Tinere talente

Rian Cult: „Visez sute de mii de oameni care să cânte alături de mine una din piesele mele”

Published

on

Foto. Rian Cult

Rian Cult se bucură de succes pe platformele de streaming și nu numai. Pe Spotify, cea mai celebră platformă de streaming, piesa Sundays In New York” are aproape un milion de stream-uri, în timp ce piesa „On My Mind” a depășit de curând jumătate de milion de stream-uri, fiind ascultate din țări îndepărtate, precum Brazilia, Mexic, Australia sau Statele Unite ale Americii.

Cu o combinație captivantă între linii melodice și ritmuri pop infuzate cu influențe Hip-Hop, Rian Cult este pasionat să mixeze muzică nouă și să găsească elementul surpriză în piesele lui, fiind inspirat de artiști celebrii, precum LAUV, Ed Sheeran, Jeremy Zucker sau blackbear.

Rian Cult este unul dintre cei mai promițători artiști de pe piața muzicală românească, toboșar, producător, vocalist și compozitor de muzică pop. Absolvent al Facultății de Muzică Berklee College of Music din Statele Unite, cu o diplomă în „Contemporary Writing & Production” și focus pe „Songwriting”, Rian Cult s-a întors de curând în România pentru a împărtăși cu cei de acasă o parte din visul lui. Cu un background muzical format în ani de studii și sute de ore de repetiții, parcursul lui muzical este în plină ascensiune.

Foto. Rian Cult

Pentru cineva care abia te descoperă, spune-ne cine ești, ce faci și ce vrei să lași în urma ta ca artist muzical.

Cei mai mulți mă cunosc sub numele de Rian Cult, dar pentru cei care vor să meargă alături de mine pe acest drum muzical, m-am născut sub numele de Adrian Culetu, într-un oraș de la malul Marii Negre. Sunt un artist, producător și scriitor de muzică Pop. Muzica mea combină influențe Hip-Hop cu linii melodice Pop și un vibe care te face să dai din cap pe orice melodie. Vreau să las în urmă mai mult decât 3 minute de muzică, vreau să las în spate o poveste, o amintire, o emoție în care oamenii să se regăsească în orice stadiu al vieții, să-și amintească că deși am devenit cu totul altcineva în timp, să poată să se reîntoarcă și să retrăiască niște sentimente și amintiri prin muzica mea.

Advertisement

Ai studiat muzica în SUA, la Berklee College of Music. Care ar fi primele trei lecții de viață pe care le-ai primit în Statele Unite și ai vrea să le transmiți și românilor?

Fă mult mai mult decât ți se cere, termină ce ai de făcut înaintea tuturor și fă-o cât de bine poți, 101%.

Ai lansat recent piesa RIGHT MIND”, care a prins foarte bine pe Spotify și nu numai. Ce pregătești pentru viitorul apropiat?

Am pregătit o colaborare cu o artista româncă și am mai terminat de filmat un clip pentru o piesă care înseamnă enorm de mult pentru mine. În rest, am destul de multe piese care așteaptă să fie cizelate și acceptate de o casă de discuri pentru a fi lansate și ascultate de cât mai mulți oameni.

Foto. Rian Cult

Când s-a născut pasiunea ta pentru muzică?

Cred că fără să-mi dau seama, a fost mereu acolo, așteptând momentul potrivit să iasă din mine și să-mi croiască drumul pe care aveam să-l încep. Pe undeva prin 2008, la un concert de-al lui Phil Collins. Eu am pornit inițial că fiind toboșar și musical director, cântând cu artiști și trupe din România la festivaluri și evenimente, dar mereu am vrut mai mult și am vrut să dau energie publicului, așa că am făcut un pas în față, către microfon.

Advertisement

Ai milioane de stream-uri pe Spotify, cu fani din toată lumea. Este cineva ca te inspiră pe plan muzical?

Îi admir enorm pe LAUV, blackbear, Ed Sheeran, Kendrick Lamar, Halsey, Charlie Puth, Khalid și Benny Blanco, ca să menționez câțiva, dar muzica fiind atât de proeminentă peste tot în zilele de astăzi încât sunt exasperat să găsesc artiști noi pentru că sunt foarte mulți care merită ascultați și dați mai departe.

Poți să ne recomanzi câteva piese care te reprezintă?

Ce faină e întrebarea! Păi cred că ar fi „Love Yourself” de la Justin Bieber, „Eleven” de la Khalid, „Cheating on You” de la Charlie Puth și „I Feel Bad” de la blackbear.

Care e treaba cu numele tău de scenă?

Advertisement

M-am chinuit enorm de mult să-l găsesc când el de fapt era chiar acolo. Check this out adRIAN CULeTu, face parte din numele meu, am vrut ceva care să le dea ascultătorilor ceva de căutat, de gândit.

Foto. Rian Cult

Fiecare piesă a ta are un vibe special și un sound foarte bine studiat. Care sunt ambițiile cu muzica pe care o faci?

Încerc pe cât de mult pot, cu fiecare piesă pe care o fac, să aduc ceva nou, să sune diferit față de cea de dinainte, pentru că la fel ca tot ce se întâmplă în jurul nostru, și noi oamenii suntem într-o continuă schimbare, evoluție, care te face să crești, să înțelegi și să creezi ceva nou din ce ai învățat. Îmi doresc pe cât de mult pot să-mi surprind ascultătorii cu fiecare piesă nouă și să se gândească „Oare ce fel de piesă scoate de data asta? Cu influențe R&B sau Hip-Hop, sau poate o fi ceva mai dansant?”

Fără ce lucru nu ai putea să trăiești?

Am un lănțișor la gât pe care l-am primit de la părinții și sora mea și nu l-am dat jos de vreo 6 ani. Și altceva fără de care n-aș putea trăi sunt experiențele, tot ceea ce mă învață cine sunt, ce am fost și ce vreau să fiu. A, da, și câinii, mi-am făcut și un tatuaj că să-mi exprim iubirea.

Care este visul tău cel mai mare?

Advertisement

Să am zeci, poate chiar sute de mii de oameni care să cânte alături de mine una din piesele mele. Și în același timp, să-i inspir să facă acel lucru de care suntsperiați, să pășească din zona lor de confort și să alerge după ce își doresc. E un drum înspăimântător, sunt și eu pe el, dar simt că trăiesc în fiecare zi.

Rian CultYouTube / Instagram / Official website

Redacția SuperTu mulțumește echipei bravonet.ro pentru material.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version