Connect with us

Performanță

Andrei și Dan Gîrtofan, pe podium la Raliul Bucovinei 2022

Published

on

Weekend foarte bun pentru piloții brașoveni Andrei Gîrtofan și Dan Gîrtofan la Raliul Bucovinei. Cei doi componenți ai ProRally Team Brașov, secondați de Doru Vraja, respectiv Andrei Toderaș, au terminat etapa a 4-a a CNRB 2022 pe locurile 2, respectiv 3 la general.

Pentru Andrei Gîrtofan a fost al patrulea podium din tot atâtea etape în 2022, lucru ce îl aduce în postura de mare favorit la titlul de campion național pe asfalt (mai este doar o etapă de parcurs, Raliul Clujului). „Prima zi a fost una ok, deși nu au mers toate cum mi-aș fi dorit. Începând de la shakedown, unde nu am reușit să-mi intru în ritm după pauza de trei săptămâni de la ultima cursă. De obicei, la shakedown îmi regăsesc acel «mojo», care mă face să intru în atmosfera de raliu. Astfel că, am început cu emoții cursa. Proba de vineri mi s-a părut mai mult una de coastă, decât una de raliu, în care am încercat să punctăm cât mai mult ca și timp, dar și ca ritm de competiție. Am avut ceva probleme cu alegerea anvelopelor, mai ales pentru că vremea a fost schimbătoare, dar mă bucur că am reușit și eu și Doru să avem un ritm cât de cât ok, iar la finalul zilei să bifăm și o victorie pe superspecială. Ziua a doua a fost mai bună, deși, din nou, anvelopele ne-au dat ceva de furcă. Am ales să adoptăm un ritm rapid, care să ne țină în plasa lui Sebi Barbu. Pe penultima specială, pentru că distanța era deja prea mare pentru a-l ajunge pe Sebi, am hotărât să menajăm anvelopele pentru Power Stage și să încercăm să câștigăm acea probă pentru a acumula puncte în plus în clasament. Am mers tare pe Power Stage, dar am pierdut locul 1 pe probă pentru doar 1 secundă, ceea ce a fost un pic frustrant. Mă bucur însă că am terminat încă o dată pe podium, că am avut un «duel» foarte frumos cu tata, că l-am văzut din nou pe probe, la volanul Fabiei sale de concurs”, a declarat Andrei Gîrtofan.

Tânărul pilot brașovean a mai adăugat: „Este foarte fain acest sentiment pe care-l avem acum eu și Doru, acela de a fi la un pas de titlul național la asfalt. Dar nu l-am obținut încă. Sigur, ne este suficientă o clasare în primele 5 locuri la ultima etapă de asfalt, cea de la Cluj din octombrie, pentru a ieși campioni, însă vom merge să obținem maximum de acolo. Până atunci, avem trei runde de macadam, unde vom avea mult de muncit pentru a face rezultate importante”.

Giri, direct în istorie cu podiumul 100

Dacă pentru Andrei, evoluția de la Bucovina îl aduce aproape de un tilul important, pentru Dan Gîrtofan, etapa din nordul țării i-a adus o bornă foarte frumoasă în carieră, unică în motorsportul de la noi: podiumul cu numărul 100. „Un weekend bun pentru mine, pentru Andrei, dar și pentru cele două echipaje ProRally Team Brașov. O primă zi bună, deși proba Pojorâta este una potrivită mai mult pentru coastă. Pentru mine a fost un avantaj pentru că am avut timp să-i arăt tânărului meu copilot, Andrei Toderaș, câteva secrete legate de dictare și de notițe de traseu. Target-ul la acest raliu pentru mine a fost acesta, de a forma o echipă cu Andrei Toderaș și de «a-l crește» cum se spune. Pot spune că s-a descurcat foarte bine, are talent. Nu am luat în calcul prima zi că am mai fost și învinși pe probe de alți concurenți. Ziua a doua a fost mai bună, una în care ne-am propus să rămânem în plasa celor din față și să terminâm cât mai sus. Soarta ne-a ajutat să terminăm pe locul 3, iar eu să obțin al 100-lea podium din carieră. Sigur, ar fi fost frumos să fie o victorie, dar mă bucur mult pentru această reușită importantă. Legat de faptul că Andrei a terminat în fața mea, așa și trebuie de acum încolo. La cum îl știu și la ce poate, trebuie să fie tot timpul înaintea mea. Și probabil așa va fi când vom participa amândoi la un raliu”.

Advertisement

Foto: Attila Szabo, Alex Florea, Mihai Ștețcu

Evenimente

Cea de-a 65-a ediţie a galei Grammy Awards

Published

on

Cea de-a 65-a ediţie a galei Grammy Awards, organizată de The Recording Academy, a avut loc la Crypto.com Arena din Los Angeles. Evenimentul, difuzat de postul CBS şi platforma de streaming Paramount+, a fost prezentat pentru al treilea an consecutiv de actorul şi prezentatorul TV sud-african Trevor Noah. Câştigătorii premiilor Grammy sunt aleşi de cei aproximativ 11.000 de membri cu drept de vot ai Academiei Naţionale de Arte şi Ştiinţe ale Înregistrărilor, o instituţie criticată în trecut pentru slaba reprezentare a artiştilor de culoare. În ultimii ani, instituţia americană a depus însă eforturi consistente pentru a-şi spori diversitatea în rândul membrilor săi. 

Superstarul pop Beyonce a devenit duminică seară, la Los Angeles, artistul cu cele mai multe premii din istoria galei Grammy Awards (32 de victorii), însă a ratat încă o dată prestigiosul trofeu atribuit la categoria “albumul anului”, după ce a fost învinsă în acest an de cântăreţul britanic Harry Styles. 

Foto, Beyonce

Cântăreţul britanic Harry Styles a câştigat duminică seară, la Los Angeles, premiul Grammy pentru cel mai bun album al anului, graţie materialului său discografic intitulat “Harry’s House“, informează AFP. La categoria “albumul anului” au concurat în acest an materialele discografice “Voyage” (ABBA), “30” (Adele), “Un Verano Sin Ti” (Bad Bunny), “Renaissance” (Beyoncé), “Good Morning Gorgeous (Deluxe)” (Mary J. Blige), “In These Silent Days” (Brandi Carlile), “Music Of The Spheres” (Coldplay), “Mr. Morale & The Big Steppers” (Kendrick Lamar), “Special” (Lizzo), “Harry’s House” (Harry Styles).

Foto, Harry Styles

Cântăreaţa de jazz Samara Joy a fost desemnată învingătoare la categoria “cel mai bun artist debutant” la cea de-a 65-a gală de decernare a premiilor Grammy. La această categorie – una dintre cele patru categorii majore din cadrul galelor Grammy, alături de “cântecul anului”, “înregistrarea anului” şi “albumul anului” – au concurat în 2023 Anitta, Omar Apollo, DOMi & JD Beck, Muni Long, Samara Joy, Latto, Mĺneskin, Tobe Nwigwe, Molly Tuttle, Wet Leg.

Foto, Samara Joy

Cântăreaţa americană Lizzo a câştigat duminică seară, la Los Angeles, premiul Grammy la categoria “înregistrarea anului”, care recompensează performanţa globală a unei piese, cu single-ul său intitulat “About Damn Time“.

Foto, Lizzo

Cântăreaţa americană Bonnie Raitt a câştigat duminică seară, la Los Angeles, premiul Grammy la categoria “cântecul anului” cu single-ul “Just Like That“. La categoria “cântecul anului” au fost nominalizate single-urile “ABCDEFU” (Gayle), “About Damn Time” (Lizzo), “All Too Well” (Taylor Swift), “As It Was” (Harry Styles), “Bad Habit” (Steve Lacy), “Break My Soul” (Beyonce), “Easy On Me” (Adele), “God Did” (DJ Khaled Featuring Rick Ross, Lil Wayne, Jay-Z, John Legend & Fridayy), “The Heart Part 5” (Kendrick Lamar), “Just Like That” (Bonnie Raitt).

Foto, Bonnie Raitt

Cântăreaţa americană Beyonce a devenit cel mai premiat artist din istoria galei Grammy Awards, după ce a câştigat duminică seară la Los Angeles patru trofee – care au ridicat bilanţul victoriilor obţinute de-a lungul carierei sale la 32 -, în condiţiile în care această ceremonie încă nu s-a încheiat.

Cântăreaţa pop americană Beyonce a egalat duminică seară, la cea de-a 65-a gală Grammy Awards, recordul de premii câştigate de un artist şi vizează în continuare alte trofee ce vor fi atribuite în cadrul acestei ceremonii, inclusiv la categoria “albumul anului”. eyonce, care primise în acest an nouă nominalizări, a câştigat trei premii Grammy în prima parte a galei, ridicând totalul trofeelor sale la 31. Graţie acestor victorii – obţinute la categoriile “cea mai bună înregistrare dance/electro” (“Break my soul”), “cea mai bună interpretare tradiţională R&B” (“Plastic off the sofa”) şi “cel mai bun cântec R&B” (“Cuff It”) -, ea l-a egalat pe regretatul dirijor de muzică clasică Georg Solti.

Foto, Viola Davis (Getty images)

Actriţa americană Viola Davis şi-a înscris numele pe lista artiştilor de elită care au dobândit statutul “EGOT”, un acronim care desemnează personalităţile artistice recompensate de-a lungul carierelor lor cu toate cele patru premii majore din industria de divertisment, Emmy, Grammy, Oscar şi Tony.

Sursa, Agenția națională de presă Agerpres.

Advertisement

Continue Reading

Performanță

Albert Gugulan, aplaudat în picioare la Românii au Talent pentru interpretarea magistrală la pian: “E un fenomen!”

Published

on

Albert Gugulan moștenește acest talent atât din partea mamei, cât și din partea tatălui, care cânta la acordeon, iar mama este solistă vocală. De asemenea, străbunicul său a fost un violonist consacrat.

Albert spune că nu ar putea vedea viața fără muzică și că prin asta trăiește.

Nu poate spune că este sigur că ar putea câștiga marele premiu al show-ului, deoarece mai sunt si alți participanți cu diferite talente, dar s-ar bucura extrem de mult dacă ar câștiga. Atuurile lui provin din darul pe care i l-a dat Dumnezeu și din numeroasele ore de studiu, dar îl ajută foarte mult și lungimea mâinilor, având posibilitatea de a executa orice.

Dacă ar câștiga, în primul rând și-ar achiziționa un pian de care are foarte mare nevoie, pentru că cel pe care îl are nu este atât de performant. Să-și ia un pian foarte bun este o dorința arzătoare de-a lui. Și, de asemenea, vrea să-și ajute familia.

Advertisement

Andi: “Ne-am dori să te vedem în toate etapele următoare! Este un fenomen care va depăși destul de repede granițele țării!”.

Smiley: “Cred că e cel mai bun pianist pe care l-am avut în 13 sezoane de Românii au talent!”.

Vezi momentul lui Albert în materialul VIDEO de aici. 

Continue Reading

Performanță

Ansamblul Junii Timișului a primit aprecierea juraților și 4 de DA pentru dansurile bănățene, la Românii au Talent

Published

on

Ansamblul a fost fondat de către Daniel Schein, un tânăr dansator de dansuri populare născut și crescut în Timișoara.

Daniel face dansuri populare de la 11 ani, a activat într-un ansamblu până la vârsta de 16 ani și de 3 ani s-a gândit că ar putea să își facă propriul ansamblu.

Deși avea doar 16 ani, Daniel s-a dus din sat în sat împreună cu tatăl său și a împărțit pliante prin școli, pe stradă. A făcut casting la căminul cultural și, în timp, a reușit să strângă destul de mulți dansatori.

În acest moment are 87 de copii, dintre care 16 dansatori profesioniști. 

Advertisement

Povestește că ansamblurile cu tradiție îi luau peste picior, nu credeau în proiectul lui Daniel. În acest moment au apariții internaționale și spectacole săptămânale.

Vezi momentul de pe scena talentelor în materialul VIDEO de aici.

Continue Reading