Această prajitură delicioasă, de vară, este o adevărată senzație și este plină de beneficiile aduse de semințe, fructe și iaurt. O sursa fantastică de proteine!
Avem nevoie de:
150 g semințe de floarea soarelui
Advertisement
100 g curmale fără sâmburi
25 g ulei de cocos
2 porții 15 g Beta Heart
400 g amestec de capșune și zmeură
coaja fină răzuită și sucul unei lămâi
Advertisement
26 g Formula 1 fructe de pădure
28 g PDM
500 g iaurt grecesc 2-10 % grăsimi
Mod de preparare:
Advertisement
Așează o formă de prajitură cu diametrul de 20 cm cu baza in sus, astfel încât să fie plată, pentru ca prăjitura să poată aluneca ușor, odată inghețată. Prinde partea laterală și cu ajutorul unui șervețel de bucătărie, înmuiat în ulei de cocos, unge ușor interiorul și baza formei.
Pune o tigaie pe foc mediu – mare, în care se pun semințele de floarea soarelui. Gătește-le, învârtind și agitând tigaia cât de des se poate, până când semințele devin aurii, timp de 2-3 minute.
Varsă-le pe o farfurie și lasă-le să se răcească.
Pune semințele răcite într-un blender, împreuna cu uleiul de cocos, curmalele si Beta heart-ul. Se macină până când se obține o granulație fină, apoi răstoarnă conținutul și presează-l pe baza formei de prăjituri, asigurându-te că arată bine și că este nivelat.
Bagă la congelator în timp ce prepari topping-ul.
Ulterior, se dau prin blender fructele de pădure cu coaja și sucul de lămâie, Formula 1 fructe de pădure, PDM și iaurtul grecesc până când se obține o granulație fină. Atunci când se folosește zmeură, este indicat să le treci printr-o sită pentru a îndepărta semințele.
Advertisement
Scoate forma de prăjituri din congelator și toarnă amestecul cu iaurt, lovind ușor tava pe suprafața de lucru pentru a te asigura că amestecul este uniform. Introdu tava din nou în congelator și las-o până când amestecul devine solid, cel putin 5 ore.
Pentru servire, taie prăjitura în felii și adaugă câteva fructe .
Valori nutriționale:
333 Kcal
15 g proteine
Advertisement
3 g fibre
18 g grasimi
30 g carbohidrați
Ai nevoie de ajutor pentru prepararea acestui desert? Iți stau la dispoziție oricând, la numărul de telefon 0751531755 sau pe Instagramul meu ferencz_marian.