Performanță

Soprana Felicia Filip și maestrul Cristian Mihăilescu, premiați pentru întreaga carieră

Published

on

Foto. Felicia Filip și Cristian Mihăilescu, alături de Dragoș Popa

Soprana Felicia Filip și maestrul Cristian Mihăilescu au fost premiați pentru întreaga carieră, în cadrul Festivalul Național de Interpretare Vocală și Instrumentală “Glasul Valahiei”. Ajuns la cea de-a doua ediție, evenimentul s-a organizat la Târgoviște în Amfiteatrul “George Enescu”. Peste 160 de concurenți din 13 județe ale României s-au întrecut pentru Marele Trofeu, titlu ce poartă numele festivalului.

Festivalul s-a desfășurat pe parcursul a trei zile. Toții participanții au fost premiați în funcție de barem, iar la finalul fiecărei zile, s-a desemnat câte un câștigător al Marelui Trofeu de secțiune. În ultima zi, dintre cei trei finaliști, doar unul a obținut Marele Trofeu al Festivalului, Eric Sandu, un pianist de excepție la cei doar 13 ani ai săi.

Cel mai emoționant moment al evenimentului de la Târgoviște a fost decernarea Trofeului de Cristal pentru întreaga carieră regizorului de operă Cristian Mihăilescu și inconfundabilei soprane Felicia Filip, ambii mari susținători ai tinerei generații artistice din România.

“În muzică, și în alte domenii, dar în muzică suntem talentați. Faptul că ești muzician român, oriunde în lume, este o carte de vizită. Nu există scenă mare a lumii pe care să nu interpreteze un cântăreț român”, a declarat pentru Radio România, masterul Cristian Mihăilescu.

Advertisement

“Mă mândresc de fiecare dată când merg în străinătate și știu sigur că pe o scenă, pe un podium de concert, într-o sală de spectacol, într-o expoziție, pe stradă, pur și simplu, mă întâlnesc cu români valoroși”, a precizat Felicia Filip.

Foto. Felicia Filip & Cristian Mihăilescu

“S-a încheiat cu succes una dintre cele mai frumoase ediții ale unui eveniment cultural organizat de Centrul Cultural Artist pentru Artă, ediția a II-a a Festivalului Național de Interpretare Vocală și Instrumentală “Glasul Valahiei” de la Târgoviște. Evenimentul a adunat concurenți din mai puțin de 13 județe. S-au îmbinat armonios muzica instrumentală, muzica populară și muzica ușoară, oferind publicului spectator, prin artiștii înscriși în cadrul competiției noastre, atât mai experimentați, cât și debutanți, a unor momente spectaculoase, momente artistice deosebite”, a precizat pentru Radio România, Andrei Coman, directorul artistic al festivalului.

Trofeul a fost acordat de către Dragoș Popa, președintele Centrului Artist pentru Artă. Premiul a conținut și un colaj foto emoționant, cu imagini din întreaga lor carieră, dar și viață personală.

Foto. Dragoș Popa

“Trofeul de cristal este un premiu simbolic pe care am avut onoarea să îl acord acestor elite ale culturii în semn de prețuire pentru întreaga carieră. Așa cum am spus și pe scena de la “Glasul Valahiei”, soprana Felicia Filip și maestrul Cristian Mihăilescu sunt cu adevărat personalitățile care scriu istorie în cartea de onoare a României și, oriunde pășesc în această lume mare, fac cinste țării noastre. Consider că este de datoria noastră, a tuturor românilor, să le arătăm cât de mult îi iubim”, a declarat președintele Centrului Artist pentru Artă, Dragoș Popa.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural Artist pentru Artă și Ring Arte Media, în parteneriat cu Liceul de Arte „Bălașa Doamna”, Universitatea „Valahia”, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Arhiepiscopia Târgoviștei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version