Oameni

Ciprian Oprişan – pompierul iconar care visează să ajungă pe “Acoperişul lumii”

Published

on

Este pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, iar de-a lungul celor peste 17 ani de activitate a participat la sute de misiuni de salvare a oamenilor şi nu numai. A asistat, din păcate, şi la numeroase tragedii, mai ales cât a fost comandant de echipaj pe SMURD.

A încercat să nu se lase afectat de dramele pe care le-a văzut şi s-a hrănit sufleteşte cu misiunile care s-au terminat cu happy-end. Dar liniştea şi-o găseşte mai ales când se aşază în faţa şevaletului şi pictează icoane. Chipuri de sfinţi cărora se roagă de când se ştie.

Liniştea sufletească şi-o găseşte şi atunci când lasă zgomotul urban în urmă şi se face ”frate cu muntele”. Ceahlău sau Monte Rosa (Italia) – muntele este a doua casă pentru el: plutonierul adjutant şef Ciprian Oprişan!

În vârstă de 46 de ani, absolvent la zi şi cu master al Facultăţii Tehnologia Construcţiilor de Maşini (TCM) Iaşi, Ciprian Oprişan are trei mari pasiuni care se regăsesc toate în iubirea faţă de om, faţă de viaţă, în general.

Advertisement

Este plutonier major adjutant pe funcţia de alpinist de intervenţie şi din această postură a participat şi participă la misiuni de salvare oameni şi animale.

Citește continuarea materialului pe Agerpres, aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version