Connect with us

Diverse

Burse în valoare de 15.000 euro pentru tinerii muzicieni români

Published

on

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România anunță lansarea concursului pentru acordarea Burselor UNIMIR 2022-2023, destinate tinerilor muzicieni, interpreți de muzică vocală și instrumentală, precum și dirijorilor cu vârste cuprinse între 12 și 24 de ani, care manifestă o înzestrare artistică de excepție.

În cadrul ediției a noua a concursului, UNIMIR oferă 15 burse a câte 1.000 de euro fiecare, acordate pe parcursul anului școlar/universitar 2022-2023 (9 luni).

A fi muzician este una dintre cele mai nobile meniri, dar și un extrem de dificil parcurs profesional, mereu în găsirea echilibrului între rigoarea performanței și fragilitatea destinului artistic. De aceea ne îndreptăm din nou atenția către tinerele valori ale artei muzicale interpretative din România prin noua ediție a burselor UNIMIR. Este o inițiativă menită să încurajeze talentul, dar și munca susținută a muzicienilor aflați la început de drum, pe băncile școlii sau în sălile de repetiție. Este o investiție în viitorul artei românești și în inspirația pe care acești tineri o vor dărui, în timp, societății.”, a declarat Dr. Felicia FilipPreședintele UNIMIR.

Foto. Felicia Filip (Credit. Mediafax-Emil-Badea)

Dosarele de înscriere se vor completa online, aici , conform calendarului Concursului, până cel târziu pe data 11 iunie, ora 12:00.

Pentru înscriere, candidații pentru Bursele UNIMIR trebuie să fie elevi sau studenți în anul de studiu 2022 – 2023 și să transmită online următoarele documente:

Advertisement
  • Cerere incluzând date de identitate și de contact, numele instituției în care învață candidatul, clasa sau anul de studiu, precum și repertoriul pentru proba practică: două înregistrări cu lucrări reprezentative din stiluri / epoci diferite;
  • Copie după Cartea de Identitate;
  • CV Profesional;
  • Scrisoare de recomandare din partea unei personalități din domeniu.

Calendarul Concursului pentru acordarea Burselor UNIMIR 2022 -2023 este următorul:

  • 11 mai – Lansarea Concursului
  • 11 mai – 11 iunie – Depunerea dosarelor de candidatură
  • 12 – 15 iunie – Evaluarea dosarelor de candidatură
  • 16 iunie – Anunțarea candidaților calificați pentru proba practică
  • 24 – 26 iunie – Proba practică a Concursului
  • 27 iunie – Anunțarea bursierilor Ediției 2022 – 2023.

București, 19 mai 2022

Regulamentul Concursului și alte informații și detalii depre burse și procesul de aplicare sunt disponibile pe website-ul Muzicienilor Interpreți din România, secțiunea Burse și premii, la www.unimir.net/burse-si-premii/; contact – unimir.burse@gmail.com .

*

Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România (UNIMIR) este o organizaţie neguvemamentală, nonprofit, constituită prin asocierea liberă a personalităţilor care s-au distins în arta creaţiei interpretative prin activitate individuală de referinţă în plan naţional şi internaţional. UNIMIR evidenţiază, susţine şi promovează valorile creaţiei interpretative româneşti.

Începând din 2020, președintele UNIMIR este soprana Dr. Felicia Filip, iar din Consiliul Director al uniunii fac parte pianistul Viniciu Moroianu, soprana Mariana Colpoș, violonistul Gabriel Croitoru, interpreta de folclor Floarea Calotă și dirijorii Voicu Enăchescu și Mircea Luculescu.

Advertisement

Lansări

Kamara lansează o piesă misteriosă “LLP” – “Las misterul să planeze asupra acestei melodii”

Published

on

Jumătatea de culoare a trupei Alb Negru revine în atenția fanilor săi cu o nouă piesă mistrioasă. LLP se numește noua melodie lansată de Ghedi Kamara cunoscut în show-bizz ul muzical ca și Kamara. Ce spune solistul despre noua piesă puteți afla în continuare.

“LLP” nu este un proiect, eu cânt solo de foarte multă vreme, nu e că și când m-am apucat acum. Încă de prin 2006 am avut și colaborări, prima a fost cu o trupă, apoi piese solo am tot scos mai multe. Eu și Ralflo, am lansat piesa dedicată lui Leon, sunt multe piese nu sunt la prima producție solo. Mi-am făcut și proiectul meu pentru că simt că pot spune lucruri diferite față de ce spun în Alb Negu. Unde suntem într-o formulă anume și nu am aceleași posibilități de a spune tot ce spun eu singur pe o piesă. Cumva genul muzical este diferit când cânți singur. LLP poate să rămână o enigmă, să fiu întrebat multă vreme ce înseamnă. Piesa este dansantă, se poate încadra în zona world-dance. Partea amuzantă a piesei, are vibe ul ei, îți dă o stare bună, are și câteva mesaje ascunse. Îi las pe ceilalți să descifreze, să asculte și să descopere prin google translate ce semnifică. Sunt mesaje pe care le transmit dincolo de partea amuzantă a lucrurilor. are videoclip, produs de mine, sunt executiv producer, tot cu Sprint Music o scot, regizat de Ștefan Vlad, el a făcut montajul și colorizarea și asistat de Andreeas Mihai. Piesa e compusă de mine și Andreeas Mihai, versurile îmi aparțin. E o piesă pe stilul meu, mă reprezintă foarte tare. Și sunt convins că are mari șanse să bucure și alte suflete. Și să-i facă să danseze, să fie veselie”, spune Kamara.

Continue Reading

Performanță

Robert Glinţă, calificat în semifinalele probei de 50 m spate la Mondiale, cu al şaptelea timp

Published

on

Înotătorul român Robert Glinţă s-a calificat, vineri, în semifinalele probei de 50 m spate, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu al şaptelea timp din serii, 24 sec 79/100.

Glinţă (25 ani), legitimat la CS Dinamo, a reuşit al doilea timp din seria a patra, fiind devansat de polonezul Ksawery Masiuk, 24 sec 64/100.

Cel mai bun timp din serii a fost stabilit de americanul Justin Ress, 24 sec 24/100, medaliat cu aur la Budapesta cu ştafeta de 4×100 m liber a SUA.

Robert Glinţă, clasat pe locul 8 în finala de la 100 m spate, va evolua tot joi în semifinale, prima fiind programată la ora 20:09, iar a doua de la 20:14. Finala se va desfăşura sâmbătă, la ora 19:02.

Advertisement

România are două medalii de aur cucerite la Mondialele de la Budapesta, ambele prin tânărul David Popovici, la 100 m liber, respectiv 200 m liber.

Continue Reading

Lansări

2NormaL se joacă în noul videoclip cu “Shot-uri de iubire”. Ce invitați speciali are în clip?

Published

on

Dacă vă era dor de o piesă bună și un videoclip pe cinste atunci “Shot-uri de iubire”, piesa scoasă de Sprint Music este exact ce trebuie. Pentru că atât single-ul celor de la 2NormaL, cât și videoclipul regizat de Claudiu Stan este fix ce trebuie într-o zi toridă de vară de pus pe repeat.

Dacă vrei să-ți iei vacanță și să pleci la mare înainte trebuie să asculți piesa lansată de 2NormaL împreună cu Sprint Music, “Shot-uri de iubire”, la care Claudiu Stan (MVPEntertainment) a făcut un videoclip pe cinste. Muzica a fost asigurată de Ralflo și Eduard Cotoară iar textul de Cortes și Eduard Cotoară. Videoclipul este unul hazliu, ce te duce cu gândul la filmul “Ziua Cârtiței”, plin de invitați celebri, de la Ralflo, la Whats’up, (de concertele căruia se ocupă chiar Eduard) sau Cortes.

“Poate părea incredibil, însă cea mai nouă piesă “Shot-uri de iubire” este o piesă pe care am visat-o în 2021, dar care a stat multă vreme în telefon, până când, cu ajutorul lui Marius Chină și a întregii echipe Sprint Music, a prins viață și a căpătat forma actuală. Ideea videoclipului a fost a lui Claudiu Stan, regizorul care a îndrumat această producție video. În videoclip protagonistul se trezește după o seară “mai grea” lângă această divă care îi rămâne în cap și în suflet urmând să o vadă în toate fetele de pe stradă. La finalul poveștii o găsește pe ea, cea adevărată, iar finalul clipului este de fapt începutul poveștii lor de dragoste. “Diva” din clip este un model, pe nume Anemona. În videoclip apare Ralflo (alături de care am compus piesa și care a făcut producția ei), Cortes (alături de care am scris textul piesei) și Whats’up al cărui manager sunt în acest moment, în cadrul Sprint Music. Filmarea clipului a durat aproximativ 10 ore care au fost presărate cu multe momente amuzante, pe unele le puteți urmări și voi în clip”, a mărturisit Eduard Cotoară, solistul piesei.

“Proiectul 2NormaL a luat naștere în luna noiembrie a anului 2020 când am regăsit în fișierele audio o piesă începută în 2017 alături de Any1 ( Andy Robert Nicolae) și i-am propus să o continuăm. Acesta a păstrat vibe-ul inițial, dar am decis de comun acord să o scriem de la zero. Inițial proiectul ne-a avut ca membri fondatori pe mine (Eduard Cotoară) și pe Mihai Păun (clape), însă din păcate în luna Noiembrie a anului 2021 Mihai a părăsit proiectul”, mai spune protagonistul trupei 2NormaL.

Advertisement

Continue Reading