Connect with us

Diverse

VR și Starchild au lansat videoclipul piesei “The way you… (Hey girl!)”, varianta în engleză de la “Hey Tu”

Published

on

După ce la începutul lunii iunie au lansat piesa „Hey, Tu!” și un videoclip pe măsură, iată că acum băieții de la VR și Starchild au lansat împreună cu Sprint Music varianta în engleză care se numește „The way you… (Hey, girl!)”. După ce la început de iunie au lansat piesa de debut în limba română, iată că acum cei trei vin cu o varianta în engleză a piesei interpretate de VR feat. Starchild care se numește “The way you…​ (Hey, girl!)”. Știți deja că trupa VR este alcătuită din Victor Ciobanu (19 ani, chitarist) și Radu Alexe (16 ani) solist vocal și chitarist pentru care muzică reprezintă un stil de viață.

“Piesa a fost gândită prima oară în limba engleză și am făcut și varianta în română. Am lansat atunci varianta în română și nu ne-am așteptat să aibă așa de mare succes. La piesă am lucrat din ianuarie și a durat cam două luni, excluzând celelalte procese. Iar la filmările pentru videoclip, care a fost regizat de Claudiu Stan (MVP Entertainment) ne-am simțit toți bine, chiar am povestit cu Victor și cu Starchild că a fost totul ok, o atmosferă de prietenie. Nu ne-am așteptat, toată lumea a lucrat bine, am primit și felicitări. Însă la final, după 12 ore, am avut probleme cu mașina. Dar s-a rezolvat destul de repede și cu ea, plecand acasă. Am filmat atunci videoclipuri pentru două piese, iar cu fata roșcată din videoclip am avut o chimie reușită care se vede și în videoclipuri”, ne-a povestit Radu Alexe.

Diverse

S-a lansat iLO feat. Doddy – „Vrei sau nu vrei”, o piesă fierbinte rău

Published

on

O nouă surpriză muzicală la jumătate de septembrie din partea lui Doddy și Sprint Music, o nouă piesă, un featuring cu iLO pentru “Vrei sau nu vrei”. De la compozitor am aflat cum s-a născut melodia, ce probleme a avut cu ea, dar și cine este iLO, domnișoara cu care a colaborat.

După ce a colaborat cu Shift și săptămâna trecută a lansat “Forme Letale”, iată că de această dată Doddy a scos o piesă nouă cu iLO, “Vrei sau nu vrei”. Melodia are o istorie foarte interesantă pe care compozitorul piesei a povestit-o.

“Piesa asta are aproape 3 ani de când există. Am avut o problema căci în 2018 mi-a luat foc un studio, iar acolo era prima variantă de piesă, primul demo, care suna foarte bine și pînă am reușit să o aducem înapoi la stadiul acela a durat foarte mult. Dar în final am reușit’, a spus Doddy.

Cât despre partenera lui din acesta colaborare, iată ce ne-a spus solistul. “iLO – Bianca Ioana Cristea – pseudonimul i s-a părut ei cool – e un artist în care eu cred foarte mult. Am făcut prima piesă cu ea în 2017, o melodie reggaeton, care a strâns 31 de milioane de vizualizări pînă în prezent, și gândește-te că nici nu a apărut în videoclip, nu mai știu care a fost problema. Dar mi-am dat seama că vocea ei va cuceri imediat urechile ascultătorilor. Și de atunci am hotărât să mă ocup de ea, sunt managerul, producător, colegul și prietenul ei. Ea e prima artista semnată Music Box, un proiect pornit împreună cu Marius China, în care vrem efectiv să arătăm și împingem adevărate talente tinere”, a mai spus Doddy.

Iar despre videoclip, am aflat că acesta a fost regizat de Magic, care lucrează cu Magic Box, ne-a mai spus Doddy, al cărui nume de scenă vine de la bunica lui și al cărei însemnătate nu-l știe.

“Numele de Doddy vine de la bunica mea, Dumnezeu să o ierte, dar eram prea mic să o întreb ce înseamnă”, ne-a mai spus solistul care speră că această melodie să fie un adevărat succes.

Noi va mai spunem că muzică a fost făcută de Claudiu Polk (Doddy) și Rachmanu, care s-au ocupat și de producția muzicală, textul de același Doddy, iar de mix / master s-au ocupat Doddy și George Hora de la @STUDIO 66.

Continue Reading

Evenimente

Lost Frequencies, Tujamo, Dub FX, Sam Feldt și Calumn Scott, în autobuzul Untold Sessions by DeMoga Music

Published

on

Al treilea an al proiectului inedit de festival care transformă un autobuz în studio de înregistrări, Untold Sessions by DeMoga Music, a avut un real succes. Peste 30 de melodii compuse în cele 4 zile de festival, la Cluj. Anul acesta, un autobuz electric ATP a fost transformat în două studiouri de înregistrări, în care 18 autori DeMoga Music au făcut muzică inspirați de povestea Untold. De la autobuz nu au lipsit Tujamo, Sam Feldt, Dub FX, Calumn Scott, Lost Frequencies, B Jones, Julian M, Nosfe, Keed, Doc, Jorje, Lora, Mario Fresh și Noaptea Târziu.

Untold Sessions by DeMoga Music se află la cea de-a treia ediție, după două ediții deja răsunătoare. Conceptul a fost creat de Marius Moga în 2018 și apreciat de artiști din toată lumea. Anul acesta s-au amenajat două studiouri care au găzduit peste 30 de artiști, songwriteri și producători de muzică.

Parcat în incinta festivalului, autobuzul le este accesibil tuturor artiștilor prezenți în festival, dornici să-și manifeste inspirația în cele două studiouri. Cu ajutorul Nescafe Romania, Untold Sessions by DeMoga Music a avut un al treilea an plin de muzică bună. Lora, Jorje, Tudor Chirilă, Inna, Deliric, Noaptea Târziu, Mimi, Sebastian Dobrincu, Mario Fresh, Alex Parker, Ionuț Rusu, Smiley, Cristi Stanciu și Doc au acceptat invitația la bus. Funcțional timp de 14 ore/zi, autobuzul a fost un hub creativ din care au ieșit mai bine de 30 de piese inspirate de cel mai tare festival din Romania.

Lounge-ul Untold Sessions by DeMoga Music a avut un stand exclusiv Nescafe, care a asigurat peste zece sortimente de cafea, oferind energie până dimineața. În cele patru zile de festival, peste 300 de cafele au servit unui numar de peste 100 de persoane.

Autobuzul full electric creat de ATP Group Romania i-a avut drept călători timp de patru zile pe cei mai mari muzicieni români și din afară. Staționat în zona backstage, autobuzul a impresionat prin design, funcționalitate și spațiu. Mai mult, autonomia de peste 370 de km a asigurat 4 zile de creativitate fără griji.

Autorii DeMoga Music prezenți la festival au fost: Ștefan Ionita, Alexander Sambo, Villain, Alex Bittman, Demzer, Norya, Bianca Dragomir, Tomy Weissbuch, David Popa, Alex Coman, Jhonny Jhonny, Mario Morar, Narcotic Sound (Marius Mirica), Ciprenko, Gome, Junior High si Astrid Petcu.

Marius Moga si Dub FX, pentru al doilea an la rând, au reușit să creeze o piesă în mai puțin de două ore. Dintr-un instrumental creat de Sam Feldt a iesit o piesă house demnă de topuri, iar Calumn Scott a acceptat invitația de a scrie de beat-urile autorilor DeMoga Music. Jorje a profitat de zilele de festival și a creat peste 5 piese în doar trei zile de festival, iar Noaptea Târziu a creat o piesă în doar o oră.

Label-ul DeMoga Music este prezent pe piața muzicală din România din anul 2003 și s-a remarcat drept un hub creator de artiști și proiecte muzicale de success, printre care: Marius Moga, Morandi, What’s Up, ADDA, Liviu Teodorescu, Sebastian Dobrincu și mulți alții. DeMoga Music Publishing cuprinde un roster de peste 20 de compozitori și producători. Catalogul DeMoga Music Publishing conține peste 500 de titluri muzicale, dintre care, un număr mare de piese number one și hit-uri în top zece, dar și numeroase sincronizări în zona de advertising și film.

Continue Reading

Evenimente

Conferința SuperTeach, cu peste 150 de profesori prezenți în sală

Published

on

  • Conferința SuperTeach Brașov este primul eveniment offline al asociației din această toamnă, după începerea pandemiei
  • Profesorii brașoveni au fost invitați în comunitatea SuperTeach să participe la creșterea calității  educației din România prin transformarea mentalității în școli. Ei se pot înscrie la programul de formare ”Mentalitate Deschisă în Educație” oferit de SuperTeach, acreditat de MEN
  • Flavia-Ramona Boghiu, viceprimar al municipiului Brașov:  ”Noi, la Primărie, ducem responsabilitatea unui oraș, voi duceți responsabilitatea unei generații
  • Dragoș Anastasiu, co-fondator SuperTeach: ”Feriți-vă de incultura organizațională. Haideți să facem împreună primii pași într-un mod de gândire care va schimba totul în educație și în societate!”
  • Ema Sinov, profesor: ”Majoritatea școlilor noastre funcționează în secolul 19, având valori predominant academice”
  • Anca Tîrcă, expert în educație: ”Avem nevoie de alte abordări în școli, de directori care sunt acolo pentru a-și sprijini profesorii, nu de un management autoritar”

Prima conferință SuperTeach din acest an școlar a avut loc sâmbătă, 11 septembrie, la Brașov și a reunit peste 300 de participanți offline și online, din care peste 150 în sală. Tema conferinței – cultura organizațională în școli – a pornit de la realitatea că funcționarea instituțiilor este conturată de felul în care gândesc, acționează și interacționează oamenii din interiorul acestora și este important ca fiecare dascăl să se gândească cum poate să contribuie la conturarea unei culturi organizaționale în școala sa. La evenimentul organizat de liderul SuperTeach Brașov, Carmina Vakulovski, au participat profesori din Brașov și împrejurimi, dar și din Constanța, Reșița, Iași, Timișoara, Vatra Moldoviței, Odorheiul Secuiest sau Chișinău, profesori dornici să contribuie la transformarea educației din România.

Școlile SuperTeach – două instituții ce vor fi transformate complet anul acesta

”Noi, la SuperTeach,  credem că cea mai importantă meserie din lume este ce a profesorilor. De aceea am lansat conceptul Teachers First, care vorbește despre importanța dascălilor în societate. Voi, profesorii, vă aflați la baza societății, la baza evoluției fiecărui caracter, iar sarcina voastră este cu atât mai importantă și mai provocatoare cu cât noi, în acest moment, nu cunoaștem 85% din meseriile viitorului”, a explicat Felix Tătaru, președintele asociației SuperTeach.

Co-fondatorul asociației a anunțat în premieră la Brașov cele două școli SuperTeach (Școala nr. 13 din Galați și Școala nr. 28 din Constanța), instituții ce vor intra din această toamnă într-un proces profund de transformare. ”Toți oamenii din cele două școli, de la portar și până la director, vor trece printr-un proces ce are la bază programul nostru de mentalitate deschisă în educație. Este un proces complex și ne dorim ca cele două instituții să devină repere pentru tot ceea ce se va întâmpla în sistemul de educație din România”.

”Voi, profesorii, aveți cea mai importantă meserie a societății”

Flavia-Ramona Boghiu, viceprimar al municipiului Brașov, a vorbit despre cultura organizațională din Primăria Brașov, apreciind că, ”ne-am dat seama când am venit la Primărie că, pe lângă un set de reguli foarte clare și precise, este nevoie de un set de valori după care să ne ghidăm în instituție și astfel  să îi inspirăm și pe ceilalți să le respecte. ”Voi, profesorii, aveți cea mai importantă meserie a societății și este important ce valori le insuflați copiilor, voi formați caractere. Noi, la Primărie, ducem responsabilitatea unui oraș, voi duceți responsabilitatea unei generații”, a precizat viceprimarul, adăugând că ”faptul că sunteți azi aici arată cât de mult vă pasă de copii și de meseria voastră. De aceea, am încredere că viitorul nu arată deloc rău”.

La rândul său, Ovidiu Tripșa, Inspector Școlar ISJ Brașov, a sfătuit profesorii prezenți la Conferința SuperTeach Brașov ”să nu fiți fișa postului, ci să rămâneți voi înșivă”, menționând că, deși multe dintre profesiile actuale nu vor mai exista în viitor, ”profesia de dascăl nu va dispărea, cu siguranță”. 

Școala românească are o cultură bazată pe frică

Radu Jugănaru, profesor de matematică și team leader al echipei de asistență tehnică pentru proiectul ROSE, a vorbit despre cultura organizațională din școlile românești, bazată pe un model al fricii. ”Este o stare de frică permanentă care se perpetuează de la elev, la student, la angajat, de la profesor, la director, la inspector și tot mai sus. Pentru că există bullying pe toate paleierele, între elevi, între elevi și profesori, în cancelarie”.

A ajuta pe cineva aflat în dificultate este momentul în care începe civilizația. Pare simplu, nu? Să mă gândesc cine se află în dificultate lângă mine. Un coleg, un copil, poate chiar un director care nu știe să facă management, poate chiar un profesor care țipă la copii pentru că îi este frică, a completat el.

La rândul său, Ema Sinov, profesor de Științe ale Educației, director al Casei Corpului Didactic timp de 10 ani, a vorbit despre valorile predominante ale școlilor din România, menționând că ”majoritatea școlilor noastre funcționează în secolul 19, având valori predominant academice – responsabilitatea față de teme, disciplina, învățarea. E normal oare?”. În antiteză, Ema Sinov a vorbit despre valori precum sensibilitatea, implicarea, responsabilitatea socială și față de comunitate, caresunt ”mai departe de noi”.

Merima Petrovici, directorul Unității de Implementare a Proiectelor Finanțate din Fonduri Structurale, în cadrul Ministerului Educației, și conferențiar universitar doctor la Facultatea de Științe ale Comunicării din cadrul Universității Ecologice din București, a subliniat importanța comunicării, menționând că: ”Este imposibil să nu comunici. Vorbire sau tăcere, totul are valoare de mesaj. Așadar, dragi dascăli, pentru că omul comunică prin toți porii lui, vă rog să încercăm să observăm comportamentul elevilor chiar dacă nu vorbesc. Ei comunică și prin tăcere, care tăcere poate fi de foarte multe feluri și ne va ajuta să aflăm multe despre copii”.

Schimbările dese ale directorilor de școală, un mare rău pentru educație


Cornelia Iliescu, Inspector şcolar – Management, dezvoltare și evaluare instituţională, a vorbit despre nevoia de continuitate în funcția de director școlar, acolo unde lucrurile funcționează bine. ”Conducerea unei instituții școlare care funcționează bine trebuie susținută să rămână în funcție. Patru ani este o perioadă insuficientă de timp pentru a implementa o strategie”. De aceea Cornelia Iliescu susține că ”12 ani reprezintă o perioadă bună pentru a reuși să împlementezi un plan dacă ai o echipă pe care te poți baza, nu una formată din YES men”. Inspectorul a subliniat că foarte rar sunt schimbați directorii de școală în județul Brașov, dar atunci când nu există performanță, ei sunt înlocuiți din funcție.

Anca Tîrcă – expert în educație, facilitator de învățare și autor al blogului ”despre educație – reforma la firul ierbii” – a accentuat faptul că o cultură organizațională pozitivă, participativă și de colaborare este în special creată de liderul organizației școlare. ”Se spune că oamenii nu părăsesc companiile sau instituțiile, ci părăsesc alți oameni și valorile lor”, spune Anca Tîrcă, adăugând că ”avem nevoie de alte abordări în școli, avem nevoie de directori care sunt acolo pentru a-și sprijini profesorii, a-i vedea cum cresc, nu de directori obsedați de control, nu de un management autoritar”.

Relația școală-copii trebuie simplificată

Tot aud că avem o criză a manualelor, o criză de bani, de materiale, de diverse, dar, de fapt, criza noastră cea mai mare este cea a caracterelor care să creeze caractere. Vreau doar să vă spun că deficitul de profesori a crescut față de anul trecut cu 12%”, a punctat Parintele Constantin Necula. Co-fondatorul SuperTeach a avut și un sfat pentru profesorii prezenți: ”Haideți să vedem copiii exact așa cum sunt – șansele României de a fi altfel în cel puțin câteva domenii. Nu există copii buni sau copii răi, ci oameni care pun în evidență valoarea si oameni care își pun în valoare forța de a da meditații și a înspăimânta. Va rog să militați pentru simplificarea relațiilor copiilor cu școala, astfel încât copiii să vadă că școala nu este pușcarie, că nu trebuie să dovedească nimic”.

Nu au lipsit de la Conferința SuperTeach Brașov nici copiii, beneficiarii educației din România. Ei și-au exprimat dorințele și asteptările de la acest an școlar și de la profesori. ”Ar fi frumos ca toți profesorii să facă precum dirigintele meu de la școală, și anume să îi implice pe toți copiii în discuții, nu doar să încurajeze 3 copii să vorbească. Domnul diriginte ne-a învățat să ne respectăm între noi indiferent de cum arătăm sau cum ne îmbrăcăm”, a spus Tea, elevă în clasa a-VIII-a.

Olimpia Meșa, designer de învățare și autoarea cărtii “Cum Învață Oamenii”, a prezentat multiple metode prin care copiii pot fi ajutați să dezvolte anumite competențe necesare pentru viitor. ”Cum ar fi ca, de exemplu, la matematică să nu facem matematică așa cum o știm, ci să facem un exercițiu amplu, să discutăm ce ar face copiii dacă le dăm 1 milion de euro, pe care ar avea voie să îl cheltuiească doar pentru școală. Oare ce ar face ei diferit?”. Olimpia Meșa a punctat distanța la care se află în acest moment școlile publice, prin valorile pe care le promovează (control, ierarhie) de valorile pe care se va baza umanitatea în viitor (self-management, colaborare, responsabilitatea față de un scop comun, distribuția autorității deciziei în organizație)

Profesorii, invitați în programe de formare oferite gratuit

Cristina Gheorghe, co-fondator SuperTeach, a invitat profesorii prezenți să se înscrie la viitoarele programe de formare ”Mentalitate Deschisă în Educație”, oferite gratuit de SuperTeach, anunțând că, începând din acest an, programul este acreditat MEN și are 20 de credite profesionale transferabile.

###

Despre Asociația SuperTeach

SuperTeach este un proiect inițiat de antreprenori în sprijinul profesorilor și al sistemului de educație preuniversitar.  Misiunea proiectului SuperTeach este ca profesorii să descopere și să dezvolte măreția din fiecare copil. Acest lucru este realizatprin programul „Mentalitatea Deschisă în Educație”, creat de liderul global în schimbare de mentalitate, Arbinger Institute, USA.

Asociația SuperTeach acționează pe 3 direcții:

Conferințe: În cei patru ani de activitate, au avut loc 23 conferințe în marile orașe ale țării, la care s-au adăugat peste 120 de webinarii și 17 conferințe online începând din primăvară 2020. Zeci de speakeri, elite, specialiști în educație și antreprenoriat au inspirat peste 30.000 de profesori și educatori, promovând principii și instrumente ale unei mentalități deschise în educație aplicate la clasă.

Traininguri: 720 de profesori SuperTeach selectați dintre participanții la conferințele SuperTeach au absolvit programul de formare „Mentalitate Deschisă în Educație” (4 zile), realizat în România de Institutul Dezvoltării Personale.

Comunități: În prezent, SuperTeach dezvoltă comunități locale în 23 județe cu ajutorul celor 51 de facilitatori ai programului MDIE și o Platformă Digitală de conținut educativ pentru toți profesorii interesați să evolueze în spiritul nevoilor societății actuale.

Celor 4 co-fondatori ai proiectului – Felix Tătaru (inițiator), Dragoș Anastasiu, Cristina Gheorghe și Alexandru Ghiță – li s-au alăturat încă din primul an (2017) și Felix Pătrășcanu, Andy Szekely si Părintele Constantin Necula. Asociația SuperTeach este rezultatul parteneriatului dintre Romanian Business Leaders (RBL), Institutul Dezvoltării Personale (IDP) și Grupul Educativa.

Mai multe detalii despre SuperTeach pot fi regăsite pe site-ul oficial și pe pagina de Facebook a asociației. Profesorii pot găsi resurse utile și pe grupul de Facebook SuperTeach.

Continue Reading

Trending