Lifestyle

Cum să ai grijă de sănătatea ta în timp ce călătorești

Published

on

Foto. ArtHouse Studio

Zbori către o destinație frumoasă vara aceasta? Nu trebuie să lași obiceiurile nesănătoase să se strecoare în programul tău. Pur și simplu urmează ghidul Samanthei Clayton, expert în fitness, pentru a rămâne în formă și sănătos în timp ce călătorești…

  1. Sosește odihnit

Este important să ajungi la destinație odihnit dacă vrei să fii activ în concediu și să eviți stresul, întrucât acesta deseori duce la alegeri alimentare nesănătoase. Dopurile de urechi, masca de ochi, perna de gât și șosetele de zbor (care ajută circulația la nivelul picioarelor) îți vor face călătoria mai comodă și te vor ajuta să te simți odihnit și plin de energie când ajungi la destinație.

  1. Plănuiește să fii activ

Nu poți face mișcare fără echipamentul de sport, așa că nu uita să-l pui in bagaj! Echipamentul de sport este ușor și practic și poți purta teneșii în timpul călătoriei pentru confort. Înainte să pleci, caută rute de alegere sau verifică dacă hotelul are sală de sport și include mișcarea în concediul tău făcând cât mai multe plimbări pe jos sau pe bicicletă explorând zona.

  1. Ai grijă ce mănănci

Mâncarea servită în avion și cea din aeroporturi este deseori plină de ingrediente nesănătoase și hipercalorice așa că pregătește-ți alimente convenabile cu un aport caloric controlat de care să te bucuri pe drum.

  1. Bea multă apă

Hidratarea corpului în timpul călătoriei și în timpul concediului te ajută la buna sa funcționare. Reține: dacă faci mișcare și transpiri la temperaturi mai ridicate atunci va trebui să bei mai multe lichide decât de obicei.

  1. Experimentează bucătăria locală

Când ieși din rutina zilnică, ai timp să cauți opțiuni alimentare sănătoase și să încerci noi mâncăruri din bucătăriile locale. Strânge idei pentru a varia meniul săptămânal de acasă.

  1. Concentrează-te asupra ta

Folosește timpul liber pentru a reîntineri, pentru a dormi mai mult și pentru a-ți aloca timp. Adevărata relaxare și meditația îți pot spori starea generală de bine și chiar îți pot îmbunătății rezultatele.

  1. Fără scuze: fă mișcare oriunde!

15 minute de mișcare zilnic în concediu nu doar că te vor menține pe direcția cea bună pentru obiectivele tale darr te vor ajuta să te simți mai bine și să te bucuri de micile recompense. Exercițiile de mai jos se pot face oriunde, în orie moment și nu necesită niciun echipament. Repetă rutina de câte ori poți și nu uita de streching înaintea și după exerciții.

  1. Determinare

Samantha conchide:”cel mai bun lucru pe care-l poți face pentru a te păstra in formă în concediu este să faci din sănătate o prioritate, indiferent de locul în care te afli sau de program. Dacă ești disciplinat și contant pe cât de mult posibil, vei reuși să-ți atingi obiectivele”.

Revista Today

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version