Evenimente

Concert caritabil la Ateneul Român, de ziua Regelui Mihai I. Fundația Regală strânge fonduri pentru susținerea tinerilor artiști

Published

on

A fost o seară plină de emoţie la Ateneul Român. Fundaţia Margareta a României a organizat, ieri, concertul caritabil anual, devenit tradiţie, susţinut chiar de ziua de naştere a Regelui Mihai. Spectacolul, susţinut de tineri muzicieni, a avut loc în prezenţa Familiei Regale, a Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, care a fost însoţită de Principele Radu şi de Principesa Maria.

Prin acest eveniment, Fundația Regală Margareta a României strânge fonduri pentru susținerea tinerilor artiști.

Din 2009, peste 400 de burse au fost oferite celor care studiază muzica clasică și arte vizuale în licee și universități din România, iar de-a lungul timpului, fondurile acumulate au depăşit suma de 1.900.000 de euro. Mulți dintre tinerii bursieri cânta azi pe marile scene ale lumii.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României: Trebuie să dăm speranță, trebuie să le dam o viață bună dacă putem și mai mult o șansă, cred că asta e cel mai important. Căutam bani, mentori, tot felul de ajutoare pentru acești tineri. Este important să nu pierdem speranța și să ne scrie că noi putem să răspundem și dacă putem crește numărul de burse ar fi minunat.

Serile de gală s-au bucurat în fiecare an de o prezență remarcabilă și o colecție de momente emoționante care au adus pe scena Ateneului Român cei mai valoroși muzicieni ai momentului și mari orchestre, în susținerea tinerilor artiști români.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version