județe ale României. Evenimentul, desfășurat în perioada 4-6 octombrie, a oferit publicului trei zile de spectacole memorabile, iar juriul format din personalități marcante ale scenei artistice românești a desemnat câștigătorii celor cinci secțiuni ale concursului.
Marele trofeu al festivalului a fost adjudecat de Ansamblul Folcloric “Busuiocul” Hărmănești din județul Iași, care a impresionat juriul cu prestația sa în secțiunea de dansuri tradiționale. Pe lângă acest premiu, au fost premiați și câștigătorii celorlalte secțiuni:
- Secțiunea Pop Românesc: Alex Popoacă (jud. Galați)
- Secțiunea Pop Internațional: Diana Elena Cucu (jud. Dâmbovița)
- Secțiunea Muzică Populară: Raluca Nicolae Caian (jud. Bistrița-Năsăud)
- Secțiunea Dansuri Moderne: City Dance (București)
Soprana Felicia Filip, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Gheorghe Turda, regizorul de operă Cristian Mihăilescu și producătoarea TV Iuliana Marciuc, alături de alți specialiști din domeniul artistic, au făcut parte din comisia de jurizare, au apreciat fiecare moment în parte, iar la final au stabilit clasamentul final al competiției artistice.
„Suntem extrem de mulțumiți de reușita acestei ediții”, a declarat Dragoș Popa, președintele fondator la festivalului. „Mulțumim tuturor participanților, juriului, publicului și partenerilor noștri pentru că au făcut posibil acest eveniment. Ecoul Pietrei Craiului a devenit, de-a lungul anilor, o platformă importantă pentru promovarea tinerelor talente și a actului artistic de calitate.”
Festivalul a beneficiat de susținerea Primăriei orașului Zărnești și a Ministerului Culturii, care a acordat Înaltul Patronaj ediției a XI-a, o recunoaștere a importanței acestui eveniment cultural pentru România.
Primarul orașului Zărnești, Alexandru Lucian Igrișan, a subliniat importanța acestui festival pentru comunitate: „Ecoul Pietrei Craiului este o mândrie pentru orașul nostru. Acest festival aduce un plus de valoare culturală și contribuie la promovarea imaginii orașului Zărnești.”
Reprezentanții Centrului Artist pentru Artă, în calitate de organizatori principali, au anunțat deja că se pregătesc pentru ediția a XII-a a festivalului, care se va desfășura în anul 2025.
Centrul „Artist pentru Artă” își invită publicul să urmărească paginile de socializare pentru a fi la curent cu noutățile legate de următoarea ediție a Festivalului Național de Muzică și Dans „Ecoul Pietrei Craiului”.