Lifestyle

Emoțiile în stilul de viață

Published

on

Fotografie de Polina Zimmerman

De cele mai multe ori apelăm la hrană  pentru a compensa anumite goluri emoționale sau sentimente negative pe care le simțim. Restabilirea unei  relații sănătoase cu alimentele pe care o consumăm și găsirea unei rezolvări pentru mâncatul emoțional ține de autocunoașterea și capacitatea de control asupra propriilor emoții.

Felul cum mâncăm, alegerile alimentare, preferințele și repulsiile, comportamentele în relație cu hrana, motivele ascunse ale creșterii sau scăderii în greutate au o rădăcina în psihicul nostru.

Comportamentul alimentar, corect sau incorect, şi exerciţiul fizic, pe care-l facem sau nu, sunt de fapt oglindirea trăirilor interioare, adică a componenţei psihoemoţionale. Doar dacă conştientizam ceea ce simţim şi ceea ce influenţează ceea ce simţim vom putea face primul pas în adoptarea unui stil de viaţă sănătos.

Obezitatea este responsabilă de apariţia bolilor cardiovasculare, a diabetului şi cancerului, principalele cauze de deces şi suferinţă, chiar dacă sunt persoane ce se confruntă cu acest tip de patologie fără să fie obeze.

Advertisement

Psihonutriția nu este altceva decât legătură între comportamentul alimentar şi ceea ce simţim. De aceea, conştientizarea lucrurilor de îmbunătăţit şi consilierea sunt esenţiale în schimbarea stilului de viaţă. Specialiştii în sănătate, trainerii şi îndrumătorii au un rol extreme de important în schimbarea stilului de viată. Această schimbare este posibilă doar dacă suntem motivaţi şi ghidaţi într-un mod corect.

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version