Connect with us

Curiozități universale

7 lucruri care te vor ajuta să îți amintești visele

Published

on

Fotografie de Isabella Mariana

Definițiile și teoriile despre ce sunt visele nu își au rostul. Cunoaștem cu toții ce este un vis pentru că avem parte de ele (sau, cel puțin, am avut – asta dacă nu ne mai aducem aminte visele din perioada actuală).

“Visul este o formă de imaginație involuntară (asta dacă nu e un vis lucid) cu conținut de material inconștient și expriență subconștientă constând dintr-o succesiune de imagini, sunete, idei, emoții și alte senzații care apare, de obicei, în timpul somnului, dar mai ales în cazul tipului de somn în care ochii se mișcă (somn paradoxal / REM – eng. “rapid eye movement”).”

Nu există om care să nu viseze. Viața psihică îmbracă în timpul somnului forma visului cu aceeași necesitate cu care în timp de veghe îmbracă formele cunoscute în viața conștientă.

Mai jos ai o listă cu 7 lucruri care te vor ajuta să îți amintești visele.

1) Acordă atenția cuvenită stării în care te afli.

Advertisement

Înainte de a ne culca pentru a ne odihni după oboseala și eforturile de peste zi, e bine să acordăm atenția cuvenită stării în care ne aflăm.
Dacă ducem o viață sedentară, este foarte recomandat să facem o scurtă plimbare în pas alert, la aer proaspăt.
De asemenea, trebuie clarificat că nici abuzul de exerciții și efort fizic nu este recomandat. Avem nevoie de o viață armonioasă și echilibrată.

2) Acordă atenție alimentației, mai ales seara.

Cina, gustarea sau mâncarea de la sfârșitul zilei trebuie să fie ușoară, fără alimente grele sau stimulente, evitând cu grijă să ingerăm elemente care pot să ne țină treji, să ne împiedice să dormim.

E bine ca alimentația de peste zi să conțină vitamina B6. Ea se găsește în cartofi, banane, semințe, alune, ouă, carne de pui, morcovi, peste, spanac sau cereale.

3) Acordă atenție stării în care se află mintea ta și centrul tău emoțional.

Advertisement

Când mintea este calmă și liniștită, liberă de problemele zilei și de neliniștile lumești, atunci se află în stare favorabilă sută la sută pentru a accesa împreună cu memoria ta, lumea viselor.

Centrul tău emoțional sub nicio formă nu trebuie să fie „traumatizat”, dacă nu poți să ai o stare interioară și emoțională superioară, atunci încearcă să ai o stare echilibrată, fară spaime, frici, temeri, tristețe, anxietate, stres, griji etc.

Cel mai bun rezultat în materie de vise, calitatea lor și memoria lor cu care ne trezim dimineața, este dat de un centru emoțional care activează pe un plan superior.
Centrul emoțional superior intră în activitate ascultând cu infinită devoțiune simfoniile minunate ale lui Wagner, Mozart sau Chopin etc.

Muzica lui Beethoven, în mod deosebit, este extraordinară pentru a face să vibreze cu intensitate centrul emoțional superior.

Deci, este nevoie să renunțăm la muzica de proastă calitate dacă dorim experiențe onirice (vise) profunde, intense și cel mai important, dacă dorim să ne trezim dimineața cu amintirea lor.

Advertisement

4) Acordă atenție mediului/camerei în care dormi.

Camera trebuie să fie întotdeauna foarte bine parfumată și aerisită, dar nu inundată, evident, de răcoarea nopții (n-ai vrea să răcești sau să strănuți dimineața și să ți se ducă toate amintirile viselor).

Dacă îți este accesibil și ai de unde alege ce pui pe pat, o lenjerie cu cele trei tonalități primare: albastrul, galbenul și roșul, te-ar ajuta mult în amintirea viselor și în a avea niște experiențe onirice profunde, intense.

Dormi cu capul spre Nord (sau orientează-ți patul astfel încât să dormi cu capul spre Nord), asta pentru că există un curent magnetic ce circulă de la Sud la Nord și ar fi păcat să nu ne folosim conștient de el.

Patul (salteaua) să fie comod. Așternutul trebuie să fie plin de prospețime și foarte curat; fața de pernă se parfumează cu parfumul nostru preferat.

Advertisement

5) Ne ajută extrem de mult să avem un jurnal de vise.

Memoria noastră onirică (amintirea viselor) trebuie să fie exersată și antrenată mereu. Este important ca atunci când ne trezim să avem un jurnal al viselor sub pernă sau undeva foarte la îndemână pentru a ne nota visele (puteți să folosiți și ceva de înregistrat, dacă vă e mai ușor să vorbiți decât să scrieți).

Importanța acestui jurnal de vise este mare și ar fi multe de spus despre asta. Prin persistența cu care ne notăm visele, mintea și psihicul nostru percep natural și puternic informația referitoare la interesul nostru despre vise și, astfel, amintirea viselor va deveni din ce în ce mai ușoară și naturală.

6) Rugăciunea (dacă ești ateu convins, poți ignora acest punct).

Am putut să verific pe propria piele efectele unei rugăciuni.
Dacă ne rugăm înainte de culcare și cerem să fim conștienți de visele noastre, să ne amintim, la trezire, visele cu cât mai multe detalii, cu siguranță o să avem o surpriză foarte plăcută pe timpul nopții și la trezire.

Advertisement

Pierdut în treburile vieții banale de zi cu zi, cu problemuțele și ocupațiile mele, am avut o perioadă de câteva săptămâni în care nu mi-am mai amintit nimic… Absolut nimic! Puțin trist gândindu-mă la situația în care am ajuns, m-am rugat înainte de culcare iar rezultatele au fost uimitoare. – totuși, trebuie să fim sinceri și persistenți-

7) Trezește-te cu stil.

Acest ultim punct este unul simplu, dar cu toate astea, special.

Trezirea trebuie să fie liniștită, fără mișcări bruște, fără agitație… Nu ai voie să sari din pat, nu te grăbi să îți începi treburile zilei.
Orice trezire agitată contribuie la uitarea amintirii viselor. Ar fi super să nu ne mișcăm deloc atunci când ne trezim.

Deci, la trezire, suntem liniștiți și încercăm să ne aducem aminte ceea ce am visat. Începem cu ultima imagine, ultimul gând, ultima amintire pe care o avem cu visele noastre, și cu răbdare facem o mică retrospecție (ne ajută mult să avem ochii închiși).

Advertisement

După ce ne-am amintit cât am putut din visele noastre, nu uităm să ne notăm experiențele onirice (visele) cu cât mai multe detalii.

Ceea ce cuprinde acest articol a fost pus în practică de către mine și îți pot garanta că nu e o simplă abureală.
Mi-ar plăcea să îți știu părerea, să știu cum stai tu la capitolul vise, ce ai vrea să știi despre vise (lucide, conștiente, coșmaruri etc), iar eu îți promit că o să răspund la toate comentariile tale.

www.catalincucu.ro

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Curiozități universale

7 lucruri pe care trebuie să le ții în secret

Published

on

Iată 7 lucruri, pe care trebuie să le țineți în taină, indiferent de legăturile voastre de rudenie.

1. Primul lucru pe care trebuie să-l păstrați în secret, sunt planurile de viitor. Nu spuneți nimănui până planurile nu se vor îndeplini. Orice idee nu este ideală și are unele puncte slabe, în care se poate lovi foarte ușor.

2. Al doilea lucru despre care este bine să nu spuneți nimic, sunt faptele de milostenie. Un lucru bun este o raritate în această lume și de aceea trebuie păzit foarte bine. Nu vă lăudați cu faptele bune. Mândria va înlătura tot binele care a venit din această milostenie.

3. Al treilea lucru despre care nu trebuie să vorbim o reprezintă nevoinţa noastră. Nu relataţi tuturor despre limitele dvs. în alimentație, somn, rugăciune etc. Asceza fizică aduce foloase dacă este în coordonare cu starea emoțională.

Advertisement

4. Al patrulea lucru despre care trebuie să tăcem este curajul și bărbăția noastră. Unii au încercări interioare, alții încercări exterioare.

Încercările exterioare se observă, de aceea oamenii primesc medalii, însă dacă au fost depășite anumite încercări interioare nimeni nu le poate observă și de aceea nici nu aveți premii pentru ele.

5. Al cincilea lucru sunt cunoștințele duhovnicești. Acestea au diferite niveluri și trebuie dezvăluite doar la un anumit nivel de pregătire.

Principala greșeală a începătorilor este dorința de a împărtăși celorlalţi propria starea duhovnicească, care în loc să le aducă liniște, le aduce tulburare.

6. Al șaselea lucru despre care nu trebuie vorbiţi sunt problemele familiale. Țineți minte: cu cât mai puțin veți vorbi despre problemele din familia dvs. cu atât ea va fi mai puternică și mai stabilă. Cearta este îndepărtarea energiei negative care se adună în procesul de comunicare.

Advertisement

7. Al șaptelea lucru despre care nu trebuie să vorbiți sunt cuvintele urâte pe care le-ați auzit. Puteți să vă murdăriți încălțămintea sau puteți să vă murdăriți conștiința.

Dacă veniți acasă și spuneți tot ce ați auzit de la un necioplit pe stradă, nu vă va deosebi de acea persoană care a venit acasă și nu s-a descălțat.

Sursa iladies.ro

Advertisement
Continue Reading

Curiozități universale

Trifoiul este un simbol al norocului la nivel mondial

Published

on

Să ne fie cu noroc, căci astăzi povestim despre trifoi. Și nu orice trifoi, ci acela cu patru foi. Oare de câte ori ne-am dorit să găsim un trifoi cu patru foi in mijlocul naturii pentru a avea noroc? Tocmai pentru că este atât de greu de găsit, trifoiul cu patru foi este asociat norocului. Conform unor estimări, la aproximativ 10.000 de trifoiuri cu trei frunze, exista un trifoi cu patru frunze. Potrivit legendei, doar dacă găsești întâmplător un trifoi cu patru foi vei avea noroc, iar daca cineva ti-l daruieste, norocul se va dubla. Dacă îl cumperi din comerț, nu va avea niciun efect în aducerea norocului. Fiind atât de rar întâlnit, nu e de mirare că trifoiul cu patru foi a devenit simbolul cel mai răspândit al norocului, în toată lumea.

Înca din secolul al V-lea, trifoiul alb cu trei frunze a fost asociat cu Sf. Patrick (primul misionar al crestinismului in Irlanda). Legenda spune ca Sf. Patrick a folosit trifoiul ca simbol al trinității, fiecare frunză simbolizând: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Atunci când o persoană găsea un trifoi cu patru frunze, se spunea că pe lângă trinitate, a fost binecuvântată și cu Harul lui Dumnezeu.

În Egiptul Antic, această plantă era oferită în dar cuplurilor de tineri căsătoriți, pentru o căsnicie îndelungată și cu iubire. Legendele merg atât de departe, până la Adam și Eva. Se spune chiar că Eva, când a fost izgonită din rai, a luat cu ea un trifoi cu patru foi, pentru a-i purta noroc.

În natură găsim aproximativ 300 de specii de trifoi, însă numai cel care este o varietate a trifoiului alb poartă noroc, tocmai datorită rarității lui. La alte specii de trifoi, precum cel roșu, auriu sau alpinum, sunt mult mai des întâlnite variantele cu 4 foi, ceea ce le face populare, însă fără influență asupra aducerii norocului.

Advertisement

Fiecare frunză a trifoiului cu 4 foi are și o semnificație. Prima este simbolul credinței, a doua semnifică speranța, cea de-a treia frunză înseamnă dragoste și, desigur, cea de-a patra este cea a norocului.

Deși există și alte simboluri ale norocului, iată că doar trifoiul a reușit să se răspândească la nivel mondial.

Cercetătorii susțin însă că trifoiul cu patru foi este cauzat de mutații genetice sau de mediu și, în esență, este doar o plantă perenă consumată de animale, care, în anumite condiții climatice, poate să dezvolte și o a patra frunză.

Advertisement
Continue Reading

Curiozități universale

Regina Maria a fost primul cap încoronat care a apărut într-o reclamă

Published

on

Regina Maria a României a fost considerată cea mai frumoasă prinţesă şi ulterior cea mai frumoasă regină a Europei timpurilor sale. Puțini știu însă că Regina Maria a fost plătită ca să facă reclamă unei creme de față. Regina Maria a României a fost prima celebritate, dar şi primul cap încoronat care a apărut într-o reclamă. Regina Maria a făcut publicitate în anul 1924 pentru un celebru brand de creme americane, dar a fost şi imaginea unei case de parfumuri.

Compania producătoare a demarat prima campanie de publicitate la nivel naţional în SUA în 1886, dar după opt ani de intensă publicitate, vânzările începusera însă să scadă. Firma a abordat un nou concept promovând crema prin intermediul Caselor Regale europene, pe un principiu foarte practicat în zilele noastre, aceea că imaginea personală este asociată cu succesul. Maria a fost prima regină care s-a asociat cu produsele, ducând la o creştere impresionantă a vânzărilor.

Reclama o înfăţişa pe Regina Maria îmbrăcată foarte elegant, în timp ce cremele erau prezentate pe un fundal în care se observau discret nişte bijuterii și o atmosferă intimă.

„Nici o femeie nu e atât de sus plasată, încât să-şi permită să-şi neglijeze aspectul. Imaginea personală este vitală pentru succesul ei şi nu poate îngădui ca semnele obişnuite de oboseală să se vadă pe chipul ei. Sunt încredinţată că frumuseţea poate fi menţinută prin folosirea zilnică a cremelor Pond’s.”, acesta era îndemnul reginei către femei atunci când promova virtuţile celebrei creme de îngrijire.

Advertisement

Articolul publicitar, distribuit în mai multe gazete, avea un titlu pe măsură: „Ce spune cea mai frumoasă regină din Europa despre îngrijirea tenului“.

Unele surse spun ca „Plata“ firmei pentru publicitate a constat în oferirea de creme drept cadou suveranei României.

Frumusețea Reginei Maria a României a rămas legendară. Totodată este cea care a rămas în istorie ca „Mamă a răniţilor” sau „Regina soldat”, datorită implicării sale active în ajutorarea răniţilor în Primul Război Mondial, și de altfel considerat cel mai frumos cap încoronat al Europei la acea vreme.

Advertisement
Continue Reading