Oameni

Fotograful Bogdan Frențescu: Să faceți fotografii cu sufletul

Published

on

Bogdan Ionut Frentescu este acel tanar cu cei 7 ani de acasa, exact asa cum se spune in Moldova. O fire deschisa si pregatit de fiecare data pentru a descoperi noi orizonturi. Mereu tine cont de cei din jurul sau si nu ezita sa se implice in actiuni caritabile. Considera ca mereu exista cate ceva de invatat de la viata. Are un spirit tanar, pacifist si plin de dorinta de a reusi, dar marturiseste ca uneori este mult prea critic cu el insusi. Adora sa calatoreasca si este entuziasmat atunci cand intalneste noi oameni.

De unde crezi ca vine pasiunea pentru fotografie?

Pasiunea mea pentru fotografie a venit din dorinta de a surprinde momente deosebite cu un simt artistic, pe care, in mod obisnuit le intalnim zi de zi, dar din graba cu care trecem prin aceasta viata nu le putem vedea. Sunt mici detalii in natura si nu numai, iar ochii nostri le scapa, dar eu consider ca pot bucura priviri si suflete surprinzandu-le placut prin compozitii si culori.

Cand ti-ai descoperit aceasta pasiune?

Aceasta pasiune am descoperit-o din primul moment in care am tinut in mana un aparat de fotografiat. Cand eram adolescent aveam un prieten mult mai in varsta decat mine care lucra ca fotograf. Avea un aparat profesional rusesc pe film, iar eu mereu il rugam sa mi-l imprumute. Imi cumparam filme color si apoi faceam zeci de fotografii, dar pentru developare si imprimare pe hartie foto apelam la laboratoarele de specialitate din acea vreme. Eram asa entuziasmat si imi doream din ce in ce mai mult sa fotografiez.

Advertisement

Cum descrii arta de a fotografia?
Fotografia este o arta, dar si modul prin care fotografiez il pot numi la fel. Fotografiatul la prima vedere pare simplu, dar este totusi un mod mai complex. Fotograf poate fi oricine, dar nu oricine poate fi fotograf artist. O combinatie intre tehnica , cromatica si incadrare vazute de un ochi cu simt artistic, defineste pe deplin arta de a fotografia.

Ce reprezinta aparatul foto pentru tine?

Aparatul de fotografiat pentru mine reprezinta libertate, evadare si bucuria sufletului. Cand spun libertate si evadare ma refer la eliberarea din traiul cotidian si la deconectarea de la stresul zilnic la care suntem supusi. Aparatul de fotografiat ma completeaza si ma insoteste mereu atunci cand merg in natura, in vacante sau la diverse evenimente.

Ai urmat cursuri in acest domeniu?

Pasiunea pentru fotografie si simtul artistic m-au reprezentat, dar este evident ca trebuia sa studiez pentru a putea abtine rezultate mult mai bune. In primul rand am fost autodidact, am citit multe informatii despre fotografie si tehnica fotografica din carti si mediul online. Am hotarat sa merg mai departe gandindu-ma ca pot imbina pasiunea cu jobul facand un pas inainte. M-am inscris la cursul de tehnica fotografica si prelucrare la finalul caruia am obtinut calificarea in meseria de Fotograf realizare/prelucrare, avizata de ministerul muncii si educatiei din Romania.

Advertisement

In viata ta, care a fost si este principalul tau sprijin?
In viata mea unicul sprijin pe care l-am avut pana la 17 ani si inca il mai am, este venit din partea mamei mele, pe care o stimez si o iubesc pentru tot restul vietii.

Care este idolul tau si de ce tocmai el?
Idoli nu am avut niciodata, ci doar am putut lua exemple mereu de la oameni puternici. Imi doresc sa fiu unic si sa culeg tot ce este mai frumos din viata.

Ce te-a determinat sa devii un lucrator independent? Care sunt avantajele acestui tip de lucru?
Avand mai multe experiente in domeniu muncii am ajuns la concluzia ca a fi independent ai mai multe avantaje si mai ales atunci cand imbini pasiunea cu munca.
Avantajele acestui tip de lucru sunt mai multe, incepand de la libertatea de a-ti alege programul de lucru si cantitatea muncii, placerea de a lucra in domeniul dorit, evitarea stresului, pana la un castig mult mai rezonabil si altele dupa caz.

Ce imi poti spune despre conceptia ta privind realizarile pe plan profesional din 2013?
Realizarile mele pe plan profesional din 2013 au fost mai multe la numar, fapt care m-a facut sa fiu mai puternic si sa incerc mai mult.

Ai avut colaborari importante?
Da, am avut diverse colaborari importante pentru mine. Colaborari pentru evenimente culturale, media, artistice si de voluntariat.

Advertisement

Exista un spatiu unde cei care doresc, sa iti poata vedea fotografiile pe care le-ai realizat?
Spatiile unde cei care doresc sa imi vada o parte din fotografii sunt : pagina personala de facebook cu numele Frentescu Bogdan – Ionut si blogul meu.

Ce ai vrea sa transmiti tuturor celor care vor sa devina fotografi profesionisti?
Nu pot sa transmit ceva anume pentru toti cei care aleg sa devina fotografi profesionisti, deoarece nu ma ghidez dupa un tipar si motivele pentru care ei aleg aceasta meserie sunt diverse. As vrea totusi sa le dau un mic sfat si anume: Sa faceti fotografie cu sufletul.

Ce planuri ai de acum inainte?
Planuri am multe, dar asta depinde uneori si de situatia materiala. Imi doresc pe viitor sa colaborez cu diferite trusturi de presa sau anumite reviste cu specific de produs, fashion, naturist, natura si asa mai departe.

Iti multumesc pentru interviu si iti doresc mult succes in continuare. Sa ne bucuri cu fotografiile tale!

Advertisement

5 Comments

  1. Diana Dobos

    March 2, 2014 at 9:59 am

    Un prieten adevarat,un om sensibil,cu simt artistic si pasionat de ceea ce face. Mult succes in tot ceea ce iti propui sa realizezi. Visele sa ti se implineasca!

  2. Cristi :)

    March 2, 2014 at 10:23 am

    Bogdan, bravo pentru acest interviu. Nu m-am plictisit citind!

  3. Dana

    March 2, 2014 at 1:10 pm

    Un om cu mult bun simt. Felicitari!

  4. Anonim

    March 22, 2014 at 7:25 pm

    Mai rar un asa om ca tine, cu un suflet atat de mare..
    Felicitari pentru tot ceea ce faci si mult succes in continuare!

  5. Vochita Georgiana

    April 2, 2014 at 1:24 pm

    felicitari, si mult succes pe viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version