Evenimente

Campionatul Balcanic de Alergare Montană 2020 (Brașov)

Published

on

Stațiunea Poiana Brașov găzduiește ediția a 12-a a Campionatului Balcanic de alergare montană de seniori și juniori 1 (U20). Competiția este organizată de către Asociația Balcanică a Federațiilor de Atletism, în colaborare cu Federația Română de Atletism, și se bucură de sprijinul Primăriei Municipiului Brașov și a Consiliului Județean Brașov.

Într-un an 2020 extrem de dificil, în care pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe întreaga lume și a schimbat destinele multora dintre noi, Federația Română de Atletism face eforturi susținute pentru ca activitatea sportivilor să fie una cât se poate de normală, iar calendarul competițional să își desfășoare cursul firesc, conform programării și angajamentelor asumate.

Astfel, sâmbătă, 24 octombrie, în Poiana Brașov va avea loc a treia competiție internațională de atletism în țara noastră în acest an. După Campionatele Internaționale de Atletism (22-23 august) și după Campionatele Balcanice de seniori (19-20 septembrie) – ambele întreceri găzduite de municipiul Cluj Napoca – sâmbătă în Poiana Brașov va avea loc Campionatul Balcanic de alergare montană pentru seniori și juniori 1 (U20).

Competiția din week-end este organizată de către Asociația Balcanică a Federațiilor de Atletism, în colaborare cu Federația Română de Atletism, și ajunge în acest an la ediția a 12-a. Campionatul Balcanic de alergare montană se va bucura de participarea sportivilor din cinci țări, după cum urmează: România, Turcia, Croația, Bulgaria și Ucraina.

Advertisement

România va fi reprezentată la această competiție de o delegației formată din 16 de atleți, seniori și juniori (U20), în frunte cu Cristina Simion – campioană mondială la alergare montană în 2019, la Villa de Angostura (Argentina).

Startul se va da sâmbătă, 24 octombrie 2020, la ora 10:00, pe Stadionul din Poiana Brașov, iar festivitatea de premiere va avea loc la ora 16:30.

Detalii suplimentare puteți găsi pe site-ul oficial al competiției: www.bmrc2020.fra.ro. 

 

Update –  cele mai importante declarații din cadrul conferinței de presă:

Advertisement

“Zece ani din viața mea i-am petrecut pe poteci de munte și chiar am prins debutul alergătii montane în țara noastră. Și, cu atât mai mult, mă bucură faptul că prima conferință de presă în calitate de primar ales are loc în deschiderea Campionatului Balcanic de alergare montană. Brașovul este un pol important în alergarea montană și vrem să continuăm în sprijinirea a cât mai multor evenimente de acest gen, și nu numai. Urez mult succes organizatorilor și tuturor participanților și sunt fericit că în Brașov va avea loc mâine un eveniment atât de important.”, a declarat Allen Coliban, primarul Municipiului Brașov. 

“Vă mulțumesc pentru faptul că Brașovul găzduiește o competiție precum Campionatul Balcanic de alergare montană. Însemnă foarte mult pentru Federația Română de Altetism și pentru sport faptul că autoritățile locale sunt alături de noi. Într-un an extrem de dificil, vrem să dăm un semnal și să arătăm că Brașovul poate găzdui competiții de nivel international. Cele mai puternice cinci țări membre ABAF sunt prezente la Brașov, iar acest lucru ne onorează. Deși condițiile nu sunt ideale, vrem să transmitem un mesaj: atletismul și sportul trebuie să meargă înainte! Totdată, aș dori să mulțumesc și domnului George Scripcaru, fostul primar, și Asociației Județene de Atletism Brașov, pentru că acest proiect a fost început împreună cu ei.”, a declarat Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism.

“Sunt fericit că în Brașov are loc o astfel de competiție. Vreau să îi asigur pe cei doi brașoveni, Florin Florea și Iulia Găinariu, că au parte de toată susținerea noastră și ne dorim ca în județul nostru să aibă loc cât mai multe evenimente sportive. Brașovul trebuie să devină o capitală a sportului la nivel național și international. Vă urez mult succes!”, a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

“Sunt extrem de fericită pentru că acest eveniment are totuși loc. Am avut multe greutăți în organizarea Campionatului Balcanic de alergare montană, dar suntem bucuroși că el este onorat de participarea celor mai puternice țări din Balcani. Mulțumesc tuturor celor care ne sunt alături în organizare și sper să avem o competiție pe cinste.”, a declarat Iulia Găinariu, președintele Comitetului Local de Organizare.

 

Advertisement

Update VEZI REZULTATELE AICI

 

Sursa: Federația Română de Atletism

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version