Evenimente

Eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc prima cursă de 6 zile din țară: Transylvania 6 Days

Published

on

„Transylvania 6 Days” este cea mai lungă competiție de alergare care s-a organizat vreodată în România. Este parte a Festivalului Internațional de Ultramaraton. Municipiul Reghin va găzdui concursul în perioada 8-14 august. Pe lângă cursa “regină”, de 6 zile, se mai desfășoară probe de 24, 48, 72 de ore sau o probă multi-stage de 300 de kilometri.

“Tranylvania 6 Days” este un eveniment unic în România și rar în Europa. Sunt mai puțin de 10 curse pe întreg continentul care îi provoacă pe ultramaratoniști să alerge 6 zile. Câștigător este desemnat alergătorul care strânge cei mai mulți kilometri în acest interval de timp.  

Competiția este pentru toată lumea care iubește alergarea. Trebuie să îți placă foarte mult și să fii motivat să încerci ceva nou. Nu sunt puse condiții de participare, în afara faptului ca participanții să fie sănătoși. Este o condiție primordială pentru a lua parte la astfel de curse” a declarat Adrian Bonțiu, organizatorul Transylvania 6 Days.  

Foto. Adrian Bonțiu

  Adrian Bonțiu a participat, ca alergător, la 16 evenimente de acest tip. Este unul dintre cei doi români care a luat startul, în 2020,  în teribila cursă de alergare de 5000 de km, Athens International Ultramarathon Festival. El a reușit să parcurgă 4251 de km în 60 de zile. Va folosi experiența sa în crearea acestui eveniment unic în România.  

În orice lucru trebuie să existe un început. Eu spun că România este pregătită pentru găzduirea unui astfel de eveniment, din aproape toate punctele de vedere. Contează că vrem să îl facem și că există cineva care să se ocupe. Sunt convins că alergătorii români sunt pregătiți, chiar dacă este o noutate pentru țara noastră, acest tip de curse fiind urmărite de români, și sper în dorința multora de a lua parte la acest eveniment.

Advertisement

Concurenții vor alerga pe o buclă de 842 de metri, pe stadionul și parcul din Reghin, măsurată de unul dintre puținii experți de primă categorie din Europa, grecul Georgios Doussis.

Ne dorim să oferim o experiență de neuitat la Reghin. Atmosfera va fi întreținută pe tot parcursul desfășurării evenimentului. Încercam sa satisfacem toate nevoile participanților pe parcursul întregii săptămâni, oferindu-le toate condițiile pentru obținerea unor rezultate foarte bune. Autoritățile locale au înțeles importanța acestui eveniment și ne vor oferi tot sprijinul pe care îl vom solicita. Este o mândrie pentru municipiul Reghin de a găzdui prima cursa de 144h din România. Locația este una perfecta, mult peste alte locații, pe unde am participat in toată lumea.

Ultramaratoniști din România, Grecia, Italia, Ungaria și Spania s-au înscris până acum la ultramaratonul din Reghin.

„Pentru participanții care sosesc în România, cu avionul, mulți dintre ei pentru prima dată la noi în țară, le vom asigura transfer de la oricare aeroport la Reghin, dus-întors. Acest lucru este o noutate, dar și în acest mod putem lăsa o impresie frumoasă despre țara noastră.

Înscrierile sunt deschise aici.

Recorduri naționale:

Advertisement

24 de ore : Iulian Filipov – 277, 476 km

48 de ore : Daniel Trușcă – 370,121 km

72 de ore : Nicu Buceanu – 413,123 km

144 de ore: Nicu Buceanu – 762,162 km

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version