Connect with us

Evenimente

20 de femei de succes din România s-au reunit pentru o cauza nobilă la “Masa Care Unește”

Published

on

20 de femei de succes din România au sărbătorit anul acesta ziua de 8 martie într-un mod cu totul special. Bloom The World și Magic Maker Communication au organizat în cadrul conceptului “Masa Care Unește”, un brunch care aduce împreună femeile de succes de azi, cu cele de mâine.

La evenimentul de responsabilitate socială, la aceeași masă au stat femei puternice care au un impact semnificativ asupra comunității și care, prin faptele și poveștile lor inspiră și unesc, împreună cu adolescente și tinere din programele de sprijin oferite de SOS Satele Copiilor. A fost astfel un bun prilej ca tinerele aflate la început de drum să primească sfaturi și să urmeze modele sănătoase pentru construirea unor vieți și cariere de succes.

Ce femei de succes au participat la “Masa Care Unește”?

“Masa Care Unește” este mai mult decât un eveniment, este un simbol al unității în care sunt aduse împreună valorile fundamentale care ne definesc. Cele 20 de femei de succes  din România, care au participat la brunch-ul dedicat solidarității și inspirației feminine, activează în diverse domenii precum business, mass-media, artistic, antreprenoriat.

Advertisement

Printre invitate s-au numărat: Laura Cosoi, Ada Condeescu, Andreea Bănică, Corina Caragea și Alexandra Ușurelu (Ambasadoare SOS Satele Copiilor), Ioana Chereji (UNTOLD), Diana Șucu (Fundația Mobexpert), Lucia Antal (PRO TV), Loredana Apreutese (International Alexander), Andreea Anghel (Beiersdorf), Andrada Busuioc (Sphera Group KFC), Claudia Ivan (Penny), Daniela Ene (Vel Pitar), Briana Baciu (Chic Chic), Virginia Oțel (Garanti), Mihaela Enache (Unicredit), Daniela Urban (Fabrica de Cartoane), Luciana Olar (CRFIR 7 Centru Alba Iulia), Diana Podaru (SOS Satele Copiilor), Florentina Nanu (SOS Satele Copiilor).

“Masa nu este doar un prilej de a împărtăși povești și experiențe, ci și o oportunitate de a ne aduna împreună, în semn de solidaritate și respect pentru ceea ce femeile fac zi de zi – în familie, în carierele lor, în comunități și în societate. De-a lungul timpului am pus  tradiția românească pe masă și la masă. Astăzi, în 8 martie, ne-am decis să întindem o masă pentru femeile din viața voastră și în același timp să ne strângem laolaltă, așa cum ne place nouă să spunem, pentru a împărtăși idei și experiențe. Femeile care au participat reprezintă o diversitate de domenii și experiențe, dar toate au un lucru în comun: curajul de a înfrunta provocările, dorința de a aduce schimbări pozitive și încrederea că fiecare gest, fiecare pas înainte contează. Fiecare femeie este un pilon al acestei comunități și, prin acest eveniment, dorim să le oferim un spațiu de recunoaștere, susținere și inspirație și să construim împreună o lume în care fiecare femeie poate să își trăiască viața cu demnitate și respect”, a declarat Alexa Vîlcan, Director General Bloom The World.

Networking, atelier de aranjamente florale și conversații inspiraționale cu tinerele din programele SOS Satele Copiilor

Brunch-ul “Masa Care Unește” a fost organizat în splendida grădină a complexului UNDA Open Possibilities, într-un cadru relaxat, pe malul lacului Baneasa, în mijlocul naturii. Pe lângă networking, toate invitatele s-au bucurat împreună de ateliere de aranjamente florale. A fost un bun prilej de conectare și de discuții inspiraționale cu tinerele aflate la început de drum, în cadrul cărora au fost încurajate să își descopere potențialul și ghidate să își urmeze cu ambiție și determinare visurile, fiind o modalitate în plus de a le oferi fetelor modele sănătoase de urmat.

“A fi împreună la o masă a bucuriei este o experiență deosebită și valoroasă atât pentru tinerele din programele SOS Satele Copiilor, cât și pentru noi. Prin proiectele pe care le dezvoltăm, le oferim tinerilor sprijin în construirea unei cariere potrivite și urmărim integrarea în viața lor de adulți independenți. “Masa care Unește” reprezintă o continuare firească a intervenției noastre, un spațiu de învățare și inspirație, unde tinerele pot descoperi modele de succes și oportunități care să le ghideze pașii pe drumul lor. Mulțumim doamnelor prezente pentru deschidere și dorința de a le împărtăși fetelor noastre din experiența lor, profesională și personală. Le felicit pe tinerele noastre și le transmit că suntem extrem de mândri de ele și le ținem pumnii să realizeze tot ce își propun în viață”, a adăugat Diana Podaru, Director General SOS Satele CopiilorRomânia.

“Masa Care Unește” este un proiect al Bloom the World și Magic Maker Communication Group, parte din Untold Universe.

Advertisement

Masa Care Unește este o dovadă că atunci când oamenii potriviți se adună la aceeași masă, pot crea împreună ceva cu adevărat magic. La Magic Maker Communication, ne dorim ca, prin fiecare proiect, să aducem un strop de magie – să construim evenimente care inspiră, creează conexiuni autentice și generează impact real în comunitate. Le mulțumim partenerilor noștri, fără de care acest eveniment nu ar fi fost posibil. Uneori, o mică experiență sau un gest de susținere pot deveni punctul de plecare pentru un viitor mai bun, iar împreună reușim să oferim acestor tinere exact acel impuls de care au nevoie”, a declarat Mădălin Nițiș – General Manager Magic Maker Communication Group.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Evenimente

Oportunitate de a străluci pe scenă. Tinerii artiști se pot înscrie la Festivalul Național de Interpretare „Glasul Valahiei” 2025

Published

on

Ești pasionat de muzică și visezi să te faci remarcat? Acum ai șansa să te înscrii la cea de-a cincea ediție a Festivalului Național de Interpretare „Glasul Valahiei”, care va avea loc între 25 și 27 aprilie 2025, la Amfiteatrul „George Enescu” din Târgoviște! Acest festival-concurs prestigios include două secțiuni: Muzică populară (25 aprilie) și Muzică ușoară (26 și 27 aprilie), oferind o platformă excelentă pentru tinerii talentați care doresc să strălucească pe scenă.

Felicia Filip, soprana renumită și directorul general al Operei Comice pentru Copii, va prezida juriul, alături de nume sonore precum Cristian Mihăilescu (regizor de operă), Ozana Barabancea (muzician și vedetă TV), Iuliana Marciuc (jurnalist și producător TV la Televiziunea Română), Daiana Berbec și mulți alți artiști iubiți, printre care Izabela Simion, Claudiu Dumitrache, Nicoleta Vasile și Cristina Dan.

Cu o echipă artistică de top, coordonată de Andrei Coman (director artistic) și Dragoș Popa (director general), festivalul promite să aducă în prim-plan noi talente și să ofere un spectacol memorabil, prezentat cu eleganță de Bianca Buca, redactor la Radio România Brașov.

Înscrierile sunt deschise până pe 10 aprilie 2025! Dacă vrei să participi, nu rata ocazia de a te înscrie accesând www.glasulvalahiei.ro sau contactând organizatorii la glasulvalahiei@gmail.com și la numărul de telefon 0763.719.843.

Advertisement

Acesta este momentul tău să îți demonstrezi talentul și să fii evaluat de un juriu de elită din industria muzicală românească. Nu uita, intrarea este liberă pentru spectatori, așa că adu-ți prietenii și familia să te susțină într-o atmosferă plină de muzică și energie!

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural „Artist pentru Artă” din Brașov, în parteneriat cu Liceul de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, și Arhiepiscopia Târgoviștei.

Continue Reading

Evenimente

Nominalizările la Premiile Gopo 2025

Published

on

Alice ON & OFF (r. Isabela Tent), Anul nou care n-a fost (r. Bogdan Mureșanu), Moromeții 3 (r. Stere Gulea), Nasty (r. Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu, Tudor D. Popescu), Săptămâna Mare (r. Andrei Cohn) și Trei kilometri până la capătul lumii (r. Emanuel Pârvu) intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj. Astfel, două dintre filmele nominalizate la cea mai râvnită categorie sunt documentare.

Performanțele cineaștilor români pentru anul 2024 vor fi recompensate în cadrul celei de-a 19-a ediții a Galei Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București.

Anul Nou care n-a fost și Moromeții 3 conduc topul celor mai nominalizate filme, cu câte 13 nominalizări, urmate de Săptămâna Mare (12 nominalizări) și Trei kilometri până la capătul lumii (9 nominalizări).

La categoria Cea mai bună Regie sunt nominalizați Isabela Tent pentru documentarul Alice ON & OFFBogdan Mureșanu pentru Anul Nou care n-a fostStere Gulea pentru finalul trilogiei MoromețiiAndrei Cohn pentru filmul Săptămâna Mare și Emanuel Pârvu pentru Trei kilometri până la capătul lumii. 

Advertisement

Nominalizările pentru categoria Cea mai bună actriță într-un rol principal sunt Nicoleta Hâncu pentru rolul din Anul Nou care n-a fostOlga Török pentru rolul din Clara (r. Sabin Dorohoi), Rodica Lazăr pentru rolul din Ext. Mașină. Noapte (r. Andrei Crețulescu), Olimpia Melinte pentru rolul din Moromeții 3 și Nicoleta Lefter pentru rolul din Săptămâna Mare.

Cel mai bun actor într-un rol principal va fi decis între Adrian Văncică pentru rolul din Anul Nou care n-a fostYann Verburgh pentru rolul din Captura (r. Adrian Voicu), Emanuel Pârvu pentru rolul din Familiar (r. Călin Peter Netzer), Alex Călin pentru rolul din Moromeții 3 și Doru Bem pentru rolul din Săptămâna Mare.

Alice ON & OFF (r. Isabela Tent), Leo Records: Strictly For Our Friends (r. Ioana Grigore), Maia – Portret cu mâini (r. Alexandra Gulea), Moartea lui Iosif Zagor (r. Adi Dohotaru) și Opt Ilustrate din lumea ideală (r. Radu Jude și Christian Ferencz-Flatz) sunt titlurile nominalizate pentru categoria Cel mai bun film documentar. 

În curs pentru Cel mai bun film de debut intră Alice On & Off (r. Isabela Tent), Anul Nou care n-a fost (r. Bogdan Mureșanu), Captura (r. Adi Voicu), Clara (r. Sabin Dorohoi), și Horia (r. Ana Maria Comănescu).

Lista completă a nominalizărilor este disponibilă pe https://premiilegopo.ro/

Advertisement

Juriile care au stabilit nominalizările

Premiile Gopo au două jurii de preselecție, pentru categoria lungmetrajelor și pentru categoriile documentar și scurtmetraj. Juriul pentru lungmetraje a fost alcătuit, ca și până acum, din 11 profesioniști din domeniul cinematografic. Jurații de anul acesta au fost criticii de film Dana Duma și Ion Indolean, jurnalista Anca Vancu, regizorii Marian Crișan și Constantin Popescu, actrița Maria Popistașu, producătoarea de film Anamaria Antoci, directoarea de imagine Ana Drăghici, curatorul de film Bogdan Movileanu, consultantul cultural Corina Șuteu și scenaristul Florin Lăzărescu.

Din juriul de documentare și scurtmetraje au făcut parte 5 profesioniști din industrie: criticii de film Cezar Gheorghe și Andreea Chiper, regizorul Șerban Georgescu, producătoarea de film Velvet Moraru și selecționera de film Anca Păunescu.

42 de lungmetraje s-au regăsit pe lista propusă pentru nominalizările la categoria Cel mai bun film.

După anunţul nominalizărilor, peste 700 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti sunt invitaţi să voteze pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor Gopo, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de  firma de audit şi consultanţă PWC România, cu care organizatorii Premiilor Gopo au demarat un parteneriat încă din 2011.

Advertisement
Continue Reading

Evenimente

”The Smart, the Bold, the Beautiful” – Gala Excelenței Feminine 2025

Published

on

Grupul de Presă MediaUno, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Institutul Național de Statistică și Asociația MediaUno organizează, pe data de 18 martie 2025, la București, Muzeul Național de Artă al României, Sufrageria Regală, de la ora 18.00, evenimentul cu titlul ”The Smart, the Bold, the Beautiful”, a III-a ediție a Galei Excelenței Feminine.

 Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, ne propunem să aducem un omagiu sensibilității, frumuseții și inteligenței feminine. Vom celebra feminitatea, inteligența și forța femeii în societate.

În cadrul Galei ”The Smart, the Bold, the Beautiful” vom premia doamne determinate și puternice care s-au remarcat de-a lungul timpului prin performanțe în profesie și în viața publică. Această ediție ne oferă prilejul să recunoaștem rolul femeii în societate, a necesității sprijinirii egalității de gen și a implicării femeii în viața comunității.

28 de femei de succes, prin poveștile lor personale, inspiră și modelează comportamente ale generațiilor care vin. Avem privilegiul să le prezentăm în firescul lor, în determinarea și puterea sacrificiului lor personal.

Advertisement

Proiectul ”Împreună protejăm România” a fost inițiat în anul 2020 de Grupul de Presă MediaUno și dezvoltat împreună cu Institutul Național de Statistică și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ajungând la 17 ediții de conferințe și 10 ediții de gală organízate și câteva publicații editate.

Detalii despre acest proiect se regăsesc pe https://impreuna-protejam-romania.ro/

Continue Reading