Connect with us

Published

on

Premiile Grammy (Grammy Awards) sunt prezentate anual de către Academia Națională a Artelor și Științelor de Înregistrări (National Academy of Recording Arts and Sciences) a Statelor Unite ale Americii pentru realizări deosebite în domeniul înregistrărilor muzicale.

Spectacolul decernării lor este unul din cele patru mari spectacole muzicale cu decernări de premii desfășurate anual în Statele Unite; celelalte fiind Premiile Muzicii Americane (American Music Awards), Premiile Muzicale Billboard (Billboard Music Awards) și Ceremonia inducțiilor în Rock and Roll Hall of Fame (Rock and Roll Hall of Fame Induction Ceremony).

Marii câștigători ai premiilor Grammy 2021

Albumul surpriză “Folklore”, înregistrat de Taylor Swift în perioada de lockdown, a primit premiul pentru cel mai bun album al anului iar prin victoria de duminică, artista în vârstă de 31 de ani devine prima femeie care a câştigat de trei ori premiul Grammy pentru cel mai bun album, egalând performanţele unor giganţi ai muzicii precum Stevie Wonder, Frank Sinatra sau Paul Simon. Artista mai câștigase acest premiu pentru ”Fearless” în 2010 și pentru ”1989” în 2016.

De asemenea, Billie Eilish a obținut premiul pentru înregistrarea anului cu piesa ”Everything I Wanted” iar cântecul anului a fost desemnat ”I Can`t Breathe”, interpretată de H.E.R., compusă ca reacţie la protestele Black Lives Matter care au cuprins Statele Unite vara trecută.

Advertisement

Solista britanică Dua Lipa a câştigat premiul la categoria cel mai bun album pop cu LP-ul dansant “Future Nostalgia”.

Solista hip-hop Megan Thee Stallion, 26 de ani, a primit premiul Grammy pentru cea mai bun nouă artistă şi a câştigat încă două premii (cea mai bună piesă rap şi cea mai bună interpretare rap) pentru single-ul “Savage”, în care cântă alături de Beyonce.

Prezentată de Trevor Noah, ceremonia Grammy din acest an s-a desfăşurat într-un format hibrid, ce a îmbinat reprezentaţiile live cu cele preînregistrate ale unor interpreţi precum Lipa, Taylor Swift, Post Malone, Cardi B, DaBaby, Black Pumas sau Mickey Guyton.

Ceremonia s-a desfăşurat atât în interior cât şi în aer liber, la Los Angeles, fără a beneficia însă de scena elaborată şi de efectele speciale ale galelor din anii anteriori.

Câştigătorii premiilor Grammy 2021 la principalele categorii

– Albumul anului: “Folklore” – Taylor Swift
– Înregistrarea anului: “Everything I Wanted” – Billie Eilish
– Piesa anului: “I Can’t Breathe” – compusă de Dernst Emile II, H.E.R. & Tiara Thomas, interpretare H.E.R.
– Cel mai bun nou artist: Megan Thee Stallion
– Cea mai bună interpretare pop duo/grup: “Rain On Me” – Lady Gaga şi Ariana Grande
– Cel mai bun album pop: “Future Nostalgia” – Dua Lipa
– Cea mai bună interpretare rock: “Shameika” – Fiona Apple
– Cea mai bună interpretare rap: “Savage” – Megan Thee Stallion featuring Beyoncé
– Cel mai bun albumm rock: “The New Abnormal” – The Strokes
– Cel mai bun album country: “Wildcard” – Miranda Lambert
– Cel mai bun album contemporan de muzică creştină: “Jesus is King” – Kanye West
– Cel mai bun videoclip: “Brown Skin Girl” – Beyonce, Blue Ivy, WizKid

Advertisement

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Evenimente

Nominalizările la Premiile Gopo 2024

Published

on

Boss (r.Bogdan Mirică), Libertate (r. Tudor Giurgiu.), MMXX (r. Cristi Puiu), Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii (r. Radu Jude) și Spre nord (r. Mihai Mincan) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj. Performanțele cineaștilor români vor fi recompensate în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

32 de lungmetraje românești lansate în cinematografe sau pe platforme de streaming în 2023 s-au regăsit pe lista propusă pentru nominalizările la categoria Cel mai bun film.

Cele mai nominalizate filme de anul acesta sunt Libertate (14 nominalizări), Spre nord (13 nominalizări), Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii (11 nominalizări), Boss (9 nominalizări), MMXX (6 nominalizări) și Visul (6 nominalizări). La categoria Cea mai bună regie sunt nominalizați Bogdan Mirică pentru filmul BOSSTudor Giurgiu pentru filmul LibertateCristi Puiu pentru filmul MMXXRadu Jude pentru Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii și Mihai Mincan pentru Spre Nord.

Pentru Cea mai bună actriță într-un rol principal concurează Diana Gheorghian (Dark Ages), Adelaida Perjoiu și Bianca Cuculici pentru rolurile din lungmetrajul MMXXIlinca Manolache (Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii) și Cătălina Moga (Tigru), în timp ce pentru Cel mai bun actor într-un rol principal concurează Laurențiu Bănescu (BOSS), Alex Calangiu (Libertate), Niko Becker și Soliman Cruz pentru rolurile din filmul Spre Nord și Vlad Logigan (Visul).

Advertisement

Cum să fiu mort dacă-s viu? (r. Ilinca Călugăreanu ), De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin (r. Carla Maria Teaha,), Între revoluții (r. Vlad Petr), Doamna Buică (r. Eugene Buică), Pocalul. Despre fii și fiice (r. Cătălina Tesar, Dana Bunescu) și Vulturii din Țaga, (r. Iulian Manuel Ghervas, Adina Popescu) vor concura anul acesta pentru titlul de Cel mai bun film documentar.

De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin (r. Carla Maria Teaha), Doamna Buică (r. Eugen Buică), Pocalul. Despre fii și fiice (r. Cătălina Tesar), Spre nord (r. Mihai Mincan) și Tigru (r. Andrei Tănase) sunt lungmetrajele care concurează pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de debut. 

Lista completă a nominalizărilor este disponibilă aici:  https://premiilegopo.ro/stiri/nominalizari-premiile-gopo-2024

Începând cu acest an, Premiile Gopo vor avea două jurii de preselecție, unul pentru categoria lungmetrajelor și cel de-al doilea pentru categoriile documentar și scurtmetraj. Juriul de preselecție, care a stabilit nominalizările pentru lungmetraje este alcătuit, ca și până acum, din 11 profesioniști din domeniul cinematografic. Printre jurații de anul acesta se află criticii de film Cristina Corciovescu, Mihai Fulger și Valerian Sava, regizoarele Ruxandra Ghițescu și Ioana Uricaru, actrița Ofelia Popii, directorul de imagine Tudor Lucaciu, monteuza Melania Oproiu, designerul de costume Oana Păunescu, producătoarea Gabriela Suciu și compozitorul Cristian Lolea. Din juriul de documentare și scurtmetraje fac parte 5 profesioniști din industrie, aceștia fiind criticii de film Andrei Rus și Ramona Aristide, regizorul Radu Ciorniciuc, scenarista Andreea Vălean și editorul Dan Nanoveanu.

După anunţul nominalizărilor, peste 700 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti vor fi invitaţi să voteze pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor Gopo 2023, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de  firma de audit şi consultanţă PWC România, cu care organizatorii Premiilor Gopo au demarat un parteneriat încă din 2011.
Gala Premiilor Gopo este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc cu sprijinul Centrului Naţional al CinematografieiBabel Communications, Dacin Sara și Ministerul Culturii.

Advertisement

Continue Reading

Evenimente

Pericolele consumului de droguri și rolul relației părinte – copil, temele principale ale conferinței internaționale ALEG, de la Cluj-Napoca

Published

on

Pe 18 aprilie, de la ora 17:30, va avea loc, la Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca, conferința internațională ”ALEG”. În cadrul acestui eveniment, părintele Constantin Necula va discuta cu Nicoleta Amariei, consilier în adicții, și dr. Florin Lucian Mărghitaș, medic specialist în medicină psihosomatică despre pericolele consumului de droguri, lupta continuă cu nevoia și cererea de droguri și importanța unei relații puternice între copii și părinți. Conferința este organizată de Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, Asociația Internațională a Polițiștilor și Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș”. Moderatorul conferinței va fi fosta jurnalistă și comunicator al proiectului ALEG, Anca Dinu.

Participarea este gratuită, dar este necesară rezervarea prealabilă a unui loc, prin completarea acestui formular https://forms.gle/BSHWwGJnqdg7QzBk7.

Substanțele interzise reprezintă, cu siguranță, un subiect intens dezbătut în societate, din cauza efectelor pe care le produc dar și a existenței unei “oferte”, din păcate, accesibile. Sunt afectate tot mai multe persoane, însă cei mai afectați sunt adolescenții și tinerii. Substanțele cu efect psihoactiv trec de bariera de sânge a creierului și alterează rațiunea consumatorului, având ca rezultat modificări la nivelul proceselor psihice și ale comportamentului, generând dependență fizică și psihică. Familia și anturajul adolescenților reprezintă cei mai importanți factori care pot influența decisiv decizia de a consuma sau nu astfel de substanțe. Este, așadar, îngrijorător din orice perspectivă ai privi lucrurile, iar lupta noastră, a adulților, părinți sau specialiști, este continuă și îndârjită pentru binele copiilor noștri”, declară șeful Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Chestor de poliție Mihai RUS.

Peste tot în lume autoritățile se confruntă cu efectele traficului și consumului de droguri. Implicarea Asociației Internaționale a Polițiștilor în organizarea acestui eveniment este încă o dovadă a importanței acordată subiectului prevenirii traficului și consumului de droguri. Ne bucurăm de prezența prietenilor noștri polițiști din Spania, Polonia, Suedia, Germania, Croația, Cipru, Grecia și Olanda, delegații cu care vom dezbate modele de bune practici pe tematică. IPA – cea mai mare organizaţie de prietenie a poliţiştilor din întreaga lume – a fost creată la 1 ianuarie 1950. De atunci, motto-ul său „Servo per amikeco” (“Servicii prin prietenie” – în limba esperanto) a câştigat, în peste cinci decenii de existenţă, mai mulţi aderenţi decât şi-ar fi putut cineva imagina. Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor a fost înfiinţată din iniţiativa unui ofiţer de poliţie din Lincolnshire – Anglia, Arthur Troop, care a dorit să creeze astfel un canal pentru prietenia între poliţiştii de pretutindeni şi cooperarea internaţională.” , declară președintele IPA Regiunea 1 Cluj, doamna Elena-Maria SZEKELY.

Advertisement

Personalități marcante vor discuta despre pericolele consumului de droguri și importanța relațiilor dintre membrii familiei

Părintele Constantin Necula este unul dintre cei mai îndrăgiți și cunoscuți preoți ortodocși din România. În timpul numeroaselor prelegeri, conferințe, articole și interviuri pe care le-a acordat, părintele Necula a vorbit cu deschidere și sinceritate despre religie și etică, dar și despre provocările cu care ne confruntăm fiecare dintre noi în viața de zi cu zi.

Nicoleta Amariei este consilier în adicții, coordonator clinic la Programul Sf. Dimitrie din cadrul Asociației Filantropice Medical Creștine „Christiana” din Cluj unde lucrează cu tinerii care se recuperează după adicții, indiferent de natura lor.

Florin Mărghitaș este medic specialist în medicină psihosomatică, psiholog principal specializat în terapie psihodinamică și coordonator al compartimentului adicții din cadrul unei clinici private de recuperare medicină psihosomatică, din Cluj-Napoca, unde se îmbină medicina tradiţională cu cea alternativă.

ALEG este programul de conștientizare a riscurilor asociate consumului de stupefiante și substanțe interzise lansat la Cluj-Napoca în toamna anului trecut și are rol de informare a tinerilor referitor la riscurile asociate consumului de stupefiante. Conferința organizată în cadrul programului se adresează părinților, consilierilor școlari, cadrelor didactice, polițiștilor și altor specialiști în domeniu.

Advertisement

Continue Reading

Evenimente

Romanian Design Week lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!

Published

on

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!. Se pot înscrie în circuit organizații locale care desfășoară evenimente ce aduc efervescența creativă pe străzile Bucureștiului în timpul festivalului, în perioada 24 mai – 2 iunie. Apelul este deschis până pe 25 martie, inclusiv, aici.

Romanian Design Week redesenează anual harta orașului alături de zeci de business-uri și creativi independenți, în programul RDW Design GO. Împreună, galerii, studiouri, cafenele, institute culturale, showroom-uri, ateliere, magazine și multe alte business-uri și organizații cultural-creative creionează noi trasee și obiective în oraș, propun teme de gândire și creează experiențe pentru public.

Evenimentele propuse în cadrul apelului deschis până pe 25 martie pot fi expoziții, open doors, sesiuni de discuții, tururi ghidate, lansări de produse, workshops sau acțiuni care abordează teme de design și inovație, arhitectură, sustenabilitate sau răspund într-un mod original temei UNLOCK THE CITY ­– tema oficială Romanian Design Week 2024.

Tema UNLOCK THE CITY,  aleasă pentru cea de-a 12-a ediție Romanian Design Week, invită bucureștenii să exploreze specificul creativ al orașului, să descopere proiecte de design inedite și abordări multisicplinare, dar și să contribuie la definirea unor spații de dialog, demonstrând astfel importanța proceselor de imaginare colectivă și de co-creare a unui oraș mai prietenos.

Advertisement

RDW Design GO! reprezintă, așadar, circuitul de evenimente satelit din cadrul programului festivalului Romanian Design Week, prin intermediul căruia, an de an, proiecte și activități propuse de antreprenori și entități culturale transformă orașul într-o scenă a designului. Publicul își poate alege astfel propriile trasee prin oraș, (re)descoperind cartiere, locuri și idei.

Cu un program divers, RDW Design GO! devine o platformă de dialog și schimb multidisciplinar, atât pentru publicul larg, consumator de design, cât și pentru profesioniști, accentuând energia concentrată a orașului și bogăția creativă. 

Pentru a face parte din programul RDW Design GO!, aplicanții pot înscrie una sau mai multe inițiative până la data de 25 martie prin completarea formularului online, aici. Condițiile de participare pot fi consultate aici.

Mai multe detalii pe websiteFacebook și Instagram.

Advertisement
Continue Reading