Lifestyle

Farfuria “corectă” din punct de vedere nutrițional

Published

on

Foto: autordefrumos.wordpress.com

Când vine vorba de dieta perfectă, lucrurile sunt mult mai simple decat par. Mai mult ca sigur v-ati dorit să începeți un stil de viață sănătos, dar gândul că este greu v-a făcut să amânați momentul pentru ziua de luni, cand o să vă simțiți hotărâți să incepeți.

Tot ce trebuie să faceți e să vă organizați mesele

Farfuria perfectă

Umple un sfert de farfurie cu proteine sănătoase precum pește, pui, curcan, fasole sau nuci (proteine și grăsimi sănătoase).

Umple un sfert de farfurie cu cereale integrale precum pâine integrală, paste integrale, orez brun, quinoa. Limitează consumul de cereale rafinate (carbohidrați).

Advertisement

Umple mai mult de un sfert de farfurie cu legume. Cu cât varietatea este mai mare, cu atât mai bine. După cum deja știi, e recomandat să limitezi consumul de cartofi, din cauza impactului negativ pe care îl au asupra glicemiei.

Mâncatul pe timp de noapte

Pentru foarte mulți oameni, cina înseamnă a umbla la frigider în toiul nopții. Trebuie să știi că nu e nimic rău dacă iei o gustare sănătoasă, cum ar fi niște fructe, o felie de pâine din făină integrală cu puțin gem. Cu toate acestea, mâncatul pe timp de noapte devine o problemă atunci când consumi cantități mari de alimente bogate în grăsimi saturate, calorii, precum dulciuri, sandwich-uri, înghețată.

Dacă nu reușești să te ții departe de frigider noaptea, încearcă ziua să consumi alimente mai bogate în calorii, iar seara totuși să optezi pentru o gustare sănătoasă. Dar cel mai bine este să bem apă și să dormim pentru a nu ne apuca foamea pe timpul nopții.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version