Curiozități universale

Explorarea spațiului în vremea pandemiei

Published

on

Pandemia COVID-19 este o situație nemaiîntâlnită care afectează profund oamenirea, însă nici sectorul spațial nu este la adăpost de aceasta problemă globală.

În luna februarie 2020, Casa Albă anunța public că bugetul distribuit către Administrația Națională Aeronautică și Spațială (NASA) va crește semnificativ pentru a îndeplini obiectivul debarcării americanilor pe Marte în 2024. A fost o știre primită cu multă bucurie de către toți iubitorii explorării spațiale. La numai patru săptămâni de la acest anunț NASA a început să se confrunte cu probleme grave, cauzate de noul coronavirus.

Pe 9 martie, administratorul NASA, Jim Bridenstine, anunța închiderea Centrului de Cercetări Ames, după ce unul dintre angajați a fost confirmat pozitiv pentru COVID-19. Pe 19 martie al două centre ale NASA au fost închise tot pe motiv de infectare a angajaților cu același virus. Este vorba despre Centrul de Asamblare Michoud (Michoud Assembly Facility) și de Centrul Spațial John C. Stennis. Ambele centre sunt puternic implicate puternic în programul de reîntoarcere a americanilor pe Lună. Primul dintre este destinat asamblării componentelor viitorului lansator SLS, iar cel de-al doilea se ocupă cu testarea la sol a motoarelor rachetă cu care va fi echipat.

Citește articolul integral aici.

Advertisement

Sursa: www.stiintasitehnica.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version