Diverse

„Brâncoveanu Glamping” invită turiștii să înnopteze în mijlocul naturii, la poalele Parcului Naţional Buila-Vânturariţa

Published

on

Turiștii care vor să înnopteze în mijlocul naturii, dar să aibă confortul de la hotel, sunt invitați în campinguri speciale, numite „glamping”. Oaspeții sunt cazați în corturi spațioase şi foarte chic, în care dorm lejer, sub cerul liber, având la dispoziție toate facilitățile unei cazări de lux. Mai precis, glampingul este un camping cu stil, dar nu se rezumă doar la atât, ci se referă la „experiența” în sine.

Ideea de camping rămâne în continuare, însă ideea de glamping, poate că este potrivită celor care își dorec mai mult confort. Astfel, aceste unități de cazare au apărut și România. Brâncoveanu Glamping din comuna Costești – județul Vâlcea este un astfel de loc.

Brâncoveanu Glamping este un loc cu multă lumină, liniște și verdeață, înconjurat de păduri de salcâm, tei și fag, iar la o aruncătură de băț sunt cele două râuri, Bistrița și Pietreni. La Brâncoveanu Glamping, somnul vă poate cuprinde privind stelele, iar când somnul odihnitor a luat sfârșit, puteți savura cafeaua în tihnă, chiar de pe terasa dome-ului, admirând natura în toată splendoarea ei.

“Ne dorim să vă bucurați de cea mai frumoasă experiență. Am construit 5 dome-uri în care să aveți confortul de acasă și care vă vor încânta privirea cu panorama spectaculoasă a Munților Căpățânii. La noi vă puteți bucura de liniște, iar singurele ființe care v-ar putea deranja sunt păsările, veverițele, fazanii sau căprioarele”, spun proprietarii Brâncoveanu Glamping.

Comuna Costești este situată în partea de nord-vest a județului Vâlcea, pe șoseaua națională DN 67, Ramnicu Vâlcea-Târgu Jiu la o distanță de 40 de Km de Râmnicu Vâlcea, reședința județului, la 5 km spre răsărit de Horezu și la 15 km nord-vest de vestita stațiune balneoclimaterică Băile Govora.

Advertisement

Turiștii beneficiază de un pat dublu, o saltea la mezanin, baie privată, minibar contracost, aer condiționat, calorifer electric, perne, lenjerie de pat, prosoape, paturi, măsuță pe terasă pentru cafea sau mic dejun, uscător de păr, sală de mese cu sobă pe lemne, parcare, loc de joacă, loc pentru grătar și foc de tabară, iar rețeaua de internet wireless este disponibilă.

Informații utile:

  • Check-in: după ora 15:00;
  • Check-out: până la ora 11:00;
  • Micul dejun este servit între orele 8:00-10:00, iar cina poate fi pregătită la cerere.

Ce spun turiștii?

“Unul dintre cele mai frumoase locuri în care am fost vreodată, genul de experiență care trebuie trăită, efectiv nu ai cum să descrii , un loc alt fel în care să evadezi și să-ți încarci bateriile. Gazdele te fac să te simți de parcă ai fi în vizită la niște vechi prieteni, și dacă mergi cu copii o să-ți fie greu să pleci! Cu siguranță vom reveni, și, vreau să mulțumim încă o dată gazdelor pentru experiență!” Florinela V.

“Brancoveanu Glamping în primul rând ne-a captivat prin călduroasa primire a gazdelor, pentru peisajul pe care îl vezi din comoditatea unui pat, și toate obiectivele naturale din apropiere, Parcul Național Buila Vanturarita, mănăstirile din zonă. Totul este foarte curat, iar faptul…” Miruna G.

“O locație într-adevăr extraordinară pentru toți iubitorii de natură. Totul e bine detaliat și pus la punct, bine încălzit (deși afară erau – 15°), iar peisajul din jur extraordinar. Gazdele sunt foarte primitoare și foarte atente, și le mulțumim încă odată pe această ocazie pentru sejurul oferit. În împrejurimi sunt multe locuri de vizitat, inclusiv pentru iubitorii de trasee montane. Recomand 10/10, și vom reveni cu drag!” Florin C.

Obiective Turistice:

Zona Horezu este una dintre cele mai frumoase din țară, fiind înconjurată de natură și tradiții păstrate cu sfințenie. Aruncați o privire mai jos și savurați un rezumat al punctelor pe care le puteți vizita.

Advertisement
  • Peștera Liliecilor sau Peștera Sfanțului Grigore Decapolitul: Este declarată monument istoric de categoria A.
  • Cheile Bistriței. Unul dintre cele mai impresionante obiective turistice din Costești. Accesul spre chei se face prin drumul județean Costești-Bistrița, iar de acolo urmează drumul forestier. Despre cheile Bistrița se afirmă că sunt cele mai înguste chei din țară.
  • Mănăstirea Bistrița: Împlinind în 2002, 510 ani de la prima sa atestare documentară, aceasta este unul din monumentele istorice reprezentative ale comunei. Mănăstirea adăpostește moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul, făcătoare de minuni.
  • Mănăstirea Arnota. Este amplasată pe muntele cu același nume, la altitudinea de 820 m. De pe platforma mănăstirii se poate admira, pe vreme frumoasă, panorama splendidă a localității. Lăcașul a fost ridicat de Matei Basarab între 1632-1654.
  • Parcul Național Buila Vânturarița. A fost de declarat parc natural prin HG 2151/2004. Are o suprafață de circa 4500 de ha și este situat pe teritoriul localităților Costești, Bărbătești și Olănești.
  • Trasee turistice: Traseul Pietreni-Vârful Buila-Vârful Vânturarița, Traseul Pietreni-Dosul Builei-Curmătura Govorei, Traseul Bistrița-plaiul Zănoagă- vârful Govora-plaiul Neteda, Turul Costeștilor.
  • Ceramica de Horezu și satul Olari: Horezu este cunoscut drept capitala ceramicii din România. Este locul din România în care se vinde și este creată cea mai multă ceramică, aceasta fiind realizată manual.
  • Culele Măldărești: Comuna Măldărești găzuieste trei monumente istorice: unul este casa memorială a lui I.Gh. Duca, iar celelalte două sunt turnuri de luptă fortificate, cunoscute sub numele de „cule”. Aceste cule au fost construite de boieri, cu scopul de a se retrage și de a locui acolo în timpul atacurilor.
  • Muzeul Trovanților. Se afla lângă DN 67, la 300 de metri de intrarea în comuna Costești dinspre Rm. Vâlcea. Este un muzeu în aer liber, ocupă o suprafață de 5000 de mp și se află la baza carierei de nisip. Trovanții sunt forme ciudate născute din nisip. Au început să atragă atenția după 1970. Prin HG 1581/2005 muzeul Trovanților a fost declarat rezervație naturală. Se întinde pe o suprafață de 1,10 ha.

Vă gândiți la o rezervare? Click AICI!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version