Oameni

Andreas Schein – dirijorul timişorean care conduce orchestre europene la 25 de ani

Published

on

Cariera de dirijor de orchestră este una pe cât de fascinantă, pe atât de dificilă. Aceasta implică, pe lângă o bună cunoaştere a teoriei muzicale, măiestria de a conduce ansamblul de instrumente şi voci, talentul de a dirija şi, obligatoriu, şarmul cu care să cucereşti orchestra.

În România, foarte puţini tineri reuşesc să se impună valoric într-o meserie plină de orgolii, cum este muzica, şi mai ales în acest segment de nişă, care este cel de compoziţie şi dirijat instrumente.

Andreas Schein este un tânăr dirijor care şi-a cultivat toate aceste haruri şi a avut tăria de a trece peste priviri neîncrezătoare, reuşind să ajungă la pupitrul dirijoral al unor orchestre locale, dar şi din străinătate, înainte de a împlini 25 de ani.

El a povestit, pentru AGERPRES, că îşi doreşte foarte mult să preia chiar şi spectacole, în viitorul apropiat, fie ele de operetă sau musical, fiind convins că este pregătit şi că va face o treabă bună, aşteptând şansa şi oportunitatea de a dovedi aceasta.

Advertisement

L-am cunoscut pe Andreas Schein în anul 2016, în pauza unui musical, pe un hol al Operei din Timişoara, pe când era licean, la Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” din oraş. Venea la Operă, dar se pregătea pentru Bacalaureat şi pentru admiterea la Relaţii Internaţionale şi Studii Europene de la Universitatea de Vest Timişoara (UVT). În anul 2016, când a promovat examenul de Bacalaureat, situaţia în domeniul muzicii din România nu era una ideală pentru un trai decent. De aceea, a ales specializarea în diplomaţie, deşi ştia că nu va profesa în domeniu. Ulterior, s-a înscris la Facultatea de Muzică a UVT, la studii universitare masterale şi de licenţă, în paralel, pentru a recupera cei trei ani petrecuţi la ştiinţe politice. Astfel, a ajuns pe drumul “corect”.

Citește continuarea materialului pe Agerpres, aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version