Evenimente

Cântăreţii Mahmood & Blanco au câştigat Festivalul Sanremo 2022, cu piesa „Brividi”

Published

on

Foto. Matteo Rasero/LaPresse

Marele trofeu al legendarului festival de la Sanremo a fost câștigat anul acesta de cântăreţii Mahmood & Blanco, cu melodia „Brividi” („fiori”). Cei doi vor reprezenta Italia la Eurovision. Cea de-a 72-a ediția a festivalului de la Sanremo l-a omagiat pe Lucio Dalla, actor, muzician și cantautor italian, la 10 ani de la moartea sa, dar şi pe Raffaella Carra, cântăreaţă şi personalitate TV, care a încetat din viață anul trecut. Seara de gală a festivalului a fost urmărită în medie de peste 13 milioane de telespectatori cu un share de 64,9%.

Mahmood – joc de cuvinte între numele de familie al cântărețului, Mahmoud, și expresia engleză my mood („starea mea de spirit”) – este un cantautor italian, câștigător al Festivalului Sanremo din 2019 cu piesa „Soldi” („Banii”), cu care s-a clasat și pe locul al doilea la Eurovision Song Contest 2019.

Blanco – (pseudonim pentru Riccardo Fabbriconi) este, la nici 19 ani, cel mai tânăr artist care a câștigat Sanremo. A devenit celebru vara trecută cu piesa „La Canzone Nostra” („Melodia noastră”). Este un compozitor și cântăreț care a reușit să creeze, la doar 18 ani, un stil profund recognoscibil, atât în ceea ce privește timbrul vocii sale, cât și aranjamentul muzical.

Locul al doilea i-a revenit cântăreței Elisa, cu piesa „O forse sei tu” – („Poate ești tu”), câștigătoare și a premiului Giancarlo Bigazzi pentru cea mai bună compoziție muzicală.

Gianni Morandi s-a clasat pe locul al treilea cu „Apri tutte le porte” – („Deschide toate ușile”), care a primit și premiul Lucio Dalla.

Sanremo este considerat o avanpremieră a concursului Eurovision, care anul acesta se va desfășura în Italia, la Torino, în perioada 10 – 14 mai. Melodia câştigătoare de la Sanremo este, prin tradiție, reprezentanta Italiei la Eurovision.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version