Performanță

Prima medalie de aur pentru România la Jocurile Invictus de la Haga 2022, câștigată de echipa de arc olimpic

Published

on

Foto. Facebook MApN

România a început în forță ediția din acest an Jocurilor Invictus, care se desfășoară la Haga în perioada 16 – 22 aprilie. Echipa de arc olimpic tricoloră, formată din Emil Cojocaru, Iulian Capățînă si Eduard Romilă, a cucerit prima medalie de aur pentru delegația României. Tot la arc olimpic, dar la individual, Emil Cojocaru a obținut medalia de argint, iar Eduard Romilă s-a clasat pe locul patru.

În proba de arc compound, Neagu Marcel a cucerit cea de-a doua medalia de aur pentru România după ce s-a impus în fața lui Campfield Brett (SUA), la ultima săgeată, săgeata de 10.

De asemenea, fostul judoka de performanță Valentin Ciolan-Uță,  caporal clasa a III-a rănit în anul 2015 în teatrul de operații Afganistan, a obținut medalia de argint în proba de aruncare a bilei de 3 kilograme.

Echipa Invictus care reprezintă România la ediţia din acest an a Jocurilor Invictus este formată din 20 de militari răniţi, clasaţi cu gradul II şi III de invaliditate sau apt limitat, înscriși la şapte discipline sportive: tir cu arcul, atletism, canotaj în sală pe ergometru, powerlifting, ciclism, înot și volei din poziţia şezând.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version