Evenimente
Lista completă a premiilor atribuite la gala de decernare a Globurilor de Aur 2023
Published
2 years agoon
Prezentăm mai jos lista completă a premiilor atribuite la cea de-a 80-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur, organizată de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA), marţi seară, la Los Angeles.
CINEMATOGRAFIE:
Cel mai bun film – dramă: “The Fabelmans”
Cel mai bun film – comedie/musical: “The Banshees of Inisherin”
Cel mai bun regizor: Steven Spielberg (“The Fabelmans”)
Cel mai bun actor într-un film-dramă: Austin Butler (“Elvis”)
Cel mai bun actor într-un film – comedie/musical: Colin Farrell (“The Banshees of Inisherin”)
Cea mai bună actriţă într-un film – dramă: Cate Blanchett (“Tar”)
Cea mai bună actriţă într-un film – comedie/musical: Michelle Yeoh (“Everything Everywhere All at Once”)
Cel mai bun actor în rol secundar: Ke Huy Quan (“Everything Everywhere All at Once”)
Cea mai bună actriţă în rol secundar: Angela Bassett (“Black Panther: Wakanda Forever”)
Cel mai bun scenariu: Martin McDonagh (“The Banshees of Inisherin”)
Cea mai bună coloană sonoră: Justin Hurwitz (“Babylon”)
Cel mai bun cântec original: “Naatu Naatu”, compus de M.M. Keeravani pentru filmul “RRR”
Cel mai bun film străin: “Argentina, 1985” (Argentina)
Cel mai bun lungmetraj de animaţie: “Pinocchio”
Premiul onorific Cecil B. DeMille: Eddie Murphy
TELEVIZIUNE:
Cel mai bun serial-dramă: “House of the Dragon”
Cel mai bun serial – comedie/musical: “Abbott Elementary”
Cel mai bun actor într-un serial-dramă: Kevin Costner (“Yellowstone”)
Cel mai bun actor într-un serial – comedie/musical: Jeremy Allen White (“The Bear”)
Cea mai bună actriţă într-un serial-dramă: Zendaya (“Euphoria”)
Cea mai bună actriţă într-un serial-comedie/musical: Quinta Brunson (“Abbott Elementary”)
Cea mai bună miniserie/lungmetraj TV: (“The White Lotus: Sicily”)
Cea mai bună actriţă într-o miniserie/lungmetraj TV: Amanda Seyfried (“The Dropout”)
Cel mai bun actor într-o miniserie/lungmetraj TV: Evan Peters (“Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story”)
Cel mai bun actor în rol secundar într-o miniserie/lungmetraj TV: Paul Walter Hauser (“Black Bird”)
Cea mai bună actriţă în rol secundar într-o miniserie/lungmetraj TV: Jennifer Coolidge (“The White Lotus”)
Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial TV: Tyler James Williams (“Abbott Elementary”)
Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial TV: Julia Garner (“Ozark”)
Premiul onorific Carol Burnett: Ryan Murphy.
You may like
-
REGINA MARIA – Singura rețea privată de sănătate în care fiecare spital este dotat cu roboți daVinci
-
Cea de a VI-a ediție Classix Festival se va desfășura în Iași, între 23 februarie și 2 martie 2025
-
Personalități în premieră, la Festivalul „Ecoul Pietrei Craiului” 2024! Înscrieri deschise până pe 15 septembrie
-
Peste 12 tone de deșeuri colectate de 420 de voluntari, în cadrul Lunii Curățeniei la Bicaz
-
Doi elevi din Franța au câștigat premiul întâi la concursul de artă murală din Cluj-Napoca
-
România câștigă aurul și trofeul FIBA U16 Women’s EuroBasket 2024 Division B
Evenimente
Cea de a VI-a ediție Classix Festival se va desfășura în Iași, între 23 februarie și 2 martie 2025
Published
23 hours agoon
September 7, 2024
Classix Festival 2024 s-a încheiat în luna februarie în ropote de aplauze cu un concert la București, după opt zile de concerte și evenimente desfășurate la Iași între 18 și 25 februarie. Cu peste 6000 de participanți în public și peste 50.000 de spectatori online care au urmărit transmisiunile live ale evenimentelor, cea de-a cincea ediție a festivalului a avut în program 8 concerte la Iași și unul la București, 2 expoziții, 1 vernisaj, 3 panel-uri, o prezentare, 1 proiecție de scurtmetraje de animație, 2 tururi ghidate și 28 de sesiuni de masterclass desfășurate sub egida Classix in Art. Pe scenele festivalului au concertat peste 50 de artiști din 12 țări.
Organizatorii festivalului, Asociația Industrii Creative și Showberry anunță datele celei de-a șasea ediții care va avea loc la Iași, între 23 februarie și 2 martie 2025.
Un număr limitat de abonamente au fost puse în vânzare online pe website-ul classixfestival.ro, iar acestea au fost deja achiziționate în totalitate. Iubitorii muzicii clasice dornici să afle în premieră noutățile festivalului și momentul în care vor fi puse în vânzare noi bilete și abonamente se pot abona pe website-ul festivalului la newsletter-ul dedicat.
Așa cum a declarat Patricia Brohanschi, Directorul Festivalului, „Ne bucură să vedem cum în ciuda contextelor diferite pe care le-am întâmpinat, fie că vorbim de perioada pandemică sau criza din Ucraina, Classix a dovedit în cele 5 ediții că este un festival de succes, matur, calitativ și iubit de public. Iar acest fapt ne ajută să mergem mai departe, să ne întindem aripile și mai mult și să așteptăm cu nerăbdare Classix 2025”.
Cea de-a șasea ediție Classix Festival se bucură de susținerea unui nou partener principal, BRD Groupe Societe Generale. Organizatorii Classix Festival anunță acest nou parteneriat care va îmbogăți peisajul și scena culturală la nivel național și care este în ton cu valorile și axele de dezvoltare ale societății: investiția în noua generație de creatori, în artă și muzică, în evenimente culturale și programe desfășurate anual.
Classix Festival este un festival internațional, independent, desfășurat la Iași, ce redefinește experiența de concert, prin intermediul interdisciplinarității și o adaptează la publicul contemporan. Încurajează dialogul, repoziționează muzica clasică din lumea elitelor și o aduce mai aproape de curioși, pasionați și exploratori, cu ajutorului noilor tehnologii și a artelor de tip new media. Scopul festivalului este stimularea unei noi generații care să își lărgească interesele intelectuale, precum și revitalizarea culturală a orașului. Repertoriul concertelor e bine de cunoscut și bun de descoperit: programul festivalului își propune să familiarizeze publicul său cu opus-uri, compoziții și artiști care nu se bucură de lumina reflectoarelor în programul filarmonicilor din țară.
Evenimente
Personalități în premieră, la Festivalul „Ecoul Pietrei Craiului” 2024! Înscrieri deschise până pe 15 septembrie
Published
2 days agoon
September 6, 2024
Festivalul Național de Muzică și Dans „Ecoul Pietrei Craiului” revine în perioada 4 – 6 octombrie 2024, cu cea de a XI-a ediție, pe scena Casei de Cultură a orașului Zărnești. Evenimentul, care a devenit deja o tradiție, aduce împreună sute de tineri artiști din toate colțurile țării, oferindu-le o platformă pentru a-și exprima creativitatea.
Concursul propriu-zis cuprinde cinci secțiuni principale. Secțiunea de muzică populară, muzică pop repertoriu românesc și internațional, dar și secțiunea pentru dansuri, tradiționale și moderne. Evenimentul își propune descoperirea și promovarea acestor soliști români, oferindu-le șansa de a fi pe scenă și de a obține titluri, distincții și premii.
Soprana Felicia Filip, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Gheorghe Turda, regizorul de operă Cristian Mihăilescu și producătoarea TV Iuliana Marciuc, alături de alți specialiști din domeniul artistic, vor face parte din comisia de jurizare și vor aprecia fiecare moment în parte și vor stabili clasamentul final al competiției artistice.
Tinerii talentați din România se pot înscrie, până pe 15 septembrie, prin transmiterea unui dosar digital de înscriere. Pentru mai multe informații, condiții de participare și procedura de înscriere, puteți consulta regulamentul oficial pe pagina organizatorului, aici.
„Am inițiat acest festival pe vremea când aveam 16 ani. Încă de la început am avut susținerea Primăriei Zărnești și iată, am reușit împreună să transformăm acest festival într-o tradiție locală, dar cu Ecou național. La ultimele ediții au participat artiști din peste 25 de județe ale României. Iată că anul acesta am ajuns la o nouă ediție, care marchează 11 ani de Ecou. Asta înseamnă că festivalul este deja un punct de referință în peisajul cultural, motiv pentru care știu că trebuie să continuăm. Ne vedem la Zărnești!”, a transmis Dragoș Popa, Președintele fondator al festivalului.
Festivalul „Ecoul Pietrei Craiului” este organizat de Centrul Artist pentru Artă, în parteneriat cu Primăria Orașului Zărnești. Evenimentul se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.
Informații suplimentare pot fi solicitate la adresa de e-mail ecoulpietreicraiului@gmail.com, pe pagina web www.ecoulpietreicraiului.com sau la telefon 0763.719.843.
Sponsori & Parteneri: Dino Parc Râșnov, Pensiunea Tohanu Vechi, Restaurantul Casa Rustică Zărnești, Compania AVON, Olympus Foods România, Visit Zărnești, BizBrașov, Monitorul Expres Brașov și BrașovȘtiri.
Evenimente
Peste 12 tone de deșeuri colectate de 420 de voluntari, în cadrul Lunii Curățeniei la Bicaz
Published
4 days agoon
September 4, 2024
Peste 12 tone de deșeuri au fost colectate de 420 de voluntari, în cadrul Lunii Curățeniei la Bicaz, cea mai amplă campanie de voluntariat dedicată curățării deșeurilor acumulate în ultimii ani pe malurile lacului. Campania a constat într-o serie de 3 evenimente ample de voluntariat și ecologizare desfășurate în luna august, organizate de Asociația Act for Tomorrow cu sprijinul brandului Ciucaș, în parteneriat cu Asociația Green Ties, în cadrul programului „Natură Curată, Relaxare Adevărată.”
Cele 3 evenimente s-au desfășurat sub forma unor tabere de curățenie, unde au luat parte voluntari veniți din toate colțurile țării. Colectarea deșeurilor s-a desfășurat pornind din partea superioară a lacului, în zone greu accesibile, pe 5 maluri adiacente zonei Bistricioara și Ceahlău, pe ambele părți ale lacului. De asemenea, a fost ecologizată și o zonă din apropierea plajei Izvorul Alb. Pe lângă mii de PET-uri, voluntarii au găsit numeroase articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, spray-uri, jucării, anvelope, resturi lemnoase din gospodării, dar și diverse ambalaje care nu mai există în România de peste 20-30 de ani.
Pe durata zilei, participanții și-au unit forțele pentru a curăța deșeurile din natură, deplasându-se cu bărci, caiace spre zonele afectate. Seara au campat pe plaja montană de la Bistricioara, în corturi puse la dispoziție de organizatori și s-au bucurat de o experiență completă de relaxare adevărată în natură curată, la foc de tabără, cu bere Ciucaș rece și mâncare gătită pe loc, precum și de plimbări cu caiacele pe lac.
Evenimentul a fost susținut și de Administrația Bazinală Apele Române – Siret și Romsilva, care au pus la dispoziție ambarcațiuni pentru transportul voluntarilor și deșeurilor, de Autonom România, partener de mobilitate, prin transportul întregului echipament și a logisticii evenimentelor, și de Edil Industry, compania de salubritate care s-a asigurat de preluarea sacilor cu deșeurile colectate.
Situația deșeurilor din arealul lacului Bicaz, cel mai mare lac artificial din România, este îngrijorătoare, necesitând intervenții susținute, de mare amploare.
În luna iulie, reprezentanții asociației Act for Tomorrow, au cartografiat ambele maluri ale lacului Bicaz. Rezultatele arată că 40 km liniari, de pe ambele maluri ale lacului, sunt grav afectate de deșeuri precum pet-uri, textile, încălțăminte etc., fiind estimate mii de tone de deșeuri. În ultimii ani, pe malurile lacului s-au adunat mii de tone de deșeuri din comunitate, aduse de râul Bistrița și afluenți, dar și abandonate de turiștii care vizitează zona. Din păcate, în prezent efectele politicilor care încurajează reciclarea, precum Sistemul de Garanție-Returnare nu se resimt pe malurile lacului, însă organizatorii speră că în următorii ani cantitatea de deșeuri se va diminua.
Asociația Act for Tomorrow a organizat 6 evenimente de curățenie pe malurile lacului în ultimii 5 ani, mobilizând un total de 950 de voluntari din toată țara să se alăture cauzei și să acționeze pentru un mediu mai curat. În total, în cadrul acestor acțiuni au fost colectate aprox. 30 de tone de deșeuri. Este evidentă nevoia unor acțiuni de remediere, sensibilizare și măsuri de gestionare sustenabilă a deșeurilor la nivel local, pentru a opri deteriorarea accelerată a ecosistemelor și a frumuseții naturale din jurul lacului Bicaz.
Intensificarea poluării cu deșeuri, care pune în pericol habitatul natural al multor specii și afectează peisajul impresionant al lacului, a generat o reacție fermă din partea Asociației Act for Tomorrow și a brandului de bere Ciucaș, care și-au canalizat resursele și devotamentul pentru mediu într-un efort comun de a curăța și proteja această zonă. Începând cu anul trecut, brandul de bere Ciucaș s-a alăturat eforturilor de curățare a lacului Bicaz, susținând organizarea a 3 EcoCamp-uri și amenajând în 2024 o Poiană Ciucaș pe malurile lacului Bicaz, în zona punctului Debarcader Ceahlău, comuna Ceahlău, județul Neamț. Ciucaș își propune să aducă oamenii mai aproape de natură și să contribuie la protejarea peisajelor autohtone. Încurajăm comunitățile locale să redescopere și să valorifice frumusețea naturii, oferindu-le spații de relaxare autentică.
Poiana situată pe malul lacului Bicaz este un element de noutate în cadrul proiectului „Natură Curată, Relaxare Adevărată”, fiind prima poiană de tip eco-camp. Aceasta oferă vizitatorilor un setup clasic cu foișoare, mese și bănci, grătare și o stație de colectare a deșeurilor, dar aduce și elemente suplimentare pentru a asigura o experiență de camping responsabil. Poiana este dotată și cu o vatră pentru foc de tabără, iluminat solar și cabine de duș, integrând astfel confortul modern cu respectul pentru mediu. Aceste facilități permit vizitatorilor să se bucure de natură într-un mod responsabil, oferind totodată oportunități pentru activități recreative și sociale în aer liber.
Evenimentele de la Bicaz se încadrează într-un program mai amplu, prin care Act for Tomorrow și Ciucaș își propun să promoveze un stil de viață în armonie cu mediul înconjurător, abordând toate aspectele relevante. Scopul inițiativei „Natură Curată, Relaxare Adevărată” constă în revitalizarea zonelor de relaxare din natură și încurajarea practicilor durabile de gestionare a deșeurilor.
„Cu toate că am realizat deja șase acțiuni de curățenie ample la Bicaz, în care am colectat 30 de tone de deșeuri, provocarea este departe de a fi rezolvată definitiv. Peste 40 km de uscat și lizieră a pădurii, parte din Parcul Național Ceahlău, sunt astăzi afectate de deșeuri. Nu putem rămâne indiferenți la degradarea continuă a ecosistemului creat în jurul Lacului Bicaz. Această zonă – care ar trebui să fie un refugiu pentru biodiversitate și o destinație nealterată pentru iubitorii de natură – se află în pericol. Campania „Luna Curățeniei la Bicaz” a reprezentat o continuare a eforturilor de curățare a lacului realizate de Asociația Act for Tomorrow în ultimii 5 ani. Alături de partenerii noștri, vom continua să acționăm pentru a restabili echilibrul în acest loc atât de valoros. Facem un apel către toți cei interesați de protejarea mediului să se alăture acestui efort comun. Împreună putem transforma lacul Bicaz, demonstrând că responsabilitatea și acțiunile concrete pot conduce la schimbări semnificative.”, a declarat Andrei Coșuleanu, Președintele Asociației Act for Tomorrow.