Oameni

Mădălina Florea – cea mai bună alergătoare de trail din lume: Vreau să fac istorie

Published

on

Mădălina Florea, o atletă din Sighişoara, a devenit cea mai bună alergătoare de trail din lume după ce a câştigat, la sfârşitul lunii octombrie, finala din cadrul Golden Trail World Series 2023, în Italia, o serie de curse la care participă cei mai buni sportivi de pe mapamond.

După câştigarea finalei Golden Trail World Series 2023, sportiva legitimată la CSM Sighişoara s-a clasat pe locul III în clasamentul general GTWS.

Cu toate aceste performanţe trecute în palmares, Mădălina Florea se consideră a fi un om simplu, care doreşte să lase ceva în urma sa.

“Chiar zilele astea mă gândeam, după atâtea reuşite, că mă pot asemăna chiar cu oraşul meu, Sighişoara, un oraş mic, cu o istorie mare. Asta aş vrea şi eu! Sunt un om simplu, micuţ şi vreau să fac o istorie mare. Pot să spun că, deşi am 30 de ani, mulţi nu îmi dau 18-20 de ani. Locuiesc în Sighişoara, cu siguranţă rămâne oraşul meu de suflet. Am avut foarte multe oportunităţi de a schimba oraşul, ţara, dar eu am preferat să rămân aici. Simt că este locul care mă face să mă simt fericită, să mă simt bine. Istoria sportului pentru mine a început de la grădiniţă, când prima antrenoare, Doina Avram, a venit să mă selecţioneze pentru gimnastică, deoarece gimnastica, după cum ştim, începe de la o vârstă fragedă. Părinţii au acceptat, tradiţia în gimnastica românească a fost ani de zile uau şi cred că oricine şi-ar fi dorit să facă gimnastică, aşa am ales să mă duc să fac gimnastică. În primii ani în care am început să merg la şcoală, nu m-am văzut, sincer, cu calităţi de gimnastă. Nu-mi plăcea, efectiv voiam să fac orice altceva, sport de echipă, să joc fotbal, să joc handbal, dar nu sport individual. Voiam să văd sportul ca pe o joacă, iar mingea obiectul de joacă, spre aceea mă duceam, trebuie să recunosc”, a relatat Mădălina Florea pentru Agerpres.

Pornind de la exemplul personal, atleta i-a îndemnat pe copiii care fac sport să încerce şi alte discipline, atunci când simt că ar avea vreo îndoială cu privire la ceea ce fac, fiindcă, în cele din urmă, vor găsi ceea ce li se potriveşte, aşa cum a găsit şi ea.

Advertisement

Citește continuarea materialului pe Agerpres, aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version