Diverse

Concept contemporan cu incursiune în Antichitate, în casa unui artist

Published

on

Foto. Dragoș Popa

Una dintre cele mai fresh locuințe din România este poziționată în Brașov. Artist, jurnalist și mai nou, creator de conținut pentru celebra platformă TikTok, Dragoș Popa și-a achiziționat recent un studio în inima Brașovului, pe care l-a amenajat cu mult bun gust.

Investiția se regăsește acum într-un concept contemporan mixt cu o incursiune prin stilul glamour al perioadei antice, potrivit declarației pentru revista noastră. Dragoș Popa spune că este tipul de casă spectacol, cu accente puternice și definită prin eleganță, unde orice persoană sau artist se va regăsi.

„Conceptul casei este contemporan mixt cu o incursiune prin stilul glamour, așa cum am convenit cu artistul Vasii, cel care m-a ajutat să conturez acest proiect. Pornind de la baza antică și călătorind până în prezent, s-a urmărit un echilibru fin și congruent. Consider că este tipul de casă spectacol, cu accente puternice și definită prin eleganță, unde orice persoană sau artist se va regăsi. Eu nu locuiesc permanent acolo, căci tare greu mă desprind de orașul Zărnești, însă mi-am dorit ca acest spațiu să fie pregătit și pentru prietenii mei care tranzitează Brașovul”, a povestit Dragoș Popa.

Piesa de rezistență este o pictură inspirată din Pompei, vechiul oraș roman îngropat sub cenușa vulcanului Vezuviu.

„Pictura aplicată direct pe suprafața unor cărămizi specifice orașului Pompei, formează o punte spre atmosfera picturii murale și a mozaicului antic, acolo unde formele corporale pictate, poate că nu aveau ca scop definirea unui sex, și asta pentru că atât bărbații, cât și femeile din înalta societate purtau plete și podoabe”, a mai adăugat Dragoș Popa.

„Pictura surprinde nuanțe din eleganța și rafinamentul nobilimii antice, întrucât oamenii de rând nu aveau picturi pe pereți, acestea fiind prezente doar în temple, palate și în clădiri oficiale. Stilul antic a fost adaptat anului prezent, fiind conturată atmosfera punctului de inspirație, iar apoi adusă în contemporan. Astfel, desenul descrie o punte între timpuri și servește conceptului de design ca fundament”, a explicat pe Facebook, artistul Marian Vasii.

Investiția totală atinge 10.000 de euro, iar conceptul de design este sub semnatura artistului Marian Vasii.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version