Connect with us

Tinere talente

Gloria Barabancea: „Viața mea este conturată de artă.”

Published

on

Gloria Barabancea este de abia la vârsta adolescenței, însă cântă la pian, precum ar cunoaște acest instrument de o viață. A intrat în lumea muzicii clasice la vârsta de 6 ani, pe vremea când părinții au înscris-o la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București. Începutul a fost mai greu pentru tânăra artista, căci nu a fost atrasă de pian din primii ani de studiu. Crescând într-o familie de muzicieni celebri, dar având și profesori pe măsură, Gloria Barabancea reușeste în prezent să uimească publicul prin tehnică, agilitate, rafinament și multă emoție. Pe lângă pasiunea pentru muzica clasică, Gloria Barabancea este pasionată de teatru și de cinematografie.

Care este povestea talentului tău? Cum ți-ai descoperit pasiunea și când te-ai decis să începi studiul în această direcție?

Am fost înconjurată de acest instrument de când eram mică, în casa noastră fiind 4 piane. Am început să studiez pianul de la vârsta de 6 ani în cadrul Colegiului Național de Muzică „George Enescu”, aceștia fiind primii mei „pași” în muzică. La început nu am fost atrasă de pian, nu studiam suficient și nu imi doream să continui în această direcție. Am avut mulți profesori cu care nu am fost compatibilă. Abia în clasa a VI-a am cunoscut-o pe actuala mea profesoară de pian care a văzut un potențial și a crezut în mine. Datorită ei am început să iubesc pianul și muzica clasică. Începeam să studiez cu plăcere din ce în ce mai mult.

Ce creații muzicale îți place să abordezi și cât timp petreci în faţa pianului pe zi?

Sunt atrasă de compozitorii din perioada romantică, favoriții mei fiind Fr. Liszt și S. Rahmaninov. Timpul de studiu variază de la zi la zi, între 3 și 6-7 ore.

Advertisement

Gloria Barabancea s-a născut în urmă cu 15 ani, într-o familie de artiști muzicieni. Mama, Ozana Barabancea, artist liric al Operei Naționale din București, dar apreciată și în calitate de jurat în cadrul cunoscutului show de televiziune „Te cunosc de undeva!”, iar tatăl, Sorin Terinte, un pianist extrem de bine cotat. Gloria are și un frate, Andrew Barabancea, care pășește de asemenea, cu mult profesionalism pe drumul muzicii.

Cum este acel sentiment de a te naște într-o familie de artisti muzicieni?
Nu am termen de comparație, pentru mine este o normalitate, fiind un stil de viață dintotdeauna.

Cum ai putea descrie relația cu familia ta?

Avem o relație de prietenie, muzica fiind un element esențial care ne unește.

Ai simțit vreodată că ar fi contat faptul că ești copilul celebrului om de muzică, Ozana Barabancea?

În ochii mei nu este „celebrul om de muzică”, este mama. Deși suntem pe ramuri diferite, ea reprezintă un exemplu în formarea mea ca muzician. Fiind o artistă cunoscută am avut multe avantaje, dar și dezavantaje.

Advertisement

Cum te privesc colegii tăi de liceu?

Colegii mei mă privesc într-un mod firesc, între noi există o relație normală.

Care sunt cele mai frumoase realizări ale tale până în prezent?

Fiecare moment pe scenă este intens și plin de emoție. Sunt onorată că am pășit pe scene importante din România, având recitaluri de pian la Castelul Peleș, la Teatrul Național București și în corul Colegiului Național de Muzică „George Enescu” la Sala Radio și la Ateneul Român. Pe lângă acestea am avut ocazia să deschid și să prezint multe concerte ale orchestrei „Lumini Sonore by Ozana Barabancea”.

La ce te gândești în continuare din punct de vedere profesional?

Să evoluez din ce în ce mai mult, să nu mă las bătută și să ajung cât de departe mi-am propus.

Advertisement

Te-ai gândit și la o carieră în televiziune?

Momentan nu.

Cum ar suna titlul unui articol despre tine pe care ai vrea să-l citești într-un ziar?

„Gloria Barabancea, noul prim ministru al Marii Britanii”

Timpul este poate cea mai importantă resursă de care dispunem cu toții. Însă, uneori, pare că nu este suficient. Așa afirmă și Gloria, spunând că uneori simte că îi lipsește timpul de a realiza tot ce își propune. Noi îi dorim mult succes și așteptăm cu nerăbdare să o vedem din nou pe scenă!

Advertisement

Continue Reading
Advertisement
2 Comments

2 Comments

  1. Luminita

    May 31, 2020 at 10:58 am

    O să ajungă mare pianistă!

  2. Dragos

    May 31, 2020 at 11:01 am

    Sunteti o familie de muzicieni. Felicitari din tot sufletul si mult succes sa aveti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lansări

Ilinca Stan, tânăra pe care publicul a urmărit-o pe scena Românii au talent, a lansat piesa „Copii”

Published

on

Ilinca Stan, tânăra de 12 ani pe care publicul a urmărit-o în cadrul emisiunii Românii au talent, unde a urcat pe scenă alături de Eugenia Nicolae, a lansat piesa „Copii”. Piesa vorbește despre copilărie și visurile celor mici legate de ceea ce vor face „când vor fi mari”, iar videoclipul transpune într-un mod creativ mesajul piesei. Melodia este compusă de către artista Eugenia Nicolae, care i-a fost și profesoară de muzică, alături de Rimenescu.

Ilinca studiază muzica de la vârsta de 6 ani, canto și pian, și este elevă a școlii de muzică Music Tech School, având-o ca profesoară pe Irena Elena Stefan. Mica artistă are în palmares deja premii din industria muzicală, precum Premiul I la secțiunea pop românesc din cadrul Concursul Național de Interpretare Instrumentală și Vocală Viitori muzicieni, 2019, și Premiul I din cadrul secțiunii pop internațional la Concursul Național de Interpretare Instrumentală și Vocală Viitori muzicieni, 2019, desfășurat în București.

„Filmarea videoclipului a fost o experiență foarte frumosă. Am avut atâtea emoții, încât nu am dormit 2 seri. Când am început filmarea nu eram sigură dacă mă voi descurca. Am mai participat la filmări de videoclipuri, dar niciodată nu am fost personajul principal, nu am filmat pentru propria piesă. Mereu întrebam dacă trebuie să refacem scena. Fiind nesigură pe mine la început, simțeam că dacă refac scena de mai multe ori îmi va ieși mult mai bine. Atunci când am schimbat locația și m-am întâlnit cu ceilalți copii alături de care trebuia să filmez, deja mă obișnuisem cu “trasul” scenelor. Nu mai aveam emoții. Mi-a plăcut foarte mult să filmez videoclipul – a fost distractiv, dar și emoționant.”, a declarat Ilinca Stan.

Pe lângă colaborarea cu Eugenia Nicolae, interpreta de 12 ani are la activ și alte colaborări cu o sumedenie de artiști. Alături de Irena Elena Stefan, Bogdan Dumitraș și de școala de muzică “Music Tech School” a participat la piesa “Crăciunul cum vrei tu”, compusă de către Bogdan Dumitraș.

Advertisement

„Ilinca este un copil foarte talentat. Inițial am cunoscut-o în calitate de profesoară de muzică și pentru că am văzut talentul ei, am ținut legătura cu ea și cu părinții săi. Apoi a urcat pe scenă alături de mine la „Românii au talent”, a fost prima mea opțiune pentru corul de copii. Iar acum iată că alături de Rimenescu i-am compus prima ei piesă, care știu că îi place mult. Este o mare bucurie și împlinire pentru mine să văd că un copil cu care am lucrat pe când eram profesoară ia calea muzicii. Îi urez succes pe acest drum și are toată susținerea mea!”, a declarat Eugenia Nicolae.

Piesa este compusă de Eugenia Nicolae și Rimenescu, cel care a regizat și videoclipul „Copii”. Despre experiența de a înregistra o piesă în studio, tânăra artistă a declarat:

„Atunci când am înregistrat nu am avut emoții, dar am avut când am plecat acasă am început să mă gândesc la asta: “Dacă nu mi-a ieșit bine?!” sau “Dacă am greșit o notă?”. Știam însă că o să fie bine, am lucrat cu profesioniști din domeniu care m-au ghidat și sunt foarte bucuroasă de rezultat. A fost o experiență plăcută și distractivă!” a declarat Ilinca.

În timpul liber Ilincăi îi place să danseze și să meargă cu prietenii în parc.

Advertisement
Continue Reading

Tinere talente

Românii au talent 2022: Zametheea, mesaj sfâșietor, în versuri, pentru cei care ne conduc

Published

on

Zametheea, pentru că așa își spune, este director la o asociație ce se ocupa cu încurajarea tinerilor să se implice în activități civice prin artă. A terminat Facultatea de Teatru la Cluj și spune că profesorii nu i-au oferit aptitudinile care să o ajute să se dezvolte și mai mult în această zonă. Au fost alte persoane care au ajutat-o să crească și așa i-a venit ideea să facă o asociație în care să ajute oamenii să se dezvolte artistic. Împreună cu soțul său, obișnuia să organizeze spectacole pe stradă, de poezie și muzică.

A început să scrie înainte de facultate, spune că așa își exprimă sentimentele pe care nu le putea exterioriza. Acest exercițiu s-a transformat într-o abilitate recunoscută în mediul academic. Acum face spoken word poetry și spune că acest stil îi oferă foarte multe satisfacții. A câștigat multe concursuri care i-au dat încredere că abilitățile sale sunt cu adevărat speciale.

Zametheea a oferit un moment unic pe scena Românii au talent. Jurații au fost extrem de impresionați de momentul concurentei.

Andra: “Oamenii rezonează cu mesajul… Așa trebuie spus un astfel de mesaj.”

Mihai Bobonete: “Mă gândeam că 1000 de proteste nu fac nici cât o ceapă degerată față de ce face fata asta aici.”

Advertisement

Dragoș Bucur: “Poate că ar fi trebuit să intri în politică, nu sunt ironic.”

Andi Moisescu: “Eu cred că mesajul trebuia să ajungă la cineva… iar acei cineva sunt pe un iacht, în Elveția, în Costa Rica.”

Vineri seara, în marea finală Românii au talent, Zametheea a avut o prestație uluitoare, aplaudată îndelung de juriu și public.

„S-a pustiit țara că ne fură unii tot ce avem. Apără Doamne regatul tău de prostie și trufie. Dă-ne Doamne viitorul nostru înapoi (…) N-am de gând să las țara asta să moară. Iartă-i Doamne pe români că au fost hoți și-au fost hapsâni… Suntem mulți și vrem dreptate! Sunt aici să schimb ceva.. Sunt aici să schimbăm ceva”, a rostit Zametheea pe scena talentelor. 

Mihai Bobonete: „Eu cred că scopul tău a fost unul foarte clar. Să vii pe scenă și să spui lumii cum vezi tu lucrurile! Trebuie să continui pe drumul ăsta și să trâmbițezi binele”.

Andi: „Tu ai ajuns în finală! Oamenii au ajuns la concluzia că tu ai talent să faci spectacol!”În preselecții i-a impresionat pe jurați cu monologul ei și a primit patru de DA. Zametheea a oferit un moment unic pe scena Românii au talent și-n prima semifinală. 

Advertisement

Jurații au avut doar cuvinte de laudă la adresa concurentei. ”Poate că ar fi trebuit să intri în politică, nu sunt ironic”, i-a spus Dragoș Bucur după manifestul politic prezentat pe scena talentelor.

“Mă gândeam că 1000 de proteste nu fac nici cât o ceapă degerată față de ce face fata asta aici”, a adăugat și Mihai Bobonete. 

Continue Reading

Performanță

Darius Mabda i-a ridicat pe jurați în picioare la Românii au Talent. “Ești cel mai potrivit să câștigi!”

Published

on

Darius Mabda, în vârstă de 13 ani, este din Oradea și a reușit să cucerească juriul și publicul de la „Românii au talent”, în ediția de vineri seara, 11 martie 2022. Mihai Bobonete i-a oferit Golden Buzz și l-a propulsat direct în semifinale, după un dans contemporan perfect, executat după propria coregrafie.

Darius Mabda a început să danseze din joacă. Încerca să imite diverse dansuri de la televizor sau de pe internet și le-a cerut părinților să-l ducă la o școală. A participat la diverse competiții de dans, în țară și în străinătate. La Freedom Dance Festival din Ungaria a luat locul 1, la Bucharest Dance Festival pe categoria lui de vârstă tot locul 1. I-ar placea să danseze pentru Antonia, Alina Eremia, Ami și Andra.

„Eu am văzut un amestec incredibil de inocență, de eleganță și de bărbăție”. Este un moment de aur în viața ta acum”, i-a spus Dragoș Bucur. Emoționată, Andra a venit pe scenă și l-a îmbrățișat pe Darius. Mihai Bobonete a fost cel care a apăsat butonul auriu, spunând: „Sunt uluit de performanța ta, sunt uluit de ce s-a întâmplat acum pe scenă, nu știu de unde ai venit, dar mi-ai umplut inima de bucurie”, a spus Bobonete la „Românii au talent”.

Vineri seara, 20 mai, în cea de-a doua semifinală LIVE Românii au talent, Darius Mabda a cucerit scena cu un moment plin de sensibilitate și energie. 

Advertisement
Foto. ProTV

Continue Reading