Connect with us

Evenimente

Ceremonia de decernare a Premiilor Radar de Media 2023, pe 7 noiembrie, la Sala Luceafărul din București

Published

on

Gala Premiilor Radar de Media 2023 va avea loc pe 7 noiembrie, începând cu ora 19:00, la Sala Luceafărul din Bucureşti. Evenimentul va fi transmis live de Radio România 3Net – Florian Pittiş şi se va difuza pe postul TV Cinemaraton. Prezentatorii sunt, la fel ca şi la ultimele două ediţii, Simona Ţăranu şi Claudiu Dumitrache. Omul Media al anului 2023, desemnat de Radar de Media, va fi părintele Constatin Necula.

Premiile speciale, denumite Myosotis şi acordare pentru performanţă, calitate şi excelenţă, vor fi primite de către personalităţi marcante ale culturii şi televiziunii române. Prezentatorul – şi, totodată, preşedintele comisiei premiilor – Claudiu Dumitrache a precizat că anul acesta gala se apropie mai mult de concepul pe care el şi-l doreşte.

Anul acesta, gala începe să ia conturul unui eveniment de recunoaştere a meritelor celor mai reprezentative figuri culturale şi jurnalistice ale anului şi nu numai, aşa cum mi-am dorit de la început. Alături de producătoarea Raluca Găină, vom încerca să revitalizăm Premiile Radar de Media, considerând că este necesar acum, în România, să se facă în mod clar distincţia dintre consum şi valoare, pentru că oamenii nu ştiu cum să mai perceapă lucrurile şi ajung să ia de bun pe un influencer care nu înţelege argumentul ontlogic sau pe un jurnalist care nu a citit niciodată codul deontologic de specialitate. Publicul trebuie să înţeleagă aceea că nu numărul de vizionari sau accesări fac un jurnalist să fie consacrat, în adevăratul sens al cuvântului, ci conţinutul de folos pe care îl aduce naţiunii sau creaţia prin care îmbogăţeşte prezentul şi viitorul nostru, acest lucru fiind valabil şi în ceea ce priveşte industria muzicală sau afacerile. Altminteri, dacă ne vom acomoda cu superficilitatea şi şocul prezente în mass-media şi în muzică, care ţin loc de raţiune, năzuinţe nobile, informare sau valori, generaţiile viitoare nu vor fi departe de o viaţă precum cea arătată în scenariul filmului Idiocracy din 2006”, a declarat Claudiu Dumitrache.

Anul acesta, Radar de Media a deschis oficial categoriile pentru premii sepciale în domeniile sănătăţii, culturii, muzicii şi HoReCa, categorii independente de votul publicului, dar nominalizate de comisii de specialitate.

Producătoarea Raluca Mihaela Găină a menţionat aceea că, anul acesta, „gala este dedicată adevăratelor valori, care au adus conţinut de calitate în media românească”. În ceea ce priveşte noul concept, a mai precizat Raluca Găină, „Radar de Media îşi asumă un rol nou în industrie, având să recunoască în fiecare an ceea ce reprezintă cu adevărat România şi ceea ce face cinste jurnalismului şi artelor româneşti autentice”.

Advertisement

În cadrul ceremoniei din 7 noiembrie se vor acroda următoarele premii Myosotis:

Jurnalism, Radio si TV

Teodora Marin (ziarul Ultima Oră), Iuliana Marciuc (TVR), Iuliana Tudor (TVR), Dan Negru (Kanal D), Adrian Artene (ALTCEVA podcast & ziarul Gândul), Agenţia de ştiri Basilica (Aurelian Iftimiu), Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, Vasile Bănescu (Trinitas Tv), Cosmin Iulian Cîrstea (Triniast Tv), Răzvan Vişan (Columna Tv), Radio România 3 Net – Florian Pittiş, Televiziunea Română, Cristi Brancu (Prima Tv), Cove (Prima Tv), Liceeni Smart (Canal 33). Eva Pavel (Prima Tv) etc.

Ştiinţă, Sănătate şi Cultură

Felicia Filip, Constantin Dulcan, pr. Vasile Ioana, pr. Constantin Necula, Vlad Ciurea, Alex Stanciu, Doctor Cezar, Marius Manole, Carmen Tănase, Dominique Simionescu, El Radu etc.

Advertisement

Modă

Cătalin Botezatu, Sonia Trifan, Florin Burescu

Afaceri & HoReCa

Balkon Resto Garden, JN Boutique Hotel, Marius Gălan, Mihăilescu Ramona şi Amalia Maria Bica, Teatrul Elisabeta, Sala Luceafărul, Hussein Kashash, Maher Haser, Atelierele Ilbah, Ştefania Lee, Flori Cucu, Rotary Cişmigiu, Anca Bălăşoiu, Coralia Mihăescu, ProfiHairShop, Ionella Georgiana Postelnicu etc.

De asemenea, prin votul publicului, vor fi acordate următoarele premii:

Advertisement

1.            CEL MAI BUN SHOW TV DE DIVERTISMENT

2.            CEA MAI RAFINATĂ VEDETA FEMININĂ

3.            CEA MAI BUNĂ EMISIUNE DE REPORTAJE/ANCHETE/ INVESTIGAŢII

4.            CEA MAI BUNĂ EMISIUNE INFORMATIVĂ

5.            CEL MAI BUN JURNAL TV DE ŞTIRI

Advertisement

6.            CEL MAI BUN POST TV DE TV NIŞĂ

7.            CEL MAI BUN REALITY SHOW TV

8.            CEL MAI BUN SERIAL TV ROMÂNESC

9.            CEL MAI BUN PREZENTATOR DE ŞTIRI

10.          CEA MAI POPULARĂ VEDETĂ TV DIN ROMÂNIA

Advertisement

11.          CEA MAI BUNĂ PRODUCŢIE DE RADIO

12.          CEL MAI URMĂRIT INFLUENCER

13.          CEA MAI BUNĂ EMISIUNE TV (MAGAZIN/MATINAL/GAME SHOW )

14.          CEL MAI APRECIAT STAR TV

15.          ARTISTUL ANULUI

Advertisement

16.          MELODIA ANULUI

17.          CEL MAI BUN PODCAST

Evenimentul este organizat de Myosotis Media Group by Claudiu Dumitrache şi produs de GMR Media by Raluca Mihaela Găină, sub egida Radar de Media by Dorin Huntai. Din 2022, evenimentul are loc cu participarea Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România şi Societăţii Române de Radiodifuziune. În cadrul ediţiei a XII-a, vor avea loc momente artistice susţinute de Claudiu Dumitrache şi de alţi artişti-supriză, dar şi o prezentare de modă semnată Sonia Trifan.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Evenimente

Open call pentru o nouă rezidență ce explorează relația dintre dans și tehnologie: înscrieri la Budapest Dance Hack până pe 14 iulie

Published

on

După prima iterație a rezidenței multidisciplinare la intersecția dintre dans și tehnologie, ce a început la Oulu, Finlanda, în mai 2024, și se finalizează anul viitor la București, acum înscrierile sunt deschise pentru cea de-a doua etapă a proiectului amplu realizat de TaikaBox (Finlanda) în parteneriat cu Central Europe Dance Theatre (Ungaria) și Developing Art (România).

Central Europe Dance Theatre (Ungaria) caută participanți care să li se alăture pentru Budapest Dance Hack, care va avea loc între 11 și 15 noiembrie la Bethlen Téri Színház. Apelul internațional este deschis până pe 14 iulie și se pot înscrie atât artiști, cât și programatori, designeri, muzicieni, dansatori etc. – interesați de o experiență colaborativă alături de alți artiști cu idei similare și specialiști în tehnologie dispuși să își asume riscuri creative, dintr-o perspectivă de susținere și cu accent pe integrarea corpului în mișcare în practica lor.        

„Oulu Dance Hack va rămâne o experiență cu adevărat vie pentru mine pentru foarte, foarte mult timp. Dance Hack nu este doar o metodă, ci o filozofie și o explorare și un experiment psihologic. Căutăm candidați care sunt deschiși la lucruri noi, receptivi la ceilalți, nu au prejudecăți și îndrăznesc să se exprime sincer. Diversitatea este importantă pentru ei din punct de vedere emoțional, cultural și experiențial”, spune Réka Gerlits, directorul general al Central Europe Dance Theatre.

„Pentru profesia de dans, aceasta este o inițiativă excepțională care deschide noi oportunități de conexiune internațională. În același timp, poate fi și următorul pas în interesul, implicarea și dobândirea unui nou tip de experiență pentru spectatori. Căutăm din ce în ce mai multe soluții inovatoare care să aducă noi dimensiuni ale consumului de cultură în viitor, oferind astfel o opțiune alternativă de operare pentru profesia de dans și pentru alte sectoare de artă aferente acesteia”, adaugă și directorul artistic al companiei de dans, László Mádi.

Cei interesați să aplice pentru Budapest Dance Hack 2024 sunt rugați să acceseze https://dancehack.eu/  înainte de 14 iulie, unde pot completa un formular de înscriere și pot încărca un CV și o scurtă scrisoare de intenție.

Advertisement

Participanții selectați vor primi o remunerație și diurnă atât pentru perioada hack-ului, cât și pentru zilele de călătorie, precum și acoperirea cheltuielilor de cazare și de călătorie. Proiectul Dance Hack este dedicat sustenabilității mediului, așa că este esențial ca participanții să ajungă la destinații folosind călătoria lentă și rute alternative – nu este permisă călătoria cu avionul! De asemenea, organizatorii vor să asigure egalitatea pe tot parcursul proiectului, așa că sunt binevenite cererile artiștilor cu nevoi speciale.

Oulu Dance Hack 2024 este realizat de TaikaBox (Finlanda) în parteneriat cu Central Europe Dance Theatre (Ungaria) și Developing Art (România) și este cofinanțat de Uniunea Europeană și Oulu Culture Foundation Oulu2026.

Advertisement
Continue Reading

Evenimente

Au fost aleși cei 12 participanți la a treia ediție a rezidenței New Draft

Published

on

New Draft, prima rezidență online de dezvoltare de scenarii de lungă durată din România, și-a ales proiectele participante la ediția a III-a.

”Numărul de aplicații a fost similar cu anii trecuți – 50 de proiecte pe 12 locuri, însă selecția a fost mult mai complicată de data asta. Citind, am realizat că New Draft a devenit un safe space pentru mulți dintre foștii participanți. Și este minunat să vedem asta, că ceea ce ne-am dorit cu acest program chiar se materializează.

Am primit aplicații și de la oameni care fuseseră pe lista scurtă în anii trecuți și a fost o plăcere să descoperim scenariile finalizate ale proiectelor propuse anterior, dar și schițele unor noi povești captivante. Calitatea a crescut, experiența la fel. Este un semn fabulos de bun și ne pare sincer rău că New Draft e doar unul, cu doar 12 locuri. Le mulțumim tuturor celor care au aplicat pentru încrederea acordată programului nostru.

Selecția de anul acesta este cea mai variată de până acum. Ne entuziasmează teribil și proiectele și oamenii din spatele lor. Fără spoilere de data asta. Ne apucăm de treabă și ne auzim cu detalii la pitch-ul din octombrie”, spune Crăița Nanu, trainer New Draft.

Cei 12 participanți și proiectele care vor fi dezvoltate în perioada iulie-octombrie 2024 sunt:

Advertisement

„Bobo“ – Cristian Dorobanțu

„Boudoir Buddha Bar“ – Alin Boeru

„Ce ar face Aki?“ – Daniel Popa

„Chemarea“ – Andra Hera

„Ductil“ – Ioana Țurcan și Răzvan Oprescu

Advertisement

„fără titlu“ – Rareș Roșca

„Mihalea“ – Teodora Savu

„Pauză în publicitate“ – Horia Cucută și George Ganea

„Sonet pentru Sir Bob“ – Lavinia Braniște

„Tinere speranțe“ – Bogdan Drumea

Advertisement

„Tulbure“ – Irina Huțu

„XXS“ – Ștefania Maftei

În total, anul acesta, 50 de aplicanți din București, Chișinău, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași și-au înscris proiectele la ediția a treia a rezidenței New Draft. Selecția a fost realizată de Iulia Rugină (regizoare, scenaristă și consultantă de scenarii), Ana Agopian (scenaristă și regizoare de film, consultantă de scenarii) și Crăița Nanu (selecționeră, curatoare de film și consultantă de scenarii).

Prima sesiune dedicată întâlnirilor de feedback, atât în grup cât și one to one, se va desfășura fizic între 29 iulie și 2 august. Cea de-a doua serie de întâlniri (28 – 30 august) va fi online, iar participanții vor avea oportunitatea de a primi feedback de la producători de film și membri importanți ai industriei cinematografice românești. În cea de-a treia sesiune de lucru (23 – 27 septembrie) participanții și trainerii se vor întâlni fizic pentru a finaliza lucrul la proiecte și pentru a pregăti pitch-ul programat pentru luna octombrie.

Advertisement
Continue Reading

Evenimente

Primele rachete 100% românești, construite de studenții de la Politehnica București

Published

on

Într-un moment istoric pentru România, echipa 2Space, formată din 30 de studenți talentați de la Universitatea Politehnică din București, a reprezentat țara noastră la cea mai mare competiție internațională de rachete, Cupa Spaceport America, din SUA. Este prima dată când o echipă din România participă la un eveniment de asemenea anvergură, marcând un pas semnificativ pentru inovația și dezvoltarea tehnologică a țării.

Membrii echipei 2Space s-au înscris în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Această campanie are ca scop sprijinirea tinerelor talente și promovarea excelenței în diverse domenii, inclusiv știință și tehnologie.

2Space este, de asemenea, prima echipă de studenți din Europa de Sud-Est care a proiectat, construit și lansat o rachetă la aproape 9.000 de metri altitudine. Realizarea lor remarcabilă a demonstrat capacitatea și ingeniozitatea tinerilor români în domeniul aerospațial.

Racheta construită de echipa 2Space pentru competiția din America este o creație impresionantă, depășind 3 metri în lungime și având capacitatea de a zbura până la 10.000 de metri cu o viteză supersonică. La Cupa Spaceport America, echipa românească a concurat alături de alte 126 de echipe din 24 de țări, punând România pe harta globală a inovației în domeniul aerospațial.

Advertisement

Proiectul 2Space este unul foarte avansat, echipa reușind să dezvolte o rachetă supersonică complet românească. Aceasta a fost testată cu succes, demonstrându-și performanțele remarcabile. Participarea la competiții internaționale a adus recunoaștere și a deschis noi oportunități pentru tinerii ingineri.

Întorși recent din SUA, membrii echipei 2Space sunt plini de entuziasm și gata să continue inovațiile în domeniul aerospațial. Planurile lor includ proiectarea și construcția de noi rachete care vor cuceri spațiul. Echipa lucrează la integrarea de tehnologii avansate și la îmbunătățirea performanțelor rachetelor lor, demonstrând astfel angajamentul lor față de excelență și progres.

Povestea echipei 2Space este una de inspirație și determinare, arătând că, prin muncă și pasiune, tinerii români pot realiza lucruri mărețe. Este un exemplu clar al potențialului enorm pe care îl are România în domeniul tehnologic și al inovației. Prin participarea lor la Cupa Spaceport America, membrii echipei 2Space nu doar că au adus mândrie țării, dar au și deschis calea pentru viitoarele generații de ingineri și cercetători români.

Campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a fost lansată în spiritul sărbătoririi unității și identității naționale și își propune să aducă în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din România, care, prin pasiunea, dedicarea și talentul lor, au reușit să se facă remarcați la nivel național și internațional.

Cei 100 de tineri care ne fac mândri că suntem români și care s-au remarcat prin performanțe deosebite vor fi incluși în primul catalog al excelenței românești, ce va fi lansat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României la finalul acestui an.

Advertisement

Continue Reading