Artiști

A plecat în Marea Britanie pentru un viitor mai bun, s-a întors în România să cânte, dar a cucerit o lume întreagă. Interviu – Aura B.

Published

on

Aura B. (Aura Broscăreanu) este cantăreața care reușește să își surprindă admiratorii cu fiecare piesă lansată, dar și prin apariții extravagante pline de culoare. A început să studieze muzica de la o vârstă fragedă, moment în care s-a îndrăgostit de celebrul instrument – pianul. Odată cu trecerea timpului și-a descoperit calitățile vocale și a continuat studiul. Își dorea mai mult de la carieră, astfel că a decis să părăsească România, cel puțin pentru o perioadă, și să-și construiască un viitor mai bun în Marea Britanie.

Ca și artist, trăiește ceea ce cântă, nu doar cântă. Anii de experiență o ajută acum pe Aura să simtă cu adevarat menirea muzicii. Starea pieselor, mai precis încărcătura emoțională și spirituală, reuseșesc să o hrănescă pe artistă și să o motiveze, și de aceea, pe scenă se simte „acasă”. Așa cum însăși spune: „Nu cânt pentru faimă, cânt pentru că asta îmi este chemarea! Prin cântec mă pot exprima, pot vorbi, pot trăi.“

În continuare, Aura B. a oferit un interviu pentru publicația SuperTu.ro:

Pentru început, vă provoc la o incursiune prin viața personală și profesională, căci vreau să dăm ocazia tuturor cititorilor să afle cât mai multe despre dumneavoastră. În acest sens, aș vrea să îmi spuneți cine este Aura B. – omul, dar Aura B. – artistul?

Bine v-am găsit și mulțumesc pentru invitație. Aura B omul – eu sunt o persoană destul de sensibilă, foarte empatică, civilizată și respectuoasă, dar tot omul Aura B este și încăpățânată, geloasă și destul de ușor de rănit, fiind foarte naivă uneori pentru că vreau să am încredere în oameni, dar nu toți sunt ceea ce par, așa că, uneori mă rănesc intenționat sau nu. Eu mă văd o fată destul de simplă, dar cei care mă cunosc zic că sunt complexă. Ce mai pot spune despre mine este că, fiind zodia Gemeni, sunt duală, extremistă, totul sau nimic, alb sau negru, la extremă.

Advertisement

Aura B. – artistul, este foarte ambițioasă, îi plac provocările muzicale, îmi place să fiu activă, aș sta în studio 25/24 apoi aș lua-o de la capăt. Ceea ce fac, nu e doar un job pentru mine, este ceea ce sunt, mă exprim mult mai bine într-o piesă muzicală decât într-un interviu de exemplu (n.r. râde). Nu am mereu inspirație să scriu, dar ce am observat este că atunci când sunt tristă, găsesc foarte repede ceea ce caut muzical, inspirația.

Care vă este profesia de bază, pe langă titlul de “artist”?

Făcând muzică de mică, mai exact de la vârsta de 5 ani – când am început să studiez pianul, apoi liceul de muzică, ș.a.m.d., am considerat că aceasta ar fi meseria de bază, dar, odată cu trecerea timpului am realizat că e nevoie și de altceva pe lângă asta, așa că am deschis o firmă în UK în anul 2015 care avea la bază tot muzica, era pentru organizare de evenimente, ulterior am mai adăugat și alte domenii de activitate, precum removals, transport.

Care este povestea dumneavoastră? Cum ați descoperit muzica?

Talentul muzical mi l-au descoperit părinții de mică, apoi m-au dat la pian. Vocal, am început pe la 11 – 12 ani și îmi amintesc că eram fană Michael Jackson.

Viața este formată din alegeri. Care este cea mai bună alegere pe care ati făcut-o până în prezent?

Advertisement

De-a lungul timpului am făcut fel și fel de alegeri, bune, proaste, am greșit, dar am și învățat din greșeli. Cel puțin așa cred! Cea mai bună alegere? Când am plecat din țară! Atunci cred că a și început procesul de maturizare. Eram dezamăgită de tot ceea ce se întâmpla în România, mă refer la ce nu-mi oferea țara mea, deși încercam cum puteam să răzbat cu muzica, era în zadar.

Pe lângă munca frumoasă care vă împlinește, ce vă face fericită?

Fericirea este un cuvânt atât de amplu, de adânc, încât nu știu dacă am cunoscut-o, dar în timp ce cânt mă liniștesc, îmi hrănește sufletul, mă regăsesc, aș putea spune că muzica mă poate împlini.

Care este cea mai mare provocare întâmpinată de-a lungul traseului profesional? A existat vreo situație în care ați simțit că nu găsiți rezolvarea?

Provocări au fost de tot felul, dar nu, nu am simțit că nu au rezolvare, dimpotrivă, mă ambiționează, deoarece știu că pot.

Ce vă menține entuziasmul de a face muzică în continuare?

Advertisement

Ce poate fi mai frumos decât muzica? Îmi oferă tot ce sufletul meu are nevoie. Entuziasmul de a face muzică e menținut de PUBLIC. Când văd că iubesc muzica mea, e tot ce-mi doresc pentru a continua să ofer ceea ce am de oferit. Pentru orice artist, publicul e cel mai important. Eu exist ca artist pentru că publicul mă iubește.

Cu un simplu search pe YouTube sau Google, Aura B. este o prezență puternică. Ce presupune lansarea cu consecvență a unor piese noi și videoclipuri profesionale?

Este destul de greu să fi mereu activ, sa ai piese noi, clipuri noi, totul ține de bani, din păcate. Ai bani, ai și piese și clipuri bune.

Aveți apariții deosebite la fiecare eveniment! Ținutele sunt gândite de dumneavoastră sau este acolo cineva care vă oferă sfaturi de imagine?

Ținutele mele sunt creații proprii, dar și creațiile altora pentru mine. Îmi place unicitatea, să fiu unică din toate punctele de vedere.

Care sunt planurile de viitor din perspectiva profesională? Dar din perspectiva vieții personale?

Am foarte multe proiecte de lansat în viitorul apropiat, dar și proiecte la care lucrez. Vreau să ajung la inima tuturor, vreau că muzica mea să creeze amintiri multora, să împace multe persoane, să se distreze pe muzica mea, sau mulți chiar se pot regăsi în poveștile din piesele mele. Viața mea personală este o dilemă pentru mulți, este că o enigmă. Viața mea personală este foarte confuză, nu prea am multe de zis aici. Ca orice om, vreau iubire ca să ofer iubire. Momentan, viața personală este pe locul doi, cea profesională este pe primul loc. Dacă ceea ce fac vă bucură, vă place, atunci aici găsesc eu satisfacția și mulțumirea sufletească.

Advertisement

Te felicităm pentru parcursul profesional și îți dorim mult succes din partea redacției SuperTu.ro.

Aura B. | Instagram | FaceBook | YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version