Lifestyle

Sfaturi pentru o pizza mai sănătoasă

Published

on

Foto. mzter

V-ați întrebat vreodată cât de sănătoasă este pizza? Conform specialiștilor în domeniul nutriției, acest preparat conține un nivel crescut de calorii și grăsimi. Dacă vreți să urmați un stil de viață sănătos, atunci va trebui să eliminați din alimentație pizza pe care o gasiți în comerț. Găsiți pe internet o mulțime de rețete simple pentru a putea prepara acasă o pizza perfectă pentru familie! Iată câteva sfaturi:

 

Gătiți o pizza sănătoasă!

Folosiți făina integrală. Dacă  doriți să pregătiți o variantă sănătoasă de blat de pizza, cel mai bine îl preparați chiar acasă, din făină integrală, fiind bogată în fibre. Acestea vor contribui la funcționarea optimă a sistemului digestiv, dar și la instalarea senzației de sațietate.

Advertisement

Renuntați la mezeluri! Combinația de grăsimi și carbohidrați nu este benefică pentru organism și determină realizarea depozitelor de țesut adipos. Adăugând mezeluri la pizza, devine și mai nesănătoasă, din cauza aromelor artificiale și a conservanților din acestea. Nu puteți lăsa carnea deoparte? În acest caz vă recomandăm carnea slabă sau chiar bucățele de piept de pui.

Sau dacă vă surâde ideea de a renunța complet la carne, atunci puteți pregăti o pizza vegetariană cu toppinguri de legume proaspete: ciuperci, porumb, ardei gras, vânată, frunze de busuioc, ceapă, spanac și broccoli.

Folosiți foarte mult sos. Sucul de roșii cu pulpa este bogat în licopen, un antioxidant foarte puternic care v-ar putea ajuta să preveniți câteva boli cronice.

Renunțați la cașcaval! Chiar daca acesta este o sursa de calciu, multe dintre caloriile pe care le conține pizza provin din acesta. De multe ori, brânza care este presărată pe pizza din comerț, posibil sa nu fie de cea mai bună calitate, fiind procesată, și nu mai conține grăsimile naturale, sănătoase, pe care brânza le conține în mod normal.

Daca totuși vreți să adăugați pizzei acea savoare a celor din comerț, puteți adăuga câteva feliuțe de cașcaval dietetic.

Advertisement

Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version