Evenimente

Centrul „Artist pentru Artă” celebrează 10 ani de activitate socio-culturală în România

Published

on

Centrul Artist pentru Artă, înființat în 2011 la Zărnești (Brașov) și care activează în prezent la nivel național, celebrează 10 ani de activitate. Centrul are ca scop susţinerea şi promovarea activităţilor socio-culturale și educaţionale din întreaga ţară, respectiv promovarea talentelor în vederea obţinerii performanţei.

În prezent, Centrul „Artist pentru Artă” își desfășoară activitatea la nivel național, în scopul de a descoperi noi valori ce au nevoie de susținere ca să evolueze și să devină noii reprezentanți ai segmentului cultural universal. Potrivit reprezentanților, aceștia și-au propus să contribuie la crearea unei imagini de calitate a României, care poate fi dezvoltă în timp, pe un sistem corect de valori.

Printre cele mai importante proiecte ale Centrului Artist pentru Artă, desfășurare la nivel național, regăsim Gala Instituțiilor de Arte, Festivalul Național Ecoul Pietrei Craiului, Festivalul Muzical LIRA, Festivalul Internațional Hermannstadfest, Festivalul Internațional Music4all, Festivalul Glasul Valahiei, o școală de arte, dar și „Un simplu călător”, emisiune pentru promovarea culturii și a obiectivelor turistice din România.

„Acest proiect a luat naștere pe vremea când eram adolescent. Este instrumentul prin care contribuim la dezvoltarea și susținerea diferitor activități socio-culturale și educaționale, în vederea atingerii unor idealuri. Una dintre cele mai mari bucurii ale unui om, ar trebui să fie aceea de a-i face pe ceilalți fericiți. Prin Centrul „Artist pentru Artă” îmi doresc să înțeleg din ce în ce mai bine, acel motto adoptat, care îmi spune că „cei ce aduc soarele în viața altora, vor trăi și ei în lumină. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și au făcut posibilă povestea noastră”, a transmis Dragoș Popa, președintele organizației.

Foto. Dragoș Popa

Prințesa Marina Sturdza, soprana Felicia Filip, Ilie Micolov, Horia Moculescu, George Nicolescu sau Angela Buciu, sunt doar câteva nume dintre personalitățile care au participat și au susținut activitatea Centrului Artist pentru Artă.

„Traversăm o perioadă delicată şi avem nevoie mai mult ca oricând de a mângâia capacitatea noastră de autoliniştire. Cum altfel, dacă nu prin artă?”, a mai adăugat Dragoș Popa.

Advertisement

„Cultura este sufletul unei comunități. Cultura deschide minți, creează identitate, contribuie în mod direct la creșterea calității vieții oamenilor, sprijină educația, întărește comportamente individuale și sociale pozitive, crește încrederea oamenilor unii în alții”, se arată într-o scrisoare adresată anul acesta Președintelui României, semnată de sute de operatori culturali, printre care Centrul Artist pentru Artă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version