Connect with us

Lansări

Antonio Pican a lansat piesa “Esti Sigură”, o nouă compoziție proprie

Published

on

După cum ne-a obișnuit în ultimul an, Antonio Pican revine în atenția fanilor cu o nouă creație proprie pe care o lansează împreună cu Sprint Music. Noua piesă se numește “Esti Sigură” și este compusă chiar de artist.

Antonio Pican lansează azi o nouă piesă, creație proprie, împreună cu Sprint Music. După ”Super Eroi” și ”Demon” acum interpretul ne oferă o nouă melodie care se numește “Esti Sigură” și la care deocamdată nu a filmat videoclip. Momentan, solistul lansează melodii după care filmează și videoclip, înregistrand astfel mii de vizualizări.

Antonio Pican este foarte inspirat și se simte bine în timp ce compune. Artistul pregătește multe surprize muzicale iar pentru anul acesta va aduce în atenția fanilor săi și mai multe piese cu care vrea să urce în topuri.

„Vă voi surprinde”, a mai declarat tânărul solist care s-a schimbat total în ultimii doi ani, cel puțin din punctul de vedere al look-ului, căci Antonio este un împătimit al sportului. Pentru această piesă tânărul artist a colaborat pentru orchestrația melodiei cu Cătălin Năstase și Alex Leceanu.

Advertisement

Anul trecut a fost, cu siguranță, un an de cotitură și schimbări pentru Antonio Pican care nu numai că s-a transformat fizic, ci s-a maturizat și muzical. Iar acest lucru se vede cu desăvârșire în noile piese la care artistul lucrează și pe care le lansează una câte una, bucurându-se de succes.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lansări

Dora Gaitanovici lansează EP-ul „Pas Cu Pas”

Published

on

Unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte muzicale actuale, Dora Gaitanovici, lansează un material despre frumusețea evoluției.

„Pas Cu Pas”, Dora Gaitanovici se apropie de lansarea unui nou material. După o călătorie muzicală prin universul albumului de succes „Descântec”, una dintre cele mai proaspete trupe de rock din țară începe un nou drum, o nouă poveste despre evoluție, perseverență, dezlegarea de conexiuni toxice și portretizarea unei noi viziuni despre muzică. Cele trei piese de pe EP vor fi lansate individual, în cascadă, prima fiind scoasă pe 1 martie, al doilea single pe 22 martie, iar cel din urmă pe 12 aprilie. 

Totodată, trupa va pleca într-un turneu de promovare a acestui nou material, începând cu data de 2 martie, când vor cânta la Casa Tineretului din Timișoara, datorită FITT Timișoara.

Urmează să ajungă la: 

Advertisement
  • Bistrița, Soho Music Club – 8 martie
  • Cluj-Napoca, FORM Space – 9 martie
  • Iași, Underground Pub – 16 martie
  • București, Club Control – 10 aprilie

„Materialul «Pas Cu Pas» are dublă semnificație, pe deoparte este titlul uneia dintre piese, semnificând o adâncire involuntară în problemele unei relații nedorite, iar pe de altă parte este extrem de reprezentativ pentru momentul în care vine acest EP, chiar la trecerea dintre perioada de încercare a trupei și clădirea proiectului in funcție de viziunea și dorințele noastre, cu scopul de a aduce muzica noastră în viața oamenilor care simt la fel ca noi. Această trecere se face pas cu pas, cu multă atenție, iubire și determinare, iar EP-ul spune povestea acestei evoluții care poate fi numită foarte ușor «Procesul». Acest EP este diferit de albumul «Descântec» prin diversitatea pieselor. Ducând mai departe ideea de evoluție, «Pas Cu Pas» pune laolaltă compoziții muzicale mai vechi decât «Descântec», adică acelea care nu au ajuns să facă parte din album și cele care au fost scrise ulterior și care vorbesc ceva mai din interiorul vieților și experiențelor noastre”, au declarat membrii trupei Dora Gaitanovici, despre „Pas Cu Pas”.

Dora Gaitanovici este un proiect muzical tânăr, îndrăzneț și complex. După un episod devenit viral la DWMT și participarea la Eurovision, precum și lansarea unui album concept și turnee naționale, Dora Gaitanovici a reușit să impresioneze cu performance-uri electrizante la cele mai mari festivaluri din România, devenind conducătorii detașați ai noului val alternativ din țară. Sound-ul lor îmbină elemente alternative, progressive și modern rock, cu ușoare influențe folclorice. Vocea captivantă a Dorei, virtuozitatea chitarei lui Dante, armoniile lui Dani și groove-ul lui Codruț, împreună cu producțiile complexe și energia transmisă în fiecare live, definesc proiectul Dora Gaitanovici. Trupa urmează să lanseze EP-ul „Pas cu pas” în această primăvară. Toamna ne va aduce o serie de concerte „altfel” urmate de lansarea celui de-al doilea album.

Continue Reading

Evenimente

Cantautoarea Ana Coman lansează albumul „Tu nu o să mă uiți”

Published

on

Cantautoarea Ana Coman lansează cel de-al treilea album de studio, „Tu nu o să mă uiți”, cu un concert live în Clubul Expirat din București, pe 21 februarie. Va pleca, apoi, într-un turneu național prin marile orașe.

Ce rezultă din contopirea trecutului cu prezentul, a tuturor emoțiilor pe care le poți simți față de o persoană care a șlefuit cele două planuri temporale și o selecție atent aleasă de note muzicale și armonii? O colecție de piese senzuale, intense, cu o aură blândă. Ana Coman va lansa curând al treilea album de studio, „Tu nu o să mă uiți”, printr-un concert sincer și emoționant la clubul Expirat, pe data de 21 februarie. Va pleca, apoi, în turneu prin țară.

Albumul încorporează și single-ul „Suvernir”, a cărui lansare s-a bucurat de un succes strălucitor în doar câteva săptămâni. Piesa „Suvenir” este o incursiune profundă în lumea sentimentelor, abordând tematica oferirii întregii iubiri cuiva drag. Ana Coman și-a împărtășit experiența ei personală prin versuri pline de sensibilitate și melodie captivantă, melancolică.

Advertisement

„Se iau 2 ingrediente: iubire și confuzie. Se pun într-un ceaun jumate negru, jumate alb, jumate în prezent, jumate în trecut. Se amestecă. Iubirea rămâne iubire, confuzia se unește cu dorința, apărută din neant, căzută de undeva dintr-un viitor imaginar. Poate că lipsește ceva, totuși, căci iubirea stă într-un loc al ei, privind doar cum celelalte bestii își mai cheamă câteva prietene la dans: amintirile. Se tot amestecă, jubilează toate, jumate în trecut, jumate în prezent. Iubirea rămâne iubire, se apropie de cele trei, dar ele o împing râzând. E dansul lor, nu al ei. Și în dansul lor intră cine vor ele: frigul, marea, durerea, ochii albaștri, fetele, spațiul, ea de dinainte, el liber. Iubirea nu are loc în melanjul lor, dar tot încearcă. Se tot apropie, iar focul de sub ceaun începe să ardă din ce în ce mai tare; iubirea e roșie, arde, arde de nevoie să danseze cu cele ce acum par că s-au îmbinat într-o singură entitate, de la atâta amestecat: în el”, a spus Ana Coman, despre album.

Datele turneului sunt următoarele:

·       21 februarie – București, Expirat – Sold Out

·       1 martie – Sibiu, Love Bar

·       2 martie – Cluj-Napoca, FORM Space

Advertisement

·       6 martie – Iași, Underground Pub

·       7 martie – Iași, Underground Pub – Sold Out

·       8 martie – Bacău, Berăria Valhalla

·       9 martie – Suceava, Art Rock Cafe

·       15 martie – Craiova, Cult Music Club

Advertisement

·       16 martie – Timișoara, FITT Casa Tineretului

·       22 martie – Constanța, Doors Club

·       23 martie – Galați, Daily Pub

·       11 aprilie – Brașov, Aftăr Hours

·       12 aprilie – Bistrița, Soho Music Hall

Advertisement

·       13 aprilie – Târgu Mureș, Office Clubul Presei

Toate detaliile despre acest turneu pot fi găsite pe: https://bandbook.ro/artisti/ana-coman/.

Pe Ana Coman, poate, ați cunoscut-o la „Ana Are Cântec”, segmentul de pe Radio Guerrilla. Aceasta și-a început pregătirea muzicală de mică, iar pasiunea a determinat-o să se afirme. Astfel, a ajuns să cânte la festivalurile importante din țară, precum „Rocanotherworld”, „Femei pe Mătăsari”, „Focus in The Park” sau „Electric Castle”. Până acum, a experimentat cu mai multe influențe și și-a exprimat talentul de povestitor, cu versuri atât în română, cât și în engleză. 

Advertisement
Continue Reading

Lansări

Delia Pann lansează extravagantul single THE WOOP SONG

Published

on

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul:  The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

DE CE “WOOP SONG”?

„The Woop Song” este o electro-mantră potrivită pentru cei care se află în călătoria de autodescoperire și de dobândire a încrederii în propria persoană. Piesa te face să dansezi „Spun lucruri grele pe tonuri drăguțe” – o spune ea însăși în intro-ul EP-ului.

Piesa aduce inovație sonoră prin repetitivitatea interjecției Woopy Woopy Yey – menită să exprime concomitent atât bucuria, cât și deziluzia de a descoperi că o bătălie a fost câștigată doar pentru moment”, a declarat DELIA PANN. Single-ul o să se lanseze pe platformele de streaming, VINERI, 16 februarie, precum și videoclipul oficial pe noul canal de YouTube al artistei. 

Advertisement

Instrumentalul a fost asigurat de Yvat – „îmi susține de ani de zile viziunea muzicală și spiritul creator”, iar inginerul de sunet, Victor Mihăilescu „nu numai că mă înțelege, dar este indulgent cu excentricitățile și inovațiile mele”, mai adaugă artista.

ADN-ul VIDEO-ului – accesibil din 16 FEBRUARIE

Videoclipul melodiei este accesibil pe canalul de YouTube al artistei începând cu data de 16 februarie. Structura sa estetică este bazată pe conceptul artistei, filmată și editată împreună cu regizorul Paul Manolescu, cu proiecții din „Walk a Rhythm – Immersive Performative Installation” din cadrul Festivalului NOVA.

LA CE SĂ TE AȘTEPȚI

„The Woop Song” face parte din EP-ul RE – SURE – ACTION, care se va lansa în curând. Până atunci, puteți rămâne la curent cu DELIA PANN aici: LinkTree  și  să subscrieți la noul ei canal  YouTube  pentru a nu rata premiera videoclipului.

Advertisement

Începând cu luna mai, o veți vedea și live într-un CONCEPT CONCERT, pe care speră să îl desfășoare și să îl ducă peste tot în România, cât și în Europa.

CINE E DELIA PANN?

DELIA PANN  este o polimată contemporană  < artistă | gânditoare | inovatoare > cu prezență internațională, cu origini Transilvănene.

O primă excentricitate ar fi însuși numele – PANN – îl citește “pen”  – fiind o compoziție a cuvântului PAN (de la procedeul de extindere / panoramare)  înmulțit cu “n” (constanta necunoscută din matematică)  = PANN = extindere în necunoscut.

În calitate de compozitoare, liricistă, cu  o voce unică și captivantă, Delia și-a creat un gen muzical propriu și autentic, pe care îl numește electro-filosofie, ce ar putea fi încadrat la electro-pop / electro-fusion –  fiind rezultatul unei combinații de elemente electro, synths, trip-hop, pop, trap, rock, soul sau rhythm & blues.

Advertisement

Compozițiile Deliei surprind complexitățile emoțiilor și nuanțele experiențelor umane. Versurile ei sunt emoționante, introspective și străbat povești sau subiecte sociale, politice, psihologice spirituale sau chiar științifice, care provoacă rezonanțe profunde în rândul publicului.  Cu toate acestea, majoritatea melodiilor asigură spectatorii ca vor dansa cu multă ușurință.

Ceea ce o deosebește cu adevărat pe Delia este vocea ei unică, un instrument fascinant care transmite fără efort profunzimea și sinceritatea versurilor ei. Cu un ton bogat, plin de suflet și o gamă vocală impresionantă, ea are capacitatea de a captiva publicul și de a-l transporta chiar în nucleul muzicii sale. Dincolo de talentele sale muzicale, Delia este o artistă multidisciplinară  și activează în medii precum: fotografie, poezie, arta digitală și artă generativă.

Întreaga sferă creativă a DELIEI PANN este o dovadă a puterii de autoexprimare și a capacității muzicii sale de a conecta și de a inspira. Cu fiecare proiect nou, ea continuă să depășească limitele și să lase o amprentă de neșters în lumea muzicii și a artei.

DE UNDE O MAI ȘTII PE DELIA PANN?

Delia a fost producătoare și realizatoare mai bine de un deceniu la Radio Guerrilla, a fost gazda talk-show-ului „Bucureștiul Subiectiv” la Radio Gold FM. De asemenea, a fost prezentă în mai multe producții TV  la Realitatea TV, Money Channel, Prima TV.

Advertisement

Călătoria sa muzicală a început încă din adolescență, sigur ați mai văzut-o, a avut multiple colaborări de-a lungul timpului și a fondat împreună cu Yvat proiectul muzical duo 1 0 0 1, susținut de casa de discuri Milky Bomb Records din Londra și recenzat în spațiul European.

Continue Reading