Lifestyle

Prăjitură înghețată cu iaurt și fructe de pădure

Published

on

Prăjitură înghețată cu iaurt și fructe de pădure

Această prajitură delicioasă, de vară, este o adevărată senzație și este plină de beneficiile aduse de semințe, fructe și iaurt. O sursa fantastică de proteine!

Avem nevoie de:

150 g semințe de floarea soarelui

Advertisement

100 g curmale fără sâmburi

25 g ulei de cocos

2 porții 15 g Beta Heart

400 g amestec de capșune și zmeură

coaja fină răzuită și sucul unei lămâi

Advertisement

26 g Formula 1 fructe de pădure

28 g PDM

500 g iaurt grecesc 2-10 % grăsimi

 

Mod de preparare:

Advertisement

Așează o formă de prajitură cu diametrul de 20 cm cu baza in sus, astfel încât să fie plată, pentru ca prăjitura să poată aluneca ușor, odată inghețată. Prinde partea laterală și cu ajutorul unui șervețel de bucătărie, înmuiat în ulei de cocos, unge ușor interiorul și baza formei.

Pune o tigaie pe foc mediu – mare, în care se pun semințele de floarea soarelui. Gătește-le, învârtind și agitând tigaia cât de des se poate, până când semințele devin aurii, timp de 2-3 minute.

Varsă-le pe o farfurie și lasă-le să se răcească.

Pune semințele răcite într-un blender, împreuna cu uleiul de cocos, curmalele si Beta heart-ul. Se macină până când se obține o granulație fină, apoi răstoarnă conținutul și presează-l pe baza formei de prăjituri, asigurându-te că arată bine și că este nivelat.

Bagă la congelator în timp ce prepari topping-ul.

Ulterior, se dau prin blender fructele de pădure cu coaja și sucul de lămâie, Formula 1 fructe de pădure, PDM și iaurtul grecesc până când se obține o granulație fină. Atunci când se folosește zmeură, este indicat să le treci printr-o sită pentru a îndepărta semințele.

Advertisement

Scoate forma de prăjituri din congelator și toarnă amestecul cu iaurt, lovind ușor tava pe suprafața de lucru pentru a te asigura că amestecul este uniform. Introdu tava din nou în congelator și las-o până când amestecul devine  solid, cel putin 5 ore.

Pentru servire, taie prăjitura în felii și adaugă câteva fructe .

Valori nutriționale:

333 Kcal

15 g proteine

Advertisement

3 g fibre

18 g grasimi

30 g carbohidrați

Ai nevoie de ajutor pentru prepararea acestui desert? Iți stau la dispoziție oricând, la numărul de telefon 0751531755 sau pe Instagramul meu ferencz_marian.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version