Oameni

Cristina Neagu, singura handbalistă din istorie desemnată de 4 ori cea mai bună jucătoare a lumii

Published

on

Foto. Mihai Ștețcu / Red Bull Content Pool

Cu ea pe teren, România a adus acasă medalii atât la campionatele europene, cât și la mondiale. Cristina Neagu este una dintre cele mai bune handbaliste din istoria sportului.

Căpitanul naționalei a fost numită de patru ori cea mai bună jucătoare din lume. Este comparată cu Messi, Nadia Comăneci sau Michael Jordan. Însă cea mai spectaculoasă poveste a ei este, probabil, felul în care a reușit să revină la cel mai înalt nivel după trei operații, care ar fi putut să pună capăt cariera oricărui sportiv.

De 17 ani fenomenul Cristina Neagu scrie istorie în sportul mondial. Este singura handbalistă din toate timpurile desemnată de 4 ori cea mai bună jucătoare a lumii. Anul acesta a înscris golul 1.000 în Liga Campionilor, pe care a și câștigat-o în trecut.

Este handbalista cu cele mai multe goluri marcate la campionatele europene. Cu Neagu pe teren, naționala de Handbal este singura echipă care a adus acasă, după Revoluție, medalii atât la europene, cât și la mondiale.

Advertisement

Pentru români ea este spectacolul de care avem nevoie în sport, simbolul care ne face să strigăm din tot sufletul: Hai, România!

Efectul Cristina Neagu naște miracole într-o eră dominată de tehnologie și rețele sociale: aduce copiii înapoi în sălile de sport.

Citește continuarea materialului pe ȘtirileProTV, aici.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version